Epson PictureMate PM-400 Review: hoogwaardig en snel draadloos afdrukken van foto's

Inhoudsopgave:

Epson PictureMate PM-400 Review: hoogwaardig en snel draadloos afdrukken van foto's
Epson PictureMate PM-400 Review: hoogwaardig en snel draadloos afdrukken van foto's
Anonim

Bottom Line

De Epson PictureMate PM-400 is geen professionele fotoprinter, maar voor de prijs krijg je een relatief compact en stijlvol draadloos apparaat dat in staat is om scherpe foto's te maken met respectabele snelheden.

Epson PictureMate PM-400

Image
Image

We hebben de Epson PictureMate PM-400 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Laat u niet misleiden door het bescheiden formaat van de Epson PictureMate PM-400. Deze fotoprinter is uitgerust met draadloze mogelijkheden, meerdere afdrukbronnen en instellingsopties, en een lcd-scherm om door uw bewegingen te navigeren. Het levert ook levendige beelden op zonder lang te wachten. Als u op zoek bent naar handige en hoogwaardige fotoafdrukken thuis, dan levert deze printer gebruiksgemak en prestaties.

Image
Image

Design: overwegend modern en functioneel

De Epson PictureMate PM-400 is stijlvol voor wat betreft printers, vooral wanneer hij is opgevouwen en meet slechts 9 inch breed, 6,9 inch diep en 3,3 inch hoog. Het geheel witte lichaam is niet flitsend, maar het reflecterende deksel voegt een verhoogde touch toe. De buitenrand van het deksel en de onderkant van de lade sluiten perfect op elkaar aan om het apparaat af te sluiten. Deze nette pasvorm stroomlijnt het uiterlijk van de PM-400. Als je een klein kantoor hebt of geen speciale werkruimte hebt, is het geen gedoe om deze printer te verplaatsen omdat je hem nodig hebt - hij is slechts 4 pond en misschien een beetje extra met de inkt en het papier.

Als u op zoek bent naar handige en hoogwaardige fotoafdrukken thuis, dan levert deze printer uitkomst.

In gebruik heeft de machine een laag profiel op 9.8 inch breed, 15,1 inch diep en 7,9 inch hoog. De poorten zijn intuïtief aan weerszijden van de printer geplaatst. Aan de linkerkant wordt de AC-stroompoort geflankeerd door een micro-USB-poort en aan de andere kant is er een USB-poort en een SD-kaartlezer.

Het LCD-scherm is aan de linkerkant van het hoofdgedeelte van de printer geplaatst met het bedieningspaneel ernaast. De interface van het LCD-scherm is duidelijk en gemakkelijk te lezen (er zijn slechts een paar hoofdmenu-items), maar het type en kleurenschema geven het een verouderd gevoel. De knoppen om de LCD-opties te bedienen zijn allemaal duidelijk gelabeld, maar ze maken een zeer luid piepgeluid naast een vrij luidruchtig klikgeluid bij elke aanraking.

De papierlade beweert tot 50 vellen te kunnen bevatten, en dat bleek het geval te zijn. Het papier wordt goed ingevoerd en er is een eenvoudige schuifhendel om het papierformaat in te stellen: 3,5 x 5 inch, 4 x 6 inch of 5,7 inch.

Image
Image

Configuratieproces: Meerdere stappen, maar niet intimiderend

De Epson PictureMate PM-400 is gemakkelijk in gebruik te nemen. Nadat we de machine hadden aangesloten en ingeschakeld, werden we gevraagd om onze taalvoorkeur te kiezen en de printercartridge te installeren. Het past precies in de cartridgeruimte en wordt vastgezet door erop te drukken totdat u een klikgeluid hoort. Als u op de knop Afdrukken starten drukt, wordt het opladen van de inkt gestart, wat volgens het systeem ongeveer 4 minuten duurt.

Zodra we de inktcartridge op zijn plaats hadden, hebben we een wifi-verbinding tot stand gebracht. Hoewel het heel gemakkelijk is om de Wi-Fi-instellingen op deze Epson-printer te vinden, is het een beetje vervelend om via het touchpad door het LCD-toetsenbord te bladeren om inloggegevens in te voeren. Het geluid van de knop helpt niet om deze ervaring te verbeteren. Daarom is het uitschakelen van het bedieningsgeluid in het gedeelte Instellingen deze stap en het voortgezette gebruik van het product veel draaglijker geworden.

We hebben ook even de tijd genomen om de aanbevolen software te downloaden. Dat is net zo eenvoudig als naar de downloadpagina gaan die wordt aanbevolen door de documentatie. We gingen er direct heen en onze macOS-versie werd automatisch gedetecteerd terwijl we op de site waren, dus Epson leverde het aanbevolen combopakket voor stuurprogramma's en hulpprogramma's. De installatie voor de stuurprogramma's nam ongeveer zes minuten in beslag. Als u ervoor kiest om de productregistratie via Epson Connect te voltooien, krijgt u via deze services toegang tot meer opties, zoals de mogelijkheid om afdrukken vanuit e-mail of de mobiele Epson Connect-app in te stellen.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: snel en duidelijk

Als de Epson PictureMate PM-400 eenmaal aan het werk gaat, zijn de resultaten behoorlijk indrukwekkend. De fabrikant beweert dat het in staat is om een foto in 36 seconden af te drukken. De snelste afdruktijd die we hebben ervaren was 42 seconden. En dat was met de vijf pagina's Epson Photo Paper Glossy-papier die bij de printer werden geleverd. De kleuren waren behoorlijk levendig, ongeacht het type foto (landschap, gebouw, portret) en we vonden de huidskleur redelijk nauwkeurig. Maar donkere originelen leken nog donkerder wanneer ze werden afgedrukt.

De fabrikant beweert dat het in staat is om een foto af te drukken in maar liefst 36 seconden. De snelste afdruktijd die we hebben ervaren was 42 seconden.

We hebben 15 extra foto's afgedrukt met Epson Value Photo Paper Glossy, dat dunner is maar een hogere dekking en helderheid heeft dan Epson Photo Paper Glossy. Hoewel de helderheid van het papier niet zo belangrijk is voor de afdrukkwaliteit op glanzend papier, hebben we gemerkt dat de Value Photo Paper Glossy-foto's natuurlijkere huidtinten weergeeft dan het dikkere en minder heldere Photo Paper Glossy. De afdruktijd was ook langer, variërend van 1 minuut tot 90 seconden.

We hebben ook 10 foto's afgedrukt op Epson Ultra Premium Photo Paper Glossy op 5 x 7 inch. Dit papier is dikker dan de andere twee soorten en heeft een dekking en ISO-helderheid van 96. Als een van de papieropties van de hoogste kwaliteit die door Epson worden aangeboden, zou dit papier ideaal zijn voor professionele foto's. We hebben zeker gemerkt dat het meer substantieel aanvoelde, en de foto's waren ook veel scherper en trouw aan het origineel - of het nu een afbeelding was van een digitale camera, iPhone of een analoge camera. Het premium glanzende fotopapier had wat meer tijd nodig om af te drukken: tot 2 minuten in sommige gevallen voor zowel film als digitale originelen.

De PictureMate PM-400 vereist inkt en papier van het merk voor de beste resultaten. De inkt zelf is minder dan $ 33, maar je kunt een set kopen die inkt bundelt met 100 4 x 6-inch pagina's voor ongeveer $ 39. De meer premium papiersoorten die compatibel zijn met deze printer, kosten ongeveer $ 25 voor een set van 100 vellen van 4 x 6 inch.

Het premium glanzende fotopapier had wat meer tijd nodig om af te drukken: tot 2 minuten in sommige gevallen voor zowel film als digitale originelen.

Image
Image

Software- en connectiviteitsopties: overvloedig, dus kies je gif

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van de PM-400 is de gemakkelijke draadloze verbinding. Hoewel we ervoor hebben gekozen om verbinding te maken met onze draadloze router en netwerkreferenties in te voeren, is Wi-Fi Direct een andere optie. Met deze route kunt u de printer rechtstreeks verbinden met uw telefoon of computer zonder dat u een router of toegangspunt nodig heeft en door een Wi-Fi Direct-wachtwoord aan te maken. WPS (Wi-Fi Protected Setup) is een ander snel toegankelijk alternatief.

Afdrukbronopties zijn er ook in overvloed. U kunt ervoor kiezen om rechtstreeks vanaf een computer, smartphone of tablet, via een USB-stick, geheugenkaart of vanaf een digitale camera draadloos of via een USB-verbinding af te drukken.

Als gebruiker van een Apple-apparaat waardeerden we ook het gemak van de ingebouwde AirPrint-technologie. AirPrint-basisafdrukken is net zo eenvoudig als het aansluiten van een apparaat op hetzelfde draadloze netwerk als de PictureMate PM-400. Voor extra controle over de afdrukinstellingen bieden de aanbevolen stuurprogramma's en hulpprogramma's een extra niveau van controle over aspecten zoals het beheer van schaal, helderheid, contrast, verzadiging en rode-ogencorrectie. Het enige nadeel is dat er geen manier is om het resultaat van het instellen van tweaks te bekijken voordat je op afdrukken drukt.

Afdrukbronopties zijn er ook in overvloed. U kunt ervoor kiezen om rechtstreeks vanaf een computer, smartphone of tablet, via een USB-stick, geheugenkaart of vanaf een digitale camera draadloos of via een USB-verbinding te printen. Android-gebruikers kunnen ook gemakkelijk foto's afdrukken vanuit Google Cloud of via Mopria Print Service. We hebben draadloos geprint vanaf een Apple-computer en iPhone en rechtstreeks vanaf een USB-drive en SD-geheugenkaart, waardoor we foto's direct vanaf het LCD-scherm van de PM-400 konden bekijken en selecteren om af te drukken. We ondervonden geen prestatieproblemen of problemen met een van deze afdrukmethoden.

Image
Image

Prijs: niet de goedkoopste optie, maar redelijk standaard

De fabrikant vermeldt de Epson PictureMate PM-400 voor $ 249,99, wat niet de goedkoopste fotoprinter is die er is. De bijbehorende inkt kost ongeveer $ 33, plus de goedkoopste papierbundel (van 100 glanzende vellen van 4 x 6 inch) die je kunt kopen, kost ongeveer $ 9.50. Als u het PictureMate 400 Series Print Pack koopt, krijgt u de inkt en 100 glanzende fotovellen van 4 x 6 inch, wat de geschatte inktopbrengst van één cartridge is. Volgens de bewering dat één cartridge goed is voor ongeveer 100 afdrukken, bedragen de gemiddelde kosten per pagina 33 cent.

Tijdens het testen van het product hebben we 30 foto's afgedrukt en merkten we dat de inktvoorraad met ongeveer 25 procent daalde. Dit is een geschatte aflezing van het inktvoorraadniveau, dat wordt weergegeven als het gearceerde gebied van een balkindicator. Theoretisch kunt u mogelijk meer dan 100 afdrukken uit één cartridge persen. Houd er echter rekening mee dat de fabrikant aanbeveelt om een inktcartridge binnen zes maanden na aankoop volledig te gebruiken. Geen enkele fotoprinter is precies goedkoop als het gaat om het leveren van papier en inkt, maar vergeleken met vergelijkbare kleinere draadloze fotoprinters op de markt is dit niet schandalig.

Concurrentie: minder duur maar potentieel minder bekwaam

Het is moeilijk om een exacte match te vinden met de Epson PictureMate PM-400. Een model binnen een vergelijkbare prijsklasse is de HP Envy Photo 7855 ($ 229,99 MSRP). Hoewel de HP printer direct iets goedkoper is, is hij een multifunctionele machine die is ontworpen om te kunnen printen, kopiëren, scannen en faxen. Dat is allemaal een beetje overbodig als u op zoek bent naar een speciale fotoprinter. De inktkosten zijn ook aanzienlijk duurder.

De Canon Selphy CP1300 houdt vast aan het hoofddoel van het afdrukken van foto's. Het kost ongeveer $ 130, maar als je kiest voor het batterijpakket van $ 90, is het aanzienlijk draagbaarder. De fotoformaten omvatten een vierkant formaat van 2,1 x 2,1 inch tot 2 x 6 inch, wat betekent dat je deze kunt gebruiken als een fotohokje op een evenement of feest. En het kantelbare LCD-scherm vereenvoudigt de navigatie. Als u de flexibiliteit wilt om grotere, variërende afdrukformaten af te drukken, bent u beperkt met deze printer: 4 x 6-inch afdrukken zijn de grootste die u kunt gaan.

Volgens de fabrikant varieert de afdruktijd van een snelle 39 tot 46 seconden. Hoewel de Selphy CP1300 slechts 18 pagina's tegelijk kan verwerken, in vergelijking met de capaciteit van 50 pagina's van de Epson PictureMate PM-400, zijn de kosten per afdruk ongeveer hetzelfde. Maar met slechts 1,9 pond en meer dan $ 100 minder (zonder batterij), zou dit de beste optie kunnen zijn als u een echt draagbare printer wilt.

Als je op zoek bent naar andere afdrukopties voor je thuiskantoor, bekijk dan onze gids voor de beste airprint-printers, de beste fotoprinters en de beste alles-in-één printers.

Een hoogwaardige fotoprinter voor thuis

De Epson PictureMate PM-400 is een kleinschalige fotoprinter die de amateurfotograaf of scrapbooker gemakkelijk tevreden kan stellen. Als u op zoek bent naar eenvoudig en plezierig thuis afdrukken van foto's, krijgt u met dit apparaat snelle prestaties, eenvoudige connectiviteit en hoogwaardige uitvoer.

Specs

  • Productnaam PictureMate PM-400
  • Product Merk Epson
  • MPN C11CE84201
  • Prijs $249,99
  • Gewicht 4 lbs.
  • Productafmetingen 9 x 6,9 x 3,3 inch.
  • Type printer Inkjet
  • Afdrukresolutie 5760 x 1440 dpi (maximaal)
  • Afdruksnelheid Binnen 36 seconden
  • Ondersteunde papierformaten 3,5 x 5 inch, 4 x 6 inch, 5 x 7 inch
  • LCD Ja
  • Poorten Micro-USB, USB, AC, SD
  • Compatibiliteit Windows, OS
  • Verbindingsopties Wi-Fi, Wi-Fi Direct
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: