Hoe tekst als afbeeldingsmasker te gebruiken in Adobe InDesign

Inhoudsopgave:

Hoe tekst als afbeeldingsmasker te gebruiken in Adobe InDesign
Hoe tekst als afbeeldingsmasker te gebruiken in Adobe InDesign
Anonim

We hebben het allemaal gezien. Een hoofdletter in een tijdschriftlay-out die niet is gevuld met zwarte inkt, maar is gevuld met een afbeelding waarvan het onderwerp rechtstreeks is gekoppeld aan het onderwerp van het artikel. Het is zowel merkbaar als, als het goed wordt gedaan, het artikel daadwerkelijk ondersteunt. Als de lezer of gebruiker de context voor de afbeelding niet kan begrijpen, zinkt de techniek tot niets meer dan een grafisch kunstenaar die laat zien hoe slim hij of zij is.

De sleutel tot de techniek is de juiste keuze van lettertype en afbeelding. In feite is de typekeuze van cruciaal belang omdat het de lettervorm is die als afbeeldingsmasker zal worden gebruikt. Als het gaat om het vullen van letters met afbeeldingen, moeten gewicht (,: Roman, Bold, Ultra Bold, Black) en stijl (bijv. Cursief, Oblique) een rol spelen bij de beslissing om een letter met een afbeelding te vullen omdat, hoewel het effect “cool”, leesbaarheid is belangrijker. Houd ook het volgende in gedachten:

  • Dit effect werkt het beste als je een heel groot teken gebruikt. In de bovenstaande afbeelding zijn de letters meer dan 600 punten. Het resultaat, hier, is dat het lettertype een onderscheidende hoofdletter moet hebben met misschien een goed gevormde schreef, een plakletter of een sterke cursief.
  • U moet ook extreem dunne of lichte lettertypen vermijden.
  • Vermijd het gebruik van Grunge- of Distressed-lettertypen. Deze lettertypen worden gekenmerkt door het gebruik van penseelstreken, artefacten en texturen.

Laten we met dat in gedachten beginnen.

Een document maken in Adobe InDesign

Image
Image

De eerste stap in het proces is het openen van een nieuw document. Wanneer het Nieuw Document dialoogvenster geopend is, gebruik dan deze instellingen:

  • Intentie: Afdrukken
  • Aantal pagina's: 3
  • Startpagina: 1
  • Paginagrootte: Tijdschrift
  • Kolommen: Standaardinstellingen
  • Marges: Standaardwaarden
  • Bleed: 0p0 rondom
  • Slug: 0p0 rondom
  • Voorbeeld: Geselecteerd

Klik op OK

Hoe de letter te maken die als masker moet worden gebruikt in Adobe InDesign

Image
Image

Nu de pagina is gemaakt, kunnen we onze aandacht nu richten op het maken van de brief die met een afbeelding moet worden gevuld.

Selecteer het Type-gereedschap Verplaats de cursor naar de linkerbovenhoek van de pagina en sleep een tekstvak dat ongeveer in het midden van de pagina eindigt. Voer een hoofdletter "A" in. Terwijl de letter is gemarkeerd, opent u het lettertype dat verschijnt in het deelvenster Eigenschappen bovenaan de interface of het deelvenster Teken en selecteert u een onderscheidend Serif- of Sans Serif-lettertype. In dit geval gebruiken we Myriad Pro Bold en stellen de grootte in op 600 pt.

Schakel over naar het gereedschap Selecteren en verplaats de letter naar het midden van de pagina.

De letter is nu klaar om een afbeelding te worden, geen tekst. Kies met de letter geselecteerd Type>Create Outlines. Hoewel het misschien niet lijkt alsof er veel is gebeurd, is de letter in werkelijkheid omgezet van tekst naar een vectorobject met een lijn en een vulling.

Hoe maak je het tekstmasker in Adobe InDesign

Image
Image

Met de letter geconverteerd naar vectoren, kunnen we die lettervorm nu gebruiken om een afbeelding te maskeren. Selecteer de omlijnde letter met het gereedschap Selecteren en selecteer File>Place Navigeer naar de locatie van de afbeelding, selecteer de afbeelding en klik op Open De afbeelding verschijnt in de lettervorm. Als u de afbeelding in de lettervorm wilt verplaatsen, klikt u op de afbeelding en houdt u deze vast, waarna een "spookachtige" versie verschijnt. Sleep de afbeelding rond om de gewenste look te vinden en laat de muis los.

Als je de afbeelding wilt schalen, rol je over de afbeelding en er verschijnt een doel. Klik erop en je ziet een selectiekader. Van daaruit kunt u de afbeelding in het midden plaatsen.

Aanbevolen: