Hoe de tekst-naar-spraakfunctie van Google op Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de tekst-naar-spraakfunctie van Google op Android te gebruiken
Hoe de tekst-naar-spraakfunctie van Google op Android te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tik op een Android-telefoon op Instellingen (het Gear-pictogram) en tik vervolgens op Toegankelijkheid> Selecteer om te spreken.
  • Tik op de Selecteer om te spreken-tuimelschakelaar om de functie in te schakelen. Selecteer OK om de machtigingen te bevestigen.
  • Open een willekeurige app en tik op Selecteer om te spreken > Play om de telefoon de tekst hardop te horen voorlezen. Tik op Stop om het afspelen te beëindigen.

Dit artikel legt uit hoe je de tekst-naar-spraakfunctie van Google op Android gebruikt, zodat je teksten hardop kunt laten voorlezen. Het bevat informatie over het beheer van de taal en stem die worden gebruikt voor het hardop voorlezen van tekst. Instructies zijn van toepassing op Android 7 en hoger.

Hoe Google Text-to-Speech te gebruiken op Android

Er zijn verschillende toegankelijkheidsfuncties ingebouwd in Android. Als je tekst hardop wilt laten voorlezen, gebruik dan Select to Speak.

  1. Veeg vanaf de bovenkant van de telefoon naar beneden en tik vervolgens op het pictogram gear om de apparaatinstellingen te openen.
  2. Tik op Toegankelijkheid in het menu Instellingen.
  3. Tik op Selecteer om te spreken.

    Image
    Image

    Als je Selecteer om te spreken niet ziet, tik je op Geïnstalleerde services om het te vinden.

  4. Tik op de Selecteer om te spreken tuimelschakelaar om het in te schakelen.
  5. Tik op OK om de machtigingen te bevestigen die uw telefoon nodig heeft om deze functie in te schakelen.

    Image
    Image
  6. Open een app op je telefoon en tik op het Selecteer om te spreken pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm. Afhankelijk van de versie van Android is dit een pictogram in de vorm van een persoon of een tekstballon.

  7. Tik op het Play icoon. De telefoon begint bovenaan het scherm en leest alles wat je ziet. Als u alleen wat tekst hardop wilt voorlezen, markeert u de tekst en tikt u vervolgens op het pictogram Select to Speak.

    Tik op de pijl naar links naast de afspeelknop om meer afspeelopties te zien.

  8. Tik op Stop om het afspelen te beëindigen.

    Image
    Image

Voor een schermloze ervaring kun je Talkback instellen en gebruiken, waarmee je je telefoon ook met je stem kunt bedienen.

Hoe Android tekst-naar-spraak stemmen en opties te beheren

Android geeft je enige controle over de taal en stem die worden gebruikt om tekst hardop voor te lezen wanneer je Selecteren om te spreken gebruikt. Het is gemakkelijk om de taal, het accent, de toonhoogte of de snelheid van de gesynthetiseerde tekststem te wijzigen.

  1. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik vervolgens op het gear-pictogram.
  2. Tik op Algemeen beheer.

    De plaatsing van functies kan variëren in verschillende versies van Android. Als je het hier niet kunt vinden, gebruik dan het search icoon.

  3. Tik op Taal en voer in.

    Image
    Image
  4. Tik op Tekst-naar-spraak.
  5. Pas in het menu dat verschijnt de Speech rate en Pitch aan totdat het klinkt zoals je wilt.
  6. Als je de taal wilt wijzigen, tik je op Taal en kies je de taal die je wilt horen wanneer de tekst wordt voorgelezen.

    Image
    Image

Gebruik Selecteren om met Google Lens te spreken om geschreven woorden te vertalen

Je kunt Selecteren om te spreken gebruiken om eenvoudige tekst te lezen, zoals tekens die je in de echte wereld vindt, wat geweldig is als je de lokale taal niet spreekt. Open de Google Lens-app en wijs naar de tekst. Google Lens leest de tekst hardop voor in de taal die je hebt geselecteerd en fungeert als een directe vertaler.

FAQ

    Hoe schakel ik tekst-naar-spraak van Google uit op Android?

    Als u tekst-naar-spraak wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Selecteer om te sprekenen tik op de tuimelschakelaar om deze uit te zetten Uit.

    Hoe gebruik ik tekst-naar-spraak in Google Documenten?

    De Android-tekst-naar-spraakfunctie werkt in de Google Documenten-app, maar op een computer moet u de Screen Reader-extensie voor Chrome downloaden. Ga dan naar Extra > Toegankelijkheidsinstellingen > Schakel ondersteuning voor schermlezer in > OK, markeer de tekst en selecteer Toegankelijkheid > Speak > Speak selection

    Hoe converteer ik spraak naar tekst in Google Documenten?

    Als u spraakgestuurd typen wilt gebruiken in Google Documenten, plaatst u de cursor in het document waar u wilt beginnen met typen en selecteert u vervolgens Extra > Voice TypingU kunt ook een sneltoets gebruiken Ctrl +Shift +S ofCommand+ Shift+ S

Aanbevolen: