NOCO Genius Boost Pro GB150 Review: duur maar betrouwbaar

Inhoudsopgave:

NOCO Genius Boost Pro GB150 Review: duur maar betrouwbaar
NOCO Genius Boost Pro GB150 Review: duur maar betrouwbaar
Anonim

NOCO Genius Boost Pro GB150 3000A Jump Starter

De NOCO Genius Boost Pro GB150 is een fantastische starter, maar de hoge prijs komt niet helemaal overeen met zijn waarde.

NOCO Genius Boost Pro GB150 3000A Jump Starter

Image
Image

We hebben de NOCO Genius Boost Pro GB150 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Alles aan de NOCO Genius Boost Pro GB150 is groots: zijn formaat, zijn beloften en zijn prijs. Om te zien hoe handig het apparaat is in vergelijking met al dit gewicht, hebben we het getest op een Hyundai Elantra uit 2011 met een lege batterij.

Image
Image

Ontwerp: groot, boxy en heel gemakkelijk te achterhalen

Zoals eerder opgemerkt, is de NOCO Genius Boost Pro GB150 erg groot. Het wordt geleverd in een kartonnen doos met het apparaat zelf genesteld tussen een hoop schuimvulling. De grijze en zwarte behuizing heeft het laadniveau van het apparaat, de spanningsweergave en knoppen op een van de grotere gezichten. Aan het ene uiteinde van de behuizing bevindt zich een grote zaklamp en aan de andere kant de invoer- en uitvoerpoorten van het apparaat.

Het is logisch dat een van de uitgangen USB is, zodat de meeste draagbare apparaten gemakkelijk kunnen worden opgeladen. Wat minder logisch is, is dat het apparaat zelf ook kan opladen via USB, maar niet wordt geleverd met een eigen oplader. Je kunt bijna alles gebruiken, maar de snelheid waarmee het oplaadt varieert van 2-3 uur (met een 5A-oplader) tot 11 uur (met een meer gebruikelijke 2A-oplader), afhankelijk van welke je gebruikt. Dit is een behoorlijk vervelende omissie voor een oplader die voor bijna $ 300 wordt verkocht.

Image
Image

Je kunt het apparaat ook opladen met de meegeleverde 12V-stekker, aangezien het apparaat wordt geleverd met zowel een mannelijke als een vrouwelijke 12V-voedingspoort en een kabel om aan te sluiten welke je nodig hebt. Gebruik de mannelijke om aan te sluiten op de gelijkstroompoort van een rijdend voertuig om het apparaat op te laden, of gebruik omgekeerd de vrouwelijke poort en de kabel om stroom te leveren van het apparaat naar andere apparatuur, zoals bandenpompen, omvormers, enz.

Configuratieproces: eenvoudig aan te sluiten en te gebruiken ondanks het gewicht

Om het apparaat te gebruiken om een auto met een belegerde batterij een vliegende start te geven, moet je de motorkap openen en de NOCO Genius Boost Pro GB150 bovenop de motorruimte plaatsen. Nadat u de twee klemmen aan weerszijden van de behuizing hebt losgemaakt, kunt u de kabels uitrollen en op de batterij aansluiten, te beginnen met de positieve (rode) klem. Zodra beide klemmen zijn aangesloten, wordt de huidige accuspanning weergegeven op het display van de voltmeter en moet de auto kunnen starten.

Image
Image

Als het je draagbare apparaten zijn die wat kracht kunnen gebruiken, maak je gewoon de uitgangspoorten bloot en sluit je ze aan. Tussen de USB-poort en de DC-poortadapters zou je in staat moeten zijn om eenvoudig aan te sluiten en betrouwbare stroom te leveren aan de meeste van uw apparaten.

Prestaties: enorm veel startvermogen, maar slechts een stra altje voor USB-apparaten

De NOCO Genius Boost Pro GB150 kon in meerdere tests meteen over de Elantra springen. Het correct aansluiten van de kabels was het enige moeilijke deel, aangezien de klemmen groot zijn en het moeilijk kan zijn om een goede positie te vinden om ze te bevestigen. Toen ze op hun plaats waren, zorgde de jumpstarter er echter voor dat de auto gemakkelijker startte dan met elk ander model dat we onlangs hebben getest. Zelfs als de accu van de auto leeg was tot 10 volt, startte de auto onmiddellijk.

Dankzij de starthulp startte de auto gemakkelijker dan met elk ander model dat we onlangs hebben getest.

Minder indrukwekkend was het opladen via USB. De USB-uitgang van de GB150 levert slechts 450 mAh laadstroom, waarmee een telefoon kan worden opgeladen, maar in een veel langzamer tempo dan iemand die langs de weg is gestrand, waarschijnlijk zou willen. Er kan meer stroom uit de DC-uitgang worden gehaald met behulp van een autolader in de vrouwelijke DC-poort, maar dat is afhankelijk van nog een ander apparaat om het opladen voor u te doen.

Belangrijkste kenmerken: de beste zaklamp in een jumpstarter

Het is vermeldenswaard dat hoewel schijnbaar alle jumpstarters een zaklamp in hun koffer hebben ingebouwd, die in de NOCO Genius Boost Pro GB150 voorbeeldig is. Het licht dat door de zaklamp wordt geprojecteerd, is zowel helder als zeer groothoek en zal gemakkelijk een hele motorruimte verlichten. De lamp heeft ook zes verschillende standen; drie verschillende lichtintensiteitsniveaus en knipper-, stroboscoop- en SOS-modi.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 299 is de NOCO Genius Boost Pro GB150 verreweg de duurste jumpstarter die we hebben getest. Voor die prijs krijg je een apparaat dat, afgezien van het matte USB-opladen, echt uitstekend is. Dat gezegd hebbende, is het moeilijk om een prijs te rechtvaardigen die bijna drie keer hoger is dan die van concurrerende modellen.

Concurrentie: er zijn veel kleinere, maar niet altijd mindere opties beschikbaar

STANLEY J5C09: Het heeft misschien geen ingebouwde luchtcompressor of een handvat, maar de NOCO Genius Boost Pro GB150 overtreft dit aanbod van STANLEY. Het kost misschien bijna drie keer zoveel, maar de GB150 is kleiner, heeft een veel betere zaklamp en zal veel sneller over een voertuig springen. Het is ook gewoon makkelijker om er een plaats voor te vinden in een voertuig.

DBPOWER 600A Peak 18000mAh Portable Car Jump Starter: Dit is waar de hoge vraagprijs van de NOCO Genius Boost Pro GB150 echt terugkomt om hem te achtervolgen. Hoewel de DBPOWER 600A een zaklamp van lagere kwaliteit heeft, is de hele behuizing ongeveer even groot als alleen de hoofdeenheid van de NOCO Genius Boost Pro GB150. Beide bieden geweldige startfunctionaliteit, maar de DBPOWER-eenheid is beter in het opladen van USB-apparaten en kost minder dan een kwart van de prijs. In deze combinatie is het echt moeilijk om de hogere prijs van de NOCO Genius Boost Pro GB150 te rechtvaardigen.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze gids voor de beste draagbare jumpstarters.

Een geweldige artiest voor een zeer hoge prijs

Het is groot en heeft een vraagprijs van vergelijkbare grootte, maar de NOCO Genius Boost Pro GB150 is een van de betere jumpstarters op de markt. Afgezien van problemen met sommige van zijn oplaadmethoden, heeft het apparaat het beste werk geleverd bij het starten van een voertuig uit alle geteste voertuigen. Met alleen een stoffen tas om hem in te bewaren, moet je hem zorgvuldig in je voertuig opbergen, maar hij zal in geval van nood dienst doen als een betrouwbare krachtbron.

Specs

  • Productnaam Genius Boost Pro GB150 3000A Jump Starter
  • Product Merk NOCO
  • MPN GB150
  • Prijs $299.00
  • Gewicht 7,5 lbs.
  • Productafmetingen 7 x 12,3 x 2,7 inch.
  • Capaciteit 8, 000mAh
  • Power Input 5V/2.1A (geleverd via USB, oplader niet inbegrepen)
  • Piekuitgangsstroom 4, 000A
  • Extra uitgangsvermogen USB: 5V/2.1A; Gelijkstroom: 12V/15A
  • Garantie 1 jaar beperkt

Aanbevolen: