Logitech K800 Review: functioneel maar duur

Inhoudsopgave:

Logitech K800 Review: functioneel maar duur
Logitech K800 Review: functioneel maar duur
Anonim

Bottom Line

De Logitech K800 is slank en levert een behoorlijke typervaring met mooie achtergrondverlichting, maar met membraantoetsen en een hoog prijskaartje is de waarde er gewoon niet.

Logitech K800 draadloos verlicht toetsenbord

Image
Image

We hebben de Logitech K800 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Een kantoortoetsenbord heeft geen aanpasbare RGB-verlichting nodig, maar in elk toetsenbord is een of andere goede achtergrondverlichting een noodzaak. Ook handig op kantoor of onderweg is een slank profiel en een robuuste draadloze verbinding. Dat zijn de belangrijkste verkoopargumenten van de Logitech K800, een apparaat dat duidelijk ontworpen is met productiviteit in de eerste plaats.

Ontwerp: Thuis op kantoor

Kijk eens naar de Logitech K800 en je brein schreeuwt bijna "kantoortoetsenbord". Dit is echter geen slechte zaak, want dat is precies de omgeving waarvoor dit is ontworpen. Het is duidelijk, maar vooral niet onaantrekkelijk in profiel, waar zijn slanke, vloeiende vorm het toetsenbord een vleugje elegantie geeft.

Keycap-lettertype en symboolontwerp zijn net zo praktisch als je zou verwachten, en elke hoek van de toetsen is, net als bij de rest van het toetsenbord, zacht afgerond.

Het dunne en lichte karakter van dit toetsenbord maakt het zeer aantrekkelijk voor op reis, of als een apparaat dat gemakkelijk in een uitschuifbaar toetsenbordcompartiment op een bureau past.

Image
Image

Keycap-lettertype en symboolontwerp zijn net zo utilitair als je zou verwachten, en elke hoek van de toetsen is, net als bij de rest van het toetsenbord, zacht afgerond. Achtergrondverlichting is een opvallend kenmerk van de K800. Het toetsenbord heeft een achtergrondverlichting voor handnabijheid die uw handen detecteert en zichzelf automatisch in- en uitschakelt om stroom te besparen.

Het dunne en lichte karakter van dit toetsenbord maakt het zeer aantrekkelijk voor op reis.

Hoewel het toetsenbord geen volumewiel heeft, heeft het wel speciale mediatoetsen. Het heeft ook een speciale sneltoets voor de rekenmachine die eerlijk gezegd een van mijn favoriete dingen aan de K800 was.

Ja, je zou hetzelfde kunnen krijgen door een macrotoets op een gamingtoetsenbord te programmeren, maar het is zeker handig om het direct uit de doos te laten werken met elke computer zonder enige inspanning. Omdat het zich net boven het numpad bevindt, bespaart het u elke keer dat u de rekenmachine moet gebruiken een beetje tijd.

De K800 wordt geleverd met zowel een draadloze dongle als een USB-verlengkabel, zodat u de draadloze dongle strategisch kunt lokaliseren als uw computer op een of andere onhandige plaats staat. Er is ook een micro-USB-oplaadkabel, maar helaas zal het toetsenbord dit niet gebruiken om met de computer te communiceren. Dat is niet echt een probleem, maar een optionele bedrade verbinding zou leuk geweest zijn.

Image
Image

Prestaties: Een competent toetsenbord

Hoewel niet zo responsief als een mechanisch toetsenbord, biedt de K800 een snelle en bevredigende typervaring. De toetsen gebruiken membraanschakelaars, maar ze hebben een behoorlijke mate van tactiele feedback. Het grootste voordeel is hoe stil het is, dus als stil typen een noodzaak is, is dit toetsenbord een goede keuze.

Image
Image

De draadloze connectiviteit van het toetsenbord is sterk en introduceert geen merkbare vertraging, terwijl de batterijduur van de K800 6 uur ononderbroken en 10 dagen stand-by meegaat.

Comfort: gemakkelijk voor de polsen

Dankzij de ingebouwde polssteun en het licht aflopende, gehoekte ontwerp is de K800 een redelijk comfortabel toetsenbord. De ingebouwde polssteun heeft ook het voordeel dat de K800 gemakkelijker en comfortabeler te gebruiken is in situaties waar u mogelijk geen toegang heeft tot de brede, vlakke oppervlakken die nodig zijn voor afneembare polssteunen.

Image
Image

Prijs: Absurd duur

Ik vroeg een vriend om te raden hoeveel de K800 kostte. Nadat ze alle functies had overwogen en getest, schatte ze $ 50.

Het is een degelijk toetsenbord dat een aantal belangrijke upgrades biedt ten opzichte van goedkope modellen, maar niet genoeg om $ 100 te rechtvaardigen.

De adviesprijs van de K800 is $ 100, en nadat ik dit toetsenbord heb gebruikt, ben ik het eens met de schatting van mijn vriend van de werkelijke waarde. Het is een fatsoenlijk toetsenbord dat een aantal belangrijke upgrades biedt ten opzichte van goedkope modellen, maar niet genoeg om $ 100 te rechtvaardigen.

Logitech K800 vs. Corsair K63 Wireless

Voor ongeveer dezelfde prijs als de Logitech K800 is de Corsair K63 Wireless, en hier zien we het probleem met de kosten van de K800. De Corsair K63 heeft Cherry MX Red-schakelaars die beter zijn om op te typen en langer meegaan dan membraanschakelaars, en over het algemeen is de K63 aanzienlijk robuuster. Als u echter stil typen en een numeriek toetsenblok belangrijk vindt, is er een argument voor de K800.

Een degelijk, op productiviteit gericht toetsenbord dat gewoon duurder is dan het zou moeten zijn

De Logitech K800 is een goed toetsenbord - echt een uitstekend kantoortoetsenbord voor wat het is. Hij is draadloos, de achtergrondverlichting is uitstekend, hij ziet er zeer professioneel uit, hij presteert goed en is lekker stil. Echter, $ 100 is gewoon te veel om te handelen voor wat in wezen een geüpgraded standaard kantoortoetsenbord is.

Specs

  • Productnaam K800 draadloos verlicht toetsenbord
  • Product Merk Logitech
  • MPN 920-02359
  • Prijs $100.00
  • Releasedatum Augustus 2010
  • Gewicht 2,9 lbs.
  • Productafmetingen 17,75 x 7,75 x 1 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 3 jaar
  • Sleutelschakelaars Membraan
  • Verlichting witte achtergrondverlichting
  • Polssteun Ja
  • Draadloos Ja

Aanbevolen: