Pix-Star FotoConnect XD Fotolijst Review: effectief maar te duur

Inhoudsopgave:

Pix-Star FotoConnect XD Fotolijst Review: effectief maar te duur
Pix-Star FotoConnect XD Fotolijst Review: effectief maar te duur
Anonim

Bottom Line

Als dit apparaat $ 50 kost, raden we je aan er drie te kopen. Je krijgt echter veel meer voor je dollar als je meegaat met de concurrentie.

Pix-Star FotoConnect XD

Image
Image

We hebben de Pix-Star FotoConnect XD gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Pix-Star Fotoconnect XD bestaat al sinds 2012, dus het is niet bepaald nieuwe technologie. Als je gewend bent aan high-definition schermen, een pittige interface en naadloze integratie met je mobiele apparaten, heb je misschien het gevoel dat je terug in de tijd bent gegaan met deze digitale fotolijst.

Desalniettemin geeft het uw foto's duidelijk en soepel weer en heeft het fysieke verbindingspoorten die niet beschikbaar zijn in andere producten voor deze prijs. Het synchroniseert ook gemakkelijk met uw fotoalbums op sociale media. Als je een ietwat retro gebruikerservaring niet erg vindt, is de klus geklaard. Het grootste probleem is de prijs.

Image
Image

Ontwerp: Eenvoudig en subtiel

De Pix-Star FotoConnect is verkrijgbaar in zowel 10-inch als 15-inch maten. Ons testmodel was de 10-inch versie. Het frame zelf is van effen, zwart plastic dat mooi past bij bijna elk interieur. In het ideale geval plaatst u het in de buurt van een stopcontact waar u het netsnoer gemakkelijk kunt verbergen - een zwarte draad die over de muur is gespannen, zou zijn ingetogen stijl bederven.

Je bedient het frame via een simpele afstandsbediening in de vorm van een snoepreep. De afstandsbediening spreekt grotendeels voor zich, en de enige functies die speciale instructies nodig hebben, zijn de knoppen voor het verzenden en ontvangen van e-mail (zelfs die nemen ongeveer een minuut in beslag). Het gebruik van de afstandsbediening voelt als een terugkeer, ook al is het eenvoudig, maar dit is de algemene aard van de FotoConnect XD.

Er zijn meerdere manieren om uw digitale foto's op deze lijst te krijgen, en de verscheidenheid aan aansluitmogelijkheden is verreweg de meest aantrekkelijke eigenschap van dit apparaat. Zodra de FotoConnect XD is verbonden met wifi, kunt u uw afbeeldingen uploaden naar de website van Pix-Star en worden ze automatisch gesynchroniseerd met het frame.

De verscheidenheid aan connectiviteitsopties is verreweg de meest aantrekkelijke functie van dit apparaat.

Met de website kun je ook fotoalbums synchroniseren van online diensten en sociale media-accounts zoals Facebook, Instagram, Dropbox, Flickr en meer. Dit is vooral handig omdat zodra u een online fotoalbum synchroniseert, het frame automatisch nieuwe berichten of uploads weergeeft.

Je hebt ook de mogelijkheid om afbeeldingen rechtstreeks naar het frame te e-mailen. We houden van deze functie omdat je hiermee het e-mailadres van het frame kunt geven aan iedereen die je maar wilt. Familie en vrienden kunnen direct foto's delen met uw fotolijst en u kunt uw foto's naadloos en privé naar hen sturen.

De FotoConnect bevat ook fysieke poorten voor SD-kaarten en USB-apparaten, zodat u afbeeldingen rechtstreeks vanaf de kaart van uw camera of vanaf een flashstation kunt weergeven. De USB-poort werkt alleen met apparaten met alleen opslag. In onze tests hebben we geprobeerd een smartphone op de USB-poort aan te sluiten en de FotoConnect kon er geen foto's van weergeven.

Op basis van onze ervaring met het gebruik van dit apparaat, denken we dat de beste manier om foto's met FotoConnect te synchroniseren, is via de Pix-Star Snap-app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Het is een eenvoudige app waarmee je foto's, video- en audioberichten van je mobiele apparaat rechtstreeks naar je fotolijst kunt sturen. We vonden het vreemd dat Pix-Star de app niet meer pusht en dat het zich zo veel richt op oudere technologie zoals e-mail.

Configuratieproces: hardware is eenvoudig, de rest kost tijd

Laat je niet misleiden door de eenvoud van het frame: dit is geen plug-and-play-apparaat. Het kostte ons ongeveer een uur om het op te zetten en vertrouwd te raken met alle functies. Het opzetten van de daadwerkelijke hardware uit de doos duurde ongeveer twee minuten, waarvan de meeste het openen en installeren van de AAA-batterijen van de afstandsbediening en de wisselstroomadapter van het frame omvatten. Maar de rest duurde wat langer.

Zelfs volgens de normen van 2012 zou de interface van dit apparaat verouderd zijn.

Het meest tijdrovende deel van het proces was het gebruik van de afstandsbediening om het wifi-wachtwoord in te voeren (dit is lastig als je een sterk wachtwoord hebt). Standaard is het digitale toetsenbord in ABC-stijl ingedeeld in plaats van QWERTY, wat verwarrend en schokkend is, en er is een schakelknop verborgen in de rechterbenedenhoek die we de eerste keer hebben gemist. Als je toevallig een USB-toetsenbord hebt, raden we aan om dat op het frame aan te sluiten en het te gebruiken in plaats van de afstandsbediening om de hardware in te stellen.

Toen het eenmaal was verbonden met internet, vroeg het frame ons om naar de website van Pix-Star te gaan, een account aan te maken en ons frame te registreren. Toen we dit deden, moesten we een Pix-Star-gebruikersnaam kiezen die we zouden gebruiken om foto's via het frame te verzenden en ontvangen.

Houd er rekening mee dat je frame zal worden gekoppeld aan je gebruikersnaam, dus als je ooit je FotoConnect wilt weggeven of verkopen, moet je contact opnemen met Pix-Star om je account los te koppelen van de hardware.

Image
Image

Display: Standard-definition is niet zo slecht als je denkt

De Pix-Star FotoConnect XD heeft een LCD-scherm met een resolutie van 600 x 800 pixels, ongeveer de beeldkwaliteit die je van een dvd-speler mag verwachten. Het levert niet de fijne details en rijke kleuren die je krijgt met een iPad of Samsung Galaxy, maar het scherm zag er helder en duidelijk uit in onze tests, en de beweging van de overgangen, effecten en zoomlens waren zo vloeiend als verwacht kon worden.

We hebben nooit pixelvorming, compressie-artefacten of andere vervormingen opgemerkt die je zouden afleiden van het beeld op het scherm.

Opmerking: Pix-Star heeft sindsdien een nieuwe versie van de 10-inch FotoConnect uitgebracht met een scherm met een hogere resolutie van 1024 x 768.

Tijdens onze tests hebben we honderden afbeeldingen met verschillende resoluties gebruikt, van gescande foto's en oudere digitale camera's tot HD-afbeeldingen die zijn vastgelegd met de nieuwste technologie van vandaag. We hebben nooit pixelvorming, compressie-artefacten of andere vervormingen opgemerkt die je zouden afleiden van het beeld op het scherm.

Audio: Geen rock-'n-roll-feestje

De FotoConnect heeft ingebouwde luidsprekers direct onder het scherm. Tijdens het testen was het geluid luisterbaar, maar onze muziek was gedempt en de audio miste in het algemeen het volume en de body die nodig zijn voor kamervullende audio. Dit is niet verwonderlijk gezien de grootte en prijs van dit apparaat.

Image
Image

Software: een serieuze erfenis

De gebruikersinterface van FotoConnet voelt ongelooflijk gedateerd aan. Zelfs volgens de normen van 2012 zou deze interface verouderd zijn. Het is in het begin frustrerend om te gebruiken, maar als je eenmaal de stroom en eigenaardigheden hebt geleerd, is het bruikbaar genoeg. De mobiele app en website voelen veel moderner en functioneler aan, maar ze missen nog steeds wat van de glans die je in 2019 van services zou verwachten.

Er zijn een aantal extra's in de software van FotoConnect, waaronder acht games die je met de afstandsbediening kunt spelen. Het zijn meestal klassieke favorieten zoals Snake, Sudoku en Minesweeper. Schuifpuzzel is de enige die je foto's in de game gebruikt, dus dat vonden we het leukst. De rest is prima als je je verveelt, maar het zijn niet echt feestbeesten.

Bottom Line

Als de FotoConnect XD rond de $50 was, zou het alle gebreken in dit apparaat draaglijk maken. Op het moment van schrijven kost de FotoConnect echter ongeveer $ 150. Dit is veel te duur voor een apparaat met zoveel verouderde functies.

Pix-Star FotoConnect vs. Nixplay Seed

We hebben deze digitale fotolijst naast de Nixplay Seed getest. Ze zijn ongeveer dezelfde prijs op Amazon, maar de Nixplay Seed presteert in bijna alle opzichten beter dan de FotoConnect. Van de schermresolutie en interface tot de externe en mobiele app - het is niet eens een wedstrijd. Het enige voordeel van de FotoConnect ten opzichte van de Seed is dat de Seed geen fysieke verbindingspoorten heeft voor SD-kaarten en USB-flashstations.

De verouderde technologie van Pix-Star FotoConnect is te moeilijk om te overwinnen

We zouden tien jaar geleden veel meer vergevingsgezind zijn geweest voor de gebreken van dit frame. Maar ondanks de geweldige connectiviteits- en synchronisatiemogelijkheden van FotoConnect, is het tegenwoordig moeilijk om dit apparaat aan te bevelen voor de huidige prijs.

Specs

  • Productnaam FotoConnect XD
  • Product Merk Pix-Star
  • SKU 4 897025 954113
  • Prijs $154.99
  • Productafmetingen 10,6 x 1,1 x 7,8 inch.
  • Poorten AUX, USB, SD
  • Opslag 4 GB
  • Garantie twee jaar
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: