STANLEY J5C09 Review: groot maar capabel

Inhoudsopgave:

STANLEY J5C09 Review: groot maar capabel
STANLEY J5C09 Review: groot maar capabel
Anonim

STANLEY J5C09 1000 Peak Amp Jump Starter

Als je een veilige plek voor zijn bulk in je voertuig kunt vinden, is de STANLEY J5C09 zowel een jumpstarter als een compressor, en slaagt hij grotendeels in beide.

STANLEY J5C09 1000 Peak Amp Jump Starter

Image
Image

We hebben de STANLEY J5C09 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het is moeilijk om naar zoiets relatief groots als de STANLEY J5C09 te kijken en je niet af te vragen waar het in je voertuig zal passen. Het is een grote eenheid met veel functies, maar al dat gewicht leek het misschien moeilijker te maken om in een auto te blijven zonder dat het veel ruimte in beslag neemt of rond een kofferbak rolt. Niettemin openden we de doos, laadden hem op en begonnen te testen hoe goed hij stand hield tegen een auto met een lege batterij.

Ontwerp: Imposant groot en verrassend zwaar

Het ontwerp van de STANLEY J5C09 leent van dezelfde zwarte, grijze en gele designaccenten waar het merk om bekend staat. Het apparaat is iets kleiner dan de meeste bagage, met een handvat aan de bovenkant om het gemakkelijk te kunnen dragen, maar het is enorm in vergelijking met andere starters. De voorkant van het apparaat bevat alle bedieningselementen en extra voedingspoorten, terwijl de achterkant van het apparaat de luchtcompressorslang en een klein zakje voor de 12V-oplaadkabel heeft. Elke kant van het chassis bevat een van de twee startkabels en klemmen die netjes rond enkele ingebouwde delen van de behuizing worden gewikkeld voordat ze worden vastgeklemd om ze op hun plaats te houden.

Image
Image

Met maar liefst 18 pond is het ook zwaar. De combinatie van de twee maakt het moeilijk om een goede plek voor het apparaat te vinden in een voertuig dat het niet laat rollen, en zelfs dan neemt het wat laadruimte in beslag met zijn enorme omvang. Er is ook geen goede plek om de handleiding van het apparaat samen met het apparaat te bewaren, dus je kunt het beter in het dashboardkastje opbergen.

Configuratieproces: multifunctioneel, maar gebruiksvriendelijk

De STANLEY J5C09 is een apparaat voor twee doeleinden, een jumpstarter die ook dienst doet als compressor. Om de jumpstart-kant van de vergelijking te testen, hebben we de batterij van ons testvoertuig, een Hyundai Elantra uit 2011, leeggemaakt tot slechts 10 volt.

Het apparaat is iets kleiner dan de meeste bagage, met een handvat aan de bovenkant om het gemakkelijk te kunnen dragen, maar het is enorm in vergelijking met andere starters.

Om het apparaat op zijn plaats te krijgen, tilt u het op en zet u het neer waar u maar kunt op de motorruimte. Nadat de twee aansluitklemmen van het apparaat zijn losgemaakt, laten de lange kabels voldoende speling over om te bereiken waar u maar wilt.

Nadat je de rode klem op de positieve pool van de accu van de auto hebt geklemd en de zwarte klem op de negatieve, hoef je het apparaat alleen maar aan te zetten met de knop aan de voorkant. Als je klaar bent, kun je meteen weer in de auto stappen en proberen hem te starten. De aansluitklemmen zijn klein en kunnen gemakkelijk op de batterij worden geklemd, zelfs in relatief krappe ruimtes.

Het apparaat is ook een capabele luchtcompressor, die in staat is om de banden van uw voertuig of andere recreatieve items te luchten met behulp van de meegeleverde adapter. Aan de achterkant van het apparaat bevindt zich een luchtslang die zich uit de opslagruimte ontvouwt en een uiteinde met schroefdraad heeft dat u op de klepsteel draait. Na een paar keer draaien is de verbinding veilig en luchtdicht en kun je de compressor aanzetten met een schakelaar op de achterkant.

Image
Image

Prestaties: zo groot als het is, schiet het op veel gebieden tekort

Het apparaat was in staat om elke keer dat het werd geprobeerd een betrouwbare starthulp te bieden, maar niet zonder enkele kanttekeningen. In onze ervaring startte het voertuig elke keer onmiddellijk, hoewel we net zo vaak zagen hoe de hele eenheid danste door trillingen en door de motorruimte begon te glijden. Met zijn grootte en gladde onderkant, zal het glijden zodra de motor start en begint te trillen, en er moet uiterste zorg worden besteed om ervoor te zorgen dat je het ergens neerzet waar het niet wegglijdt.

De compressorfunctie heeft ook enkele gebreken. Terwijl de compressor zijn werk doet, kunt u de druk in de gaten houden met behulp van de manometer van het apparaat. De meter is echter klein en enigszins moeilijk te lezen in de beste omstandigheden, en bijna volledig onleesbaar in het donker. Bovendien is de slang maar net lang genoeg om de bovenkant van een band van gemiddelde grootte te bereiken als de stuurpen zich bovenaan bevindt. Op een grotere band, zoals een vrachtwagenband, is de slang misschien niet lang genoeg om te bereiken zonder eerst het apparaat op iets anders te zetten om het omhoog te brengen en dichterbij te brengen.

Het apparaat was in staat om elke keer dat het werd geprobeerd een betrouwbare starthulp te bieden, maar niet zonder enkele kanttekeningen.

De prestaties zijn aanzienlijk soepeler als het gaat om opladen via USB. De USB-poort biedt een mooie oplaadsnelheid van 1, 200 mAh, wat behoorlijk pittig is. Op het geteste apparaat was het een beetje moeilijk om een USB-kabel aan te sluiten omdat deze erg strak zat, maar het werkte.

De DC-poort levert 12V 5A-stroom, maar elk draagbaar apparaat dat deze gebruikt, moet een eigen 12V-stroompoortconnector hebben. Vreemd genoeg kun je het apparaat ook weer opladen met dezelfde voedingspoort door de meegeleverde "poort-naar-poort" -kabel te gebruiken en aan te sluiten op een rijdend voertuig. De kabel is echter vrij kort, dus het kan zijn dat je het apparaat op de passagiersstoel moet plaatsen en het moet vastmaken als een klein kind.

Image
Image

Belangrijkste kenmerken: een bescheiden zaklamp met goede bruikbaarheid

Op de schouder van het apparaat is een kleine zaklamp gemonteerd die op een kogelgewricht aan de behuizing wordt bevestigd. Hierdoor kunt u het apparaat bovenop het motorcompartiment plaatsen, het licht richten om het werkgebied (meestal uw batterij) te verlichten en beter te zien wat u aan het doen bent. Het gewricht is niet ongelooflijk flexibel, maar heeft net genoeg bewegingsvrijheid om er een handige functie van te maken. Het ha alt, net als al het andere, stroom uit de hoofdbatterij van het apparaat, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vers houden voor wanneer u het nodig heeft.

Als je een compressor nodig hebt en het huidige gewicht en de bulk aankan, is deze prijs redelijk.

Prijs: Redelijke waarde gezien alles wat het kan doen

Je kunt de STANLEY J5C09 online beschikbaar vinden voor ongeveer $ 110, waardoor hij iets duurder is in vergelijking met andere jumpstarters die we hebben getest. Als u een compressor nodig heeft en het huidige gewicht en de bulk aankan, is deze prijs redelijk.

Image
Image

Concurrentie: buiten de compressor zijn er betere opties beschikbaar

NOCO Genius Boost Pro GB150: NOCO's Genius Boost Pro GB150 is een andere omvangrijke starter die we hebben getest. De STANLEY J5C09 heeft hier het voordeel, omdat hij niet alleen beter opladen van draagbare apparaten biedt, maar ook ongeveer een derde zoveel kost als de GB150. Het heeft misschien geen geweldige zaklamp en het is moeilijker om in een voertuig te houden, maar de hoge prijs van de NOCO-eenheid is het misschien gewoon niet waard.

Beatit BT-D11 800A Peak 18000mAh 12V draagbare auto-jumpstarter: Tegen de compactere concurrentie wordt het grootste deel van de STANLEY J5C09 een probleem. Als u echt de luchtcompressor en het gelijkstroomvermogen wilt, en de grootte van de unit aankan, is de STANLEY-optie een logische keuze. We hebben echter de Beatit BT-D11 getest, die niet alleen kleiner is, maar ook goedkoper, en veel gemakkelijker in een auto op te bergen voor noodgevallen.

Geïnteresseerd in het bekijken van meer opties? Bekijk onze verzameling van de beste draagbare jumpstarters die beschikbaar zijn.

Te groot voor zijn eigen bestwil

Het is niet moeilijk om goede use-cases voor te stellen voor de STANLEY J5C09 boven andere jumpstarters, maar ze zijn erg specifiek. Als u een voertuig heeft waarin u de grootte en het gewicht van het apparaat kunt aanpassen, een compressor nodig hebt en gebruik kunt maken van de gelijkstroompoort, dan vult dit apparaat die nis. Het doet het gewoon niet zo goed bij het opladen van andere apparaten, en de enorme omvang maakt het onmogelijk om het gemakkelijk in kleinere voertuigen op te bergen.

Specs

  • Productnaam J5C09 1000 Peak Amp Jump Starter
  • Productmerk STANLEY
  • MPN J5C09
  • Prijs $110.00
  • Gewicht 18 lbs.
  • Productafmetingen 11,25 x 8 x 13,5 inch.
  • Capaciteit 19, 000mAh
  • Power Input Gebruikt een standaard verlengsnoer uit een stopcontact (snoer niet inbegrepen); 12V DC-voedingspoort (kabel meegeleverd)
  • Piekuitgangsstroom 1, 000A
  • Springende Start Uitgangsstroom 500A
  • Extra uitgangsvermogen USB: 5V/500mA; 12V gelijkstroom: 12V/5A
  • Maximale druk compressor 120 PSI
  • Garantie 1 jaar beperkt

Aanbevolen: