HP ProDesk 400 G4 Review: een solide kantoor-pc

Inhoudsopgave:

HP ProDesk 400 G4 Review: een solide kantoor-pc
HP ProDesk 400 G4 Review: een solide kantoor-pc
Anonim

HP ProDesk 400 G4

De HP ProDesk 400 G4 is een capabele kantoor-pc die flexibel genoeg is om aan uw vergaderbehoeften te voldoen, dankzij de vele poorten en het eenvoudig te configureren chassis.

HP ProDesk 400 G4

Image
Image

We hebben de HP ProDesk 400 G4 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP ProDesk 400 G4 is een no-nonsense pc gemaakt voor bedrijven die behoefte hebben aan betrouwbaarheid, aanpasbaarheid en gemak. Hij blijft onopvallend op het bureau van elke werknemer met zijn schoenendoosachtige formaat, maar hij profiteert van elke centimeter van dat gecomprimeerde ontwerp: de ProDesk wordt geleverd met een hele reeks poorten, een cd/dvd-station, beveiligingsfuncties, een 7e gen Intel Core i5-processor en een SSD. Wat nog opmerkelijker is, is dat er voldoende ruimte in het chassis is om een GPU, een geluidskaart, een aangepaste processor of iets anders toe te voegen dat uw bedrijf nodig heeft. De Prodesk wordt geleverd met alle basisfuncties, maar is ook vriendelijk voor upgrades.

Ontwerp: klein maar gemakkelijk aan te passen

De ProDesk 400 is niet spannend, maar heeft alles wat je van een zakelijke pc mag verwachten. We waarderen het dat het een VGA-poort en een cd/dvd-station heeft, die beide buitengewoon zeldzaam zijn in de pc-wereld en deze machine de mogelijkheid bieden om oudere apparaten te ondersteunen. Het cd/dvd-station bevindt zich aan de voorkant, verborgen in de zwart gestreepte grill. Onder de grill bevindt zich een zilveren bumper met 2 USB 3.0-poorten, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en de aan / uit-knop. Aan de achterkant van de machine bevinden zich nog twee USB 3.0-poorten, vier USB 2.0-poorten, één VGA-poort, één DisplayPort en een Ethernet-poort.

Image
Image

Het pc-chassis is gemaakt van massief aluminium en kan dus tegen een stootje. Het is ook erg klein, met afmetingen van 10,6 x 11,7 x 3,7 inch, ongeveer zo groot als een Xbox. De bovenkant is een stevig stuk dat eraf kan schuiven voor toegang tot de binnenkant van de machine. Aan de achterzijde bevinden zich twee verwijderbare platen voor het geval u extra kaarten op het moederbord wilt installeren.

Aan de binnenkant herbergt de Prodesk 400 een Intel Core i5-7500-processor, 8 GB RAM en een 256 GB SSD. Deze standaardspecificaties zouden voldoende moeten zijn voor een kantoor dat lichte productiviteitstaken uitvoert, zoals Microsoft Office, surfen op het web en een beetje Photoshop. De CPU wordt gekoeld door een enorme ventilator, maar maakt weinig geluid.

Een probleem dat we hebben met de pc is dat deze niet wordt geleverd met een draadloze kaart, wat betekent dat je Ethernet moet gebruiken als je er geen wilt installeren. Als u een kleiner bedrijf runt zonder een speciale IT-afdeling, betekent dit dat u de behuizing moet openen en een compatibele AIC op uw moederbord moet installeren. Niet iedereen heeft de tijd of de wens om aan zijn pc te sleutelen voor zo'n basisfunctie, en we zijn ook teleurgesteld dat de ProDesk geen Bluetooth ondersteunt.

Image
Image

De ProDesk 400 wordt geleverd met een muis en toetsenbord. Eerlijk gezegd hielden we niet van beide randapparatuur. De muis is een korrelige zwarte plastic monobody met een linker- en rechterklikknop, een scrollwiel en niet veel anders. Het is erg basic voor een productiviteitsproduct, zonder de mogelijkheid om DPS aan te passen of macro's toe te voegen, en het voelt stijf en papperig aan wanneer je het beweegt of op een van de knoppen drukt. Je kunt waarschijnlijk een betere muis krijgen voor vijf dollar.

Het toetsenbord ziet er goed uit, met een matzwarte afwerking en platte toetsen die aanvoelen als een laptoptoetsenbord. De toetsen presteren echter niet goed: ze hebben weinig reis- of tactiele feedback en ze zijn erg stijf en moeilijk in te drukken. We slaagden er nog steeds in om goed te typen op dit toetsenbord voor korte bursts, maar het werd vermoeiend na een paar uur gebruik. Het is gewoon geen goed toetsenbord voor zware typisten.

Image
Image

Setup en upgrades: gemaakt naar mod

De ProDesk instellen voor het eerste gebruik is eenvoudig, net zo gemiddeld als het voor het eerst inschakelen van een commerciële pc. Omdat dit een computer is die voor het bedrijfsleven is gebouwd, heeft HP er goed over nagedacht om ervoor te zorgen dat de ProDesk eenvoudig te upgraden was. De binnenkant is gemakkelijk toegankelijk door het bovenpaneel los te schroeven en eraf te schuiven. Er zijn verschillende vrije PCIe-sleuven en er is voldoende vrije ruimte om extra SSD's en harde schijven toe te voegen.

Omdat dit een computer is die is gebouwd voor bedrijven, heeft HP er goed over nagedacht om ervoor te zorgen dat de ProDesk eenvoudig te upgraden was.

Prestaties: genoeg om je werkdag door te komen

De HP ProDesk 400 blinkt uit in dagelijkse productiviteitstaken dankzij de Intel Core i5 CPU. In Cinebench en PCMark presteerde de ProDesk goed en bewees zichzelf een capabele machine voor schrijven, surfen op het web en zelfs licht grafisch ontwerp. In praktische tests hadden we geen probleem om kleine Photoshop-bestanden uit te voeren of door Chrome te bladeren met 40 geopende tabbladen.

We zouden het gebruik van deze machine niet aanraden voor gaming of andere GPU-intensieve taken, maar HP heeft dit nooit bedoeld als een gaming-pc. Als u een noodbestand moet uitvoeren in bijvoorbeeld Maya, heeft de ProDesk 400 in ieder geval voldoende vermogen om niet te crashen. Als je toch wat wilt gamen, blijf dan bij lichtgewicht en/of oudere titels zoals Minecraft of World of Warcraft. We haalden gemiddeld 24 fps tijdens de Car Chase-test in GFX Bench, ter referentie.

Als u een vollediger overzicht van de prestaties van de ProDesk wilt, hebben we hieronder benchmarkscores opgenomen, zodat u ze kunt vergelijken met de scores van andere machines.

Categorie Testnaam Score Interpretatie
CPU-belasting Cinebench 1408 punten Geweldig
Algemeen PCMark (algemeen) 3485 punten Goed
GPU-belasting GFXBench - Car Chase 2.0 23.78 FPS bij 1080p Oké
GPU-belasting GFXBench - T-Rex 83.63 FPS bij 1080p Oké

We zouden het gebruik van deze machine niet aanraden voor gaming of andere GPU-intensieve taken, maar HP heeft dit nooit bedoeld als een gaming-pc.

PCMark 10 3485
Benodigdheden 6895
Opstartscore voor apps 8465
Videoconferentiescore 5581
Webbrowserscore 6939
Productiviteit 5818
Spreadsheets Score 7321
Schrijfpartituur 4625
Digitale inhoud maken 2865
Fotobewerkingsscore 3267
Rendering en visualisatiescore 2037
Videobewerkingsscore 3537

Audio: HP liet de bal hier vallen

De audiochip op de Pro Desk is troebel, blikkerig en onnauwkeurig. Als je kwaliteitsaudio nodig hebt, raden we je aan om een DAC/Amp of een geluidskaart te kopen. Er is een groot aantal producten en u kunt al voor $ 50 aan uw geluidsbehoeften voldoen. Als je alleen geluid nodig hebt voor PowerPoint-presentaties of enkele korte YouTube-video's, kan de ProDesk voldoende zijn; anders zouden zelfs goedkope bureauluidsprekers een zinvolle upgrade zijn.

De HP ProDesk 400 blinkt uit in dagelijkse productiviteitstaken dankzij de Intel Core i5 CPU.

Prijs: Concurrerend maar niet indrukwekkend

De HP ProDesk 400 G4 is te koop voor ongeveer $ 550. Voor zijn specificaties is dit een prima prijs. U kunt goedkopere computers krijgen met dezelfde specificaties, maar de kleine vormfactor van de ProDesk maakt deze machine een solide waarde. Ter vergelijking: een Lenovo ThinkPad met vergelijkbare specificaties kost ongeveer $ 700 en kan niet zo gemakkelijk worden aangepast als de ProDesk 400 G4.

Image
Image

Concurrentie: de ProDesk is net zo goed als elke andere zakelijke pc

Vanwege zijn talrijke poorten, eenvoudige aanpassing, kleine vormfactor, kracht en prijs, staat de HP ProDesk 400 sterk tegenover zijn concurrenten. In deze prijsklasse moet u concessies doen aan belangrijke functies, zoals SSD/HD-formaat, processorkracht, chassisgrootte en upgrademogelijkheden. Wil je brute kracht, dan heeft deze HP Pavilion desktop een betere processor voor iets meer geld. Als u geïnteresseerd bent in een desktop speciaal voor vergaderruimten, maakt HP ook de Elite Mini-pc, die geïntegreerde videoconferentie-bedieningselementen heeft. Als je een hekel hebt aan HP, is de Dell Optiplex 3060 vergelijkbaar met de ProDesk in kracht, grootte en prijs.

Nog niet beslist? Bekijk onze verzameling van de beste beschikbare mini-pc's.

Een geweldige machine, maar niet je enige optie

De HP ProDesk 400 G4 is een prima werkmachine; het past in 8 USB-poorten, een DisplayPort, een VGA-poort en een dvd-lezer/schrijver in een chassis zo groot als een gameconsole. Het is niet de krachtigste machine voor $ 550, maar de overvloed aan functies maakt dit nog steeds een waardevolle investering.

Specs

  • Productnaam ProDesk 400 G4
  • Product Merk HP
  • MPN 1GG07UT
  • Prijs $709.00
  • Releasedatum januari 2017
  • Gewicht 11 lbs.
  • Productafmetingen 10,6 x 11,7 x 3,7 inch.
  • Besturingssysteem Windows 10 Professional
  • processor Intel Core i5-7500
  • Graphics Intel Integrated Graphics
  • RAM 8GB DDR4
  • Opslag 256 GB SSD
  • Luidsprekers Nee
  • Connectiviteit Ethernet
  • Poorten 8 Totaal USB - 4 x USB 2.0 (twee met wake-functionaliteit); 4 x USB 3.1 Gen1 (2 voor, 2 achter); 1 x DisplayPort; 1x-VGA; 1 x 3,5 mm koptelefoon/microfoon vooraan (1 voor); 1 x audio-ingang; 1 x audio-lijnuitgang; 1 x LAN (Gigabit Ethernet)

Aanbevolen: