X-Chair X4 Executive Chair Review: een sterke keuze voor op kantoor

Inhoudsopgave:

X-Chair X4 Executive Chair Review: een sterke keuze voor op kantoor
X-Chair X4 Executive Chair Review: een sterke keuze voor op kantoor
Anonim

Bottom Line

De X4 Executive Chair is een van de beste keuzes voor een thuiskantooropstelling en helpt een goede ergonomie te behouden.

X-Chair X4 Executive bureaustoel

Image
Image

X-Chair heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

Het kan een lastig beest zijn om een thuiskantoorconfiguratie te krijgen die zorgt voor een comfortabele thuiswerkomgeving. Van het vinden van het juiste bureau voor uw behoeften tot het bemachtigen van de beste ergonomische toetsenborden, men zou bijna een van de belangrijkste kenmerken bij het bouwen van een thuiskantoor vergeten: een bureaustoel van hoge kwaliteit.

Toegegeven, dit was een van mijn grootste dwaasheden toen ik thuis begon te werken. Ik geloofde naïef dat het pakken van een eetkamerstoel de meest redelijke optie was. Gelukkig kwam de X4-stoel van X-Chair in mijn leven. Met lederen beklede stoelen en lendensteun was ik gecharmeerd van deze bureaustoel.

Ontwerp: mooie looks

De X4 Executive Chair is verkrijgbaar in maximaal acht verschillende kleuren, waarbij elke kleur een andere optie biedt en een variërend prijskaartje. Ik koos voor het model met een rode premium lederen afwerking. Voor een executive bureaustoel gaf het felrode leer het een leuke kleur die mijn sta-bureau complimenteerde. Met een afmeting van 54 x 25 x 21,5 inch (LWD) biedt de stoel een verscheidenheid aan aanpassingsopties, waaronder een hoofdsteun en wielen van hogere kwaliteit.

Image
Image

Terwijl het frame van metaal is, lijken de armleuningen te zijn gemaakt van zacht aanvoelend polycarbonaat met een lichte helling voor een comfortabel gevoel. Het bouwmateriaal van de armleuningen paste niet helemaal bij de kwaliteit van de rest van de stoel, maar ze zullen waarschijnlijk het meest door het bureau worden geraakt, dus het is logisch omdat polycarbonaat duurzaam is en goed bestand is tegen stoten. En hoe dan ook, de stoel ziet er nog steeds erg strak en stijlvol uit voor elke kantooropstelling.

Comfort: het zit hem allemaal in de ergonomie

De X4 maakt een hype van al zijn ergonomische instellingen. Sterker nog, hij kan er prat op gaan dat hij volledig verstelbaar is, van het comfort van de lendensteun tot de hoogte en hoek van de hoofdsteun. In het begin had ik moeite om sommige stukken te verschuiven, met name de bovengenoemde hoofdsteun. Het kostte mij en een andere persoon vijf minuten om het een centimeter te laten bewegen. Dit gaf me niet echt hoop toen ik de rest van de stoel ging aanpassen.

Ondanks het eerste probleem met de hoofdsteun, is elk ander deel van de stoel gemakkelijk te verstellen, van de vierdimensionale armleuningen tot de rugleuning, en in de meeste gevallen met een druk op een hendel.

Mijn vrees bleek echter ongegrond. Ondanks het eerste probleem met de hoofdsteun, is elk ander deel van de stoel gemakkelijk aan te passen, van de vierdimensionale armleuningen tot de rugleuning - en in de meeste gevallen met een druk op een hendel. Dat gezegd hebbende, de stoel heeft tijd nodig om goed af te stellen en het kan een paar verschillende pogingen kosten om hoeken te vinden die voor jou werken.

Image
Image

Prestaties en gebruik: geweldige ervaring

Als je die goede plek voor deze stoel vindt, heilige moly. Het grootste deel van mijn dag zit ik voor mijn werk gebogen over laptops. De X4 zorgt ervoor dat u niet onderuit gaat en in een comfortabele positie wordt gehouden. Tijdens de hele week dat ik deze stoel heb getest, leek mijn lichaam minder geïrriteerd als ik opstond om me uit te rekken.

Mijn enige klacht tijdens het testen was dat ik niet opsprong voor de vergrendelde wielen. Als ik opstond, probeerde mijn X4 met me mee te rijden. Meer dan eens moest ik voorkomen dat het tegen de andere kantoormeubels in mijn werkruimte ramde.

Image
Image

X-Chair biedt een overvloed aan wielopties, en in plaats van met de gratis wielen te gaan, heb ik gekozen voor de doorzichtige bladwielen. Ze zijn glad en bijna geruisloos op mijn hardhouten eikenhouten vloeren. Het is echter beter om het zekere voor het onzekere te nemen en de vergrendelbare wielen te gebruiken als u wilt dat uw bureaustoel op uw kantoor blijft.

In de hele week dat ik deze stoel heb getest, leek mijn lichaam minder geïrriteerd als ik opstond om me uit te rekken.

Een van de grootste kenmerken van deze stoel is "SciFloat Infinite Recline", waardoor u achterover kunt leunen en de hele dag kunt blijven werken. Het is een gemakkelijke manier om je rug te verstellen als je de hele dag aan je bureau zit. Bij mijn tests was het fijn om deze functie te hebben, omdat ik de rugleuning van de stoel kon ontgrendelen en kon ontspannen als mijn rug pijn deed. In het begin gaf ik er de voorkeur aan dat mijn stoel op zijn plaats vergrendeld was. Tegen het einde van de week liet ik het slot los en leunde achterover.

Prijs: het kost je

Met alle extra functies kwam het voor mij niet als een verrassing dat de X4-stoel vanaf ongeveer $ 1.249 omhoog gaat. Ik staarde persoonlijk naar dat prijskaartje.

Beschouw het niet als een grote klap voor je spaarrekening, maar als een investering in je comfort.

Maar nu thuiswerken steeds gebruikelijker wordt, is het logisch om een ruimte op te bouwen die echt voor jou zal werken. In plaats van het te zien als een grote klap voor uw spaarrekening, is het beter om het te zien als een investering in uw comfort.

Image
Image

X4 Executive Chair vs. Mavix M9 Gaming Chair

De X4-stoel is het nieuwste model in een serie executive bureaustoelen van X-Chair. De andere modellen van deze stoel, de X1, X2 en X3, onderscheiden zich alleen door de stof die erin wordt gebruikt en of ze al dan niet mesh gebruiken.

De X4 is echter niet de enige bureaustoel die X-Chair aanbiedt. Er is enige merkdifferentiatie, maar het bedrijf heeft ook de Mavix M9 Gaming Chair, hun stoel gericht op gamers en streamers. Om eerlijk te zijn, deze stoelen lijken erg op elkaar. Ze bieden allebei dezelfde verstelbaarheid, van de rugleuningen tot de hoofdsteunen. Het zijn echter de details die hen onderscheiden. De X4-stoel wordt bijvoorbeeld geleverd met een overvloed aan wielopties, van de gratis wielen tot de bladwielen. De Mavix M9-stoel wordt geleverd met slechts één set wielen waarin al een vergrendelingsfunctie is ingebouwd, dus op het gebied van maatwerk heeft de Mavix M9 niet zoveel opties.

Dat gezegd hebbende, de Mavix M9 is zeker goedkoper, beginnend bij ongeveer $ 999 voor een van deze stoelen die een vergelijkbare dynamische variabele lendensteun biedt voor lange uren achter een computer. De lagere kosten betekenen echter ook dat u standaard stoelen van pluche schuim krijgt in plaats van meer premium leer, tenzij u besluit te upgraden.

Realistisch gezien kun je met geen van beide stoelen fout gaan. Als u de voorkeur geeft aan iets meer instelmogelijkheden of zelfs een mooiere afwerking, dan is de X4 Chair de beste optie voor uw behoeften. Als je vertrouwd bent met mesh-stoelen en niet alle toeters en bellen nodig hebt, dan is de Mavix M9-stoel de betere optie voor jou.

Een geweldige bureaustoel voor een premium prijs

Soms is een grote uitgave de moeite waard. Als het gaat om de X4 Executive Chair, maakt de verstelbaarheid in combinatie met de SciFloat-technologie het een geweldige, comfortabele en stijlvolle stoel voor elk kantoor.

Specs

  • Productnaam X4 Executive bureaustoel
  • Product Merk X-Chair
  • MPN 063016X4BL
  • Prijs $1, 250.00
  • Releasedatum juli 2016
  • Gewicht 69 lbs.
  • Productafmetingen 54 x 25 x 21,5 inch.
  • Kleur zwart, bruin, cognac, rood en wit leer; Zwart, bruin en roze Brisa
  • Prijs $1,249 voor het meest basismodel

Aanbevolen: