Wi-Fi Wireless Bridging uitgelegd

Inhoudsopgave:

Wi-Fi Wireless Bridging uitgelegd
Wi-Fi Wireless Bridging uitgelegd
Anonim

Bij computernetwerken verbindt een brug twee netwerken, zodat de netwerken met elkaar kunnen communiceren en als één netwerk kunnen dienen. Naarmate Wi-Fi en andere draadloze netwerken steeds populairder werden, nam de behoefte toe om deze netwerken met elkaar en met oudere bedrade netwerken te verbinden. Bridges maken internetwerkverbindingen mogelijk. Deze draadloze overbruggingstechnologie omvat zowel hardware als ondersteuning voor netwerkprotocollen.

Image
Image

Soorten draadloze overbrugging

Hardware die draadloze netwerkbridging ondersteunt, omvat:

  • Wi-Fi naar Ethernet-brug: Met deze hardware kunnen Wi-Fi-clients verbinding maken met een Ethernet-netwerk. De hardware kan worden geïntegreerd met draadloze Wi-Fi-toegangspunten en is handig voor oudere computers of apparaten die geen Wi-Fi-mogelijkheid hebben.
  • Wi-Fi naar Wi-Fi-bridge: deze bridge verbindt twee Wi-Fi-netwerken, vaak om het dekkingsgebied van een Wi-Fi-hotspot te vergroten. Sommige draadloze AP-hardware ondersteunt bridging in zowel Ethernet- als Wi-Fi-modus.
  • Bluetooth-naar-wifi-bridge: deze bridge verbindt apparaten die communiceren met Bluetooth-gadgets van consumenten en een interface met een wifi-thuisnetwerk.

Wi-Fi Bridge-modus

In Wi-Fi-netwerken kunnen in de bridge-modus twee of meer draadloze toegangspunten communiceren en verbinding maken met hun respectievelijke lokale netwerken. Deze AP's maken standaard verbinding met een Ethernet-LAN. Point-to-multipoint AP-modellen ondersteunen draadloze clients terwijl ze in bridge-modus werken, maar andere kunnen alleen point-to-point functioneren en voorkomen dat clients verbinding maken in de bridge-only-modus; een netwerkbeheerder beheert deze optie. Sommige AP's ondersteunen alleen bridging met andere AP's van dezelfde fabrikant of productfamilie.

Het wijzigen van een configuratieoptie kan de AP-bridging-mogelijkheid in- of uitschakelen als deze beschikbaar is. Normaal gesproken ontdekken AP's in overbruggingsmodus elkaar via Media Access Control-adressen die moeten worden ingesteld als configuratieparameters.

Terwijl ze in Wi-Fi-bridging-modus werken, genereren draadloze AP's aanzienlijk netwerkverkeer. Draadloze clients die op deze AP's zijn aangesloten, delen meestal dezelfde bandbreedte als de bridge-apparaten. Als gevolg hiervan zijn de prestaties van het clientnetwerk meestal lager wanneer het toegangspunt in de overbruggingsmodus staat dan wanneer dit niet het geval is.

Wi-Fi Repeater-modus en Wi-Fi Range Extenders

Repeater-modus is een variatie op bridging in Wi-Fi-netwerken. In plaats van afzonderlijke netwerken zo met elkaar te verbinden dat apparaten in elk met elkaar kunnen communiceren, breidt de repeatermodus het draadloze signaal van één netwerk uit naar grotere afstanden voor een groter bereik.

Consumentenproducten die bekend staan als draadloze bereikvergroters werken als wifi-repeaters en vergroten het bereik van een thuisnetwerk om dode hoeken of gebieden met een zwak signaal te dekken.

De meeste nieuwe breedbandrouters zijn ontworpen om in repeatermodus te werken als een optie die door de beheerder wordt beheerd. De flexibiliteit om te kiezen tussen volledige ondersteuning van een tweede router en Wi-Fi-repeaterondersteuning is aantrekkelijk voor veel huishoudens, aangezien hun thuisnetwerken blijven groeien.

Aanbevolen: