Ongebruikelijk verkeer' Google Berichten uitgelegd

Inhoudsopgave:

Ongebruikelijk verkeer' Google Berichten uitgelegd
Ongebruikelijk verkeer' Google Berichten uitgelegd
Anonim

U bent aan uw computer aan het werk, druk bezig met Google-zoekopdrachten, en u ziet de volgende foutmelding:

Ongebruikelijk verkeer vanaf uw computernetwerk

Als alternatief kunt u dit bericht zien:

Onze systemen hebben ongebruikelijk verkeer van uw computernetwerk gedetecteerd

Wat is er aan de hand? Deze fouten komen aan het licht wanneer Google detecteert dat zoekopdrachten automatisch vanaf uw netwerk worden verzonden. Het vermoedt dat deze zoekopdrachten geautomatiseerd zijn en mogelijk het werk zijn van een kwaadaardige bot, computerprogramma, geautomatiseerde service of zoekschraper.

Image
Image

Schrik niet. Als u deze foutmelding krijgt, betekent dit niet dat Google u bespioneert en uw zoekopdrachten of netwerkactiviteit controleert. Het betekent niet noodzakelijk dat u een virus heeft, vooral niet als u een van de beste antivirussoftwareprogramma's gebruikt.

Er is geen langetermijneffect op uw systeem of netwerk van deze "ongebruikelijke verkeers"-fouten en er is vaak een snelle en eenvoudige oplossing.

Waarom de foutmelding "Ongebruikelijk verkeer" optreedt

Er zijn een paar scenario's die deze foutmelding van Google kunnen activeren.

Te snel zoeken

Het is mogelijk dat je te snel te veel dingen hebt gezocht en Google heeft die zoekopdrachten gemarkeerd als geautomatiseerd.

Je was verbonden met een VPN

Veel gebruikers krijgen deze foutmelding omdat ze een VPN-verbinding gebruiken. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel.

Netwerkverbinding

Als uw netwerk een gedeeld openbaar IP-adres gebruikt, zoals een openbare proxyserver, heeft Google het bericht mogelijk geactiveerd op basis van verkeer vanaf de apparaten van andere mensen. Bovendien kan deze fout optreden als meerdere mensen in uw netwerk tegelijk aan het zoeken zijn.

Geautomatiseerde zoekfunctie

Als u opzettelijk een geautomatiseerd zoekprogramma gebruikt, kan Google dit als verdacht markeren.

Browser

Als u extensies van derden aan uw browser heeft toegevoegd, kan dit ook de foutmelding 'ongebruikelijk verkeer' van Google veroorzaken.

Kwaadaardige inhoud

Hoewel onwaarschijnlijk, is het mogelijk dat iemand uw netwerk voor snode doeleinden gebruikt, of dat een virus uw systeem heeft ingehaald. Evenzo kan een onbekend achtergrondproces worden uitgevoerd en ongewenste gegevens verzenden.

Image
Image

Wat te doen om de fout te stoppen

Voorkomen van deze fout is waarschijnlijk een eenvoudig proces, en de oplossing hangt af van wat de fout in de eerste plaats veroorzaakte.

Voer de CAPTCHA uit

Als u weet dat u hoogfrequente Google-zoekopdrachten uitvoerde, is deze foutmelding normaal. Google zal een CAPTCHA-code op het scherm presenteren die u kunt invullen. Stel Google gerust dat u een echt persoon bent en dat u zijn netwerk niet misbruikt, en ga verder met uw zoekactiviteiten.

Wacht een paar minuten met het maken van meer handmatige Google-zoekopdrachten om de kloof te vergroten voor een nieuwe "ongebruikelijke verkeers"-fout.

Verbreek de verbinding met de VPN

Als je een VPN-verbinding gebruikte toen je de fout ontving, probeer dan de VPN te ontkoppelen om te zien of dat het probleem oplost. VPN's veroorzaken deze fouten vaak, dus het kan zijn dat u uw VPN moet uitschakelen om door te kunnen werken.

Browser resetten

Als extensies van derden of browserproblemen de fout hebben veroorzaakt, reset je je browser om terug te keren naar de standaardconfiguratie. Start uw computer opnieuw op wanneer dit is gebeurd. Mogelijk moet u ook enkele browserextensies uitschakelen, zoals een zoekschraper.

Scannen op en opruimen van malware

Als u denkt dat uw computer een virus heeft, aarzel dan niet om uw computer goed te scannen op malware om er vanaf te komen. Voer de Chrome Cleanup Tool uit om ervoor te zorgen dat u geen van de schadelijke programma's heeft waar Google op let.

Als geen van deze oplossingen werkt, biedt de ondersteuningspagina van Google meer hulp bij de fout 'ongebruikelijk verkeer'.

Aanbevolen: