De iPad Mini versus de Galaxy Tab 3

Inhoudsopgave:

De iPad Mini versus de Galaxy Tab 3
De iPad Mini versus de Galaxy Tab 3
Anonim

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de iPad Mini, kun je de Samsung Galaxy Tab moeilijk negeren. Samsung-apparaten behoren tot de best verkochte Android-tablets. Maar hoe verhoudt de Galaxy Tab 3 zich tot de iPad Mini? We vergelijken ze hieronder.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Dun, gemakkelijk vast te houden tablet.
  • Snappier reactietijden.
  • Eenvoudige installatie.
  • Geladen met bloatware.
  • Teleurstellend trage prestaties.

Veel vergelijkingen komen uit zonder duidelijke winnaar, met een lijst met voor- en nadelen die aan elke kant van de vergelijking worden afgewogen. Dit is niet een van die gevallen. De tablet van Apple won het gevecht tussen iPad Mini en Galaxy Tab 3 door TKO in de tweede ronde vanwege de vlottere prestaties, eersteklas bouwkwaliteit en uitstekende App Store. Als er geen supergoedkoop prijskaartje was, zou Samsung's tablet binnen de eerste 30 seconden van de wedstrijd worden uitgeschakeld. Hoewel het eenvoudig in te stellen is, zit het boordevol bloatware en zijn de prestaties traag.

Specs en prestaties: Samsung stelt teleur

  • 7,9-inch scherm.

  • 16, 32 of 64 GB intern flashgeheugen.
  • Kan opslag niet uitbreiden.
  • 7-inch, 8-inch en 10,1-inch versies.
  • Tot 32 GB opslagruimte.
  • Ondersteuning voor maximaal 64 GB microSD externe opslag.
  • Kan 3G- of LTE-ondersteuning toevoegen.

De nieuwste Galaxy Tab is verkrijgbaar in drie formaten: 7-inch, 8-inch en 10,1-inch, waarbij zowel de 7-inch als de 8-inch modellen gericht zijn op de iPad Mini. De Galaxy Tab 3 7.0 voor het 8 GB Wi-Fi-model heeft opties om de opslagcapaciteit uit te breiden naar 32 GB en 3G- of LTE-ondersteuning toe te voegen. Het ondersteunt ook tot 64 GB microSD externe opslag. De 8-inch Galaxy Tab heeft een scherm met een hogere resolutie, betere dual-facing camera's en een iets snellere processor.

Dus, hoe goed is de Galaxy Tab 3 als tablet? Traag en teleurstellend. De 7-inch Wi-Fi-versie is een van de langzaamste Android-apparaten, met de nieuwste Google Nexus 7 en Kindle Fire HDX die de processorsnelheid gemakkelijk verdubbelt en de nieuwste iPad Mini die nog verder overtreft.

Ontwerp: Apple is moeilijk te verslaan

  • Dun en licht.
  • Makkelijk vast te houden.
  • Metalen constructie.
  • Plastic voelt goedkoop en onhandig aan.
  • Lay-out van de knoppen toont een gebrek aan bruikbaarheid.

Het is gemakkelijk om onder de indruk te zijn van het iPad-ontwerp. Apple heeft zich gericht op het maken van een dunne, lichte, gemakkelijk vast te houden en gebruiksvriendelijke tablet. En het laat zien. Ter vergelijking: de Galaxy Tab 3 voelt goedkoop en onhandig aan. Zelfs de lay-out van de knoppen laat een gebrek aan bruikbaarheid zien, met de slaapknop direct boven de volumeknoppen, wat ertoe leidt dat de tablet per ongeluk wordt opgeschort wanneer je het volume hoger wilt zetten.

Software: Bloatware is een probleem

  • Gesloten ecosysteem.
  • App Store biedt tal van apps.
  • Eenvoudig installatieproces.
  • Verzand door bloatware.

Het installatieproces op de Galaxy Tab 3 is eenvoudig, waarbij Samsung je begeleidt bij het instellen van een optioneel Samsung-account, een Google Play-account en een Dropbox-account, wat een goed idee is als je bedenkt hoe cloudopslag het proces maakt gemakkelijk bestanden delen tussen apparaten.

De Galaxy Tab 3 wordt ook geleverd met twee pagina's met standaard-apps, waaronder Flipboard, Google, twee webbrowsers, twee manieren om films af te spelen, een wereldklok en een aparte alarm-app. Als dat een beetje opgeblazen klinkt, is dat het ook. De standaard-apps zijn een beetje overkill, waarbij Samsung zijn eigen apps mengt bovenop de Android-standaarden.

De iPad Mini wordt ondertussen ondersteund door de Apple App Store, die een groot aantal apps, games, films en meer biedt.

Eindoordeel: er is echt geen vergelijking

Het voelt bijna als valsspelen om de iPad Mini te vergelijken met de Galaxy Tab 3. Of je nu kijkt naar de originele iPad Mini of de nieuwste iPad Mini, je krijgt een tablet die beter in je hand ligt, heeft toegang tot meer apps en levert een geweldige ervaring met een snellere responstijd op bijna alles wat je ermee probeert te doen.

De iPad Mini 2 is in wezen een 7,9-inch versie van de iPad Mini, waardoor het een van de snelste tablets op de markt is. En hoewel de originele iPad Mini het lef heeft van een iPad 2, draait hij nog steeds rondjes rond de Galaxy Tab.

Het enige gebied waar de Galaxy Tab 3 oppermachtig is, is de prijs. Maar hoewel het 8 GB Wi-Fi-model klinkt als een deal, kunnen gebruikers zich snel krap voelen. Het Android-besturingssysteem neemt 2 in beslag.7 GB aan ruimte, en nadat je rekening hebt gehouden met standaard-apps, blijft de gebruiker over met minder dan 5 GB aan opslagruimte. Dit betekent dat je ofwel wilt upgraden met externe opslag of voor het 16 GB-model wilt gaan, die beide de prijs verhogen.

Er is niets mis met Android-tablets, die verschillende voordelen hebben ten opzichte van de iPad Mini, waaronder een open architectuur en de mogelijkheid om widgets op het startscherm te plaatsen. Het probleem hier is dat de Samsung Galaxy Tab 3 een trage, verouderde tablet is, verpakt in een goedkope buitenkant met slechte dual-facing camera's en een verwarrende reeks maten en modellen. De Galaxy S-serie smartphones mag dan de vlaggenschip-smartphone van Samsung zijn, de Galaxy Tab-reeks staat absoluut onderaan.

Aanbevolen: