Google Nest Hub Max Review: het middelpunt van je slimme huis

Inhoudsopgave:

Google Nest Hub Max Review: het middelpunt van je slimme huis
Google Nest Hub Max Review: het middelpunt van je slimme huis
Anonim

Bottom Line

Buiten de hiaten in de compatibiliteit van slimme huizen, is de Nest Hub Max van Google een veelzijdige toevoeging aan elk technisch verrijkt huis, met verschillende slimme en extra's die van pas kunnen komen.

Google Nest Hub Max

Image
Image

We hebben de Google Nest Hub Max gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Google's originele Nest Hub liet zien waarom een slimme assistent met een scherm misschien een goede zaak is, door een behoorlijk aantal functies in een compacte, aantrekkelijke vorm te verpakken. De Next Hub Max tilt de zaken echter naar een hoger niveau, met een groter scherm, een Nest Aware-camera aan de voorkant en een betere geluidskwaliteit, ook met een grotere footprint.

Toch kan het opgeschaalde slimme display van Google goed opgaan in de omgeving en biedt het een reeks genuanceerde voordelen die het een welkome aanvulling maken op elk verbonden huis. Ik heb de Nest Hub Max een aantal weken getest en onderweg de slimme thuisverbindingen, cameravaardigheden op afstand en vele andere mogelijkheden uitgeprobeerd.

Image
Image

Ontwerp: "Max" maar minimaal

Ondanks de 'Max'-branding voelt de Google Nest Hub Max niet overdreven groot aan. Het ziet eruit als een smallere, hangende iPad die op een klein, schuin voetstuk is bevestigd - en dat voetstuk is de luidspreker. Het is bijna 10 centimeter breed en iets meer dan 7 centimeter lang, maar de basis is slechts 4 centimeter diep. Dat betekent dat je niet veel aanrecht- of schapruimte nodig hebt om het apparaat onder te brengen, plus de grote, rubberen voet aan de onderkant zorgt ervoor dat het niet over het oppervlak schuift.

De Google Nest Hub Max is verkrijgbaar in Chalk (afgebeeld) en Charcoal, die beide een witte rand rond het gezicht hebben. De Chalk-versie plakt met wit voor het plastic frame dat rond de achterkant loopt, en kiest voor een lichtgrijze afwerking van de stof die de luidsprekervoet bedekt. Charcoal daarentegen gaat voor beide voor een donkergrijze, bijna zwarte afwerking. De kleinere, standaard Nest Hub biedt ook Aqua- en Sand-kleuropties, maar niet de Nest Hub Max.

Het ziet eruit als een smallere, hangende iPad die op een klein, schuin voetstuk is bevestigd - en dat voetstuk is de luidspreker.

Je hebt een stopcontact nodig om de Google Nest Hub Max van stroom te voorzien via de meegeleverde kabel van 1,5 m, die wordt aangesloten aan de onderkant van de achterkant van de luidspreker. Houd er rekening mee dat er geen extra poort op de Nest Hub Max is, dus je kunt geen telefoon of ander draagbaar muziekapparaat fysiek aansluiten of de Nest Hub Max op een andere manier aansluiten op externe luidsprekers. Je kunt telefoons echter draadloos verbinden via Bluetooth om muziek af te spelen via de luidspreker van de Nest Hub Max.

Het 10-inch touchscreen wordt gebruikt voor de meeste interacties, afgezien van gesproken commando's, maar er zijn ook twee fysieke knoppen: een volumeschuif aan de linker achterkant van het scherm, en een camera/microfoon mute-schakelaar direct achter de 6,5-megapixelcamera. Helaas voor voorstanders van privacy is het geen fysieke sluiter die de camera bedekt - je moet Google's woord geloven dat deze is gedeactiveerd. Het kleine groene lampje naast de camera wordt oranje wanneer deze is gedeactiveerd en de Google Assistent kondigt de wijziging aan. Kleine pictogrammen op het scherm geven ook aan dat de camera en microfoon zijn uitgeschakeld.

Configuratieproces: pak je telefoon

Het instellen van de Google Nest Hub Max is niet moeilijk, maar het kost wel wat tijd. Fysieke installatie is een fluitje van een cent: sluit gewoon het netsnoer aan op de achterkant en steek vervolgens de slanke adapter in een stopcontact. Dat is het. Maar om het apparaat volledig te configureren en in gebruik te nemen, duurt het wat langer, omdat je de Google Home-app naar je Android-telefoon of iPhone moet downloaden.

Vanaf daar is het een kwestie van het lezen van de stappen om een wifi-netwerk te configureren, je Google-account in te voeren, akkoord te gaan met alle verschillende privacyopmerkingen en -bepalingen, verbinding te maken met streaming muziekdiensten en in te stellen hoe je de camera wilt gebruiken. Je kunt ook kiezen welke afbeeldingen je wilt weergeven wanneer de Nest Hub Max inactief is, en iedereen die Google Foto's gebruikt, heeft mogelijk al een voorraad foto's om snel in het zicht te hebben via het scherm.

Image
Image

Software: slim schaars

De interface van de Google Nest Hub Max is erg schoon en schaars, waardoor de focus op je eigen foto's ligt en de menu-overlays en opties vrij minimaal zijn qua ontwerp. Ondanks het uiterlijk is dit niet letterlijk een Android-tablet die op een luidspreker is vastgeschroefd, en de Nest Hub Max zit niet vol met veel apps en rommel.

Het is gemakkelijk om je te verplaatsen en de verborgen delen van de interface op te halen die gemakkelijk tot je beschikking staan. Als u vanaf de rechterkant van het scherm naar links veegt, wordt een reeks kaarten weergegeven, die dingen tonen zoals aankomende agenda-evenementen, nieuwsverhalen, voorgestelde YouTube-video's en muziekafspeellijsten, evenementen in de buurt, voorgestelde recepten en voorgestelde Google Assistent-opdrachten. Als je vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts veegt, kom je weer thuis, waar je door foto's kunt scrollen met een simpele veeg van je vinger.

Vanaf het startscherm brengt een neerwaartse veeg vanaf de bovenkant een slimme thuishub-interface naar voren die u een snel overzicht geeft van wat er gebeurt. De mijne zegt: "De achterdeur is op slot en de temperatuur is ingesteld op 73 graden", zoals mijn draadloos verbonden slimme slot van augustus en Nest-thermostaat aangeven. Vanaf hier kunt u ook routines instellen, camera's controleren en meer. Door vanaf de onderkant van het startscherm omhoog te vegen, worden snelle instellingen weergegeven, zoals volume- en helderheidsregelingen, een optie voor niet storen en toegang tot het volledige instellingenmenu waarmee u eigenlijk niets kunt doen. Configureerbare instellingen zijn allemaal te vinden in de bovengenoemde smartphone-app.

De Google Assistent is natuurlijk altijd beschikbaar voor gesproken verzoeken. Zeg gewoon "Hey Google" en geef vervolgens uw behoefte aan, of u nu het weer of de tijd wilt controleren, een sportscore of trivia-vraag wilt stellen, smarthome-apparaten wilt activeren of nog veel meer. Het is dezelfde volwaardige Google Assistent die te vinden is op Android-telefoons, Google Home-apparaten en elders.

Image
Image

Audio- en beeldkwaliteit: ziet er goed uit en klinkt goed

Het stereoluidsprekersysteem van de Nest Hub Max bevat een paar 18 mm 10 W tweeters naast een 75 mm 30 W woofer, die samen een zeer goed geluid leveren. Het is helder en helder met een stevige bas, hoewel het op de hogere niveaus een beetje beperkt kan klinken. Voor mijn geld doet de standaard audio-only Echo van Amazon het beter om geluid over een grote kamer te verspreiden. Maar wat hier is, is prima voor het luisteren naar muziek, videogesprekken en het bekijken van video's. De twee far-field-microfoons werken ook erg goed bij het oppikken van spraakopdrachten, zelfs als je niet recht voor het apparaat zelf staat.

Het is een scherm dat groot genoeg is om nonchalant naar YouTube TV of video's te kijken tijdens het koken of afwassen, maar niet zozeer dat je er uren voor zou willen zitten.

Het 10-inch 1200x800 touchscreen heeft waarschijnlijk een lagere resolutie dan het scherm op je smartphone, maar je gaat dit scherm niet op slechts enkele centimeters van je gezicht gebruiken. Op een afstand van een paar meter zien de beelden er helder en mooi gedetailleerd uit, met geweldige kleuren en veel helderheid bij maximale instellingen. Het is een scherm dat groot genoeg is om nonchalant naar YouTube TV of video's te kijken tijdens het koken of afwassen, maar niet zozeer dat je er uren voor wilt zitten. Het zal je tv, tablet of laptop niet vervangen.

Image
Image

Kenmerken: Een multi-getalenteerde hub

Waar ga je de Google Nest Hub Max eigenlijk voor gebruiken? Ik heb eerder een paar dingen genoemd, maar hier is een nadere blik. Op het basisniveau zorgt de Nest Hub Max voor een geweldige digitale fotolijst. Als u Google Foto's op uw telefoon gebruikt, kunt u automatisch een roterende selectie van recente foto's laten scrollen, of u kunt desgewenst een aangepaste galerij maken. Voor mij was het leuk om thuis te komen van een reis naar Europa en een aantal van die bezienswaardigheden op de Nest Hub Max te zien tussen alledaagse foto's van mijn familie en huisdieren.

Zoals eerder vermeld, is het ook een geweldige manier om YouTube-video's in een meer informele setting te bekijken, of het nu gaat om het afspelen van muziekvideo's of andere clips tijdens het koken of schoonmaken, of het bekijken van walkthroughs van recepten in de keuken. De Nest Hub Max stelt video's voor om te bekijken, of je kunt een verzoek uitspreken, wat lastig kan zijn als je op zoek bent naar een specifieke video. Ik wou dat het een gemakkelijke manier had om naar video's te zoeken, rechtstreeks op het scherm zelf. In plaats daarvan kun je het beste de video op je telefoon openen en vervolgens de Chromecast-functie gebruiken om deze naar de Nest Hub Max te casten. Je kunt deze functie ook in andere video-apps gebruiken.

Het was leuk om thuis te komen van een reis naar Europa en een aantal van die bezienswaardigheden op de Nest Hub Max te zien tussen alledaagse foto's van mijn familie en huisdieren.

De camera aan de voorzijde is ideaal voor videogesprekken en berichten via Google Duo, dat ook beschikbaar is op telefoons en tablets, en het is een Nest Cam die je bewegings- en geluidsmeldingen naar je telefoon kan sturen. Het is als een extra beveiligingscamera in het midden van je huis, hoewel je met je meldingen wilt spelen - elke keer dat iemand overdag door de woonkamer liep een buzz op mijn telefoon krijgen, werd al snel onaangenaam.

Aan de andere kant was het enorm schattig om een melding te krijgen terwijl ik alleen op reis was voor werk in Europa en te zien dat het mijn jonge kat was die voor de Nest Hub Max rondhing. Het is ook grappig om audio in te schakelen en op afstand met uw huisdieren of familie te praten. Met een optioneel Nest Aware-abonnement zijn extra functies mogelijk, zoals continue video-opname en 'vriendelijk gezicht'-meldingen, maar daar moet je voor betalen.

Je kunt ook een Face Match-profiel instellen via de Home-app, een beetje zoals Face ID op een iPhone, maar meer over personalisatie dan over beveiliging. Je registreert snel je gezicht via de app en wanneer de Nest Hub Max je gezicht in beeld ziet, krijg je gepersonaliseerde inhoud en aanbevelingen. Dat is ideaal als je een huis hebt met meerdere gebruikers die het meeste uit de Hest Hub Max willen halen zonder contentstreams te kruisen.

Aangezien Google en Ring-eigenaar Amazon geen buddy-buddy zijn, kun je Ring-videofeeds niet bekijken via de Nest Hub Max.

De Nest Hub Max is ook een zeer handige smarthome-hub die in de loop van de tijd alleen maar in functionaliteit zou moeten groeien. In mijn geval heb ik de eerder genoemde Nest Thermostat en August Smart Lock Pro aangesloten, evenals een Philips Hue-lamp. Een groot deel van mijn slimme huisconfiguratie werd echter niet ondersteund: de Ring Video Doorbell Pro en Ring Video Doorbell 2. Aangezien Google en Ring-eigenaar Amazon geen buddy-buddy zijn, kun je Ring-videofeeds niet bekijken via de Nest Naaf Max. Het was een frustrerende omissie voor mijn huishouden; hopelijk wordt de toekomst van slimme thuistechnologie niet meer en meer zo gefragmenteerd.

Prijs: Potentieel de moeite waard

Voor $ 229 is de Google Nest Hub Max niet goedkoop, en niet iedereen heeft een ander scherm nodig in zijn of haar leven of thuis. Als u echter een groot aantal van zijn functies gebruikt, voelt het als een solide waarde. Het is handig als een slimme thuishub, afgezien van het Ring-probleem, plus de videocamera, Duo-oproepen, YouTube-video's en Google Assistent-hulp zijn allemaal handig. Zelfs het toevoegen van een slimme, steeds bijgewerkte digitale fotolijst aan mijn ruimte was al een upgrade.

Dat gezegd hebbende, de kleinere, cameraloze Google Nest Hub is tegenwoordig te vinden voor $ 99 of minder, en behoudt veel van de andere functionaliteit voor een veel aantrekkelijkere prijs.

Google Nest Hub Max versus Amazon Echo Show (2e generatie)

Hoewel de fysieke ontwerpen variëren en de software erin op belangrijke manieren anders is, zijn de huidige Amazon Echo-show en Google Nest Hub Max heel erg vergelijkbaar met de Amazon Echo en Google Home. Ze hebben allebei een 10-inch scherm, beide hebben een spraakassistent, ze doen allebei veel van dezelfde kerntaken en ze worden allebei verkocht voor $ 229.

Er zijn echter belangrijke verschillen, en het komt vooral neer op het ecosysteem. Het ecosysteem van Amazon omvat zijn eigen software en services, om nog maar te zwijgen van het eenvoudig bestellen van Amazon-producten, heel veel Echo-vaardigheden die beschikbaar zijn om toe te voegen (in wezen spraakapps) en het gebruik van de Alexa-stemassistent. Aan de andere kant heeft het ecosysteem van Google tal van eigen diensten, waaronder Foto's en Agenda, en de Google Assistent is zeer robuust en capabel.

De Nest Hub Max heeft een aantal belangrijke voordelen als het gaat om video, namelijk YouTube-ondersteuning (wat MIA is op de Echo Show) en de mogelijkheid om video vanaf je mobiele apparaat te casten. Anders vinken ze veel van dezelfde vakjes aan, dus overweeg of je meer geïnteresseerd bent in Google- of Amazon-services en -functies.

Een goede reden om lid te worden van de smart home club, maar niet de meest betaalbare

Google's Nest Hub Max doet geweldig werk door zijn bestaan in huis te rechtvaardigen, met handige camerafuncties, een groot scherm dat ideaal is voor het weergeven van foto's en video's, en brede, maar helaas niet volledige compatibiliteit met smart home-apparaten. Als je niet geïnvesteerd bent in slimme apparaten voor thuisgebruik, of er graag aan begint, dan is een dure hub als deze misschien meer dan je nodig hebt. De goedkope Google Home Mini met alleen audio of Amazon Echo Spot is misschien een betere plek om te beginnen voor iemand die helemaal nieuw is met dit soort apparaten.

Specs

  • Productnaam Nest Hub Max
  • Productmerk Google
  • Prijs $229.00
  • Releasedatum september 2019
  • Productafmetingen 9,85 x 7,19 x 3,99 inch.
  • Kleur krijt, houtskool
  • Schermgrootte 10 inch
  • Resolutie 1200x800
  • Garantie 1 jaar
  • Camera 6.5MP

Aanbevolen: