Google Nest Hub Review: een uitzonderlijk slimme fotolijst

Inhoudsopgave:

Google Nest Hub Review: een uitzonderlijk slimme fotolijst
Google Nest Hub Review: een uitzonderlijk slimme fotolijst
Anonim

Bottom Line

De Google Nest Hub is een indrukwekkend apparaat, of je nu op zoek bent naar een hub voor je slimme huis, een digitale fotolijst of een compacte draadloze speaker.

Google Nest Hub

Image
Image

We hebben de Google Nest Hub gekocht zodat onze deskundige reviewer hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het lijkt alsof onze apparaten elke dag slimmer worden, ons leven afhankelijker van internetconnectiviteit. Deze toegevoegde laag van digitale complexiteit heeft geleid tot de opkomst van AI-assistenten om ons te helpen een beetje orde in de chaos te brengen. De Google Nest Hub is echter meer dan een eenvoudige digitale assistent: het is een digitale fotolijst, een krachtige luidspreker en een miniatuurtelevisie in één compact apparaat.

Image
Image

Ontwerp: Eenvoudig en elegant

De Nest Hub is een opmerkelijk mooi apparaat, met veel afgeronde randen en geen scherpe hoeken. Het 7-inch scherm met witte randen geeft het uiterlijk een helderdere tint, en de grijze basis met stofstructuur draagt bij aan het algehele ontwerpethos van een apparaat dat bedoeld is voor de woonkamer en niet voor een donkere, afgelegen computerruimte. Deze zachte esthetiek strekt zich zelfs uit tot de zacht gebogen stroomadapter.

In termen van duurzaamheid, hoewel je het niet nat wilt maken of laten vallen, is het geen fragiele bloem. We waardeerden het gewicht van het apparaat, zwaar genoeg dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het omv alt. Het is ook klein genoeg dat het niet moeilijk is om er een goede ruimte voor te vinden, met een netsnoer dat lang genoeg is om plaatsing niet te belemmeren.

Voor slechts $ 129 biedt de Google Nest Hub veel waar voor je geld.

Een ding dat we niet leuk vonden, was het weglaten van poorten; je kunt alleen verbinding maken via Wi-Fi of Bluetooth, en dit beperkt een deel van het potentieel van de Hub. Een USB- en/of een SD-kaartlezer zou een leuke toevoeging zijn geweest voor offline weergave van bestanden.

De Nest Hub heeft twee far-field-microfoons aan de bovenrand van het scherm, en daartussen bevindt zich een omgevingslichtsensor die de Hub gebruikt om het licht in een kamer te detecteren en aan te passen. We waardeerden vooral de toevoeging van een mechanische schakelaar voor het uitschakelen van de microfoons van de Hub - een uitstekende optie voor wanneer u extra veiligheid en privacy wenst.

Image
Image

Configuratieproces: gestroomlijnd

Nadat we hem hadden aangesloten, gaf de Nest Hub ons onmiddellijk de opdracht om de Google Home-app te downloaden, en de prompt om de app te downloaden verscheen automatisch zodra onze telefoon (een Samsung Galaxy Note 9) de Nest Hub in de buurt had gedetecteerd. Vanaf hier was het installatieproces grotendeels geautomatiseerd, hoewel de complexiteit van het instellen van het apparaat zal variëren, afhankelijk van het aantal services en apparaten dat u wilt aansluiten en hoeveel u dingen wilt aanpassen. Door de gegevens van onze telefoon te gebruiken, konden we de vervelende taken van inloggen op wifi, ons Google-account en andere verbonden accounts overslaan.

Image
Image

Bottom Line

Met zelfs de kleinste schermen die nu vaak een schermresolutie van 4K hebben, lijkt het vreemd om de kwaliteit te prijzen van een apparaat dat zelfs minder dan 1080p FullHD biedt. We waren echter meteen onder de indruk van de kleur en het contrast van het 7-inch scherm van de Nest Hub. Foto's zien er levendig en levensecht uit en video's waren leuker om naar te kijken dan op sommige tv's en pc-monitoren die we hebben getest. De kijkhoeken zijn uitstekend, de tekst is helder en duidelijk en we hebben nooit het relatieve gebrek aan resolutie opgemerkt

Audio: Luid en trots

We waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de speakers in de Nest Hub. Het kan je vergeven worden dat je het krachtige, high-definition stereogeluid dat het kan produceren voor stand-alone luidsprekers verkeerd zou vinden. We luisterden naar onze favoriete klassieke cellomuziek, punkrock en zelfs een beetje Mongoolse heavy metal, en de Nest Hub produceerde consequent krachtige bastonen en uitstekende midden- en hoge tonen. Of je nu naar muziek luistert of naar streaming video kijkt, de Nest Hub is opmerkelijk bekwaam.

Image
Image

Connectiviteit: snel en betrouwbaar

We hebben nooit problemen ondervonden met de Bluetooth- of wifi-verbinding tijdens het gebruik van de Nest Hub. Natuurlijk wordt krachtige connectiviteit zowel verwacht als noodzakelijk in een apparaat dat de spil van je verbonden huis wil zijn.

Software: Vereenvoudigd en spraakgestuurd

Hoewel duidelijk krachtig en competent, is de software van de Nest Hub duidelijk ontworpen voor eenvoud, gebruiksgemak en compatibiliteit met andere apparaten. Hoewel het een touchscreen heeft, zijn de meeste commando's alleen mogelijk via spraakbesturing. Zoals we ontdekten, is dit geen belemmering gezien de opmerkelijke spraakherkenningstechnologie die aanwezig is in de Nest Hub. Het kan zelfs worden getraind om verschillende mensen te herkennen aan hun stem.

Of je nu naar muziek luistert of naar streaming video kijkt, de Nest Hub is buitengewoon bekwaam.

Als digitale fotolijst biedt de Nest Hub je verschillende opties: hij kan je foto's uit je albums op Google weergeven, foto's uit de eigen kunstcollecties van Google weergeven of een aanpasbare wijzerplaat weergeven. Deze opties werken erg goed, maar helaas is er, in tegenstelling tot andere digitale fotolijsten, geen opslag aan boord of methode om uw foto's uit uw verzameling offline media weer te geven.

De ware veelzijdigheid van de software van de Google Nest Hub komt pas echt tot uiting wanneer je mediadiensten zoals Spotify en je andere apparaten zoals tv's, gloeilampen en andere aangesloten elektronica begint aan te sluiten. Deze connectiviteit verandert je Nest Hub in een Zwitsers zakmes van technologie en een handige manier om controle over je digitale wereld te krijgen met alleen spraakopdrachten. We ontdekten dat hoewel spraakopdrachten meestal perfect werken, er af en toe een fout is gemaakt. Tijdens het testen van de Hub kregen we een paar ruzies met zijn AI-stem en vriendelijke, maar borderline passief-agressieve toon.

Bottom Line

Voor slechts $ 129 biedt de Google Nest Hub veel waar voor je geld. Tussen zijn krachtige veelzijdigheid, uitstekend scherm en eersteklas luidsprekers biedt de Hub veel meer dan zijn bescheiden prijskaartje. Houd er echter rekening mee dat dit geen op zichzelf staand apparaat is. Het vereist een computer, telefoon of tablet om te functioneren, en nog meer slimme apparaten en abonnementsdiensten om het potentieel ervan volledig te benutten. Die extra kosten kunnen snel oplopen.

Google Nest Hub versus Aluratek 17.3”

Als je op zoek bent naar een apparaat dat niet zo verbonden is en een veel groter scherm heeft, dan kun je de Aluratek 17 overwegen.3 digitale fotolijst in plaats daarvan. Het scherm is niet zo goed als dat van de Hub, evenmin als de luidsprekers, en het is duurder ondanks de goedkopere bouwkwaliteit, maar als je alleen een digitale fotolijst wilt, is het misschien meer geschikt.

De Google Nest Hub biedt uitzonderlijke veelzijdigheid en waarde

De Google Nest Hub is niet alleen een manusje van alles, hij is er een meester in en de potentiële meester van andere apparaten en services als je ervoor kiest om ze te verbinden. Zelfs als je maar van een paar of zelfs maar een van de vele functies profiteert, doet het ze allemaal zo goed dat het de vraagprijs meer dan rechtvaardigt.

Specs

  • Productnaam Nest Hub
  • Productmerk Google
  • UPC GA00515-US
  • Prijs $129.00
  • Productafmetingen 7,02 x 2,65 x 4,65 inch.
  • Kleur Zand, Aqua, Krijt, Houtskool
  • Scherm 7” touchscreen
  • Microfoons 2
  • Connectiviteit Wi-Fi, Bluetooth

Aanbevolen: