Verander de oriëntatie van een enkele pagina in Word

Inhoudsopgave:

Verander de oriëntatie van een enkele pagina in Word
Verander de oriëntatie van een enkele pagina in Word
Anonim

Wat u moet weten

  • Handmatig: Selecteer Layout op het lint. Ga naar Pagina-instelling > Breaks > Volgende pagina. Kies een gebied. Stel de marges in en kies uw richting.
  • Auto: Ga naar Lay-out > Pagina-instelling > Pagina-instelling >Marges . Stel de oriëntatie in en Toepassen op de Geselecteerde tekst in het voorbeeld.

Dit artikel legt uit hoe u een pagina invoegt met een andere richting dan de rest van uw Word-document. Er zijn twee manieren om deze actie in Word uit te voeren, door handmatig sectie-einden in te voegen bovenaan en onderaan de sectie die u in de tegenovergestelde richting wilt hebben of door tekst te selecteren en Word de nieuwe secties voor u in te voegen. Dit artikel is van toepassing op Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 en Word voor Microsoft 365.

Sectie-einden handmatig invoegen

Hier leest u hoe u Microsoft Word kunt vertellen waar de oriëntatie moet worden gewijzigd.

  1. Plaats in uw document uw cursor voor het gebied waar de pagina's moeten draaien. Selecteer op het lint Layout.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de groep Pagina-instelling Breaks > Volgende pagina.

    Image
    Image
  3. Verplaats je cursor naar het einde van het gebied dat je wilt draaien en herhaal de bovenstaande stappen. Plaats vervolgens uw cursor in het gebied dat u wilt roteren.
  4. In de Page Setup groep, selecteer de Page Setup launcher voor het dialoogvenster (de kleine pijl in de rechter benedenhoek van de groep).

    Image
    Image
  5. In het Pagina-instelling dialoogvenster, selecteer de Margins tab.

    Image
    Image
  6. Selecteer in de sectie Oriëntatie de oriëntatie die u de sectie wilt hebben, Portrait of Landscape. Onderaan het dialoogvenster, in het Toepassen op vervolgkeuzemenu, selecteer Deze sectie . Selecteer OK.

    Image
    Image
  7. De geselecteerde sectie weerspiegelt nu de oriëntatie die je hebt gekozen.

    Image
    Image

Laat Word het voor je doen

U bespaart muisklikken als u Word de sectie-einden voor u laat invoegen. Wanneer u deze methode gebruikt, is het echter mogelijk dat de pauzes niet precies daar terechtkomen waar u ze wilt hebben. Zorg er dus voor dat u voorzichtig bent bij het selecteren van de elementen (alinea's, afbeeldingen, tabellen, enz.) die u in de nieuwe lay-outoriëntatie wilt.

  1. Selecteer alle tekst, afbeeldingen en pagina's die u naar de nieuwe richting wilt overschakelen.

    Image
    Image
  2. Selecteer op het lint Layout. Selecteer in de groep Pagina-instelling het startprogramma voor het Pagina-instelling dialoogvenster (de kleine pijl in de rechterbenedenhoek van de groep).

    Image
    Image
  3. In het Pagina-instelling dialoogvenster, selecteer de Margins tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de sectie Oriëntatie de oriëntatie die u de sectie wilt hebben, Portrait of Landscape. In de Preview sectie, in het Toepassen op vervolgkeuzemenu, kies Geselecteerde tekst. Selecteer OK.

    Image
    Image
  5. De geselecteerde sectie weerspiegelt nu de oriëntatie die je hebt gekozen.

    Mogelijk moet u enkele opmaakaanpassingen uitvoeren om de tekst er in de nieuwe richting uit te laten zien zoals u wilt.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe verander ik de oriëntatie van een heel document in Word?

    Selecteer Layout > Oriëntatie en selecteer de gewenste richting.

    Hoe gebruik ik zowel de staande als de liggende stand in hetzelfde Word-document?

    Selecteer de alinea of pagina die u wilt wijzigen. Kies vervolgens PAGE LAYOUT > Page Setup. Selecteer Portret of Landschap > Toepassen op > Geselecteerde tekst.

Aanbevolen: