Netflix versus Hulu versus Amazon Prime

Inhoudsopgave:

Netflix versus Hulu versus Amazon Prime
Netflix versus Hulu versus Amazon Prime
Anonim

Of je nu het kabelsnoer doorknipt of je kijkervaring wilt verbeteren, er is nooit een beter moment geweest om video te streamen. Netflix, Hulu en Amazon Prime zijn allemaal geweldige services die streaming-inhoud van derden en een groeiende bibliotheek met originele inhoud bieden.

De originele inhoud die door deze bedrijven wordt geproduceerd, is niet ondermaats in vergelijking met omroepnetwerken en premiumservices zoals HBO en Showtime. Sommige van de beste shows op televisie kunnen alleen worden gestreamd. Dus als je films en tv wilt streamen, hebben we diensten vergeleken zodat je de dienst kunt vinden die bij je past.

Image
Image

Algemene bevindingen

Netflix Hulu Amazon Prime
De meest originele inhoud. Biedt huidige tv-afleveringen aan. Voordelen buiten videostreaming.
Beste algemene verzameling films en televisie van derden. Bevat advertenties. Een aantal geweldige originele inhoud.
Mogelijk goedkoper dan een HD DVR van uw kabelbedrijf. Abonnement kan jaarlijks of maandelijks worden betaald.

Netflix, Hulu en Amazon Prime zijn allemaal goede streamingplatforms. Alle drie bieden zowel originele inhoud als inhoud van derden. Netflix biedt momenteel de meest originele content. Hulu is geweldig als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste tv-afleveringen. Hoewel de bibliotheek van Amazon Prime niet helemaal overeenkomt met die van Netflix, heeft een abonnement andere voordelen dan videostreaming.

Inhoud: Netflix heeft de beste bibliotheek

Netflix Hulu Amazon Prime
Beste algemene verzameling films en tv van derden. Biedt afleveringen van de nieuwste tv-seizoenen. Inferieure bibliotheek vergeleken met Netflix, maar verbeterd.
Biedt tot 4K UHD-resolutie. Heeft een kleine, maar groeiende bibliotheek met originele inhoud. Heeft een kleine, maar groeiende bibliotheek met originele inhoud.
Sommige inhoud kan worden gedownload in plaats van gestreamd. Biedt slechts een select aantal afleveringen van een bepaalde serie. Heeft toegang tot oudere HBO-programma's.
Films en shows worden regelmatig van het platform verwijderd. Biedt geen inhoud van elk netwerk. Slechtste interface van de drie.
Huidige seizoenen van tv-programma's zijn pas vele maanden later beschikbaar.

Hoewel elke service goede inhoud heeft, is Netflix de absolute leider van het pakket. Het heeft niet alleen de meest originele inhoud, maar het heeft ook een aantal van de beste. De line-up omvat prijswinnaars zoals Glow en Orange Is the New Black, samen met fan-favorieten zoals Stranger Things, BoJack Horseman en Black Mirror. De dienst heeft ook een filmdeal met Adam Sandler en een groeiende lijst van originele buitenlandse films.

Dit komt bovenop wat misschien wel de beste algemene verzameling films en televisie van derden is die beschikbaar is voor streaming. Netflix heeft de afgelopen jaren zijn bibliotheek teruggedraaid omdat het zich richt op originele inhoud, maar het biedt nog steeds een uitgebreide bibliotheek. Omdat Netflix het aantal titels heeft teruggebracht, hebben ze zich gericht op wat Netflix-gebruikers daadwerkelijk streamen.

Netflix richt zich op het streamen van een complete serie samen met een filmcollectie en originele inhoud. De strategie van Hulu is om aan te bieden wat er nu op televisie is in plaats van wat er vorig jaar was. Hulu is in veel opzichten de DVR van streamingdiensten. Maar deze strategie heeft enkele nadelen. Hulu heeft de neiging om slechts een select aantal afleveringen van een serie aan te bieden, meestal de meest recente vijf afleveringen. Het biedt niet inhoud van elk netwerk. Als het wel afleveringen van een netwerk aanbiedt, biedt het niet elke serie die op het netwerk wordt uitgezonden.

Ondanks deze beperkingen blijft Hulu een geweldige optie voor diegenen die graag op de hoogte blijven op televisie. Het kost minder dan het huren van een HD DVR bij uw kabelmaatschappij. Naast recente afleveringen heeft het originele inhoud. En door een deal met EPIX biedt Hulu ook een bescheiden selectie films.

In veel opzichten is Amazon Prime een iets inferieure versie van Netflix. Amazon heeft een aantal geweldige originele inhoud, maar het heeft lang niet zoveel originele inhoud als Netflix. Daar komt echter verandering in met toevoegingen als The Expanse, Carnival Row, The Boys en Jack Ryan. Amazon biedt ook een scala aan films en tv-shows, hoewel niet alles bij Prime is inbegrepen. Veel nieuwe films zijn alleen beschikbaar als afzonderlijke huurfilms.

Een leuke bonus is de deal van Amazon met HBO, die toegang geeft tot oudere series als True Blood en The Sopranos. Je kunt je ook abonneren op HBO, Starz of Showtime via je Amazon Prime-abonnement. Als je echter bedenkt dat elk van deze een op zichzelf staande service biedt, is de aantrekkingskracht enigszins beperkt.

Amazon Prime heeft ook de slechtste interface van de drie. Hoewel Netflix en Hulu beide irritaties hebben, is het grootste probleem met Amazon Prime hoe niet-Prime-films en televisie worden gemengd in de abonnementsprogramma's. Je kunt deze meestal uitfilteren via de app, maar het kan vervelend zijn als je een film vindt via de zoekfunctie om er vervolgens achter te komen dat deze niet gratis is.

Plannen en prijzen: Amazon heeft voordelen die verder gaan dan videocontent

Netflix Hulu Amazon Prime
Basisplan ($ 8,99 / maand) streamt tv-programma's en films op één apparaat tegelijk in SD. Met dit abonnement kun je ook titels downloaden naar één telefoon of tablet. Basisplan ($ 5,99 / maand) bevat advertenties en geen live tv. Eenvoudig abonnement kost $ 12,99 / maand of $ 119 / jaar.
Standaardabonnement ($ 12,99 / maand) streamt op twee apparaten tegelijk en in HD indien beschikbaar. Met dit abonnement kun je ook titels downloaden naar twee telefoons of tablets. Hulu + geen advertenties ($ 11,99 / maand). Studentenabonnement kost $ 6,49/maand.
Premium abonnement ($ 15,99/maand) streamt op vier apparaten tegelijk en in HD en UHD indien beschikbaar. Met dit abonnement kun je ook titels downloaden naar vier telefoons of tablets. Hulu + Live TV ($ 44,99 / maand). Prime Video-lidmaatschap kost $ 8,99 per maand.
Hulu (geen advertenties) + live tv ($ 50,99). Amazon Prime-sub biedt voordelen buiten videostreaming.

Netflix's standaardabonnement biedt zowel basis- als HD-streaming op twee apparaten. De service biedt ook een abonnement voor Ultra HD-streaming, hoewel de bibliotheek met Ultra HD / 4K-titels beperkt is. Het lagere abonnementstarief van Hulu is inclusief reclameblokken, maar u kunt reclamespots kwijtraken door meer per maand te betalen.

Hulu's advertentievrije lidmaatschap is niet bepaald advertentievrij. Het bedrijf zegt dat het verplicht is om reclame uit te zenden voor bepaalde inhoud. In deze gevallen toont het een korte advertentie voor en na het programma, zonder advertenties in het midden.

De belangrijkste dingen voor de Prime-service van Amazon zijn misschien alles op de lijst dat niets te maken heeft met het streamen van video. Amazon Prime biedt twee dagen gratis verzending voor alles wat op Amazon is gekocht. Gratis is echter relatief als je bedenkt dat bij artikelen van derden de verzendkosten vaak bij de prijs van het artikel zijn inbegrepen. Prime bevat ook een muziekservice vergelijkbaar met Spotify en Apple Music, cloudopslag voor foto's en andere voordelen. In tegenstelling tot Netflix en Hulu biedt Amazon zowel jaarlijkse als maandelijkse lidmaatschappen aan.

Platformcompatibiliteit: Netflix en Amazon hebben het voordeel

Netflix Hulu Amazon Prime
Beschikbaar op streaming mediaspelers, smart-tv's, gameconsoles, settopboxen, Blu-ray-spelers, mobiele apparaten en pc's en laptops. De nieuwste Hulu-app wordt ondersteund op Android-telefoons en -tablets, Android TV (bepaalde modellen), Apple TV (4e generatie of later), Chromecast, Echo Show, Fire Tablets, Fire TV en Fire TV Stick, iPhones en iPads, LG TV (bepaalde modellen), Nintendo Switch, Mac- en pc-browsers, PlayStation 3, PlayStation 4, Roku en Roku Stick (bepaalde modellen), Samsung TV (bepaalde modellen), VIZIO SmartCast-tv's, Windows 10, Xbox 360 en Xbox One. Beschikbaar op mobiele apparaten, smart-tv's, Amazon-apparaten, gameconsoles, Blu-ray-spelers, settopboxen, streaming mediaspelers en pc's en laptops.
De Classic Hulu-app wordt ondersteund op Apple TV (2e en 3e generatie), LG TV's en Blu-ray-spelers (bepaalde modellen), Roku en Roku Stick (bepaalde modellen), Samsung-tv's en Blu-ray-spelers (bepaalde modellen), Sony-tv's en Blu-ray-spelers (bepaalde modellen), TiVo- en VIZIO-tv's (bepaalde modellen).

Als het gaat om platformbeschikbaarheid, zijn Netflix en Amazon duidelijke winnaars. Deze services zijn algemeen beschikbaar op veel streaming media-apparaten, mobiele apparaten, smart-tv's en meer. Hulu is ook overal verkrijgbaar, maar met enkele kanttekeningen. Zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4 hebben bijvoorbeeld de nieuwste Hulu-app, maar live programmeren is op geen van beide consoles beschikbaar. Sommige oudere apparaten ondersteunen alleen de klassieke Hulu-app, die geen toegang heeft tot live tv, premium add-ons en nieuwe functies.

Eindoordeel: elk heeft zijn voordelen

Alle drie de abonnementsdiensten hebben hun voordelen, dus veel snoersnijders willen zich misschien tegelijkertijd abonneren op Netflix, Hulu en Amazon Prime. Maar wat als je er maar één mocht kiezen?

  • Netflix is de winnaar voor degenen die de beste filmselectie willen Het is ook een goede keuze voor degenen die liever een heel seizoen of een hele serie in één keer bingewatchen en degenen die van het superheldengenre houden. Het enige wat Netflix nog mist, zijn de huidige tv-afleveringen. In termen van selectie en originele inhoud is het de gemakkelijke winnaar.
  • Hulu Plus is een geweldige vervanging voor de DVR. Het is een kabelabonnement zonder dat je een kabelabonnement nodig hebt. Het dekt misschien niet elke show, maar als rekening wordt gehouden met de kostenbesparingen, kan het de moeite waard zijn.

Amazon Prime is de keuze voor diegenen die vaak winkelen op Amazon. Alleen al de besparingen op verzending binnen twee dagen zijn de moeite waard. Als je naast het streamen van films en tv-programma's ook de streaming-muziekservice toevoegt, is dit de beste deal van het stel.

Aanbevolen: