Wat is een TikTok-uitdaging?

Inhoudsopgave:

Wat is een TikTok-uitdaging?
Wat is een TikTok-uitdaging?
Anonim

TikTok's platform wordt voornamelijk gevoed door virale video's van gebruikers die bizarre, enge of grappige dingen doen. Op het platform worden deze trend- en memevideo's meestal geleverd met een hashtag die het woord challenge bevat. Maar wat is een TikTok-uitdaging en hoe vind of creëer je ze? Hier is alles wat je moet weten.

Wat is een TikTok-uitdaging?

In de meest basale zin is een TikTok-uitdaging een oproep om een of andere actie te ondernemen en deze op te nemen via TikTok-video. Meestal zijn deze uitdagingen afkomstig van virale TikTok-video's, meestal met een nummer, dansbeweging, filmcitaat, enz. Een uitdaging is natuurlijk niet compleet zonder de bepalende hashtag in de beschrijving van de video.

Soorten TikTok-uitdagingen

Er zijn honderden TikTok-uitdagingen om aan mee te doen, zoals dansuitdagingen, reactie-uitdagingen, lieduitdagingen en meer. Enkele van de recente virale favorieten zijn:

  • The Haribo Challenge (haribochallenge): TikTok-gebruikers filmen video's van massa's gummyberen terwijl Adele's "Someone Like You" speelt.
  • The Egg Challenge (eggchallenge): TikTok-gebruikers filmen video's waarin ze hun honden eieren geven om te zien wat ze ermee doen.
  • The Crush Challenge (crushchallenge): TikTok-gebruikers filmen een video van hen en twee andere vrienden met een liedje op de achtergrond. Naar elkaar wijzend in een cirkel, op wie de eerste tel van het nummer ook terechtkomt, die persoon moet hun verliefdheid bellen.
  • The Stop Challenge (stopchallenge): Hoewel deze veel variaties heeft, is een van de meest populaire het filmen van een vriend in een kledingwinkel. Met hun ogen dicht, hun handen door de rekken latend, luisteren ze of je stop zegt. Als je dat doet, moeten ze dragen wat ze aanraken.
  • The Me Versus Challenge (meversus): In deze challenge maken TikTok-gebruikers video's over de dagelijkse ergernissen die we in het leven tegenkomen. Sommige gebruikers maken bijvoorbeeld video's over fastfood, terwijl anderen ons eraan herinneren hoe het is om een spin in je slaapkamer te vinden.

Dit is slechts het oppervlak van de TikTok-uitdagingswereld. Het lijkt alsof er elke dag een nieuwe uitdaging wordt geboren.

Image
Image

TikTok-uitdagingen vinden

Als je klaar bent om je eerste TikTok-uitdaging uit te proberen, zijn ze vrij gemakkelijk te vinden met behulp van een paar belangrijke tips.

  1. Bekijk eerst de For You TikTok-feed. Je zult hier vaak populaire video's zien, compleet met hun trending challenge-hashtags.
  2. Je kunt ook naar uitdagingen zoeken met de functie Ontdekken. Onder Ontdek zie je trending video's, sommige met nieuwe virale uitdagingen.
  3. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken om uitdagingen te vinden. Tik gewoon op het zoekvak en voer het woord "uitdaging" of een specifieke hashtag in.

    Image
    Image

Een TikTok Challenge-video maken

Zodra je een uitdaging hebt gevonden die je wilt accepteren, moet je je eigen TikTok-uitdagingsvideo maken.

  1. Let om te beginnen op de hashtag voor de uitdagingsvideo die je wilt opnemen. Je hebt dit later nodig.
  2. Tik op het Plus-pictogram om een nieuwe video op te nemen in de TikTok-app of om je eigen video vanaf je telefoon te uploaden. Als je klaar bent, tik je op het vinkje.
  3. Bekijk je video en breng eventuele wijzigingen aan. Tik als je klaar bent op Volgende.
  4. Op het Post-scherm moet je een beschrijving invoeren die bij de challenge-hashtag die je wilt gebruiken hoort.

    Image
    Image

    Als de hashtag momenteel trending is, kun je op Hashtags tikken om de beste hashtags te zien.

  5. Zodra je beschrijving is voltooid en je je instellingen voor delen hebt geselecteerd, tik je op Post om je uitdagingsvideo op je persoonlijke feed te plaatsen.

Oké, waarom de TikTok Challenge Hashtag?

Uitdagingen zijn niet echt uitdagingen als anderen je werk niet kunnen zien, toch? Wanneer een hashtag aan een video is toegewezen, beheert TikTok deze met andere video's die dezelfde hashtag bevatten (net zoals hashtags worden gebruikt op Twitter en Instagram). Dus als je naar een specifieke uitdaging zoekt, vind je alle video's op één hoofdpagina, inclusief die van jou.

Niets houdt je tegen om de TikTok-uitdagingswereld te betreden met een gloednieuwe uitdaging. Als je je eigen uitdaging wilt maken, kun je dat doen door simpelweg een video te filmen en je eigen unieke challenge-hashtag toe te voegen. Onthoud echter dat het aan de TikTok-wereld is om het viraal te laten gaan.

Aanbevolen: