Een kapotte of verloren afstandsbediening vervangen

Inhoudsopgave:

Een kapotte of verloren afstandsbediening vervangen
Een kapotte of verloren afstandsbediening vervangen
Anonim

Wat te weten

  • Het is niet nodig om een apparaatspecifieke afstandsbediening aan te schaffen als vervangende afstandsbediening voor een zoekgeraakte afstandsbediening.
  • Een universele tv-afstandsbediening werkt met elk apparaatmodel van bijna alle fabrikanten en is mogelijk compatibel met meerdere apparaten.
  • Een app voor afstandsbediening is ook een goede optie, aangezien deze verkrijgbaar is bij de meeste fabrikanten en kan worden bediend via een smartphone of tablet.

Als u uw afstandsbediening bent kwijtgeraakt of niet meer werkt, hoeft u geen apparaatspecifieke vervanging te kopen. Er zijn universele afstandsbedieningen die compatibel zijn met meerdere apparaten, en er zijn zelfs mobiele apps die je als afstandsbediening kunt gebruiken totdat je een nieuwe koopt.

Vervang een kapotte of verloren afstandsbediening door een universele afstandsbediening

Bigbox-winkels zoals Target en Best Buy hebben een reeks universele afstandsbedieningen. Ze zijn niet merkgebonden, dus je kunt universele afstandsbedieningen programmeren en gebruiken met elk apparaatmodel van bijna elke elektronicafabrikant. De meeste universele afstandsbedieningen werken met meerdere apparaten, zodat ze uw tv, kabelbox en andere randapparatuur zoals dvd-spelers en streaming-apparaten kunnen bedienen. Zorg ervoor dat u het pakket leest om er zeker van te zijn dat uw apparaten compatibel zijn.

Image
Image

Afhankelijk van het aantal apparaten dat u met uw afstandsbediening gebruikt, kan de oorspronkelijke installatie enige tijd duren. Universele afstandsbedieningen worden soms geleverd met een lijst met codenummers voor een enorme lijst met apparaten. U moet elk apparaat dat u wilt gebruiken opzoeken en vervolgens de juiste code op het toetsenbord invoeren. Nieuwere afstandsbedieningen handelen dit automatisch af.

Bottom Line

Als je geen universele afstandsbediening wilt, moet de fabrikant van je apparaat een vervangend model verkopen. Ga naar de website van de fabrikant of bel de fabrikant om te zien hoe zij u kunnen helpen. Als de fabrikant u niet rechtstreeks via de telefoon of internet kan verkopen, zou hij u naar de dichtstbijzijnde winkel moeten kunnen doorverwijzen.

Overwegingen bij het kopen van een nieuwe afstandsbediening

Afstandsbedieningen zijn kleiner geworden, maar ze hebben de neiging om steeds meer knoppen te hebben. Zorg ervoor dat u een afstandsbediening koopt die comfortabel in uw hand ligt met knoppen die groot genoeg zijn om in te drukken zonder andere knoppen te raken. Verlichte knoppen zijn ook een leuk extraatje als je 's nachts van kanaal wisselt.

Duurzaamheid is een ander probleem met afstandsbedieningen. Wanneer u naar verschillende modellen in een winkel kijkt, is het moeilijk om te weten welke afstandsbediening aan uw prestatie- en duurzaamheidseisen voldoet. Hier loont een goede garantie. Even belangrijk is het retourbeleid van de winkel voor het geval je besluit de afstandsbediening te retourneren.

Bottom Line

Als uw afstandsbediening is geleverd door uw kabel- of satellietbedrijf, moet u het bedrijf bellen om een vervangend exemplaar te krijgen. Als het kapot is, moet het bedrijf er een gratis aan u verstrekken. Als het verloren gaat, moet u mogelijk vervangingskosten betalen.

Download een app voor afstandsbediening

Afhankelijk van het apparaat dat je moet gebruiken, kan er een mobiele app zijn die als afstandsbediening werkt. Open gewoon uw webbrowser en zoek naar de naam van uw apparaat + app voor afstandsbediening. Enkele van de apps die beschikbaar zijn voor Android- en iOS-apparaten zijn:

  • Comcast XFINITY TV Remote-app voor een mobiel apparaat van Apple of Android werkt met Comcast TV Boxes.
  • De Google TV Remote Control-app werkt met Android TV's.
  • De app Easy Universal TV Remote werkt met een reeks televisies.
  • De Apple TV-app bestuurt je Apple TV.
  • Smart-tv's van LG, Sony, Samsung, Panasonic Viera en andere fabrikanten hebben apps die werken met hun tv's.

FAQ

    Hoe bedien ik een Vizio TV zonder afstandsbediening?

    Om uw Vizio Smart TV zonder afstandsbediening te gebruiken, downloadt u de Vizio SmartCast-app uit de Google Play Store of de App Store. Tik vervolgens onderaan het app-scherm op Control > Devices > selecteer uw Vizio TV. Het bedieningsmenu verschijnt en u kunt het net als een fysieke afstandsbediening bedienen.

    Hoe bedien ik een firestick zonder afstandsbediening?

    Gebruik je telefoon als Fire Stick-afstandsbediening. Start eerst de Fire TV Stick-app op afstand en meld u aan. Selecteer vervolgens uw Fire TV Stick-apparaat, zet uw tv aan en schakel de invoer over naar degene die u gebruikt voor uw Fire Stick. Je ziet een Fire TV Stick-verbindingscodenummer. Voer deze code in uw app in.

    Hoe bedien ik een Roku TV zonder afstandsbediening?

    Gebruik de mobiele Roku-app om je tv te bedienen als je de afstandsbediening mist. Start de iOS- of Android Roku-app en tik op Remote. Gebruik de pijltjestoetsen om door het Roku-menu te navigeren, net als met een fysieke afstandsbediening.

Aanbevolen: