Hoe u uw tv beter kunt maken voor gamen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw tv beter kunt maken voor gamen
Hoe u uw tv beter kunt maken voor gamen
Anonim

De komst van online gaming heeft een nieuw niveau van onderlinge rivaliteit geïntroduceerd waarbij elke fractie van een seconde het verschil kan maken tussen (virtueel) leven en dood. Winnen komt neer op wie de snelste reacties heeft en misschien wel de snelste breedbandverbinding.

Maar dat is niet alles. De manier waarop je je tv hebt ingesteld en zelfs het merk televisie dat je hebt gekocht, kan een echt effect hebben op die uiterst belangrijke kill-to-death-ratio.

Image
Image

De boosdoener is input lag. Invoervertraging verwijst naar de hoeveelheid tijd die een tv nodig heeft om beelden weer te geven na ontvangst van beeldgegevens bij de ingangen, waarbij factoren zoals beeldverbeteringsfuncties en chipsetverwerkingssnelheden leiden tot drastische verschillen in invoervertragingssnelheden tussen verschillende tv-modellen.(Zie onze handleiding voor het kopen van een nieuwe tv voor meer informatie over tv-verwerking).

Invoervertraging is te vinden op televisies van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Het vuile tv-geheim dat je gaming zou kunnen bederven

Input lag varieert van slechts 10 milliseconden tot wel 150 ms - een potentiële swing van 140 ms die gemakkelijk genoeg kan zijn om je game-ervaring te verpesten. Serieuze gamers kopen tv's met een input lag van minder dan 35 ms, omdat deze een minimale impact op de prestaties van de speler zouden moeten hebben.

LG lijkt het meest te worstelen met input lag. De tv's meten routinematig de input lag tussen 60 en 120 ms. Het probleem treft ook modellen in de reeksen van andere merken die zijn gebouwd rond LG-kernpanelen.

Sony heeft de afgelopen jaren de neiging gehad om de meest consistente sterke input lag-resultaten te leveren, met een snelheid van slechts 10 ms bij sommige van zijn modellen, maar een paar Sony-tv's zijn gebouwd rond LG-paneeltechnologie, dus u kunt niet ga ervan uit dat elke Sony TV een lage input lag heeft.

Samsung's recente tv's hebben tot nu toe ook zeer goed getest op invoervertraging van ongeveer 20 ms, zelfs voor zijn 4K UHD-tv's, ondanks de hoeveelheid verwerking die nodig is om HD-consolebeelden om te zetten naar de veel hogere 4K-resolutie van de tv. In voorgaande jaren scoorden 4K-tv's meestal hoger op inputlag dan HD-tv's. Omdat je door naar een tv te kijken niet kunt zien hoe erg de invoervertraging is, komt het erop neer dat je moet zoeken naar beoordelingen die invoervertragingsmetingen bevatten.

De tweaks die je tv beter kunnen maken voor gaming

Je tv een slanke, gemene gamemachine maken, is echter niet alleen een kwestie van een set kopen met een goed input-lag-cijfer. Zelfs tv's die goed meten voor inputlag, doen dit niet meteen uit de doos. Om ze te optimaliseren voor gamen, is wat handmatig werk nodig in hun schermmenu's.

Je eerste stap zou moeten zijn om de game-preset van je tv op te sporen en te activeren als die er is. Voorinstellingen voor gamebeelden zijn meestal ontworpen om de invoervertraging te minimaliseren door verschillende delen van de videoprocessors van een tv uit te schakelen, wat resulteert in metingen van de invoervertraging die veel lager zijn dan die gemeten met behulp van de oorspronkelijke beeldvoorinstellingen van een tv.

Het is vermeldenswaard dat voorinstellingen voor games niet altijd in dezelfde menu's te vinden zijn als andere soorten voorinstellingen voor afbeeldingen. Op Samsung-tv's is de spelmodus bijvoorbeeld verborgen in het submenu Algemeen van het systeemmenu. Raadpleeg onze functie over tv-kalibratie voor meer informatie over het aanpassen van uw tv-kleur.

Sommige tv's bieden echter geen Game-preset, en veel van degenen die dat wel doen, zijn niet zo agressief in hun inspanningen om lag te verminderen als ze zouden moeten zijn, waardoor elementen van lag-inducerende verwerking ingeschakeld blijven. Dus als je echt serieus bezig bent met het optimaliseren van je tv als console-gamingmonitor, moet je ook de beeldinstellingenmenu's doorzoeken op stukjes videoverwerking die mogelijk nog actief zijn.

Bijzonder belangrijk om op te letten en uit te schakelen zijn ruisonderdrukkingssystemen en verwerkingsopties die zijn ontworpen om beweging er vloeiender uit te laten zien. Minder verwerkingsintensieve functies zoals dynamische contrastsystemen en lokale dimregelingen (die de lichtopbrengst van verschillende secties van de verlichting van een lcd-tv aanpassen) kunnen ook enigszins bijdragen aan input lag.

Vergeet je console-instellingen niet

Een laatste factor waarmee u rekening moet houden bij het optimaliseren van de spelprestaties van uw tv, is het signaal dat u ernaartoe vanaf uw gameconsole stuurt.

Veel tv's hebben last van een veel hogere invoervertraging als ze een geïnterlinieerd signaal ontvangen in plaats van een progressief signaal. Om deze instelling aan te passen, gaat u naar het gedeelte TV-uitgang van uw Xbox- of PS4-instellingen en zorgt u ervoor dat de console is ingesteld om een 720p- of, beter nog, een 1080p-signaal te leveren (het 'p'-gedeelte van deze uitvoernaam staat voor 'progressive '). Vermijd alle instellingsopties met een 'i' voor 'interlaced' aan het einde.

Op dit moment heb je er alles aan gedaan om jezelf een extra voorsprong te geven op je gameconcurrenten. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is Call of Duty, Battlefield of wat je online verslaving naar keuze dan ook op te starten en je naam steeds hoger te zien verschijnen op die eens vernederende leaderboards.

Aanbevolen: