Seagate FireCuda Gaming SSHD Review: geweldig voor gamers

Inhoudsopgave:

Seagate FireCuda Gaming SSHD Review: geweldig voor gamers
Seagate FireCuda Gaming SSHD Review: geweldig voor gamers
Anonim

Bottom Line

Een solide hybride harde schijf die de kloof overbrugt tussen gewone HDD's en SSD's voor diegenen die meer opslagruimte willen zonder de bank te verslaan.

Seagate FireCuda Gaming SSHD 2TB 7200RPM

Image
Image

We hebben de Seagate FireCuda Gaming SSHD gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Iedereen die in de afgelopen twee decennia heeft rondgekeken naar harde schijven, zal bekend zijn met Seagate, misschien om niet zo goede redenen. Hoewel het bedrijf in de loop der jaren behoorlijk wat betrouwbaarheidsproblemen heeft gehad in deze markt, heeft Seagate de afgelopen jaren veel gedaan om dingen te verbeteren, en het vertrouwen begint langzaam rond te komen voor hun producten.

Betreed de FireCuda SSHD, een hybride schijf die de kloof wil overbruggen tussen oudere HDD-technologie en moderne SSD's. In de afgelopen jaren is de FireCuda-serie snel een favoriet geworden onder velen die een verouderde HDD willen upgraden of gewoon hun computers en gameconsoles wat extra opslagruimte willen geven. Maar is de SSHD de juiste keuze voor uw specifieke behoeften? Bekijk onze recensie hieronder om het zelf te zien.

Voor de doeleinden van deze review hebben we de 3,5-inch 2TB-versie getest, maar deze zal over de hele linie hetzelfde zijn voor elke variant van deze SSHD.

Image
Image

Ontwerp: afgestemd op gamers

Op het eerste gezicht is het vrij duidelijk dat Seagate zich voornamelijk richt op gamers (zowel pc als console) met de FireCuda-serie SSHD's, met wat flitsendere branding en gamer-achtige esthetiek. Voor de meeste mensen maakt het ontwerp van een harde schijf niet veel uit, omdat je hem ofwel in een computer of in een externe behuizing stopt, dus het barebones-uiterlijk is niet negatief.

De FireCuda SSHD is een hybride schijf die de kloof wil overbruggen tussen oudere HDD-technologie en modernere SSD's.

De bovenkant is voorzien van een blanke metalen plaat met een enkele sticker die het logo, de opslagruimte en andere branding aangeeft, evenals een code om te verifiëren dat uw nieuwe harde schijf inderdaad legitiem is. Daaronder ziet u dezelfde metalen behuizing en de SATA-interface die u op uw moederbord of externe behuizing aansluit.

Omdat de schijf die we hebben getest 3,5-inch is, is hij het meest geschikt voor een normale desktopcomputer van volledige grootte, maar hij werkt net zo goed met een laptop of een gameconsole als je hem in een externe behuizing gooit. Houd er echter rekening mee dat 3,5-inch behuizingen altijd op een stopcontact moeten worden aangesloten voor stroom, terwijl een 2,5-inch alleen op USB kan werken. Daarom kun je voor die situaties beter voor de 2,5-inch schijf gaan. 3,5-inch harde schijven zijn ook stevig en zwaar, wat niet ideaal is voor iets dat je draagbaar wilt maken.

Image
Image

Configuratieproces: enige installatie vereist

Afhankelijk van hoe je van plan bent om deze harde schijf te gebruiken, zal je setup enorm variëren, maar deze stappen zouden voor de meeste situaties moeten werken. Daarom wil je misschien wat rondkijken op Google of YouTube voor instructies over je specifieke installatie. We laten u zien hoe u het apparaat kunt instellen met een directe verbinding met uw pc of via de externe behuizing.

Met de SSHD verwijderd en uitgepakt, sluit u uw computer volledig af en koppelt u hem los. Bevestig de benodigde beugels of steunen aan de harde schijf, afhankelijk van de installatie van uw pc. Plaats het nu in het compartiment en sluit uw harde schijf aan met de SATA-gegevensconnector en de voedingskabel. Beide moeten goed aansluiten en vanaf hier kunt u indien nodig uw kabelbeheer uitvoeren. Sluit alles een back-up en start uw computer op.

Image
Image

Prestaties: Beter dan een HDD, slechter dan een SSD

Om de beweringen van Seagate over de FireCuda te testen, hebben we CrystalDiskMark gebruikt voor benchmarking, maar u kunt ook software vinden op de website van Seagate die u helpt bij het testen van uw nieuwe schijf, helpt bij gegevensmigratie, back-upbestanden en de status ervan in de gaten houden. Deze software is behoorlijk solide en is gratis beschikbaar, dus dat is een leuke bijkomstigheid.

Hoewel lang niet zo snel als SSD's, helpt deze slimme toevoeging de kloof een beetje te dichten en maakt hybriden sneller dan hun HDD-tegenhangers.

Eén ding waar we hier even op in willen gaan voordat we aan de slag gaan, is uitleggen wat een hybride schijf eigenlijk is. Vergelijkbaar met het geheugen dat wordt gebruikt in duurdere SSD's, bevat een hybride zoals de FireCuda een kleine hoeveelheid NAND-flashgeheugen (8 GB voor dit model) dat fungeert als het cachegeheugen van de SSHD. Het neemt de meest gebruikte applicaties en bewaart ze op dit snellere geheugen, wat helpt om de snelheden en prestaties te verhogen. Hoewel lang niet zo snel als SSD's, helpt deze slimme toevoeging de kloof een beetje te dichten en maakt hybriden sneller dan hun HDD-tegenhangers.

Laten we, nu dat uit de weg is, verwijzen naar de specificaties van Seagate voor de FireCuda, die u hier kunt zien:

  • Opeenvolgend lezen - Tot 210 MB/s
  • Sequentiële schrijfactie - Tot 140 MB/s
  • Gemiddelde datasnelheid, lezen, gem. alle zones (MB/s) 156 156
  • Gemiddelde gegevenssnelheid van NAND-media (MB/s) 190
  • Max aanhoudende datasnelheid, OD lezen (MB/s) 210
  • Laad/Ontlaad Cycli - 300.000

Opmerking: de 3,5-inch FireCuda heeft iets lagere laad-/ontlaadcycli dan de 2,5-inch versie

We hebben de SSHD getest op een Intel CPU met CrystalDiskMark, dus houd er rekening mee dat er enkele kleine variaties kunnen zijn, afhankelijk van het CPU-model en de fabrikant. Hier zijn de resultaten:

  • Sequentiële Lezen (Q=32, T=1): 195.488 MB/s
  • Sequentiële schrijfactie (Q=32, T=1): 131.919 MB/s
  • Willekeurig lezen 4KiB (Q=8, T=8): 1.626 MB/s [397.0 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=8, T=8): 4.889 MB/s [1193.6 IOPS]
  • Random Read 4KiB (Q=32, T=1): 1.755 MB/s [428.5 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=32, T=1): 4.939 MB/s [1205.8 IOPS]
  • Willekeurig lezen 4KiB (Q=1, T=1): 0,817 MB/s [199,5 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=1, T=1): 4.856 MB/s [1185.5 IOPS]

De beweringen worden voor het grootste deel ondersteund, wat zeker goed is. Deze zijn echter niet zo nauwkeurig als het gebruik in de echte wereld, dus neem ze met een korreltje zout. Veel gebruikers zullen misschien merken dat de 8 GB NAND gewoon niet genoeg is, vooral als je een hoop intensieve taken op je computer uitvoert. Als u meestal maar een paar van dezelfde programma's of bestanden hoeft te openen, zou de FireCuda prima aan uw behoeften moeten voldoen. We zeggen niet dat het slecht is, maar je ziet misschien ook niet altijd een enorme prestatieverbetering.

Gezien het formaat en de snelheid is deze SSHD misschien wel de beste waar voor je geld op dit moment.

De meeste typische harde schijven geven gemiddelden van vergelijkbare tests tussen 80 MB/s en 150 MB/s, maar SATA 3 SSD's variëren van 200 MB/s tot 400 MB/s. Zoals je kunt zien, overbrugt de FireCuda deze kloof een beetje, waardoor het een solide upgrade is ten opzichte van oude HDD's zonder de hoge kosten van een SSD te hoeven opeten.

Image
Image

Prijs: Scherp geprijsde prestaties

Dus wat kost het je om een van deze luxere hybride schijven op te halen? Omdat de prijs sterk zal verschillen op basis van de opslaggrootte en vormfactor, volgt hier een kort overzicht van alle verschillende versies:

Seagate FireCuda 2,5-inch

  • 500GB $49.99
  • 1TB $59,99
  • 2TB $99,99

Seagate FireCuda 3,5-inch

  • 1TB $69,99
  • 2TB $99,99

Afhankelijk van waar je een van deze opha alt, kunnen de prijzen een beetje variëren, maar dit is het typische gemiddelde op basis van de Seagate-website voor beschikbare retailers tijdens onze beoordeling.

Hoewel we de FireCuda gerust kunnen aanbevelen, kunt u toch beter voor een SSD+HDD-combinatie gaan als u de prestaties drastisch wilt verbeteren.

Op basis hiervan en onze tests is het moeilijk te beweren dat de FireCuda geen uitstekende deal is. Voor de grootte en snelheid is deze SSHD misschien wel de beste waar voor je geld op dit moment. De SSD-prijzen blijven echter in een redelijk constant tempo dalen en deze oudere HDD's zullen onvermijdelijk uitsterven, inclusief de SSHD's. Daarom wil je misschien net iets meer betalen voor een SSD, maar dat kan vaak betekenen dat je twee keer zoveel beta alt. Als je een krap budget hebt, is de FireCuda een veilige keuze.

Seagate 2TB FireCuda Gaming SSHD versus WD Black 4TB Performance HDD

Er zijn echt niet veel SSHD's op de markt, afgezien van degene die Seagate uitbrengt, maar er zijn vergelijkbare modellen in termen van snelheid, grootte en prijs. Hoewel de WD Black-serie geen hybride schijf is, is het misschien wel de naaste concurrent.

Beide harde schijven hebben vergelijkbare afmetingen en een RPM van 7.200, maar met de hybride functies van de FireCuda zou het in theorie beter moeten presteren. Nou, dat lijkt af te hangen van de specifieke taak die je met elk doet. Voor bepaalde dingen zoals ZIP-archiefextracten, gebufferde leessnelheden en onze tests met CrystalDiskMark, krijgt de WD Black een lichte voorsprong op de FireCuda. In de meeste andere situaties, zoals laadtijden voor Adobe Creative Cloud, games, grote bestandsoverdrachten, claimt de Seagate echter een merkbare voorsprong. Aangezien de FireCuda gericht is op gamers, is dit voor hen een voor de hand liggende keuze.

Qua prijs is de FireCuda ook iets goedkoper, maar slechts met ongeveer $ 20. Toch is het weer een overwinning voor de Seagate op de oude favoriet, WD Black. Het is ook vermeldenswaard dat WD een iets betere geschiedenis heeft als het gaat om betrouwbaarheid, maar Seagate heeft inderdaad ook gewerkt om die kloof te dichten. Puur tussen deze twee harde schijven, raden we de FireCuda aan, maar je zou waarschijnlijk nog steeds beter af zijn met een SSD+HDD-combinatie als je de prestaties drastisch wilt verbeteren.

Een geweldige tussenoplossing voor diegenen die verscheurd worden tussen SSD-snelheid en HDD-prijzen

De FireCuda-serie SSHD's is een geweldige brug tussen oudere HDD-technologie en duurdere SSD's die u een beetje een voorsprong geven in vergelijking met niet-hybride schijven. Als je een krap budget hebt, maken de prestaties van de FireCuda het een gemakkelijke beslissing over een standaard HDD.

Specs

  • Productnaam FireCuda Gaming SSHD 2TB 7200RPM
  • Productmerk Seagate
  • UPC 763649118085
  • Prijs $79,99
  • Productafmetingen 1.028 x 4 x 5.787 inch.
  • Garantie 5 jaar
  • Capaciteit 1TB, 2TB
  • Interface SATA 6Gb/s
  • Gemiddelde gegevenssnelheid, lezen, gem. Alle zones 156 MB/s
  • Cache 64GB
  • Software Seagate SeaTools
  • Stroomverbruik ~6,7W

Aanbevolen: