LG 34UM69G-B Monitor Review: budgetvriendelijk en geweldig voor gaming

Inhoudsopgave:

LG 34UM69G-B Monitor Review: budgetvriendelijk en geweldig voor gaming
LG 34UM69G-B Monitor Review: budgetvriendelijk en geweldig voor gaming
Anonim

Bottom Line

De LG 34UM69G-B is een grote, betaalbare gamingmonitor met AMD Radeon FreeSync-ondersteuning. Het beschikt over een IPS-paneel, fantastische kleurweergave en een hoge respons, waardoor het geschikt is voor meer dan alleen gamers.

LG 34UM69G-B

Image
Image

We hebben de LG 34UM69G-B-monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Gamers weten maar al te goed wat voor soort geldinvesteringen ze gewoonlijk moeten doen om de beste prestaties uit hun installaties te halen. Natuurlijk vormt een krachtige monitor de kern van elke goede gaming-setup, maar een monitor die ook echte voordelen heeft voor niet-gamers.

LG maakt een breed scala aan monitoren, waaronder verschillende, zoals de 34UM69G-B, in de categorie UltraWide, waar het gezichtsveld groter en omhullend is. Deze monitoren variëren sterk in functies en prijs, met een premie op de hoogste resoluties en verversingssnelheden.

Met de 34UM69G-B probeert LG de prestatie-eisen van een groot scherm in evenwicht te brengen met een bescheiden resolutie en verversingsfrequenties. Ze proberen dit allemaal te doen tegen een agressieve prijs zonder te beknibbelen op functies.

We hebben deze monitor geëvalueerd om te zien of hij aan de verwachtingen voldoet of deze overtreft, zowel voor wat hij probeert te doen als voor welke concessies zijn gedaan om zijn prijs te bereiken.

Image
Image

Ontwerp: vet voor gamers

De 34UM69G-B heeft een overwegend zwarte body met strakke lijnen. De meegeleverde V-Line-standaard zorgt voor een voorwaartse of achterwaartse kanteling tussen -5 en 20 graden en een verticale lift van maximaal 4.7 inch. Het heeft opvallende rode kleuraccenten waardoor het meer op gaming-apparatuur lijkt, maar als geheel zou het uiterlijk van de monitor niet misstaan in het gemiddelde kantoor.

Een UltraWide-monitor van dit formaat is het type scherm dat u persoonlijk moet zien om te beseffen hoe groot het werkelijk is. Je hebt niet alleen voldoende ruimte nodig voor de V-Line-standaard, die een breedte van 19 inch heeft, maar ook genoeg links en rechts van de monitor voor het scherm zelf, dat 32,5 inch breed is. Zonder VESA-montageoptie zit je vast aan het gebruik van de V-Line Stand.

De rand van de monitor is dun, maar het werkelijke weergavegebied is omgeven door een ongeveer 0,5-inch dikke zwarte rand, hoewel dit da alt tot ongeveer 0,25 inch aan de onderkant van het scherm. Hoewel een scherm zonder rand nog beter zou zijn, maakt het huidige ontwerp het eenvoudig om een aparte webcam bovenaan het scherm te plaatsen.

Het biedt een uitstekende kleurweergave en royale kijkhoeken.

Aan de achterkant van de monitor bevindt zich een HDMI-in, DisplayPort-in en USB-C-poort, waarvan de laatste werkt met het DisplayPort-protocol. Er is ook een DC-ingang voor het netsnoer en een koptelefoonaansluiting voor koptelefoons of externe luidsprekers mocht je audio afspelen via een van de video-ingangen.

Een enkele joystickknop in het midden van de monitor onder het LG-logo regelt alle ingebouwde monitorfuncties. Als u eenmaal op deze knop drukt, wordt de monitor ingeschakeld, door de knop ingedrukt te houden, wordt de monitor uitgeschakeld en door de joystickknop naar links of rechts te bewegen, wordt het volume respectievelijk lager of hoger. Zodra de monitor is ingeschakeld, wordt met één druk op de knop het schermmenu weergegeven.

Image
Image

Configuratieproces: snel in actie

Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, is de monitor breed en onhandelbaar genoeg om er een tweepersoonslift en opstelling van te maken. Door zijn formaat heb je de keuze om de doos plat neer te leggen om hem te openen of de inhoud er van bovenaf te halen. We hebben ervoor gekozen om de inhoud van bovenaf te verwijderen en hadden geen problemen.

Bij het openen van de doos vindt u een weergavekwaliteitsborgingsrapport, dat aangeeft hoe de monitor precies is gekalibreerd vóór de fabrieksrelease. Op het bovenste piepschuim bevindt zich de V-Line-standaardbasis en een tas met een cd-rom, handleiding en ander papierwerk, evenals een DisplayPort-kabel, USB-kabel, HDMI-kabel, AC-adapter, AC-kabel en een kabelbeheer klem. In het piepschuim aan de binnenkant bevindt zich de monitor zelf en de V-Line Stand-arm.

De montage was snel en eenvoudig. We hebben de basis van de V-Line-standaard aan de V-Line-standaardarm bevestigd en vervolgens de gemonteerde standaard in de sleuven aan de achterkant van de monitor geklikt. Vervolgens klikten we de kabelbeheerclip in de sleuven op de V-Line Stand-arm. Toen dat eenmaal op zijn plaats was, was het gewoon een kwestie van de AC-adapter in de achterkant van de monitor en de AC-kabel steken en vervolgens de gewenste videokabel aansluiten, in dit geval DisplayPort.

De cd-rom bevat de gebruikershandleiding, softwaregids, het installatiebestand van het monitorstuurprogramma en het software-installatieprogramma voor de OnScreen Control-software. Aangezien steeds minder mensen tegenwoordig een cd-rom-station of een equivalent daarvan hebben, is natuurlijk al deze informatie ook beschikbaar om te downloaden op de LG-website.

Hoewel deze monitor bij de meeste instellingen plug-and-play zou moeten zijn, kunt u het beste de tijd nemen om de meegeleverde stuurprogrammasoftware en OnScreen Control-software te installeren voor de beste prestaties en toegang tot alle functies van de monitor.

Image
Image

Beeldkwaliteit: helder en kleurrijk

Omdat de 34UM69G-B een In-Plane Switching (IPS)-paneel gebruikt, biedt het een uitstekende kleurreproductie en uitstekende kijkhoeken. Het sRGB-kleurengamma, een standaard die kleurverschillen tussen invoer en uitvoer vermindert op basis van een smal bereik, wordt beoordeeld op meer dan 99%. Op basis van onze tests lijkt het er zeker op.

Op dezelfde manier bleef het scherm, zelfs vanaf de zijkant, zelfs in de meest onpraktische uitersten, helder en helder. In termen van schittering was er niets op het scherm te merken van de zon of binnenverlichting, hoewel de glanzende buitenbehuizing wel wat reflecties opving.

Tussen FreeSync, G-Sync, 1ms Motion Blur Reduction en andere modi … er zouden instellingen moeten zijn om aan vrijwel elke behoefte te voldoen.

Als een op gaming gerichte monitor, ondersteunt de 34UM69G-B officieel een van de twee meest populaire modi van adaptieve synchronisatie: AMD FreeSync. Simpel gezegd, adaptieve synchronisatie stemt de verversingssnelheid van de monitor af op de frames die door de grafische kaart worden geproduceerd, wat resulteert in een soepelere gameplay.

Hoewel FreeSync alleen werkt met geselecteerde AMD-videokaarten, is G-Sync het equivalent voor NVIDIA-videokaarten en werkt het ook (onofficieel) met deze monitor. Ondanks dat we niet elke G-Sync-functie ondersteunden, konden we nog steeds uitstekende, stabiele prestaties krijgen van onze NVIDIA-videokaart na het inschakelen van FreeSync in de instellingen van de monitor.

Voor degenen die geen FreeSync- of G-Sync-compatibele videokaarten hebben, of die deze functies gewoon niet willen gebruiken, biedt LG andere geoptimaliseerde en aangepaste spelinstellingen. Er is bijvoorbeeld Dynamic Action Sync, dat de invoervertraging voor Real-Time Strategy (RTS)-games minimaliseert, evenals twee First-Person Shooter (FPS)-modi. Tussen FreeSync, G-Sync, 1 ms Motion Blur Reduction en andere modi zoals Foto en Cinema, zouden er instellingen moeten zijn die aan vrijwel elke behoefte voldoen.

Hoewel de 34UM69G-B een maximale verversingssnelheid van 75 Hz heeft, is de aanbevolen verversingssnelheid slechts 60 Hz. Dit is prima voor de meeste gaming en algemeen gebruik, maar het is ook een reden waarom deze monitor zo betaalbaar is. Als je op zoek bent naar een monitor met een hoge verversingssnelheid in het bereik van 120 Hz/144 Hz, moet je ergens anders kijken en natuurlijk een stuk meer betalen.

Het positieve is dat de lagere resolutie helpt om de framerates van games hoog te houden.

Evenzo is de resolutie slechts 2560 x 1080, wat een beetje laag is voor dit schermformaat. Hoewel er voldoende ruimte is om twee tot vier vensters naast elkaar op uw scherm te plaatsen, kunt u bijvoorbeeld niet de volledige lengte van een standaard 8,5 x 11 pagina in Microsoft Word weergeven. Positief is dat deze lagere resolutie helpt om de framerates van games hoog te houden, en voor oudere ogen maken de grotere pixels de dingen in het algemeen gemakkelijker te zien.

Image
Image

Audio: voldoet aan de verwachtingen

Zoals bij elke monitor is het geluid van de ingebouwde luidsprekers niet het beste. Tijdens onze tests was de audio-aanwezigheid een beetje vlak en ontbrak het aan bas, hoewel er dankzij de grootte van de monitor eigenlijk een goede stereoscheiding was tussen de linker- en rechterluidsprekers. Echt toegewijde gamers of audiofielen zullen natuurlijk een van de vele hoogwaardige externe luidsprekers of headsets willen ontdekken om de beste ervaring te krijgen.

Standaard schakelt LG een functie in met de naam MaxxAudio. Als het is ingeschakeld, kun je verschillende bas-, treble-, dialoog- en 3D-geluidsinstellingen aanpassen. Eerlijk gezegd, zelfs na het aanpassen van deze instellingen, ontdekten we dat het hebben van MaxxAudio uit eigenlijk een beter geluid produceerde. Met MaxxAudio uitgeschakeld, de monitoraudio ingesteld op 100% en Windows 10 geluid op 30%, vonden we de audio behoorlijk luid en schoon. Met Windows 10-geluid ingesteld op 100% in datzelfde scenario, was er verrassend weinig vervorming van de ingebouwde luidsprekers.

Hoewel het niet wordt aanbevolen om het volume op die niveaus aan te houden, is het een verder bewijs van de algehele kwaliteit van deze monitor dat zelfs de luidsprekers het aankunnen om tot extreme niveaus te worden gepusht.

Image
Image

Software: bruikbaar

De OnScreen Control-software is optioneel, maar het is waarschijnlijk de moeite waard om te installeren voor Windows- en Mac-gebruikers - het vormt een mooie aanvulling op de ingebouwde menu-opties van de monitor. U krijgt de keuze uit instellingen voor schermsplitsing, monitorinstellingen, mijn applicatievoorinstelling en spelmodus om aan te passen.

Voor Screen Split kun je een beetje verder gaan dan wat het native besturingssysteem gemakkelijk ondersteunt, helemaal tot een splitsing van acht schermen. Er is ook een Picture-in-Picture (PIP)-optie, maar dat lukte niet tijdens onze tests.

Voor Monitorinstellingen kunt u de beeldmodus, helderheid, contrast en weergaveoriëntatie aanpassen.

Met Mijn applicatievoorinstelling kunt u beeldmodi instellen die worden geactiveerd wanneer verschillende applicaties worden geopend. U kunt de monitor bijvoorbeeld automatisch instellen op Fotomodus telkens wanneer Adobe Photoshop wordt uitgevoerd. Het enige nadeel is dat deze aangepaste modi het hele scherm veranderen, dus als je een video in een webbrowser zou bekijken en vervolgens Photoshop zou openen, zou het hele scherm nog steeds overschakelen naar de Fotomodus.

In de instellingen van de Spelmodus kun je de responstijd, 1m bewegingsonscherptereductie en zwartstabilisatorniveaus aanpassen, en je kunt FreeSync in- of uitschakelen. Afhankelijk van welke functie wel of niet actief is, zijn sommige van deze opties mogelijk niet beschikbaar. Als FreeSync bijvoorbeeld actief is, kunt u 1 ms bewegingsonscherptereductie niet inschakelen.

Prijs: een grote waarde voor een monitor van deze kwaliteit

De LG 34UM69G-B kost $ 379,99 en biedt een grote waarde voor deze grootte en kwaliteit van het scherm. Hoewel het de hogere resolutie en verversingsfrequenties van zijn duurdere broeders mist, zijn alle concessies die het doet om goede redenen.

Zelfs als je geen gamer bent, zorgen de royale afmetingen, functies en algehele beeldkwaliteit van de monitor voor een geweldige weergave.

Concurrentie: een budgetvriendelijke monitor met concurrerende eigenschappen

VIOTEK GN32DB 32-inch gebogen gamingmonitor: Hoewel de VIOTEK-monitor een verversingssnelheid van 144 Hz heeft, is het gebogen schermontwerp polariserend en van lagere kwaliteit dan dat van de LG 34UM69G-B IPS-paneel.

Pixio PX329 32-inch 165Hz WQHD-monitor: De Pixio biedt een maximale verversingssnelheid van 165 Hz voor iets minder dan $ 350, maar heeft minder schermruimte dan de LG 34UM69G-B en mist zijn IP-paneeltechnologie.

LG 27UK850-W 27-inch 4K UHD IPS-monitor: De LG 27UK850-W biedt een hogere resolutie bij 4K, HDR-ondersteuning, een draaibaar scherm en FreeSync-ondersteuning, maar kost nogal wat meer dan de LG 34UM69G-B en zijn grotere, snellere paneel.

Een bescheiden investering voor zowel gamers als niet-gamers

Het 34-inch diagonale scherm biedt een royaal weergavegebied, en hoewel een hogere resolutie en maximale verversingssnelheid op prijs zouden zijn gesteld, zijn dit soort compromissen logisch voor een product voor deze prijs. Zelfs voor niet-gamers is er veel leuks aan deze grote, veelzijdige monitor.

Specs

  • Productnaam 34UM69G-B
  • Product Merk LG
  • UPC 719192609143
  • Prijs $379,99
  • Productafmetingen 32,6 x 18,3 x 11 inch.
  • Schermgrootte 34 inch
  • Paneeltype IPS
  • Kleurengamma (CIE 1931) sRGB meer dan 99%
  • Kleurdiepte (aantal kleuren) 6bit+A-FRC, 16,7 miljoen kleuren
  • Pixelafstand (mm) 0,312 x 0,310
  • Responstijd 5ms GTG, 1ms MBR
  • Vernieuwingsfrequentie 75Hz
  • Resolutie 2560x1080
  • Luidspreker 7w x 2 Maxx Audio
  • Ingangen HDMI 1.4 (x1), DisplayPort 1.2 (x1), USB-C (x1, DP Alt. Mode)
  • Beeldmodus Aangepast, Reader, Foto, Bioscoop, Kleurzwakte, FPS Game 1, FPS Game 2, RTS-game, Aangepast (Game)
  • Besturing op het scherm Ja
  • Standaard UL(cUL), TUV-type, FCC-B, CE, EPA7.0, ErP, Windows 10
  • Beperkte garantie 1 jaar op onderdelen en arbeid

Aanbevolen: