Wat zijn de meest populaire emoji's die op sociale media worden gebruikt?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de meest populaire emoji's die op sociale media worden gebruikt?
Wat zijn de meest populaire emoji's die op sociale media worden gebruikt?
Anonim

Emoji is tegenwoordig echt een eigen taal. Hoewel emoji's vooral populair zijn in sms-berichten, e-mails en posts op sociale media, kun je nu zelfs games, apps, sociale netwerken en boeken vinden die volledig zijn gebaseerd op de emoji-trend.

Er zijn veel verschillende emoji's om je saaie berichten op te fleuren, maar er zijn er maar een handvol die door de massa worden begunstigd, onder de rest. Kun jij raden welke dat zijn?

De meest populaire emoji's die worden gebruikt op Twitter (re altime)

Om te zien welke het populairst zijn, in ieder geval op Twitter, kun je kijken naar EmojiTracker, een tool die het gebruik van emoji's op Twitter in re altime bijhoudt.

Image
Image

Hoewel de exacte ranglijst om de zoveel tijd kan worden verschoven, zijn de meest populaire emoji's op dit moment:

  1. Het gezicht met tranen van vreugde
  2. Het zware zwarte hart (rood hart)
  3. Het zwarte universele recyclingsymbool
  4. Het lachende gezicht met hartvormige ogen
  5. Het pak met het zwarte hart
  6. Het luid huilende gezicht
  7. Het lachende gezicht met lachende ogen
  8. Het ongeamuseerde gezicht
  9. De twee harten
  10. Het gezicht dat een kus geeft

Elk van de rood/roze harten, gezicht met tranen van vreugde en lachend gezicht met hartvormige ogen domineren bijna altijd de bovenste plekken. Dit kan in de loop van de tijd veranderen, vooral omdat extra emoji's worden geïntroduceerd en omarmd door meer platforms op internet.

Ga je gang en bekijk waar deze ranglijsten in re altime staan door zelf EmojiTracker te bezoeken. Houd er rekening mee dat deze tracker niet alle emoji's bevat die worden gebruikt op andere sociale netwerksites, sms-berichten en elders op internet, behalve Twitter.

De meest populaire emoji's op Facebook (2017)

In juli 2017 plaatste Mark Zuckerberg een infographic op Facebook die enkele van de meest populaire emoji-trends op de sociale netwerkgigant liet zien ter viering van Wereld Emoji Dag.

Image
Image

Volgens de infographic zijn de meest populaire emoji's op Facebook:

  1. Het lachende gezicht met open mond en lachende ogen
  2. Het luid huilende gezicht
  3. Het lachende gezicht met lachende ogen
  4. Het knipogende gezicht
  5. Het zware zwarte hart (rood hart)
  6. Het grijnzende gezicht
  7. Het rollende op de vloer lachende gezicht
  8. Het gezicht dat een kus geeft
  9. Het lachende gezicht met hartvormige ogen
  10. Het gezicht met tranen van vreugde

Interessant hoe Twitter's nummer één meest gebruikte emoji eigenlijk de 10e meest gebruikte emoji van Facebook is, vind je niet?

De meest populaire emoji's op Instagram (2016)

Instagram is een van de grote sociale netwerken die altijd een mobiel-first sociaal netwerk is geweest, dus het is geen wonder dat de gebruikers dol zijn op emoji's.

Image
Image

Met behulp van gegevens die in 2016 zijn verzameld, ontdekte het sociale marketingplatform Curulate dat dit de meest populaire emoji's waren die op het platform werden gebruikt:

  1. Het zware zwarte hart (rood hart)
  2. Het lachende gezicht met hartvormige ogen
  3. Het gezicht dat een kus geeft
  4. Het gezicht met tranen van vreugde
  5. Het lachende gezicht met lachende ogen
  6. Het lachende gezicht met zonnebril
  7. De twee harten
  8. Het knipogende gezicht
  9. Het kusteken
  10. Het duim omhoog teken

De meest populaire emoji's per land (2015)

Een iets ouder onderzoek van SwiftKey onthulde andere manieren waarop we emoji's gebruiken. Met behulp van meer dan een miljard stukjes gegevens in verschillende categorieën, werden enkele van de meest populaire emoji die in specifieke landen werden gebruikt, onthuld.

  • De nummer één emoji in de VS is de aubergine, gevolgd door anderen zoals de pluimveepoot, de verjaardagstaart, de zak geld, de iPhone en anderen.
  • Canada gebruikt de lachende poep-emoji het meest, verrassend genoeg gevolgd door andere emoji in categorieën die meer typisch Amerikaans-achtige sportemoji's zijn.
  • Russische sprekers onthulden zichzelf als de meest romantische, goed voor drie keer zoveel emoji met een romantisch thema als de gemiddelde persoon.
  • De Fransen lopen niet ver achter op Rusland en maken hun romantische reputatie waar als de cultuur die vier keer meer hartemoji's gebruikte dan alle andere.
  • Australië heeft het meest zorgeloze emoji-rapport en is de leidende gebruiker van emoji voor alcohol, drugs, junkfood en vakantievieringen.

Emoji met blije gezichten is goed voor ongeveer 44 procent van alles wat wordt gebruikt, gevolgd door droevige gezichten met 14 procent, harten met 13 procent, handgebaren met 5 procent en de rest met zeer kleine percentages. Frans was toevallig de enige taal waar de belangrijkste emoji een hart was en geen smiley.

Aanbevolen: