Waarom gaat mijn Xbox One vanzelf aan?

Inhoudsopgave:

Waarom gaat mijn Xbox One vanzelf aan?
Waarom gaat mijn Xbox One vanzelf aan?
Anonim

Je Xbox One spookt niet, maar hij kan zichzelf inschakelen als je dat niet per se wilt.

Manieren waarop een Xbox One zichzelf kan inschakelen

Als je wilt dat je Xbox One stopt met zichzelf aan te zetten, zodat je van wat rust en stilte kunt genieten zonder dat de console op het slechtst mogelijke moment tot leven komt, moet je elk van deze mogelijkheden bekijken totdat je de oorzaak.

  • Touchy capacitieve aan/uit-knop: De originele Xbox One heeft een capacitieve aan/uit-knop in plaats van een fysieke aan/uit-knop, wat betekent dat het gemakkelijker is om de console per ongeluk aan te zetten.
  • Xbox-controllerproblemen: Aangezien u uw Xbox One kunt inschakelen met de controller, kan het lijken alsof deze vanzelf wordt ingeschakeld als de controller niet goed werkt.
  • HDMI-bediening: Met HDMI Consumer Electronic Controls (HDMI-CEC) kunnen televisies HDMI-apparaten bedienen, waardoor je Xbox One kan worden ingeschakeld wanneer je je tv aanzet.
  • Cortana-problemen: Cortana begrijpt mogelijk iets verkeerd dat iemand zegt en zet de Xbox One aan.
  • Instant-on-modus: Als de instant-on-modus actief is, wordt uw Xbox One nooit volledig uitgeschakeld.
  • Automatische updates: De console kan zichzelf inschakelen om een update te downloaden en te installeren.

Touchy Xbox One-aan/uit-knoppen

De originele Xbox One heeft een capacitieve aan/uit-knop in plaats van een fysieke knop. In plaats van op de knop te drukken om de Xbox One in en uit te schakelen, detecteert hij je vinger met dezelfde basistechnologie als je mobiele telefoon, tablet of laptop met touchscreen.

Image
Image

Capacitieve aan / uit-knoppen zijn netjes, maar stof, vuil, voedseldeeltjes en andere materialen kunnen ervoor zorgen dat ze niet goed werken. Het is ook heel gemakkelijk voor een klein kind om per ongeluk een originele Xbox One aan of uit te zetten door met zijn hand tegen de voorkant van de console te strijken. Huisdieren kunnen een originele Xbox One ook in- of uitschakelen door met hun neus tegen de aan/uit-knop te strijken.

Als je een originele Xbox One hebt, zorg er dan voor dat deze in een kast in een entertainmentcentrum staat, of op een plank, waar huisdieren en kinderen er niet bij kunnen. Als dat zo is, of als je geen huisdieren of kinderen in huis hebt, probeer dan de voorkant van je console af te vegen met een microvezeldoek.

Alleen de originele Xbox One gebruikt een capacitieve aan/uit-knop. Als je een Xbox One S of Xbox One X hebt, heeft deze een fysieke aan / uit-knop. Maar het is nog steeds een goed idee om uw console op een plaats te plaatsen waar huisdieren en kinderen er niet bij kunnen.

De Xbox One-controller zet de console per ongeluk aan

Een van de handigere functies van moderne consoles zoals de Xbox One is dat je de console kunt uitschakelen met de controllers, en de controllers zijn draadloos. Dit lijkt veel op het aanzetten van je tv met de afstandsbediening, maar het betekent wel dat een van je controllers je console kan aanzetten als je dat niet wilt.

Image
Image

De aan/uit-knop op een Xbox One-controller is dezelfde knop die je gebruikt om de guide te openen wanneer de console is ingeschakeld. In de meeste gevallen waarin een controller per ongeluk een Xbox One inschakelt, is dat omdat iemand of iets op de aan/uit-knop op de controller heeft gedrukt of erop gestoten.

In minder vaak voorkomende omstandigheden kan het zijn dat een defecte controller ervoor zorgt dat je Xbox One zichzelf inschakelt zonder input van buitenaf.

Als je je controller veilig hebt opgeborgen waar de aan/uit-knop niet per ongeluk kan worden ingedrukt, probeer dan de batterijen te verwijderen. Als je console nog steeds vanzelf wordt ingeschakeld terwijl de batterijen zijn verwijderd, heb je geen defecte controller.

HDMI Consumer Electronic Control zet de Xbox One aan

HDMI-CEC is een functie waarmee televisies HDMI-apparaten zoals Blu-ray-spelers en gameconsoles kunnen bedienen, en omgekeerd. Als uw televisie deze functie heeft, kan uw Xbox One worden ingeschakeld wanneer u dat niet wilt. Met deze functie kunnen apparaten zoals je Xbox One de televisie ook vertellen dat ze naar de juiste ingang moeten schakelen wanneer ze worden ingeschakeld.

Als je wilt voorkomen dat je tv je Xbox aanzet, moet je de HDMI-CEC-optie uitschakelen in de instellingen van je tv. Het exacte proces verschilt van televisie tot televisie, dus u zult de gebruikershandleiding moeten raadplegen of contact opnemen met de fabrikant als u de HDMI-CEC-optie niet kunt vinden.

Cortana Stroomproblemen Zet de Xbox One aan

Cortana is de virtuele assistent van Microsoft die veel lijkt op Siri en Google Assistant, maar je kunt hem gebruiken op je Xbox One. Als je Cortana op je console hebt geactiveerd, kan het gesprekken in de kamer of zelfs van je televisie opnemen en denken dat je het hebt gevraagd om je Xbox One aan te zetten.

Image
Image

Je kunt Cortana gebruiken met een Kinect of een headset, maar de enige manier om de functie te gebruiken waarmee je de console met je stem kunt inschakelen, is door een Kinect te gebruiken. Dus als je geen Kinect hebt, hoef je je geen zorgen te maken over deze mogelijkheid.

Als je een Kinect hebt, kun je de mogelijkheid van Cortana om je console in te schakelen uitschakelen door je Kinect los te koppelen wanneer je je Xbox One niet gebruikt. Als dat je probleem oplost, weet je dat Cortana degene was die je Xbox aanzette.

De enige manier om te voorkomen dat Cortana je Xbox One inschakelt, zonder je Kinect los te koppelen, is door de Instant On-functie uit te schakelen.

Instant-On zorgt ervoor dat de Xbox in de energiebesparende modus gaat

Als je je Xbox One uitschakelt, lijkt het misschien alsof hij daadwerkelijk wordt uitgeschakeld, maar dat is waarschijnlijk niet zo. Standaard is de Xbox One ontworpen om naar een energiebesparende modus te gaan wanneer u hem uitschakelt, waardoor hij zeer snel weer kan worden opgestart. Met deze instant-on-functie kun je de console aanzetten met spraakopdrachten, en het maakt ook automatische updates mogelijk.

Het probleem met de instant-on-functie is dat je soms niet wilt dat je Xbox One vanzelf aangaat. Het gebruikt ook een kleine hoeveelheid elektriciteit, zelfs als je de console niet gebruikt. Het is niet veel, maar als je deze functie altijd aan laat, kost het je na verloop van tijd geld.

De Instant-on-functie uitschakelen

Hier leest u hoe u de instant-on-functie kunt uitschakelen:

  1. Druk op de Guide-knop op je controller.
  2. Navigeer naar Systeem > Instellingen.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar Power & opstarten > Power mode & startup.

    Image
    Image
  4. Selecteer Power mode.

    Image
    Image
  5. Selecteer Energiebesparing.

    Image
    Image
  6. Start je console opnieuw op.

Xbox One Automatische updates Schakel de console in

Een van de redenen waarom de instant-on-functie bestaat, is dat je Xbox One automatisch updates kan downloaden wanneer je de console niet gebruikt. Dit kan je veel tijd besparen, aangezien updates al klaar zijn om te starten wanneer je je console aanzet.

Het probleem is dat het zelf inschakelen van je Xbox One meer dan een beetje vreemd kan zijn, vooral als het 's avonds laat gebeurt in een verder stil huis.

Het is nog erger als je diep in slaap bent in dezelfde kamer als de console, en het geluid van de ventilator die tot leven komt, zorgt ervoor dat je wakker wordt in een kamer die wordt verlicht door de spookachtige gloed van de Xbox One-kracht knop.

Automatische updates uitschakelen

Als je de instant-on-functie uitschakelt, kan je Xbox zichzelf niet inschakelen om automatische updates te downloaden. Dus als je niet om instant-on geeft, dan is dat een goede manier om te voorkomen dat automatische updates je console midden in de nacht aanzetten.

Als je de instant-on-functie niet wilt uitschakelen, kun je deze ook ingeschakeld laten en automatische updates uitschakelen:

  1. Druk op de Guide-knop op je controller.
  2. Navigeer naar Systeem > Instellingen.

    Image
    Image
  3. Select System > Updates & downloads.

    Image
    Image
  4. Verwijder het vinkje uit het vakje naast Houd mijn console up-to-date.

    Image
    Image

    Verwijder de vinkjes uit het vakje naast Houd mijn games en apps up-to-date om te voorkomen dat game-updates je console inschakelen, en het vakje naast Sta externe installaties toe om te voorkomen dat uw console automatisch wordt ingeschakeld wanneer u een download van uw computer of telefoon in de wachtrij plaatst.

  5. Herstart je console.

Aanbevolen: