Xbox One gaat niet aan? Hoe repareer je het

Inhoudsopgave:

Xbox One gaat niet aan? Hoe repareer je het
Xbox One gaat niet aan? Hoe repareer je het
Anonim

De Xbox One is een populaire videogameconsole, maar zoals elke technologie heeft hij af en toe wat problemen. Soms weigert het in te schakelen. In tegenstelling tot de Xbox 360 en zijn Red Ring of Death, heeft de Xbox One niet zoveel expliciete externe aanwijzingen voor problemen. Dit betekent dat u een aanpak moet volgen die problemen van de meest tot de minst waarschijnlijke uitsluit, vooral als het apparaat weigert in te schakelen en een foutcode biedt.

Image
Image

Bottom Line

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom je Xbox One-console niet wordt ingeschakeld. De voeding is mogelijk defect of niet goed aangesloten. De console kan kapot zijn of oververhit raken. Of de controller moet gewoon worden opgeladen.

Een Xbox One repareren die niet kan worden ingeschakeld

Probeer enkele van de onderstaande oplossingen voordat u contact opneemt met Microsoft voor reparatie of aankoop van een nieuw apparaat.

  1. Zorg ervoor dat je Xbox One-controller is aangesloten. Als je hebt geprobeerd de console in te schakelen door op de Xbox-knop op de controller te drukken, druk je in plaats daarvan op de aan/uit-knop op de console. Als het aangaat, vervangt u de batterijen in de controller. Schakel vervolgens de console uit en weer aan met de controller. Als dat niet lukt, sluit u de controller rechtstreeks aan op de console met een USB-kabel en probeert u het opnieuw. Als geen van deze dingen werkt, moet u de controller vervangen.

  2. Controleer de voeding. Zorg ervoor dat het snoer stevig in de console zit en stevig in het stopcontact zit. Zo niet, plaats hem dan op beide plaatsen en probeer het opnieuw. Als de console nog steeds niet wordt ingeschakeld, controleert u de LED op de voedingssteen. Als het niet brandt of als het lampje oranje knippert, vervangt u de voeding. Het kan zijn dat je de console moet laten nakijken als er een constant wit of constant oranje lampje brandt.
  3. Controleer de stekkerdoos. Als u een stekkerdoos of overspanningsbeveiliging gebruikt, zorg er dan voor dat deze is ingeschakeld en goed werkt. Sommige hebben zekeringen die bij een stroomstoot doorbranden en de elektronica beschermen tegen schade. Controleer andere items die op de strip zijn aangesloten om er zeker van te zijn dat deze apparaten goed werken en probeer een ander stopcontact op de strip. Als een stopcontact op de stekkerdoos leeg is, moet u deze onmiddellijk vervangen.
  4. Probeer een ander stopcontact. Neem de console en de voeding naar een ander stopcontact, steek de stekker in het stopcontact en kijk of hij aan gaat. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk een elektrisch probleem. Als andere items in je kamer en huis niet werken, schakel dan alles uit dat op dat circuit is aangesloten en ga naar de zekeringkast of stroomonderbreker. Zoek naar een schakelaar die in de off positie staat. Verplaats het naar on en wacht. Als al het andere werkt, kan het een probleem zijn met het stopcontact; neem contact op met een erkende elektricien.

  5. Reset de interne voeding. Koppel de kabels los van de console, het stopcontact en de voeding en wacht tien seconden. Sluit hem vervolgens weer aan en druk op de Xbox-knop aan de voorkant van de console.
  6. Zorg ervoor dat de Xbox One goed wordt geventileerd. Als de console midden in een gamesessie wordt uitgeschakeld en niet meer wordt ingeschakeld, is hij mogelijk oververhit. Verwijder alle voorwerpen rond de console en plaats deze zo dat de ventilatieopeningen op de behuizing gemakkelijk lucht kunnen aanzuigen.

    Misschien wilt u ingeblikte lucht of een droge doek gebruiken om stof uit de ventilatieopeningen te verwijderen, indien zichtbaar.

  7. Controleer de console-instellingen. Open het Settings menu en kies Power & Start-Up De Instant-On functie zet de console in slaapstand wanneer u hem uitschakelt, in plaats van hem volledig uit te schakelen. Hierdoor kan de console sneller worden ingeschakeld, maar het kan ook het starten verstoren. Stel het in plaats daarvan in op Energy-Saving. Controleer vervolgens de instelling Auto-Shutdown in hetzelfde menu. Schakel het indien nodig uit.

    Image
    Image
  8. Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, moet je console mogelijk worden gerepareerd. Neem contact op met de Xbox-klantenondersteuning.

FAQ

    Waarom gaat mijn Xbox One-controller niet aan?

    Als je Xbox One-controller niet aan gaat, controleer dan de batterijen en batterijcontacten. Als je nog steeds problemen ondervindt, update dan de firmware van de Xbox One-controller en probeer de controller via USB aan te sluiten. De kabel kan versleten of gebroken zijn.

    Hoe los ik de drift van de Xbox One-controller op?

    Om de drift van de Xbox One-controller te verhelpen, reinigt, vervangt of repareert u de thumbstick-pad en vervangt u vervolgens de sensorveren. Mogelijk moet u de hele thumbstick-eenheid vervangen.

    Kan GameStop mijn Xbox One repareren?

    Ja. Je kunt je gameconsoles naar GameStop mailen, en zij zullen ze voor een prijs repareren.

    Hoeveel kost het om een Xbox One te laten repareren?

    Afhankelijk van het probleem kan het professioneel laten repareren van je Xbox tussen $ 100 en $ 250 kosten. Als je het zelf niet kunt oplossen, kun je overwegen een nieuwe Xbox One te kopen.

Aanbevolen: