Volume Booster-tips voor smartphones en tablets

Inhoudsopgave:

Volume Booster-tips voor smartphones en tablets
Volume Booster-tips voor smartphones en tablets
Anonim

Luisteren naar muziek, genieten van audioboeken en spraakgesprekken voeren terwijl je onderweg bent, zijn slechts enkele van de voordelen van smartphones en tablets. Aan de andere kant, als je ergens bent met veel achtergrondgeluid, hoor je de audio misschien niet zo goed als je zou willen. Er zijn verschillende manieren om het volume te verhogen, zoals het aanpassen van de instellingen, het gebruik van een app en het koppelen van het apparaat met oordopjes.

De onderstaande tips zijn van toepassing, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Apparaatinstellingen aanpassen

Als het volume op je Android- of iOS-apparaat niet hard genoeg is, begin dan met de basis. Om het systeemgeluid op uw apparaat aan te passen, opent u de Settings app (voor Android) of Control Center (voor iOS) en gaat u naar deGeluid instellingen.

Image
Image

Zoek in de geluidsinstellingen naar de volumeschuifregelaars voor de verschillende audiotypen: beltoon, meldingen en waarschuwingen, systeem, alarm en media. Verhoog het mediavolume door de schuifregelaar naar rechts te verplaatsen.

Kijk in de geluids- en audio-instellingen welke andere audio-aanpassingsopties mogelijk beschikbaar zijn (vooral op een Android-apparaat). Deze kunnen worden aangeduid als een equalizer, geluidseffecten of adaptief geluid - de terminologie varieert op basis van de fabrikant, het model, de drager en de versie van het besturingssysteem.

Installeer een volumeverhogende app

Als de schuifregelaar voor het mediavolume het volume niet voldoende verhoogt, installeer dan een app voor het verhogen van het volume. Er zijn verschillende opties (inclusief gratis apps) beschikbaar via Google Play en de App Store. Je hebt geen geroot apparaat nodig om veel van deze apps te gebruiken, hoewel er apps zijn die alleen voor geroote of gejailbreakte apparaten zijn.

Image
Image

Veel van deze volumeverhogende apps bieden uitgebreide functies naast mediavolumeregeling, zoals multi-band equalizeraanpassing, audio-presets, basversterking, widgets, muziekvisualisatie-effecten, verschillende modi, luidspreker- en hoofdtelefooninstellingen, en meer. Het is de moeite waard om er een paar uit te proberen om te zien welke je het leukst vindt.

Sommige volumeverhogende app-interfaces zijn eenvoudig en duidelijk, terwijl andere complex en extravagant kunnen zijn. Sommige apps bevatten advertenties. Sommige ontwikkelaars werken hun apps vaker bij dan andere. En niet alle apps zijn compatibel met elk model of besturingssysteem van een smartphone of tablet.

Sommige muziek- en mediaspeler-apps bieden ingebouwde volumeverhogende functies. Deze muziek-apps zijn niet alleen vaak beter dan de standaardspeler die vooraf op apparaten is geïnstalleerd, maar het betekent ook dat je één app minder in je bibliotheek hebt.

Root uw apparaat

Je kunt een Android-apparaat rooten of een iOS-apparaat jailbreaken om meer controle-superuser-toegang te krijgen dan de door de fabrikant opgelegde beperkingen. Wanneer u een telefoon root of jailbreakt, kunt u het volume zo veel verhogen als u wilt. Er zijn echter gevolgen van rooten en risico's van jailbreaking om te overwegen. Het is mogelijk om een telefoon permanent en onomkeerbaar te blokkeren. Voor het Android-besturingssysteem host, scant en verifieert de Google Play Store honderden apps die zijn ontworpen om te werken op geroote apparaten. Ga voor iOS naar Cydia voor apps van derden.

Image
Image

Op Android opent rooten een andere reeks opties van audiomods en aangepaste ROM's. Sommige aangepaste ROM's worden geleverd met extra opties, waaronder geluidsopties. Zelfs als er geen ROM is, zoek dan een audiomod die speciaal is ontworpen om de audiomogelijkheden op een Android te verbeteren. Dit zijn onafhankelijke projecten, dus wees voorzichtig met wat je flitst. Er zijn ook geen garanties dat deze projecten op de lange termijn zullen worden gehandhaafd.

Herpositioneren voor optimale uitvoer

Om het meeste volume uit uw smartphone of tablet te halen, moet u weten waar de ingebouwde luidsprekers zich bevinden. Op nieuwere iPhone-modellen bevinden de luidsprekers zich naast de Lightning-connectorpoort aan de onderkant. Hoewel locaties bij Android-smartphones wat kunnen verschillen, zit de speaker ergens op de achterkant. Maar soms, zoals bij sommige Android-tablets, bevinden de luidsprekers zich aan de onderkant.

Nadat je de luidsprekers hebt gevonden, moet je ervoor zorgen dat de beschermhoes die bij het apparaat wordt gebruikt, de luidsprekerpoorten niet blokkeert. Niet alle hoesjes en hoesjes zijn ontworpen met het oog op een optimale audiostroom.

Als het apparaat een luidspreker aan de achterkant heeft, plaats deze dan met het scherm naar beneden zodat de luidspreker naar boven wijst. Op deze manier wordt de audio of muziek niet gedempt door het rustoppervlak. Een andere optie voor een apparaat met een naar achteren gerichte luidspreker is om het tegen iets hards te laten leunen. Op deze manier reflecteren de geluidsgolven naar u terug in plaats van weg te worden gericht. Dit is vooral effectief bij het bekijken van een video, omdat je ook het scherm kunt zien.

Als je nog steeds niet het gewenste volume krijgt, plaats je het apparaat in een kom of grote kop. De vorm van de container leidt de geluidsgolven om in een gefocust patroon in tegenstelling tot een omnidirectionele spreiding. Hierdoor wordt de audio-output versterkt, maar alleen als het apparaat op de juiste plek staat. Omdat je de geluidsgolven niet kunt zien, zul je een beetje moeten spelen met de positionering. De resultaten zijn afhankelijk van de geometrische vorm van de container.

Verbeter met accessoires

De meeste hoesjes voor smartphones en tablets zijn zo gemaakt dat de luidsprekers van het apparaat onbedekt zijn. In sommige gevallen worden de luidsprekers geblokkeerd of verbeterd. Producten zoals de Speck CandyShell Amped voor smartphones en Poetic TurtleSkin voor tablets bieden geluidsversterkingsfuncties. Beschermende hoesjes zoals deze hebben ingebouwde kanalen die geluidsgolven omleiden en versterken, wat leidt tot een output die beter hoorbaar is. Hoe nuttig dergelijke producten ook zijn, ze zijn niet beschikbaar voor alle merken en modellen apparaten en worden steeds zeldzamer voor nieuwere telefoons.

Als je geen smartphonehoesje wilt gebruiken, bekijk dan een van de geluidsversterkende stands, docks of sledes. Net als bij geluidsversterkende koffers, leiden deze accessoires het geluid om en sturen het naar de luisteraar. De meeste zijn gemaakt van afgewerkt hout, maar ze zijn ook gemaakt van plastic of siliconen. Sommige zijn alleen compatibel met de iPhone en soms met de iPad. Andere zijn universeel en werken met bepaalde Android-smartphones.

Omdat deze geluidsversterkende accessoires compact zijn en geen energie vergen, zijn ze redelijk licht en gemakkelijk mee te nemen. De betere hebben uitsparingen voor kabels om in te pluggen en het apparaat op te laden.

Image
Image

Als je muziek wilt afspelen via een aangesloten luidspreker, maar het gewenste volumeniveau niet kunt bereiken, gebruik dan een draagbare DAC AMP om het aantal decibel te verhogen en de geluidskwaliteit te verbeteren. Deze accessoires variëren in grootte en kunnen zo klein zijn als een pakje kauwgom of zo groot als een standaard smartphone. Als je extra vermogen nodig hebt om luidsprekers of hoofdtelefoons aan te sturen, is een draagbare DAC-versterker de juiste keuze.

Verbind met draagbare luidsprekers of oordopjes

Als je tot nu toe alle opties hebt geprobeerd en nog steeds niet tevreden bent, overweeg dan een draagbare luidspreker (vaak met draadloze Bluetooth-connectiviteit) of een set oordopjes. Sommige luidsprekers, zoals de Anker SoundCore Nano, zijn verbazingwekkend luid omdat ze zo klein zijn. Bovendien is een afzonderlijke luidspreker over het algemeen beter in staat om hogere volumes te leveren zonder veel in te boeten aan kwaliteit (tenminste in vergelijking met ingebouwde luidsprekers op smartphones en tablets).

Image
Image

Wil je privacy tijdens het luisteren, ga dan voor een compacte en draadloze set oordopjes, zoals de Bose SoundSport of Apple AirPods. Draadloze oordopjes zijn draagbaar en discreet in vergelijking met gewone on-ear of over-ear hoofdtelefoons.

Kies voor de absoluut beste geluidskwaliteit een eersteklas hoofdtelefoon in combinatie met een externe DAC. Deze combinatie neemt het werk van het verwerken en creëren van geluid weg van je telefoon, die is gemaakt om een manusje van alles te zijn, en zet hem op apparatuur die is gebouwd om één ding goed te doen.

Tips om in gedachten te houden

Volg deze tips om de beste volumeverbetering op uw smartphone of tablet te krijgen:

  • De audiokwaliteit kan aanzienlijk afnemen (bijv. vervorming, sissend geluid) zodra het volume een bepaald punt bereikt.
  • Luidsprekerhardware kan worden beschadigd of vernietigd als deze te ver wordt geduwd boven wat het effectief aankan (via software en apps).
  • MP3 is een verliesgevend formaat. Overweeg WAV of FLAC voor de beste kwaliteit. Zie ons artikel over audiobestandsindelingen: Hoe audiobestandsindelingen verschillen en wat dit betekent voor luisteraars.
  • Installeer apps van betrouwbare en gerenommeerde bronnen, of ze nu voor geroote of gejailbreakte apparaten zijn of niet.
  • Wees je bewust van de risico's van het rooten of jailbreaken van een telefoon voordat je die beslissing neemt.

Aanbevolen: