Hoe bestanden op Android-smartphones en -tablets uit te pakken

Inhoudsopgave:

Hoe bestanden op Android-smartphones en -tablets uit te pakken
Hoe bestanden op Android-smartphones en -tablets uit te pakken
Anonim

Wat te weten

  • Open eerst de Files by Google-app.
  • Zoek vervolgens het bestand dat u wilt uitvouwen en tik op Extract.

Dit artikel beschrijft hoe je ZIP-bestanden kunt uitpakken op een Android-apparaat, ongeacht de fabrikant.

Hoe bestanden uitpakken op Android

In de context van ZIP-bestanden betekent uitpakken het uitpakken van de bestanden uit een gecomprimeerde map. De officiële Files by Google-app doet het werk.

  1. Ga naar de Google Play Store en installeer Files by Google.

    Files Go is eind 2018 door Google omgedoopt tot Files. Als je je besturingssysteem al een tijdje niet hebt bijgewerkt, heet de app mogelijk nog steeds Files Go op je Android-apparaat. Update uw versie van Android voordat u doorgaat.

  2. Open Files by Google en zoek het ZIP-bestand dat u wilt uitpakken. Als u het ZIP-bestand van een website hebt gedownload, bevindt het zich mogelijk in de map Downloads.

    ZIP-bestanden hebben altijd de extensie.zip.

  3. Tik op het bestand dat u wilt uitpakken. De lijst met bestanden in de gecomprimeerde ZIP-map verschijnt.
  4. Tik op Extract om het bestand uit te pakken. Nadat de bestanden zijn uitgepakt, wordt een lijst met uitgepakte bestanden weergegeven.

  5. Tik op Gereed.

    Image
    Image

Alle uitgepakte bestanden worden gekopieerd naar dezelfde locatie als het originele ZIP-bestand.

Bottom Line

Er is geen verschil tussen hoe ZIP-bestanden worden beheerd op Android-telefoons en -tablets. ZIP-bestanden zijn compatibel met alle apparaten met moderne besturingssystemen zoals Android, iOS, macOS en Windows.

Andere populaire unzippers voor Android

Hoewel het openen van ZIP-bestanden op Android kan worden gedaan met de Files by Google-app, zijn er verschillende alternatieve ZIP-bestandsextractor-apps als u een speciale oplossing wilt. Je hebt een van deze apps nodig als je ZIP-bestanden wilt maken op je Android-smartphone of -tablet.

  • ZArchiver: De ZArchiver-app is een van de beste gratis ZIP-apps voor het uitpakken van bestanden op Android. Het beschikt over een gebruiksvriendelijke interface en ondersteunt meer dan 30 verschillende soorten bestanden, waaronder ZIP en RAR.
  • WinZip: De meest bekende ZIP-app, de officiële Android-app van WinZip, opent en maakt ZIP-bestanden en ondersteunt ZIPX-, 7X-, RAR- en CBZ-bestandstypen. Voor extra functies, zoals Google Drive-ondersteuning, is een betaalde upgrade vereist. WinZip-apps kunnen glitchy zijn en advertenties bevatten.
  • RAR: de RAR Android-app maakt en extraheert ZIP- en RAR-bestanden op elk Android-apparaat. Het opent ook TAR-, GZ-, BZ2-, XZ-, 7z-, ISO- en ARJ-bestanden.

Aanbevolen: