Extra spaties verwijderen uit gegevens in Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Extra spaties verwijderen uit gegevens in Google Spreadsheets
Extra spaties verwijderen uit gegevens in Google Spreadsheets
Anonim

Wanneer tekstgegevens worden geïmporteerd of gekopieerd naar een Google-spreadsheet, worden soms extra spaties toegevoegd samen met de tekstgegevens.

Op een computer is een spatie tussen woorden geen leeg gebied maar een teken, en deze extra tekens kunnen van invloed zijn op hoe gegevens in een werkblad worden gebruikt, zoals in de functie CONCATENATE, die meerdere gegevenscellen combineert tot een.

In plaats van de gegevens handmatig te bewerken om de ongewenste spaties te verwijderen, gebruikt u de functie TRIM om de extra spaties tussen de woorden of andere tekstreeksen te verwijderen.

Google Spreadsheets' TRIM-functie

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie.

De syntaxis voor de TRIM-functie is:

TRIM(tekst)

Het argument voor de functie TRIM is:

Tekst (Vereist)

Dit zijn de gegevens waaruit u spaties wilt verwijderen. Dit kan zijn:

  • De eigenlijke gegevens die moeten worden bijgesneden.
  • De celverwijzing naar de locatie van de tekstgegevens in het werkblad.

Als de gegevens die moeten worden bijgesneden, worden gebruikt als argument text, moeten ze tussen aanhalingstekens worden geplaatst.

Originele gegevens verwijderen met Plakken speciaal

Als de celverwijzing naar de locatie van de gegevens die moeten worden bijgesneden wordt gebruikt als het text argument, kan de functie niet in dezelfde cel staan als de oorspronkelijke gegevens.

Als gevolg hiervan moet de betreffende tekst op de oorspronkelijke locatie in het werkblad blijven. Dit kan problemen opleveren als er een grote hoeveelheid bijgesneden gegevens is of als de originele gegevens zich in een belangrijk werkgebied bevinden.

Een manier om dit probleem te omzeilen is om Paste Special te gebruiken om waarden pas te plakken nadat de gegevens zijn gekopieerd. Dit betekent dat de resultaten van de functie TRIM weer bovenop de originele gegevens kunnen worden geplakt en dat de functie TRIM kan worden verwijderd.

Voorbeeld: extra spaties verwijderen met de TRIM-functie

Dit voorbeeld bevat de stappen die nodig zijn om:

  • Verwijder extra spaties tussen drie regels tekst in rijen 1 tot 3 in het werkblad, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven.
  • Kopieer en plak speciaal gebruikt om de originele gegevens in de eerste drie rijen te vervangen.
  • Gebruik de TRIM functie om de extra spaties te verwijderen.

De lesgegevens invoeren

Open een Google-spreadsheet met tekst die extra spaties bevat die moeten worden verwijderd, of kopieer en plak de onderstaande regels in de cellen A1 tot A3 in een werkblad.

  1. Als u uw eigen gegevens gebruikt, selecteert u de werkbladcel waar u de bijgesneden gegevens wilt plaatsen.
  2. Als u dit voorbeeld volgt, selecteert u cel A6 om het de actieve cel te maken waarin u de functie TRIM invoert en waar de bewerkte tekst wordt weergegeven.
  3. Typ het gelijkteken (=) gevolgd door de naam van de functie (TRIM).

    Terwijl u typt, verschijnt het vak auto-suggest met de namen van functies die beginnen met de letter T. Wanneer TRIM verschijnt klik in het vak op de naam met de muisaanwijzer om de functienaam in te voeren en open ronde haakjes in cel A6.

    Image
    Image
  4. Het argument voor de functie TRIM wordt ingevoerd na het open ronde haakje.

Het argument van de functie invoeren

Google Spreadsheets gebruikt geen dialoogvensters om de argumenten van een functie in te voeren, zoals Excel dat wel doet. In plaats daarvan heeft het een auto-suggest box die verschijnt als de naam van de functie in een cel wordt getypt.

  1. Klik op cel A1 in het werkblad om deze celverwijzing als tekstargument in te voeren.

    Image
    Image
  2. Druk op de Enter toets op het toetsenbord om een afsluitende ronde haak in te voeren na het argument van de functie en om de functie te voltooien.

    Image
    Image
  3. De regel tekst uit cel A1 zou in cel A6 moeten verschijnen, maar met slechts één spatie tussen elk woord. Wanneer u op cel A6 klikt, verschijnt de volledige functie =TRIM (A1) in de formulebalk boven het werkblad.

De functie kopiëren met de vulhendel

De vulgreep wordt gebruikt om de TRIM-functie in cel A6 naar cellen A7 en A8 te kopiëren om de extra spaties uit de tekstregels in cellen A2 en A3 te verwijderen.

  1. Selecteer cel A6 om het de actieve cel te maken.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het zwarte vierkant in de rechterbenedenhoek van cel A6; de aanwijzer verandert in een plusteken.
  3. Klik en houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de vulgreep naar cel A8.

    Image
    Image
  4. Laat de muisknop los. Cellen A7 en A8 moeten bijgesneden tekstregels uit cellen A2 en A3 bevatten.

Hoe de originele gegevens te verwijderen met plakken speciaal

De originele gegevens in de cellen A1 tot A3 kunnen worden verwijderd zonder de bijgesneden gegevens te beïnvloeden met behulp van plak speciaal's paste values optie om over de originele gegevens in cellen A1 tot A3 te plakken.

Hierna worden de TRIM-functies in de cellen A6 tot A8 ook verwijderd omdat ze niet langer nodig zijn.

REF! errors: Als u een normale kopieer- en plakbewerking gebruikt in plaats van paste values, worden de TRIM-functies in cellen A1 geplakt naar A3, wat zal resulteren in talrijke REF! fouten die in het werkblad worden weergegeven.

  1. Markeer cellen A6 tot A8 in het werkblad.
  2. Kopieer de gegevens in deze cellen met Ctrl+ C op het toetsenbord of Edit > Kopieer uit de menu's. De drie cellen moeten worden omlijnd met een stippellijn om aan te geven dat ze worden gekopieerd.
  3. Selecteer cel A1.
  4. Select Edit > Plakken speciaal > Plak alleen waarden om alleen deTRIM functie resulteert in cellen A1 tot A3.

    Image
    Image
  5. De bijgesneden tekst moet aanwezig zijn in de cellen A1 tot A3 en in de cellen A6 tot A8
  6. Markeer cellen A6 tot A8 in het werkblad.
  7. Druk op de Delete toets op het toetsenbord om de drie TRIM functies te verwijderen.
  8. De bijgesneden gegevens moeten nog steeds aanwezig zijn in de cellen A1 tot A3 na het verwijderen van de functies.

Aanbevolen: