Wat doet COM Surrogate op mijn Windows-pc?

Inhoudsopgave:

Wat doet COM Surrogate op mijn Windows-pc?
Wat doet COM Surrogate op mijn Windows-pc?
Anonim

Als je je zorgen maakt over COM Surrogate, is de kans groot dat je het in je taakbeheer bent tegengekomen en bang bent dat het een virus is. Voordat u uw machine gaat formatteren of hardware vervangt, moet u weten dat dit vrijwel zeker niet het geval is. En in beide gevallen wilt u het niet verwijderen. Het COM-surrogaatproces is nodig om DLL-bestanden te laden en is eigenlijk best belangrijk.

De informatie en instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Wat is COM-surrogaat?

COM Surrogate is een overkoepelende naam voor een proces met de naam dllhost.exe dat in Windows bestaat sinds Windows 7 en ook aanwezig is in Windows 8 en Windows 10. U kunt dit zelf zien als u Taakbeheer opent, met de rechtermuisknop klikt (of ingedrukt houdt) COM Surrogaat en vervolgens Ga naar details selecteert. op uw gebruikersnaam, in plaats van op Systeem of Lokale service.

COM Surrogaat is een verzamelnaam voor een aantal processen die een aantal taken uitvoeren en effectief DLL's isoleren van de hoofdverkenner van Windows. Het kan worden gebruikt voor vrij alledaagse taken, zoals het pakken van miniaturen voor afbeeldingen of documenten in een map. De reden daarvoor is dat als er iets misgaat met die DLL's - zeg dat ze crashen, om de een of andere reden - ze Windows Verkenner niet meenemen.

Het is eigenlijk de manier van Windows om zichzelf te isoleren van problematische stukjes code die stabiliteitsproblemen kunnen veroorzaken. COM-surrogaten maken uw Windows-pc effectief stabieler.

Bottom Line

COM Surrogaatprocessen gebruiken wel wat systeembronnen, maar slechts een zeer kleine hoeveelheid. We hebben het over één tot twee procent van uw CPU als u een groot aantal COM-surrogaatprocessen tegelijkertijd uitvoert. Het zou niet bijzonder opvallen.

Is COM Surrogate een virus?

Het korte antwoord is nee. COM Surrogaatprocessen zelf kunnen geen virussen zijn. Dat wil echter niet zeggen dat virussen en malware zich niet kunnen vermommen als een COM-surrogaatproces.

Hoe te controleren of COM-surrogaat malware is

U kunt in Taakbeheer controleren of uw COM-surrogaatprocessen potentiële malware zijn. Klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) COM Surrogate en selecteer vervolgens Bestandslocatie openen.

Image
Image

Als dat u naar de map C:> Windows> System32 leidt en een bestand met de naam dllhose.ext, dan kunt u gerust zijn, wetende dat COM Surrogate vrijwel zeker geen vervalste malware is.

Als het u echter ergens anders naartoe brengt, met name naar een bestand of map die u niet herkent, is het een goed idee om een anti-malwarescan uit te voeren. Laat het dat specifieke bestand of die specifieke map targeten om dubbel zeker te zijn.

Je zou kunnen overwegen om eerst Windows op te starten in de veilige modus, omdat actief actieve malware zichzelf soms kan verbergen of kopiëren wanneer ze worden geconfronteerd met quarantaine of verwijdering.

Aanbevolen: