Manfrotto Befree Advanced Advanced aluminium reisstatief: hoge kwaliteit

Inhoudsopgave:

Manfrotto Befree Advanced Advanced aluminium reisstatief: hoge kwaliteit
Manfrotto Befree Advanced Advanced aluminium reisstatief: hoge kwaliteit
Anonim

Bottom Line

De Manfrotto Befree is een van de beste reisstatieven op de markt, maar heeft een hoge prijs.

Manfrotto Befree geavanceerd reisstatief

Image
Image

We hebben het Manfrotto Befree Advanced Travel Tripod gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het Manfrotto Befree Advanced Travel-statief maakt deel uit van een lange reeks hoogwaardige fotoapparatuur. Als merk is Manfrotto in het bijzonder gericht op het uitrusten van professionele fotografen met de uitrusting die ze nodig hebben om hun kunst, hun visie en hun bedrijf te ondersteunen. Toen we de aluminium twist-lock-versie van de Befree ongeveer een week in New York City testten, vonden we het een van de beste statieven die er zijn, op reis of anderszins. Maar het komt niet zonder zijn compromissen, met name het hoge prijskaartje.

Image
Image

Ontwerp: Strak, doordacht en professioneel

Bij een merk als Manfrotto is het niet verwonderlijk dat de Befree is ontworpen om in de tas van een veeleisende fotograaf te passen. De door ons geteste zwarte unit is voorzien van diverse smaakvolle zilveren accenten die het statief een subtiel gevoel van kwaliteit geven. In feite is de enige duidelijk contrasterende kleur hier het felrode Manfrotto-cirkellogo op de houder.

Je kunt het Befree Advanced-statief in blauw, rood of een meer zilverkleurig schema ophalen, maar naar onze mening is zwart de beste keuze. We hielden ook erg van de subtiele driehoekige accenten die overal verspreid zijn (van de rubberen voetjes tot de beenverstelknoppen) die de Befree een modernere uitstraling geven dan de cilindrische vormen van andere eenheden.

Bekijk onze favoriete cameratassen en tassen.

Image
Image

Prestaties: Precies zo goed als je zou verwachten

Het Manfrotto Befree reisstatief heeft veel te bieden op het gebied van functionaliteit. De rubberen voetjes zijn op een intelligente manier onder een hoek geplaatst, zodat ze niet wegglijden wanneer het statief in verschillende posities staat, en elk van de poten heeft drie verschillende sluitingen en drie verschillende niveaus van lengteaanpassing. De poten hebben ook vergrendelingshoekselecties van 22, 54 en 89 graden, maar we vonden de schuifvergrendeling een beetje kieskeurig, afhankelijk van waar je hem probeert te duwen.

De twist-lock (Manfrotto noemt het het M-LOK-systeem) is interessant omdat het een optie met afgeronde randen biedt voor het los- en vastdraaien van de bovenste vatwartel. Dit is even wennen, maar het betekent dat er geen onhandige uitstekende vleugelmoer is om ergens aan vast te grijpen. Het kogelkopmechanisme van Manfrotto 494 is heel precies en soepel, maar we vonden de horizontale roterende loop niet zo vloeiend als bij sommige andere modellen. Ten slotte heeft het snelontgrendelingsmechanisme in Arca-Swiss-stijl een tweepuntssluiting, wat betekent dat u het niet per ongeluk losraakt.

De draaivergrendeling (Manfrotto noemt het het M-LOK-systeem) is interessant omdat het een optie met afgeronde randen biedt voor het los- en vastdraaien van de bovenste vatwartel.

Waar de functionaliteit van de Befree echt opv alt, zijn de kleine extraatjes. De draaibare M-LOK heeft een secundaire knop waarmee je de gevoeligheid kunt verhogen of verlagen. Hiermee kun je het balhoofd losmaken om te beslissen of je een snelle en gemakkelijke release wilt, of iets met meer precisie. Een andere coole functie is de Easy Link-accessoirebevestiging van Manfrotto waarmee je compatibele verlengstukken op het statief kunt aansluiten, waardoor de functionaliteit en veelzijdigheid wordt vergroot. Het laatste punt dat we hier zullen maken, is dat er geen vloeistofniveau aan boord lijkt te zijn, dus als u op dat vlak precisie zoekt, zal het hier ontbreken.

Bekijk onze gids voor het maken van foto's met een statief.

Image
Image

Draagbaarheid: klein, slank en redelijk licht

Met ongeveer 3,3 pond weegt dit Manfrotto-reisstatief uw tas niet. Het kan worden opgevouwen tot iets minder dan 16 inch lang, wat betekent dat het niet zo opdringerig is vastgemaakt aan je reistas of doorgaat. We ontdekten dat het gewicht een beetje topzwaar was vanwege de dunne poten en de manier waarop ze in een geknepen hoek naar beneden vouwen. We ontdekten dat dit probleem zich meestal voordoet als de riemen van je cameratas zich rond het midden van het statief bevinden. Over het algemeen is het erg klein en erg slank, en ondanks de balansproblemen, is het een mooi pakket voor op reis.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: prachtig gebouwd van boven naar beneden

De Manfrotto heeft een van de beste constructies die we ooit op een reisstatief hebben gezien. Hoewel de benen dun zijn, voelen ze erg stijf aan. Het telescopische mechanisme is soepel, wat betekent dat het verlengen en inkorten van uw statief naadloos en eenvoudig is. Alle sluitingen en knoppen lijken van zeer hoge kwaliteit en we zijn ervan overtuigd dat ze niet snel zullen worden uitgegeven.

Het Manfrotto Befree Advanced Travel-statief maakt deel uit van een lange reeks hoogwaardige fotoapparatuur.

Manfrotto klokt de gewichtscapaciteit op 17,64 pond, wat veel meer is dan je waarschijnlijk nodig hebt, zelfs voor DSLR's met grip. Een van de meest bevredigende aspecten van het materiaalfront is de rubberen grip op een van de poten. Het hoogwaardige, getextureerde rubber dat Manfrotto heeft gebruikt, voelt geweldig aan en heeft extreem veel grip, wat betekent dat het statief gemakkelijk vast te pakken en mee te nemen is.

Bekijk onze onderhoudstips voor DSLR-camera's.

Image
Image

Accessoires inbegrepen: hoogwaardige basics, maar geen toeters en bellen

De Arc-Swiss-plaat die bij dit pakket wordt geleverd, is van zeer hoge kwaliteit. Omdat het ontgrendelingsmechanisme zo strak aanvoelt, zijn we blij te kunnen zeggen dat dit een van de beste montageplaten is op alle statieven die we hebben getest. De meegeleverde tas is een van de dikste die verkrijgbaar is in de categorie en komt je goed van pas, of je nu alleen het statief opbergt of in een overvolle koffer gooit. Een leuke toevoeging is de kleine inbussleutel die erin wordt gegooid voor het verfijnen van sommige gespen, voor het geval ze na verloop van tijd losraken. Dat is het zowat op de voorkant van de accessoires, die in lijn is met de meeste andere reisstatieven die er zijn.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste camera-accessoires.

Image
Image

Prijs: Vrij hoog, en alleen bedoeld voor grotere budgetten

Sommigen zien de prijs misschien als een indicatie van kwaliteit. In dit geval lijkt de aandacht voor detail en premium gevoel van het Befree statief dat wel te ondersteunen. Maar naar onze mening is de Manfrotto gewoon te duur voor de functieset. Met bijna $ 200 is het aan de hoge kant als je het hebt over aluminium constructies, en je krijgt niet veel meer functies dan de $ 100-150 opties van andere fabrikanten. Als je geïnteresseerd bent in de merknaam, dan lijkt de prijs voor jou misschien gerechtvaardigd, maar voor ons betaal je voor een logo.

Als geld niet zo'n probleem voor je is, zal dit statief elk vakje aanvinken.

Concurrentie: Tal van andere keuzes en prijsniveaus

Vanguard VEO: Vanguard heeft een hele reeks reisstatieven met bijna identieke kenmerken, vaak voor de helft van de prijs. Je zult hier wat toeters en bellen van de Manfrotto missen, maar dat is misschien niet de grootste deal voor jou.

Manfrotto Befree Carbon Fiber: Aan de duurdere kant van reisstatieven van Manfrotto vind je de Carbon Fiber-opties. Deze zullen ongetwijfeld duurzamer zijn, maar ze zullen je ook veel meer geld opleveren.

K&F Concept 62-inch statief: Als u geld wilt besparen en het niet erg vindt om wat van de bouwkwaliteit te beknibbelen, kunt u een vergelijkbare optie krijgen van K&F Concept voor minder dan de helft van de prijs.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste statieven voor DSLR-camera's.

Een van de beste die je kunt kopen, maar ook de duurste

Het is moeilijk om het Befree Advanced Aluminium Travel Tripod van Manfrotto niet leuk te vinden. Als je het in handen hebt, voelt het substantieel aan, biedt het een heleboel maatwerk en functionaliteit, en is het een merk met jarenlang vertrouwen van professionele fotografen. Als geld niet zo'n probleem voor je is, zal dit statief elk vakje aanvinken.

Specs

  • Productnaam Befree Advanced Travel Statief
  • Product Merk Manfrotto
  • Prijs $190.00
  • Gewicht 4.44 lbs.
  • Productafmetingen 17,7 x 4,9 x 4,2 inch.
  • Kleur Zwart
  • Min hoogte 15,75 inch
  • Max hoogte 59,6 inch
  • Max. gewichtscapaciteit 17,64 lbs
  • Gevouwen lengte 15,75 inch
  • Kleuropties Zwart, Blauw, Rood of Zilver

Aanbevolen: