3 Beste manieren om aangepaste waarschuwingen toe te voegen aan Twitch-streams

Inhoudsopgave:

3 Beste manieren om aangepaste waarschuwingen toe te voegen aan Twitch-streams
3 Beste manieren om aangepaste waarschuwingen toe te voegen aan Twitch-streams
Anonim

Twitch-waarschuwingen zijn speciale meldingen die verschijnen tijdens een uitzending op de officiële Twitch-website en -apps. Elke waarschuwing kan door de streamer worden aangepast om te activeren wanneer er iets specifieks gebeurt, zoals een nieuwe volger of abonnee, en hun beelden en geluidseffecten kunnen beide worden gewijzigd.

Streamers die uitzenden via een Twitch-mobiel of console-app kunnen echter geen waarschuwingen in hun stream opnemen. Om Twitch-waarschuwingen te gebruiken, moet een stream worden uitgezonden vanuit een speciaal stuk software zoals OBS Studio, waarmee aangepaste lay-outs en afbeeldingen, scèneovergangen en andere speciale functies kunnen worden gebruikt.

Image
Image

De waarschuwingen zelf worden mogelijk gemaakt door een aantal services van derden die kunnen worden gekoppeld aan OBS Studio. Hier leest u hoe u Twitch-waarschuwingen instelt met drie van de meest populaire services en deze verbindt met OBS Studio.

StreamLabs

StreamLabs is de service die het meest wordt gebruikt door nieuwe en ervaren streamers voor zijn Twitch-waarschuwingen vanwege het gebruiksgemak en de ondersteuning voor Twitch-functies zoals bits. Zo stel je het in.

  1. Eenmaal ingelogd op de StreamLabs-website met uw Twitch-account, klikt u op AlertBox in het linkermenu.

  2. Je ziet vijf standaard waarschuwingsnamen met selectievakjes ernaast bovenaan het scherm. Schakel de vinkjes uit die u niet wilt gebruiken. Laat degene die je wel wilt gebruiken aangevinkt.
  3. Onderaan het scherm vindt u enkele Algemene instellingen voor uw waarschuwingen, zoals een vertraging en een basislay-out. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Save Settings.
  4. Naast Algemene instellingen staan tabbladen voor de individuele waarschuwingen. Klik op de tabbladen om het beeld en geluid aan te passen dat u voor elk ervan wilt gebruiken.
  5. Zodra al uw aanpassingen zijn gemaakt, klikt u op Save Settings en klikt u op het vak Click to Show Widget URL bovenaan van het scherm. Markeer deze URL door erop te dubbelklikken met uw muis en kopieer deze vervolgens naar uw klembord door er met de rechtermuisknop op te klikken en Copy te selecteren

Muxy

Muxy biedt een verscheidenheid aan gratis add-ons voor Twitch-streamers, zoals donaties, gejuich en natuurlijk waarschuwingen. Nadat je met je Twitch-account bent ingelogd op de Muxy-website, volg je deze stappen om je meldingen te maken.

  1. Klik in uw hoofddashboard van Muxy op Alerts in het linkermenu.
  2. Je hebt al vier waarschuwingen ingesteld. Deze kunnen ofwel volledig worden verwijderd door op de rode knop Delete Alert onderaan de pagina te drukken, of ze kunnen worden aangepast door de relevante velden in te vullen.
  3. Klik op het tabblad Font om de lettertype-instellingen voor elke waarschuwing te wijzigen en gebruik het tabblad Media om de afbeeldingen en geluiden aan te passen.
  4. Klik op de Save Settings knop onder aan het scherm na het aanbrengen van wijzigingen in elke waarschuwing.
  5. Let op de Alert Package URL bovenaan het scherm en kopieer deze naar je klembord.

StreamElements

StreamElements verschilt van de meeste andere waarschuwingsoplossingen door zijn waarschuwingen op te nemen in een volledige Twitch-lay-outoverlay die het op zijn eigen servers host. Gebruikers van StreamElements kunnen volledige lay-outs maken met afbeeldingen en widgets en vervolgens linken naar deze op afstand gehoste overlay in OBS Studio.

Al deze functies zijn in wezen gebundeld, maar het is ook mogelijk om te kiezen welke je wilt gebruiken. Hier leest u hoe u StreamElements alleen voor Twitch-waarschuwingen instelt.

  1. Na het inloggen op StreamElements, selecteer Mijn overlays in het linkermenu.
  2. Klik op de blauwe Maak lege overlay knop in de rechterbovenhoek.
  3. Voer de naam van een videogame in waarvoor je deze meldingen wilt gebruiken. Dit is alleen voor uw referentie.
  4. Voer een naam in voor de overlay en druk op Submit.
  5. Je ziet nu je nieuwe overlay in je profiel. Klik op het penpictogram onder de miniatuurafbeelding.
  6. Klik op Widgets in het hoofdmenu.
  7. Selecteer Add onder AlertBox.
  8. Je ziet nu je nieuwe overlay in je profiel. Klik op het penpictogram onder de miniatuurafbeelding.
  9. Aan de linkerkant ziet u een lijst met uw Twitch-waarschuwingen. Schakel ze uit om degenen die je niet in je stream wilt laten zien uit te schakelen en klik op het tandwielpictogram om hun uiterlijk en geluid aan te passen.
  10. Als je klaar bent, klik je op Launch Overlay in de linkerbenedenhoek. Hierdoor wordt uw overlay geopend in een nieuw browsertabblad. Het ziet er nu leeg uit en dat is volkomen normaal. Kopieer de website-URL uit de adresbalk van uw browser en sluit vervolgens het tabblad.

Hoe u uw Twitch-waarschuwings-URL toevoegt aan OBS Studio

Om je aangepaste meldingen aan je Twitch-stream toe te voegen, moet je er vanuit OBS Studio naartoe linken met behulp van je unieke website-URL. Zodra u uw unieke URL heeft, volgt u deze stappen.

  1. Open OBS Studio en klik met de rechtermuisknop op uw werkruimte.
  2. Selecteer Add en kies vervolgens BrowserSource.
  3. Voer uw gekopieerde StreamLabs-, Muxy- of StreamElements-URL in het URL-veld in en druk op OK.

Je Twitch-waarschuwingen worden nu ingesteld in OBS Studio en zijn klaar om te worden geactiveerd tijdens je volgende stream. Als u wijzigingen aanbrengt in uw waarschuwingen via StreamLabs, Muxy of StreamElements, hoeft u niets bij te werken in OBS Studio. De wijzigingen worden automatisch van kracht.

Aanbevolen: