Hoe de cartridge op een Game Boy schoon te maken

Inhoudsopgave:

Hoe de cartridge op een Game Boy schoon te maken
Hoe de cartridge op een Game Boy schoon te maken
Anonim

Dingen worden vies. Hoe hard je ook probeert - of je nu slipcases, stofomslagen of luchtfilters gebruikt - je kunt niet voorkomen dat stof en vuil in die moeilijk bereikbare plekken in je GameBoy-spelcassettes terechtkomen.

Hun openingen zijn klein, maar het vuil lijkt daar nog steeds vast te zitten, waardoor het vaak moeilijk wordt voor je Game Boy-systeem om de cartridge te lezen. Je kunt dit allemaal voorkomen door je games op te schonen bij het eerste teken van problemen. Met een kleine hoeveelheid preventief onderhoud hoeft u uw systeem nooit meer te repareren. Het is niet zo moeilijk als je zou denken.

Zorg er eerst voor dat je de juiste uitrusting hebt:

  • Een blikje perslucht
  • Wattenstaafjes
  • Een kleine hoeveelheid water
  • Papieren handdoeken

Vuil uitblazen met de perslucht

Image
Image

Spuit perslucht in de patroon om vuil en stof te verwijderen. Het is eenvoudig: houd het ongeveer een centimeter van de opening van de spelcassette. Spuit lucht in de opening en zorg ervoor dat u het midden en de hoeken raakt. Dit is misschien de enige stap die u hoeft te nemen. Test het spel uit en zie. Als u nog steeds problemen ondervindt, gaat u verder met de volgende stap.

Plaats het rietje niet rechtstreeks in de patroonopening. Persluchtbussen bevatten tetrafluorethaan, een chemische stof die als koelmiddel wordt gebruikt en de patroon kan beschadigen. Door het uiteinde van het rietje op een centimeter afstand van de opening te houden, zou de luchttemperatuur voldoende moeten zijn om geen schade te veroorzaken.

Gebruik een vochtig wattenstaafje

Image
Image

Dip het ene uiteinde van een wattenstaafje in wat water. Laat het niet weken - bevochtig het. Gebruik een papieren handdoek om overtollig water van het wattenstaafje te deppen. Plaats het vochtige uiteinde van het wattenstaafje in de opening van de patroon. Wrijf zachtjes over de connectorpinnen met een zij-aan-zij beweging.

Draai het wattenstaafje om en gebruik het droge uiteinde om de connectorpinnen voorzichtig te drogen. Laat de cartridge 10 minuten rusten voordat u hem gebruikt om eventueel extra vocht te laten drogen.

Het wattenstaafje moet gewoon vochtig zijn, niet nat. Je zou kunnen denken dat alcohol een betere keuze is, maar gebruik het niet; in feite raadt Nintendo specifiek alleen water aan en geen alcohol voor het reinigen van Game Boy-cartridges.

Aanbevolen: