Hoe client en server-side VPN-fout 800 te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe client en server-side VPN-fout 800 te repareren
Hoe client en server-side VPN-fout 800 te repareren
Anonim

Een Virtual Private Network biedt een beveiligde verbinding tussen een lokale client en een externe server via internet. Wanneer u probeert verbinding te maken met een VPN en dit niet lukt, ontvangt u een VPN-foutbericht. Er zijn honderden mogelijke foutcodes, maar slechts enkele komen vaak voor. VPN-fout 800 "Kan de VPN-verbinding niet tot stand brengen" is een veelvoorkomend probleem dat optreedt wanneer u met virtuele privénetwerken werkt. Helaas verklaart deze foutcode niet waarom de verbinding mislukt.

Wat veroorzaakt VPN-fout 800

Image
Image

Fout 800 treedt op wanneer u probeert een nieuwe verbinding met een VPN-server tot stand te brengen. Het geeft aan dat berichten die worden verzonden door de VPN-client (u) de server niet bereiken. Er zijn veel mogelijke redenen voor deze verbindingsfouten, waaronder:

  • Het clientapparaat heeft de verbinding met zijn lokale netwerk verloren
  • De gebruiker heeft een ongeldige naam of adres opgegeven voor de VPN-server
  • Een netwerkfirewall blokkeert het VPN-verkeer

VPN-fout 800 oplossen

Controleer het volgende om mogelijke redenen voor deze fout aan te pakken:

  • Bevestig dat de netwerkverbinding tussen de client en de server goed werkt U kunt proberen de server te pingen als u het niet zeker weet, hoewel VPN-servers kunnen worden geconfigureerd om te negeren ICMP-verzoeken. Het opnieuw proberen van de verbinding na een minuut of twee wachten kan werken met sporadische netwerkstoringen. Als u probeert een verbinding tot stand te brengen vanaf een ander clientapparaat, kan dit ook helpen om vast te stellen of het verbindingsprobleem specifiek is voor één client of dat het een wijdverbreid probleem is.
  • Gebruik de juiste VPN-servernaam en het juiste adres De naam die een gebruiker invoert aan de clientzijde moet overeenkomen met de servernaam die is ingesteld door een VPN-beheerder. Als gebruikers de keuze hebben, kunnen ze ervoor kiezen om een IP-adres op te geven in plaats van een naam. Het is echter gebruikelijker om een adres verkeerd te typen dan een naam. Het IP-adres van VPN-servers kan ook af en toe worden gewijzigd, met name DHCP-netwerken.
  • Zorg ervoor dat uw firewall geen VPN-verbindingen blokkeert Om te bepalen of een client-firewall VPN-fout 800 activeert, schakelt u deze tijdelijk uit en probeert u de verbinding opnieuw. Firewall-gerelateerde fouten duiden erop dat de firewallconfiguratie moet worden bijgewerkt met aanvullende instellingen die specifiek zijn voor de poortnummers die de VPN op dat netwerk gebruikt, meestal TCP-poort 1723 en IP-poort 47 voor Microsoft Windows VPN's. Beheerders van thuisnetwerken voeren deze wijzigingen normaal gesproken uit op een breedbandrouter.
  • Als u nog nooit verbinding hebt gemaakt met de lokale router die u gebruikt, heeft de router mogelijk een firmware-update van de router nodig om compatibel te zijn met de VPN. Als het eerder met de VPN heeft gewerkt, is dit niet het probleem.

De server heeft mogelijk al te veel clients verbonden. De serververbindingslimieten variëren afhankelijk van hoe de server is ingesteld, maar in vergelijking met andere mogelijkheden is dit een ongewoon probleem. U kunt dit niet controleren vanaf de clientzijde van de verbinding. De server is mogelijk offline, in welk geval de vertraging bij het verbinden kort moet zijn.

Aanbevolen: