Een VPN repareren die geen verbinding maakt

Inhoudsopgave:

Een VPN repareren die geen verbinding maakt
Een VPN repareren die geen verbinding maakt
Anonim

VPN-services werken meestal probleemloos. Het kan dus verwarrend of frustrerend zijn als je plotseling problemen hebt om verbinding te maken met je VPN. Wanneer uw VPN een beetje chagrijnig is en weigert verbinding te maken, kan deze stapsgewijze handleiding voor probleemoplossing u helpen weer aan de slag te gaan.

Oorzaken van VPN-verbindingsproblemen

VPN-verbindingsproblemen zijn vaak software- of browsergerelateerd, dus het oplossen van het probleem van een zich misdragend VPN is meestal een proces van eliminatie. Uw VPN werkt mogelijk niet goed vanwege:

  • Een overbelaste VPN-server
  • Verouderde VPN-software gebruiken
  • Het verkeerde VPN-protocol gebruiken
Image
Image

Probleemoplossingsstappen om uw VPN opnieuw te verbinden

Als je VPN geen verbinding kan maken, probeer dan deze oplossingen:

  1. Controleer uw internetverbinding. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat uw netwerkverbinding werkt. Als je geen verbinding kunt maken met internet, controleer dan of je apparaat is verbonden met het juiste toegangspunt.
  2. Controleer uw inloggegevens Het niet hebben van de juiste of actuele inloggegevens is een ander voor de hand liggend maar vaak over het hoofd gezien detail. Als u een gratis VPN-service gebruikt, controleer dan de website om te zien of de inloggegevens die door de VPN-service worden verstrekt, zijn gewijzigd of dat uw wachtwoord moet worden bijgewerkt.

  3. Verander de VPN-serververbinding VPN's bieden over het algemeen een selectie van servers waarmee u verbinding kunt maken. Soms heeft de server waarmee u verbinding probeert te maken echter problemen en ontvangt u een van de veelvoorkomende VPN-foutcodes. Probeer een andere server en kijk of dat het probleem oplost.
  4. Herstart de VPN-software of browserplug-in Als het wijzigen van de VPN-server niet werkt, start dan de VPN-software of browserplug-ins opnieuw. Verbreek niet alleen de verbinding met de VPN-server; sluit en herstart de software. Sluit in het geval van browser-plug-ins de browser volledig af en open deze opnieuw. Mogelijk moet u de cache van uw browser wissen om de plug-in weer te laten werken.
  5. Controleer of uw VPN-software up-to-date is VPN-software wordt regelmatig bijgewerkt. Om de mogelijkheid van bugs uit te sluiten en de prestaties te maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste beschikbare software gebruikt. In de meeste gevallen kunt u controleren op updates onder het VPN-menu om de laatste update te krijgen. U kunt uw VPN ook zo instellen dat deze automatisch wordt bijgewerkt in de VPN-instellingen.

  6. Controleer of uw browser up-to-date is. Om veelvoorkomende browserproblemen te voorkomen, gebruikt u een browser die wordt ondersteund en goedgekeurd door uw VPN-provider. Zorg er ook voor dat u de nieuwste browserupdates hebt geïnstalleerd.
  7. Installeer het nieuwste VPN-softwarepakket opnieuw Als niets tot nu toe heeft gewerkt, installeer dan de VPN-software opnieuw. Om het nieuwste pakket te krijgen, gaat u naar de site van de VPN-provider om het nieuwste softwarepakket voor uw besturingssysteem of apparaat te zoeken en opnieuw te installeren. Misschien wilt u eerst alle oude pakketten verwijderen om er zeker van te zijn dat u met een schone lei begint.
  8. Wijzig het VPN-tunnelingprotocol. Als je nog steeds moeite hebt om verbinding te maken, kan het probleem te maken hebben met het VPN point-to-point tunneling-protocol. Ga naar de VPN- of netwerkinstellingen en probeer verschillende protocollen te gebruiken: OpenVPN, L2TP/IPSec of IKeV2/IPSec, bijvoorbeeld.

    De locatie van deze instellingen verschilt per VPN-product, apparaat of besturingssysteem. Neem bij vragen contact op met je VPN-provider. Vermijd waar mogelijk het gebruik van het PPTP-protocol, omdat dit niet als veilig wordt beschouwd.

  9. Verander de verbindingspoort. Sommige ISP's en netwerken blokkeren verkeer op specifieke poorten. Controleer de documentatie van de VPN om te zien of het het gebruik van een bepaald poortnummer aanbeveelt. Als dat het geval is, kan het probleem worden opgelost door een andere poort te gebruiken.
  10. Controleer uw routerinstellingen Sommige routers ondersteunen geen VPN-passthrough (een functie op een router waarmee verkeer vrijelijk naar internet kan gaan). Controleer in uw thuisnetwerk de instellingen van uw router en persoonlijke firewall op deze opties. Mogelijk moet u als beheerder verbinding maken met de router om wijzigingen aan te brengen.

    • VPN Passthrough: Er is mogelijk een optie in de beveiligingsinstellingen om IPSec of PPTP (twee veelvoorkomende typen VPN-protocollen) Passthrough in te schakelen. Merk op dat niet alle routers deze instelling hebben.
    • Port Forwarding & Protocollen: Uw firewall in de router en eventuele geïnstalleerde firewallprogramma's moeten mogelijk specifieke poorten doorsturen en protocollen openen. In het bijzonder moeten IPSec VPN's UDP-poort 500 (IKE) hebben doorgestuurd en protocollen 50 (ESP) en 51 (AH) geopend.

    Controleer de handleiding van je router of websitedocumentatie voor alles dat VPN,zegt en je zou de informatie moeten kunnen vinden die je nodig hebt. Neem bij twijfel contact op met je VPN-provider.

  11. Praat met de VPN-provider Als de VPN nog steeds geen verbinding maakt, neem dan contact op met uw VPN-provider. Een technicus kan je vragen welke tijdelijke oplossingen je hebt geprobeerd en wat voor soort installatie je hebt, inclusief je type router, internetverbinding en besturingssysteem, en eventuele foutmeldingen die je hebt ontvangen. Als VPN-expert zou de provider je moeten kunnen helpen.

FAQ

    Waarom werkt de VPN niet op mijn telefoon?

    Als de VPN niet werkt op een Android, heb je mogelijk geen VPN-toegang toegestaan. Navigeer naar de VPN-app, maak verbinding met een beschikbare locatie en accepteer de verbinding. Op een iPhone is er mogelijk een probleem met de instelling of het account. Probeer uw iPhone opnieuw op te starten en uw iOS VPN-app opnieuw te installeren.

    Waarom werkt de VPN niet op school?

    Als een VPN niet werkt op het terrein van een school, is de wifi-netwerk van de school waarschijnlijk ingesteld om VPN's te blokkeren vanwege beveiligings- of bandbreedteproblemen. Vraag het IT-team van de school of er een toegestane VPN-provider is die je kunt gebruiken.

    Waarom werkt de VPN niet met Netflix?

    Als Netflix niet werkt met je VPN, betekent dit dat Netflix waarschijnlijk het IP-adres van je VPN-server heeft geblokkeerd. Probeer over te schakelen naar een voor streaming geoptimaliseerde VPN of gebruik een server in uw land. U kunt ook proberen uw browsercache en cookies te verwijderen om te zien of dit het probleem oplost.

Aanbevolen: