Voeg een handtekening toe aan uw e-mail in Apple Mail

Inhoudsopgave:

Voeg een handtekening toe aan uw e-mail in Apple Mail
Voeg een handtekening toe aan uw e-mail in Apple Mail
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je een handtekening toevoegt aan je e-mails in Apple Mail voor macOS 10.10 en hoger.

Een handtekening maken in Apple Mail

Een automatische handtekening toevoegen aan e-mailberichten in Apple Mail is eenvoudig te doen. Het moeilijkste is misschien om precies te beslissen wat je in je handtekening wilt opnemen.

  1. Als u een handtekening in Mail wilt maken, selecteert u Voorkeuren in het menu Mail.

    Je kunt ook op Command-komma (,) drukken op je toetsenbord.

    Image
    Image
  2. Klik in het venster E-mailvoorkeuren op het Handtekeningen-pictogram.

    Image
    Image
  3. Als je meer dan één e-mailaccount hebt, selecteer dan de account waarvoor je een handtekening wilt maken.

    Image
    Image
  4. Klik op het pictogram plus (+) onder aan het venster Handtekeningen.

    Image
    Image
  5. Voer een beschrijving in voor de handtekening, zoals Werk, Zakelijk, Persoonlijk of Vrienden. Als u meerdere handtekeningen wilt maken, zorg er dan voor dat u beschrijvende namen gebruikt om het gemakkelijker te maken ze van elkaar te onderscheiden.

    Image
    Image
  6. Mail zal een standaardhandtekening voor je maken, gebaseerd op het e-mailaccount dat je hebt geselecteerd. U kunt een of alle standaard handtekeningtekst vervangen door nieuwe informatie te typen of te kopiëren/plakken.
  7. Als je een link naar een website wilt opnemen, kun je alleen het hoofdgedeelte van de URL invoeren, in plaats van de hele URL. Bijvoorbeeld petwork.com in plaats van https://www.petwork.com of www.petwork.com. Mail zal er een live link van maken.

    Apple Mail controleert niet of de link geldig is, dus pas op voor typefouten.

  8. Als u liever de naam van de link wilt weergeven in plaats van de werkelijke URL, kunt u de naam van de link invoeren en vervolgens de linktekst markeren en Bewerken > selecteren Link toevoegen.

    De sneltoets om een link toe te voegen is Command-K.

    Image
    Image
  9. Voer de URL in de vervolgkeuzelijst in en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  10. Als u een afbeelding of vCard-bestand aan uw handtekening wilt toevoegen, sleept u het bestand naar het venster Handtekeningen.
  11. Zet een vinkje naast Altijd overeenkomen met mijn standaardlettertype voor berichten als je wilt dat je handtekening overeenkomt met het standaardlettertype in je berichten.

    Image
    Image
  12. Als u een ander lettertype voor uw handtekeningtekst wilt selecteren, markeert u de tekst en selecteert u Show Fonts in het Format-menu.

    De sneltoets om lettertypen weer te geven is Command-T.

    Image
    Image
  13. Selecteer het lettertype, het lettertype en de lettergrootte in het Fonts-venster. Het kenmerkende lettertype verandert met uw selecties.

    Image
    Image
  14. Als u een andere kleur wilt toepassen op sommige of alle tekst in uw handtekening, selecteert u de tekst, selecteert u Show Colors in het menu Opmaak en gebruikt u vervolgens de schuifregelaar om te selecteren een kleur uit het kleurenwiel.

    De sneltoets voor Show Colors is Command-Shift-C.

    Image
    Image
  15. Als je een e-mailbericht beantwoordt, bevat je antwoord meestal een geciteerde tekst uit dat bericht. Als u wilt dat uw handtekening boven geciteerde tekst wordt geplaatst, plaatst u een vinkje naast Plaats handtekening boven geciteerde tekst.

    Als u deze optie niet selecteert, wordt uw handtekening helemaal onderaan de e-mail geplaatst, na uw bericht en eventuele geciteerde tekst, waar de ontvanger deze mogelijk nooit te zien krijgt.

    Image
    Image
  16. Als u tevreden bent met uw handtekening, sluit u het venster of herha alt u het proces om extra handtekeningen te maken.

Waarom u een handtekening aan uw e-mail moet toevoegen

Hoewel sommige mensen de gewoonte hebben om e-mailberichten die geen aanhef, geen afsluiting en geen handtekening bevatten, te negeren, "tekenen" de meesten van ons onze e-mails, vooral zakelijke e-mail. En velen van ons ondertekenen ook graag een persoonlijke e-mail, misschien met een favoriete quote of een link naar onze website.

Je kunt deze informatie elke keer dat je een e-mailbericht maakt helemaal opnieuw typen, maar het is gemakkelijker en minder tijdrovend om een automatische handtekening te gebruiken. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over typefouten, die een verkeerde eerste indruk kunnen maken in zakelijke correspondentie.

Een standaardhandtekening toepassen op een e-mailaccount

U kunt direct handtekeningen op e-mailberichten toepassen, of u kunt een standaardhandtekening voor een e-mailaccount selecteren.

  1. Selecteer op het tabblad Handtekeningen van Voorkeuren het account waarop u een handtekening wilt toepassen.
  2. Selecteer de gewenste handtekening.uit het Kies handtekening vervolgkeuzemenu onderaan het venster.

    Image
    Image
  3. Herhaal het proces om standaardhandtekeningen toe te voegen aan andere e-mailaccounts, indien van toepassing.

Een handtekening on-the-fly toepassen

Als u geen standaardhandtekening wilt toepassen op een e-mailaccount, kunt u in plaats daarvan direct een handtekening selecteren.

  1. Klik op het Nieuw bericht icoon in het Mail viewer-venster om een nieuw bericht aan te maken.

    Image
    Image
  2. Het vervolgkeuzemenu Handtekening bevindt zich aan de rechterkant van het venster Nieuw bericht. Nadat u klaar bent met het schrijven van uw bericht, selecteert u de gewenste handtekening in het menu en deze verschijnt in uw bericht. Het vervolgkeuzemenu toont alleen handtekeningen voor het account dat u gebruikt om de e-mail te verzenden.

    Het vervolgkeuzemenu Handtekening is ook beschikbaar wanneer u een bericht beantwoordt.

    Image
    Image
  3. Als je een standaardhandtekening voor een e-mailaccount hebt geselecteerd, maar je wilt de handtekening niet in een bepaald bericht opnemen, selecteer dan Geen in het vervolgkeuzemenu Handtekening.

Aanbevolen: