Samsung Galaxy A50 Review: vlaggenschipflits voor een middenklasse prijs

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy A50 Review: vlaggenschipflits voor een middenklasse prijs
Samsung Galaxy A50 Review: vlaggenschipflits voor een middenklasse prijs
Anonim

Bottom Line

Hoewel hij weinig stroom verbruikt, is de Samsung Galaxy A50 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een grote, opvallende telefoon zonder een hoog prijskaartje.

Samsung Galaxy A50

Image
Image

We hebben de Galaxy A50 van Samsung gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Net zoals Google deed met zijn Pixel 3a, neemt Samsung's Galaxy A50 de essentie van een vlaggenschiptelefoon van enkele honderden dollars en transplanteert deze in een veel, veel goedkopere midrange-handset. Het doet dit natuurlijk met compromissen - je krijgt bijvoorbeeld plastic in plaats van glas op de achterkant, en de telefoon heeft lang niet hetzelfde soort pk's aan boord.

Wat indrukwekkend is, is hoeveel van de Galaxy S-ervaring intact blijft op de Galaxy A50, die er nog steeds uitziet als een high-end telefoon, een zeer goede opstelling met drie camera's heeft en een uitstekend scherm heeft. En het is slechts de helft van de prijs van de toptelefoons die het emuleert.

Image
Image

Ontwerp: Budgetvriendelijke flitser

In één oogopslag lijkt de Samsung Galaxy A50 gemakkelijk naast zijn duurdere broeders te zitten. Het heeft een slank ontwerp dat aan de voorkant bijna het hele scherm beslaat, afgezien van de kleine inkeping in het water voor de selfie-camera, evenals een "kin" van de rand aan de onderkant. En de achterkant heeft dezelfde glanzende, reflecterende afwerking die makers als Samsung en Huawei op hun telefoons hebben ingepakt, met de blauwe afwerking die regenboogachtige bloeit wanneer het licht er precies goed op v alt.

De Galaxy A50 heeft echter niet dezelfde glanzende glazen achterkant of aluminium frame als de Galaxy S10 en andere high-end Samsungs. Het is voor beide van plastic, maar de algehele look is nog steeds stijlvol en verfijnd. Het ziet er niet uit als een goedkope telefoon, ook al zijn de materialen niet zo premium. Bovendien behoudt de Galaxy A50 de 3,5 mm koptelefoonpoort die geleidelijk verdwijnt van duurdere telefoons (inclusief de nieuwe Galaxy Note10). De A50 biedt echter geen enkele IP-classificatie voor water- of stofbestendigheid.

Wat indrukwekkend is, is hoeveel van de Galaxy S-ervaring intact blijft op de Galaxy A50, die er nog steeds uitziet als een high-end telefoon, een zeer goede drievoudige camera-opstelling heeft en een uitstekend scherm heeft.

De A50 heeft ook een premium klinkend voordeel in de vorm van een in-display vingerafdruksensor, maar het werkt niet erg goed. Het deelt die ongelukkige kwaliteit met de in-display sensor van de Galaxy S10, die hier ultrasone technologie gebruikt in plaats van de optische scanner. We hadden tijden dat het prima werkte, zij het niet zo snel als in vlaggenschiprivalen, maar ook vaak dat het onze geregistreerde vinger helemaal niet herkende. We hebben uiteindelijk de cameragebaseerde gezichtsherkenning van de Galaxy A50 gebruikt, die minder veilig is (omdat het slechts een 2D-camera is) maar aanzienlijk functioneler.

Samsung levert een bescheiden interne opslag van 64 GB in de Galaxy A50, maar je kunt dat aanzienlijk uitbreiden met een optionele microSD-kaart tot maximaal 512 GB.

Bottom Line

Het instellen van de Galaxy A50 is een fluitje van een cent. Houd gewoon de aan / uit-knop aan de rechterkant ingedrukt om het op te starten, volg vervolgens de software-instructies op het scherm om akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden, log in op uw Google-account (en Samsung ook, als u dat wilt) en kies uit een paar instellingen. Hierna zou je klaar moeten zijn om te gaan.

Weergavekwaliteit: beter dan verwacht

De Samsung Galaxy A50 heeft een grote en heldere 6.4-inch Full HD+ (1080p) Super AMOLED-scherm - en verbazingwekkend genoeg is er hier bijna geen compromis. Hoewel de kleuren er iets meer oververzadigd uitzien dan op de vlaggenschippanelen van Samsung, is het scherm verder erg helder en helder met een sterk contrast.

Naast het 6,3-inch 1080p-scherm van de Galaxy Note10 van $ 950, hadden we het moeilijk om duidelijke kwaliteitsverschillen te ontdekken. Als je van een groot scherm houdt, is het zelfs groter dan het 6-inch paneel op de Pixel 3 XL ($ 480), laat staan het 5,6-inch scherm van de Pixel 3a ($ 400).

Image
Image

Prestaties: niet de sterkste kleur

Uiteindelijk zijn de prestaties het belangrijkste dat u kunt zeggen dat u een goedkopere telefoon gebruikt. Samsung koos ervoor om zijn eigen octa-core Exynos 9610-chip met 4 GB RAM te gebruiken, en hoewel het het navigeren door Android meestal kan bijhouden, zijn er semi-regelmatige haperingen en stukjes vertraging. Het kan ook traag zijn om apps en games te openen. Dat is geen deal-breaker, want het werkt nog steeds goed als een alledaagse telefoon, maar de A50 is ook duidelijk geen snelheidsduivel.

Het scoorde een 5, 757 in de Work 2.0-benchmarktest van PCMark, wat lager is dan de 6, 015 die we hebben opgenomen op de Motorola Moto G7 met zijn Qualcomm Snapdragon 632-chip, en veel lager dan de 7, 413 die werd gezien met de krachtigere Snapdragon 660 van de Pixel 3a aan boord.

Het werkt nog steeds goed als een alledaagse telefoon, maar de A50 is duidelijk geen snelheidsduivel.

Desalniettemin waren we aangenaam verrast om te zien dat de Galaxy A50 het goed doet als game-apparaat. De benchmarknummers zijn niet geweldig, maar ze zijn veel beter dan die van de Moto G7; we scoorden 8,4 frames per seconde (fps) op de Car Chase-demo van GFXBench en 37 fps in de T-Rex-demo. Maar bij het spelen van echte games waren de prestaties solide. Het gelikte racespel Asph alt 9: Legends liep behoorlijk goed, en de mooi schaalbare Battle Royale-shooter PUBG Mobile speelde goed met bescheiden grafische downgrades. Helaas kun je de Android-versie van Fortnite niet spelen, deze ondersteunt de processor van de Galaxy A50 niet, dus hij start niet eens.

Bottom Line

De Galaxy A50 leverde dezelfde soort snelheden die we gewend zijn te zien op Verizon's 4G LTE-netwerk net ten noorden van Chicago: ongeveer 30-35Mbps download en ongeveer 7-11Mbps upload. De telefoon van Samsung werkt ook prima op zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken.

Geluidskwaliteit: Niets bijzonders

Helaas heeft de Galaxy A50 geen geluid van hoge kwaliteit dat past bij het hoogwaardige scherm. Mono-uitvoer komt via de kleine luidspreker aan de onderkant van de telefoon, en hoewel de kwaliteit prima is voor het bekijken van video's, is het te blikkerig en te beperkt klinkend om op hoog volume te spelen of om een kamer mee te vullen. De gesprekskwaliteit was echter redelijk goed in onze tests, zowel via de oortelefoon als via de luidspreker.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Camera- en videokwaliteit: behoorlijk scherpe shooter

Met drie camera's aan de achterkant lijkt de Galaxy A50 net zo goed uitgerust als de meeste vlaggenschiptelefoons van tegenwoordig. De 5-megapixelsensor is er echter alleen om dieptegegevens vast te leggen, dus je krijgt hier in wezen een installatie met twee camera's.

De hoofdcamera van 25 megapixels (f/1,7 diafragma) legt redelijk goed details vast en levert doorgaans heldere en kleurrijke opnamen die geschikt zijn voor Instagram en Facebook. Ondertussen zoomt de 8-megapixel (f/2.2) camera effectief uit op een opname voor een veel breder beeld. De resultaten zijn niet zo scherp van dichtbij als met de hoofdcamera, maar nogmaals, ze zijn solide om te delen met vrienden op sociale media.

Met een vlezige batterijcel van 4.000 mAh erin, is de Galaxy A50 gebouwd om lang mee te gaan.

Als je inzoomt, zijn de foto's lang niet zo gedetailleerd als je zult zien op geavanceerde vlaggenschepen, en de A50 kan niet dezelfde soort nuance leveren als het gaat om kleurverzadiging of het vastleggen van hoogtepunten, plus het dynamisch bereik is lang niet zo breed. Maar we hebben betere foto's gemaakt dan met een van de belangrijkste rivalen van de A50, de $ 300 Moto G7, hoewel de $ 400 Pixel 3a nog steeds aanzienlijk meer detail en kleurrijkdom levert.

Merk op dat de Galaxy A50 geen 4K-video opneemt - het is beperkt tot 1080p, maar zelfs dan waren de resultaten scherp en vloeiend. Ondertussen heeft de camera aan de voorzijde ook 25 megapixels en zijn er geweldige selfies voor nodig.

Batterij: hij blijft maar doorgaan

Met een vlezige batterijcel van 4.000 mAh erin, is de Galaxy A50 gebouwd om lang mee te gaan. We eindigden een dag meestal met ongeveer 35-40 procent van de lading, wat betekent dat je een buffer hebt voor een lange avond uit of misschien een zwaardere dag van streaming media en gamen. Het is een welkome traktatie om een budgetvriendelijke telefoon wat extra ademruimte te geven, hoewel er alternatieven zijn met een nog betere batterijduur, zoals de Moto G7 Power, met zijn 5000mAh-pack.

Er is geen draadloos opladen aan boord, want dat is een voordeel dat wordt bespaard voor veel duurdere handsets, maar de bekabelde snellader van 15 W geeft je een behoorlijk snelle opwaardering wanneer dat nodig is.

Software: Een heerlijke smaak van Pie

De Galaxy A50 draait op Android 9 Pie met dezelfde soort One UI-interface als op de Galaxy S10 en Galaxy Note10. Het is een elegante skin die veel schoner en minder omslachtig is dan de oude Android-skins van Samsung (voor het geval je ze hebt gebruikt). Samsung heeft legitiem nuttige en aantrekkelijke aanpassingen aan Android gemaakt, met het oog op eenvoud en gemakkelijke navigatie. Het heeft nog steeds alle geavanceerde mogelijkheden van Android, maar meer casual smartphonegebruikers zullen de verbeteringen van Samsung hier waarschijnlijk waarderen.

Samsung heeft legitiem nuttige en aantrekkelijke aanpassingen aan Android gemaakt, met het oog op eenvoud en gemakkelijke navigatie.

Bottom Line

Voor $ 350 voelt de Galaxy A50 als een geweldige deal. Met een fantastisch scherm, een strak ontwerp, een solide opstelling met drie camera's en een uitstekende batterijduur, laat het zien hoeveel telefoon je kunt krijgen zonder een arm en een been uit te geven aan een vlaggenschipapparaat. Toegegeven, $ 50 maakt een behoorlijk groot verschil in deze prijsklasse, en net zoals de A50 voordelen biedt ten opzichte van de $ 300 Moto G7, heeft de $ 400 Pixel 3a voordelen ten opzichte van de Galaxy A50.

Samsung Galaxy A50 versus Google Pixel 3a

De grootste van de bovengenoemde voordelen komt met de enkele camera van de Pixel 3a, die is overgenomen van het duurdere vlaggenschip Pixel 3. Het maakt enkele van de beste foto's die we op een smartphone hebben gezien. Je krijgt supergedetailleerde, goed beoordeelde foto's van één camera die routinematig beter is dan alles wat de A50 kan doen met drie camera's. De Pixel 3a heeft ook een snellere processor, wat minder vertragingen tijdens het gebruik betekent, en de aan de achterkant gemonteerde vingerafdruksensor is super betrouwbaar.

We denken dat het de extra $ 50 waard is - de Pixel 3a is de beste nieuwe telefoon van $ 400 die vandaag beschikbaar is. Als je echter het grotere 6-inch scherm van de Pixel 3a XL wilt, dan kijk je naar een stijging van $ 130 ten opzichte van de Galaxy A50. Dat is misschien een moeilijkere beslissing om te maken.

Nog een geweldige Galaxy

De Samsung Galaxy A50 is een van de meest indrukwekkende telefoons die je kunt kopen voor minder dan $ 400, met een stijlvol ontwerp dat de premium vlaggenschepen van Samsung weerspiegelt, een scherp scherm, een zeer goede camera-instelling en een lange batterijduur. Het is helaas een beetje traag en de vingerafdruksensor is frustrerend wisselvallig, maar dat zijn aanvaardbare bezwaren voor wat over het algemeen een goede deal is.

Specs

  • Productnaam Galaxy A50
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276335834
  • Prijs $349.99
  • Releasedatum juni 2019
  • Gewicht 12 oz.
  • Productafmetingen 6,24 x 2,94 x 0,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • Processor Exynos 9610
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Camera 25MP/8MP/5MP
  • Batterijcapaciteit 4, 000mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: