OnePlus 7 Pro Review: een baanbrekend vlaggenschip voor een ongelooflijke prijs

Inhoudsopgave:

OnePlus 7 Pro Review: een baanbrekend vlaggenschip voor een ongelooflijke prijs
OnePlus 7 Pro Review: een baanbrekend vlaggenschip voor een ongelooflijke prijs
Anonim

Bottom Line

Een middelmatige camera terzijde, de OnePlus 7 Pro is een van de beste, krachtigste telefoons die je vandaag kunt kopen - en de beste deal die je op een high-end toestel zult vinden.

OnePlus 7 Pro

Image
Image

We hebben de OnePlus 7 Pro gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

OnePlus is niet erg bekend in Noord-Amerika, maar dat zou kunnen en moeten veranderen met de release van de OnePlus 7 Pro. Het Chinese bedrijf heeft een toegewijde schare fans gecultiveerd door smartphones op vlaggenschipniveau te leveren, zij het met kleine aanpassingen die resulteren in een veel lagere prijs dan de topaanbiedingen van Samsung, Apple of Google.

De OnePlus 7 Pro is het eerste model dat overeenkomt met de recente oogst van ultra-premium handsets door hoogwaardige componenten te omarmen die het opnemen tegen onder meer de Samsung Galaxy S10, Apple iPhone XS en Huawei P30Pro. Het is ook de duurste OnePlus-telefoon tot nu toe. Over het algemeen slaagt het er op briljante wijze in om een van de beste allround telefoons op de markt te leveren tegen een prijs die honderden dollars lager ligt dan de concurrentie. Het is een waar wonder.

Image
Image

Ontwerp: Gewoon prachtig

Kijk eens naar de OnePlus 7 Pro. Zie je ergens een camera aan de voorkant? Er is geen iPhone-achtige inkeping, geen Galaxy-achtige uitsnijding en geen groot stuk rand boven het scherm. Waar is de camera dan? Verrassing, het is verborgen, alleen beschikbaar met een druk op de knop. Open gewoon de camera-app, schakel over naar de weergave aan de voorkant en deze komt onmiddellijk uit de bovenkant van de telefoon.

De OnePlus 7 Pro is niet de eerste telefoon met een pop-upcameramodule, maar het is wel de eerste grote die zijn weg naar dit deel van de wereld vindt. Dat maakt het een grappige nieuwigheid, maar het is eigenlijk super slim en handig. Het ontbreken van een permanente camera aan de voorzijde geeft de OnePlus 7 Pro zijn oogverblindende allure, en de pop-upactie is snel en effectief, met de OnePlus-classificatie duurzaam genoeg voor 300.000 totale gebruikscycli. Als je de telefoon eruit laat vallen, schuift de module er ook snel weer in, wat een coole truc is.

Met de camera uit het zicht, kan de OnePlus 7 Pro zijn enorme 6,67-inch scherm helemaal over de voorkant van de gebogen telefoon pleisteren, wat resulteert in het meest meeslepende scherm dat we op een smartphone hebben gezien. Het heeft een zeer kleine "kin" bezel aan de onderkant. De kin is niet zo uniform als op een iPhone, maar nogmaals, die iPhones hebben een gigantische inkeping aan de bovenkant. Dit is eigenlijk het hele scherm, wat inderdaad heerlijk is.

De telefoon voelt echter een beetje te groot aan. We houden normaal gesproken van grote telefoons (en gebruiken meestal de Apple iPhone XS Max met zijn 6,5-inch scherm), maar OnePlus 7 Pro voelt soms een beetje onpraktisch aan. Het is in de meeste gevallen zeker geen eenhandige telefoon, maar als je een enorm scherm in je zak wilt hebben, is er op dit moment geen betere optie.

Geen enkele andere telefoon heeft zo'n topontwerp, een prachtig scherm en een indrukwekkende snelheid voor deze prijs.

Aan de rechterkant van de telefoon, boven de aan/uit-knop, vind je de bekende schuifregelaar voor meldingen van het bedrijf. Het is als een verbeterde versie van de flikkerbare mute-schakelaar van de iPhone, waarmee je in een handomdraai kunt wisselen tussen bel-, tril- en stille modi - en je kunt het verder aanpassen als je wilt. Het is een handige kleine toevoeging die het gedoe bespaart door door softwaremenu's te bladeren om uw telefoon in een oogwenk stil te maken.

We hebben het Nebula Blue-model beoordeeld en het matglas is prachtig en onthult een diepblauwe tint die ingetogen is in plaats van overdreven flitsend. Het glanzend blauwe aluminium frame is ook een mooie aanvulling. Er is ook een minder onderscheidend Mirror Grey-model, evenals een nieuwere Almond-kleur die erg in het oog springt. Op de achterruit vind je de drie camera's gestapeld in een verticale module bovenaan in het midden, samen met het OnePlus-logo eronder en het woordmerk van het bedrijf onderaan.

Helaas is er hier geen 3,5 mm koptelefoonpoort en ook geen dongle-adapter voor bedrade koptelefoons. Die moet je zelf apart kopen. En aangezien er ook geen USB-C-koptelefoon in de doos zit, kan iedereen zonder Bluetooth- of USB-C-koptelefoon niet meteen privé naar muziek en media luisteren. Dat is een beetje vervelend. Hoewel OnePlus beweert dat de telefoon waterbestendig is, heeft deze niet dezelfde soort IP-certificering die gewoonlijk wordt gezien bij andere telefoons. We raden aan om het zo droog mogelijk te houden, vooral met die pop-upcameramodule.

De OnePlus 7 Pro wordt geleverd in modellen met 128 GB of 256 GB interne opslag, en zelfs 128 GB is best veel om mee te werken. Helaas kun je geen microSD-kaart gebruiken voor uitbreidbare opslag, dus denk goed na over hoeveel opslagruimte je uiteindelijk nodig hebt.

Bottom Line

Gezien het feit dat de OnePlus 7 Pro een gevilde versie van Android 9.0 Pie heeft, is het geen verrassing dat het installatieproces net zo eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is als de meeste andere nieuwe Android-telefoons. Houd gewoon de aan / uit-knop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt en volg de aanwijzingen op het scherm. U logt in op uw Google-account, kiest of u wel of niet wilt herstellen vanaf een back-up en gaat akkoord met de algemene voorwaarden. U zou binnen enkele minuten aan de slag moeten zijn.

Weergavekwaliteit: er is niets beters

Dit is waar de OnePlus 7 Pro zijn grootste impact maakt, dankzij zijn grote, mooie en uniek vloeiende 6.67 inch scherm. Zoals gezegd, is het een enorm scherm, en het ontbreken van een inkeping of uitsparing betekent dat niets je kijkervaring in de weg staat. Het is ook een ongelooflijk heldere en heldere QHD+ resolutie (3120 x 1440) AMOLED-scherm met onberispelijk contrast en inktzwarte niveaus.

Wat dit scherm echt onderscheidt, is de verversingssnelheid van 90 Hz. Dat betekent dat het scherm het beeld vaker ververst dan een typisch 60Hz-smartphonescherm, wat resulteert in een veel vloeiender uitziende interface dan we eerder hebben gezien. Compatibele games profiteren ook van de toegevoegde verversingssnelheid; zelfs scrollen door websites is fluweelzacht.

Dit door Samsung gemaakte paneel is het beste scherm dat we op een smartphone hebben gezien, zelfs beter dan Samsung's eigen Galaxy S10 op dat vlak.

Het klinkt als een klein voordeel, maar als je het eenmaal hebt ervaren, voelt het verschil dag en nacht aan - en moeilijk om van terug te komen. Alle vlaggenschiptelefoons in de toekomst zouden 90Hz-schermen moeten hebben. Vanaf nu is dit door Samsung gemaakte paneel het beste scherm dat we op een smartphone hebben gezien, en op dat vlak zelfs Samsung's eigen Galaxy S10 verslaan.

Net als bij de Galaxy S10 is er een vingerafdruksensor ingebouwd in het scherm, hoewel deze optische technologie gebruikt in plaats van een ultrasone scanner. Wat de reden ook is, de sensor van de OnePlus 7 Pro is dramatisch beter dan de ongelooflijk inconsistente Galaxy S10-sensor, die nog steeds zoveel mist als hij raakt, zelfs na een software-update. Onze duimen werden snel herkend door de OnePlus 7 Pro bij de eerste poging, ongeveer 90% van de tijd, en als dat niet het geval was, was het meestal een kwestie van ons de plaatsing van de duim verkeerd beoordelen.

Image
Image

Bottom Line

We hebben hogere snelheden geregistreerd op het 4G LTE-netwerk van Verizon met de OnePlus 7 Pro in ons gebruikelijke testgebied, ongeveer 10 mijl ten noorden van Chicago, dan we doorgaans hebben gezien met andere handsets. We zagen meestal ongeveer 45-50 Mbps down, in tegenstelling tot de 30-40 Mbps die we meestal zien bij een breed scala aan andere telefoons. De uploadsnelheid van 8-11 Mbps was vrij typisch. De OnePlus 7 Pro maakt eenvoudig verbinding met zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken.

Prestaties: het is een snelheidsduivel

De OnePlus 7 Pro wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 855, een van de absoluut snelste Android-processors van dit moment. Afhankelijk van het model dat je koopt, wordt de chip geflankeerd door 6 GB, 8 GB of 12 GB RAM. We hebben het maximale model met 12 GB aan boord getest, wat een absurde hoeveelheid RAM lijkt voor een smartphone, maar we moesten het op de proef stellen.

Ja hoor, het stelde niet teleur. De OnePlus 7 Pro is overal snel en de sensatie wordt versterkt door het 90Hz-scherm (blijf lezen). We hebben onderweg nergens merkbare vertraging ervaren en games zoals Asph alt 9: Legends en PUBG Mobile zagen er net zo goed uit als we op elke telefoon hebben gezien. Sommige 90Hz-compatibele games, zoals Pokémon Go, zagen er zelfs beter uit dan we elders hebben gezien.

Benchmarkscores kwamen overeen met onze anekdotische ervaring. In het werk van PCMark 2.0 benchmark-test, de OnePlus 7 Plus scoorde een 9, 753. Dat is bijna 500 punten hoger dan de Samsung Galaxy S10, die dezelfde processor heeft (zij het met 8 GB RAM). In GFXBench scoorde de OnePlus 7 Pro echter dezelfde scores als de S10: 21 frames per seconde (fps) in Car Chase en een solide 60 fps in de T-Rex-demo.

De prestaties worden ook verbeterd door de UFS 3.0 2-Lane interne opslag, die gegevens ongeveer twee keer zo snel leest en schrijft als de vorige UFS 2.1-standaard die op de meeste telefoons te zien is. Het helpt eventuele vertragingen te verminderen en zorgt verder voor een consistent boterzachte ervaring.

Geluidskwaliteit: goed, niet geweldig

Tussen de luidspreker aan de onderkant en het kleine oortje boven het scherm produceert de OnePlus 7 Pro solide stereoweergave voor muziek en media. Dolby Atmos 3D-audio-ondersteuning is ingeschakeld en de resultaten blijven vrij duidelijk totdat je het volume bij de bovenkant van het register verhoogt - dat is wanneer het afspelen een beetje warrig wordt en je de beperkingen van de luidsprekers kunt horen. De gesprekskwaliteit op het 4G LTE-netwerk van Verizon was echter constant sterk en de luidspreker was zo luid en duidelijk als we hadden gehoopt.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: de enige grote fout

Camerakwaliteit was meestal het grootste gebied waarop OnePlus tekortschiet in vergelijking met de duurdere vlaggenschipcompetitie, en dat is weer waar met de OnePlus 7 Pro. Aan de ene kant is dit de beste camera-instelling die OnePlus tot nu toe op een telefoon heeft gezet, maar het kan gewoon niet tippen aan de huidige marktleiders.

De OnePlus 7 Pro heeft een drievoudige camera-opstelling aan de achterkant, met een 48-megapixel standaardsensor, 16-megapixel ultrabrede sensor en een 8-megapixel telefoto 3x zoomlens. Dat is een veelzijdige opstelling vergelijkbaar met die op de Samsung Galaxy S10, waardoor je een zeer mooie zoomfunctie hebt die veel detail kan behouden bij ideale verlichting, evenals een groothoekmodus die een breder zicht op je omgeving biedt - geweldig voor landschappen en grote groepsfoto's.

Maar deze camera's leveren niet het soort consistente kwaliteitsresultaten die we van de Galaxy S10 hebben gekregen. Het is zeker mogelijk om een scherp gedetailleerde, goed beoordeelde opname te maken met veel licht, maar de resultaten zijn beter in mindere omstandigheden. Buitenopnames waren soms overbelicht en vervaagd, terwijl binnenopnamen vaak wazig of onduidelijk waren.

Onder de vlaggenschiptelefoons is de camerareeks van de OnePlus 7 Pro tweederangs.

Videobeelden zijn redelijk goed gelukt, met een maximale resolutie van 4K bij 60 fps, maar toch leverden de opnamen gewoon niet zo vaak op als we wilden. De Pixel 3-telefoons van Google leggen doorgaans veel meer details vast, terwijl de iPhone XS van Apple een veel consistentere prestatie levert. Helaas is de camerareeks van de OnePlus 7 Pro onder de vlaggenschiptelefoons tweederangs.

Aan de voorkant maakt de 16-megapixel pop-upcamera geweldige selfies en verschijnt snel genoeg om gezichtsbeveiliging haalbaar te maken. Dat gezegd hebbende, het is een eenvoudige 2D-camera zonder het soort 3D-scansensoren dat te zien is op de iPhone XS en LG G8 ThinQ, dus het is lang niet zo veilig als een optie. Voor de zekerheid raden we aan om in plaats daarvan de vingerafdruksensor te gebruiken.

Batterij: Gemaakt voor een sterke dag

Het batterijpakket van 4.000 mAh in de OnePlus 7 Pro is fors en komt boven de Galaxy S10 (3, 400 mAh) en iPhone XS Max (3, 174 mAh) uit. Het grote scherm met hoge resolutie en de snelle verversingssnelheid maken het echter zeker moeilijker dan concurrerende telefoons.

Met andere woorden, ondanks het stevige batterijformaat, is de OnePlus 7 Pro geen telefoon voor twee dagen. Echter, met typisch dagelijks gebruik - e-mails en surfen op het web, af en toe bellen, muziek streamen en een beetje games en video - eindigden we de dag meestal met een resterende lading van 40-50 procent. Hij is gemaakt voor intensief gebruik en zorgt ervoor dat je genoeg vulling hebt om games te spelen op je woon-werkverkeer en tv-programma's te streamen zonder opwaarderen.

De OnePlus 7 Pro heeft geen draadloos opladen aan boord - dat is een van de premium voordelen die het bedrijf consequent heeft vermeden ten gunste van lagere prijskaartjes. Met de 30W Warp Charge-stroomadapter kunt u uw handset echter snel opwaarderen met een USB-C-kabel.

Software: OxygenOS is een droom

Heeft OnePlus een Android-skin gemaakt die eigenlijk beter is dan de stock Pixel-aanpak van Google? Hoe verrassend dat ook klinkt, we komen in de verleiding om ja te zeggen. De OxygenOS-skin van het bedrijf wijkt niet significant af van de kern van Android 9.0 Pie, maar de toevoegingen en aanpassingen zorgen allemaal voor een aangenamere en nuttigere ervaring.

Het zijn eigenlijk de kleine dingen. We zijn dol op het aangepaste OnePlus-lettertype dat het biedt tijdens de installatie, wat de ervaring een onderscheidende smaak geeft. Evenzo minimaliseert de automatisch ingeschakelde Fnatic-gamingmodus (genoemd naar een esports-team) meldingen en leidt het extra verwerkingskracht en netwerkconnectiviteit naar games. Aan de andere kant dwingt de Zen-modus je om 20 minuten de stekker uit het stopcontact te halen, mocht je ervoor kiezen om zoiets te doen. Dat is jouw oproep.

Het belangrijkste is dat OxygenOS overal ongelooflijk soepel en vloeiend is en prachtig vloeit op het 90Hz-scherm. Zelfs de kernapps van het bedrijf (zoals Weer) zien er geweldig uit, net als de geanimeerde achtergronden aan boord. OnePlus heeft een uitstekende staat van dienst in het up-to-date houden van OxygenOS en synchroon met de nieuwste Android-versies, dus je kunt er redelijkerwijs van uitgaan dat de OnePlus 7 Pro jarenlang up-to-date zal blijven.

Prijs: een ongelooflijk koopje

Voor $ 669 voor het basismodel (6 GB RAM en 128 GB opslag) en $ 749 voor deze maximale editie met 12 GB RAM / 256 GB opslag, voelt de OnePlus 7 Pro als een koopje in de huidige vlaggenschiptelefoonmarkt. Vergelijk dat eens met de duurdere Galaxy S10 van $ 899, of zelfs de Galaxy S10+ van $ 999, die qua schermgrootte beter vergelijkbaar is. Je kunt het ook opnemen tegen de Google Pixel 3 XL ($ 899), en vooral de iPhone XS Max van $ 1099.

Geen enkele andere telefoon heeft dit soort topontwerp, een prachtig scherm en een indrukwekkende snelheid voor dit soort prijs. Camerakwaliteit is echter het enige grote nadeel, en het zou genoeg kunnen zijn om sommige smartphone-snappers te overtuigen om meer uit te geven voor een concurrerende toptelefoon.

OnePlus 7 Pro versus Samsung Galaxy S10

We waren enorm onder de indruk van de Samsung Galaxy S10, en die mening is niet veranderd, zelfs niet als we hem vergelijken met de OnePlus 7 Pro. Het is een van de beste high-end handsets die je vandaag kunt kopen, met een prachtig 6,1-inch geperforeerd scherm, een veelzijdige opstelling met drie camera's en handige voordelen zoals draadloos opladen, omgekeerd draadloos opladen en ondersteuning voor Gear VR-headsets.

De Galaxy S10 levert consistentere foto's op dan de OnePlus 7 Pro en heeft meer premium voordelen aan boord, maar de OnePlus 7 Pro doet anders zoveel voor $ 230 minder (basismodel). Het heeft het betere, grotere scherm en voelt nog sneller aan dankzij het 90Hz-scherm, OxygenOS en UFS 3.0 interne opslag. En de vingerafdruksensor is veel effectiever dan die van de Galaxy S10. Als een camera van lagere kwaliteit geen dealbreaker is, raden we de OnePlus 7 Pro aan boven de Galaxy S10.

Het is een geweldige telefoon voor een redelijke prijs

De OnePlus 7 Pro is een "budget ultra-premium vlaggenschip", het kan hangen met de hoogste van de high-end telefoons met het beste scherm dat er is, om nog maar te zwijgen van indrukwekkende snelheid en ontwerp. Er is echter één belangrijke afweging op het gebied van camerakwaliteit, met een array met drie lenzen die niet zo consistent is als duurdere zwaargewichten. Toch zou de OnePlus 7 Pro, gezien de fantastische prijs, veel potentiële vlaggenschipkopers tevreden moeten stellen met zijn opvallende ontwerp en uitstekende Android-ervaring. Afgezien van de camera is het een ongelooflijk indrukwekkende telefoon.

Specs

  • Productnaam 7 Pro
  • Productmerk OnePlus
  • UPC 723755131729
  • Releasedatum mei 2019
  • Productafmetingen 6,4 x 2,99 x 0,35 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM 6/8/12GB
  • Opslag 128/256GB
  • Camera 48MP/16MP/8MP, 16MP
  • Batterijcapaciteit 4, 000mAh
  • Poorten USB-C
  • Prijzen $749, $699, $669

Aanbevolen: