Google Pixelbook Go Review: een prachtig uitgevoerde Chromebook voor een zware prijs

Inhoudsopgave:

Google Pixelbook Go Review: een prachtig uitgevoerde Chromebook voor een zware prijs
Google Pixelbook Go Review: een prachtig uitgevoerde Chromebook voor een zware prijs
Anonim

Bottom Line

De Google Pixelbook Go heeft de pasvorm en afwerking van een eersteklas laptop, maar heeft te maken met zware concurrentie in zijn prijsklasse.

Google Pixelbook Go

Image
Image

We hebben de Google Pixelbook Go gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Chromebooks bevinden zich in een precaire positie op de laptopmarkt. Chrome OS kan misschien aan de behoeften van veel gebruikers voldoen, maar ze kunnen niet elke taak aan die een Windows- of Mac OS-laptop kan. Chromebooks zijn ook gedurende het grootste deel van hun geschiedenis goed geprijsd en bevinden zich consequent in het bereik van minder dan $ 500.

Hier is echter het probleem van Google. Het wil dat iedereen Chromebooks ziet als mooie, capabele apparaten, dus heeft het de afgelopen jaren het heft in eigen handen genomen en zijn eigen apparaten gemaakt. Google heeft geweldig werk geleverd op het gebied van hardware en industrieel ontwerp, maar deze apparaten hebben de prijspunten van zijn Chromebooks (met name het originele Pixelbook) op gevaarlijk terrein geduwd, waar ze nu concurreren met veel zeer capabele laptops.

De Google Pixelbook Go, aan de andere kant, vindt een meer smakelijke middenweg. Het is een zeer solide, doordacht ontworpen en uiterst draagbaar apparaat dat een beetje in prijs da alt. Sommige van de modellen met een hogere specificatie hebben mogelijk hetzelfde probleem, maar over het algemeen is er hier veel om van te houden. Laten we eens kijken wat de Pixelbook Go goed doet en waar hij aan moet werken.

Image
Image

Design: Dun, strak en stevig gebouwd

Google wint veel punten op het gebied van design met de PixelBook Go. Bijna alles aan het gebruik van dit stille, slanke apparaat is plezierig. De magnesiumconstructie voelt oerdegelijk aan, zonder een vleugje flex wanneer het wordt opgepakt en gedragen door de hoeken. Dit is vooral indrukwekkend gezien de magere dikte van 0,5 inch.

Ik wist niet wat ik moest voelen over de golvende, geribbelde textuur aan de onderkant toen ik hem voor het eerst uit de doos haalde. Ik lig 's nachts niet wakker en maak me zorgen over het ontwerp van de onderkant van mijn laptop, maar het is toch een ontwerpbeslissing die het waard is om over te praten. Het groeide echter op me tijdens het testen van het apparaat, en het lijkt te helpen voorkomen dat het apparaat te veel op mijn schoot glijdt wanneer ik probeer te schrijven.

Bijna alles aan het gebruik van dit stille, slanke apparaat is plezierig.

De PixelBook Go heeft een toetsenbord met achtergrondverlichting en een nogal ondiep toetsenbord, maar zeer snelle, pittige feedback en snelle toetsteruggave. Ik kan zien dat het misschien niet voor iedereen is, maar ik heb echt genoten van typen op de Pixelbook Go. Ik vond het heel gemakkelijk om snel en natuurlijk te beginnen met typen zonder veel aanpassingsperiode, wat vaak nodig is bij het aanpassen aan de onhandige toetslay-outs die vaak worden aangetroffen op kleinere laptops. Het touchpad vereist iets meer kracht en reist iets verder dan verwacht. Geen dealbreaker, maar iets om op te merken.

Wat betreft poorten, verwacht niet veel. De PixelBook Go heeft twee USB-C-poorten, die zowel kunnen worden gebruikt voor opladen als voor weergave-uitvoer, en een hoofdtelefoonaansluiting. Dit is geen schat aan connectiviteit, maar nogmaals, het is een Chromebook, geen mobiel werkstation of een gaming-laptop. Gebruikers kunnen nog steeds kiezen voor een USB-C-hub om externe muis- en toetsenbordconnectiviteit en externe opslag mogelijk te maken.

De meest in het oog springende omissie van Google is het volledige gebrek aan biometrie. Gebruikers moeten bij het inloggen kiezen uit een wachtwoord of pincode, hoewel de optie om het vergrendelingsscherm weer te geven bij het ontwaken uit de slaapstand standaard volledig is uitgeschakeld.

Image
Image

Configuratieproces: Sneller dan normaal

Het instellen van de PixelBook Go kostte minder tijd dan ik gewend ben met Windows 10-laptops, die in de loop der jaren te lijden hebben gehad van een geleidelijke en irritante setup-creep. Google heeft de zaken hier vrij licht gehouden en het is vrij eenvoudig om door de bestaande opties te bladeren.

Display: Geen klachten

Het 13,3-inch, 1920x1080-scherm op de PixelBook Go is niet het meest adembenemende scherm dat ik ooit heb gezien, maar het is goed genoeg om nooit echt een probleem te zijn. Het scherm is helder en scherp, waardoor het lezen van tekst erg prettig is.

Buiten een hoek houdt het scherm niet zo goed stand en verliest het heel snel helderheid als het vanaf de zijkanten wordt bekeken. Dit was geen enorme last tijdens mijn testen, maar het is iets om op te merken.

Het scherm van de Pixelbook Go ondersteunt ook aanraking, wat ik zelf niet echt veel gebruikte omdat het scharnier maar 45 graden kan draaien. Zonder de mogelijkheid om de laptop in een tablet om te zetten, vind ik het opnemen van aanraking gewoon niet zo handig. De enige keer dat het nuttig was om een touchscreen te hebben, was toen ik probeerde een aantal Android-games te downloaden en te spelen, waarvan er vele speciaal zijn ontworpen met het oog op aanraking. Zelfs nog, proberen om het scherm comfortabel vast te houden om het als een tablet te gebruiken, is behoorlijk onhandig met het toetsenbord in de weg.

Image
Image

Prestaties: Gemengde resultaten

De versie van de Pixelbook Go die ik heb getest, heeft een Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en 128 GB SSD-opslag, voor een totaal van $ 849. Het basismodel, dat $ 649 kost, gebruikt een Intel Core m3, 8 GB RAM en een magere 64 GB aan opslagruimte.

Tijdens het opstarten, uit de slaapstand halen en ontgrendelen was de Pixelbook Go razendsnel. Toen ik in Chrome werkte, wat het grootste deel van mijn tijd was, was het apparaat over het algemeen ook erg pittig. Tijdens het afspelen van YouTube bleef de Pixelbook Go echter aanzienlijk achter bij het in- en uitschakelen van volledig scherm.

Helaas kwam deze laggy-ervaring ook terug bij het gebruik van een groot aantal Android-apps. De meeste van deze apps werden gelanceerd in een portret-georiënteerd, telefoonvormig venster en ondervonden soms traagheid bij het overschakelen naar volledig scherm. Een paar apps moesten opnieuw worden opgestart om ook van formaat te kunnen wisselen, een ongemakkelijke ervaring.

Deze problemen waren zeker de minderheid van mijn ervaring, die meestal erg soepel verliep, maar ze waren er nog steeds. Gezien de prijs van deze laptop is dit een beetje jammer, aangezien ik niet veel van het apparaat vroeg.

Productiviteit: Typische Chromebook-reserveringen

De vraag die altijd opkomt bij een Chromebook is: "Kan dit apparaat mijn huidige computer vervangen?" Het antwoord op deze vraag is niet al te veel veranderd, maar er zijn kleine dingen die de zaken in het voordeel van Google een beetje beïnvloeden.

Het toetsenbord is een echte plus in het voordeel van de Pixelbook Go. Het hebben van een solide, responsief toetsenbord dat prettig is om op te typen, maakt een groot verschil. Er zijn tal van andere toetsenborden op kleinere laptops in deze categorie die frustrerend genoeg zijn om een extern toetsenbord nodig te hebben voor langdurig gebruik, maar de Pixelbook Go is daar niet een van.

De geclaimde levensduur van de batterij van 12 uur is in ieder geval een onderschatting van Google. Ik kon zonder problemen 13 bereiken.

Kan de Pixelbook Go echter een laptop of desktop vervangen? Voor mij is het antwoord nee. Ik gebruik mijn computer echter voor videobewerking en gaming, dus het antwoord zou altijd nee zijn. Maar ik zou de Pixelbook Go graag als tweede computer gebruiken voor alle keren dat ik eigenlijk iets anders moet doen. Gebruikers die ook niet veel meer met hun computer hoeven te doen dan schrijven, lezen, surfen op het web en multimediagebruik, zullen merken dat ze dit zonder zorgen hun primaire computer kunnen maken.

Audio: Minder dan ideaal, maar beter dan sommige

Het enige waar ik Google krediet voor ga geven met de PixelBook Go, is het tegengaan van de trend om nutteloze naar beneden gerichte luidsprekers aan de achterkant van het apparaat te plaatsen. De PixelBook Go heeft in ieder geval een stereoluidsprekerpaar aan de voorzijde, waardoor het geluid hoorbaar is. Het slechte nieuws is dat deze luidsprekers overdreven blikkerig klinken en behoorlijk raspen bij hoge volumes. Je zult zeker een koptelefoon of een Bluetooth-luidspreker willen gebruiken wanneer je iets doet met audio op dit apparaat.

Netwerk: Geweldig gemengd gebruik

Wi-Fi is belangrijker op de Pixelbook Go dan op welke andere laptop dan ook, gezien het cloudgebaseerde karakter van Chromebooks. Het goede nieuws is dat de Pixelbook Go uitstekend presteerde in de gemengde variëteit aan wifi-situaties waaraan ik hem tijdens het testen onderwierp. Kopers hoeven zich geen zorgen te maken binnen deze afdeling.

Image
Image

Camera: Onverwacht goed

Hoewel niet op het niveau van moderne smartphones, verslaat de 1080p-camera op de Pixelbook Go zeker de laptopconcurrentie. Dit is een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien voor laptops, maar het maakt het verschil tussen een wazig, korrelig videogesprek met iemand en een duidelijk, consistent videogesprek.

Batterij: Onverslaanbaar

De levensduur van de batterij is een gebied waarop de Pixelbook Go absoluut foutloos is. De 12 uur geclaimde levensduur van de batterij is in ieder geval een onderschatting van Google. Ik kon zonder problemen 13 bereiken.

Om het nog beter te maken, biedt de Pixelbook Go ondersteuning voor snel opladen, zodat je 2 uur kunt opladen na 20 minuten opladen. Door de geweldige levensduur van de batterij en de geweldige oplaadsnelheid is de Pixelbook Go vrijwel altijd klaar voor gebruik. Na het gebruik van een aantal gaming-laptops die last hadden van verlatingsangst als ze langer dan een uur niet op de stroomvoorziening waren aangesloten, was dit een zeer welkome verandering van tempo.

Software: beperkt tot de mogelijkheden van Chrome

Als je niet zo bekend bent met Chromebooks en de algehele software-ervaring, zijn hier de grote lijnen: Chrome OS is in de eerste plaats een browsergestuurd besturingssysteem, met de toegevoegde mogelijkheid om Android-apps uit te voeren. Alles wat u normaal gesproken zou doen met een webbrowser of op een Android-telefoon, kunt u bereiken met de Pixelbook Go. Dit is een enorme en steeds groter wordende lijst met mogelijkheden die het meeste dekt waar mensen laptops voor gebruiken, maar het dekt niet alles, en dat zal voor sommige mensen een knelpunt zijn.

Als je zeker weet dat je behoeften de mogelijkheden van een Chromebook niet overtreffen en je een fan bent van het ontwerp, kan ik me niet voorstellen dat je teleurgesteld zult zijn door de Pixelbook Go.

Je kunt geen pc-games spelen, je kunt Adobe's Creative Suite niet gebruiken en je kunt de desktopversies van Microsoft Office niet installeren. Als je geen van die dingen zou missen, zou je waarschijnlijk helemaal in orde zijn met een Chromebook zoals de Pixelbook Go. Evenzo, als u op zoek bent naar een secundaire computer (misschien heeft u al een desktop), is een Chromebook absoluut logisch.

Prijs: grenst aan hoog

Bij een adviesprijs van $ 849 is de versie van de Pixelbook Go die ik heb getest nog steeds de prijs waard, maar marginaal. Voor deze prijs kun je een Asus Zenbook 13 of een instapmodel Lenovo ThinkPad E590 kopen, die geen van beide dezelfde beperkingen hebben als de Pixelbook Go. Ik denk nog steeds dat de Pixelbook Go een beter gebouwde, steviger aanvoelende laptop is, maar hij kost veel voor wat hij levert.

Het instapmodel van $ 649 met een Intel Core m3, 8 GB RAM en 64 GB opslag bestaat voor een interessantere prijspositie, maar ik kan niet rechtstreeks met de prestaties spreken. Het heeft ook iets minder opslagruimte dan ik zou aanbevelen op een laptop, maar gezien de manier waarop Chromebooks worden gebruikt, zou je waarschijnlijk kunnen rondkomen met behulp van wat externe en/of cloudopslag in de mix.

Alle andere modellen zijn moeilijker aan te bevelen. Voor $ 999 kost de op een na duurste Pixelbook Go-optie net zoveel als het originele Pixelbook, en zelfs de Dell XPS 13. Voor $ 1.399 - de duurste optie - zou je een MacBook Air, 13-inch MacBook Pro of Razer Blade Ste alth 13, naast tal van andere zeer capabele laptops. Als je nog steeds een Pixelbook Go voor deze prijzen koopt, gaat het je waarschijnlijk niet meer om de kosten.

Google Pixelbook Go versus Dell XPS 13 2-in-1

Voor $999 kunt u een Dell XPS 13 2-in-1 krijgen met een Intel Core i5-processor, 8 GB geheugen en 256 GB SSD-opslag. Voor diezelfde prijs kijk je naar de Pixelbook Go met 128 GB opslagruimte en 16 GB RAM. Tussen deze twee zou ik de Dell aanbevelen boven het Pixelbook, aangezien het Windows 10 draait, wordt geleverd met twee Thunderbolt 3-poorten, een vingerafdruklezer en een microSD-kaartlezer.

De Pixelbook Go heeft het voordeel dat hij iets lichter is, een langere batterijduur heeft en een 1080p-camera heeft. Stap echter over op het $ 849- of $ 649-model, en de Pixelbook Go vertegenwoordigt ook een potentieel betere waarde.

Al met al, als je zelfs $ 1000 in je budget kunt vinden, ben je misschien beter gediend door de XPS 13, maar als het een uitdaging is, bieden de goedkopere van de twee Pixelbook Go-opties een geweldig alternatief.

Geweldig product tegen een moeilijke prijs

Google's Pixelbook Go is, in een vacuüm, echt een geweldig product om te gebruiken. Het enige dat het tegenhoudt, is de prijs, waardoor het voor de meeste mensen moeilijk aan te bevelen is als primaire computer. Alles bij elkaar genomen, als je er zeker van bent dat je behoeften de mogelijkheden van een Chromebook niet overtreffen en je een fan bent van het ontwerp, kan ik me niet voorstellen dat je teleurgesteld zult zijn door de Pixelbook Go.

Specs

  • Productnaam Pixelbook Go
  • Productmerk Google
  • UPC B07YMM4YC1
  • Releasedatum oktober 2019
  • Gewicht 2.93 lbs.
  • Productafmetingen 12,2 x 8,1 x 0,5 inch.
  • Processor 8e generatie Intel Core m3-, i5- of i7-processor
  • Graphics Intel HD Graphics 610
  • Beeldscherm 13,3 inch 1920x1080 OF 4K Ultra HD 3840x2160 LCD-aanraakscherm
  • Geheugen 8, 16GB RAM
  • Opslag 64, 128, 256GB SSD
  • Batterij 47Wh
  • Poorten 2x USB-C, hoofdtelefoonaansluiting
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Platform Chrome OS
  • Prijs $649-$1, 399

Aanbevolen: