Samsung Galaxy Note10 Review: een productiviteitskrachtpatser van twijfelachtige waarde

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Note10 Review: een productiviteitskrachtpatser van twijfelachtige waarde
Samsung Galaxy Note10 Review: een productiviteitskrachtpatser van twijfelachtige waarde
Anonim

Bottom Line

Er is veel om van te houden over de Galaxy Note10, van het prachtige ontwerp en scherm tot de stevige specificaties, maar hij is niet zo premium als de extra-capabele Galaxy Note10+.

Samsung Galaxy Note10

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Note10 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Samsung's Galaxy Note-telefoons hebben lang de reputatie gehad de grootste en krachtigste te zijn, om nog maar te zwijgen van enkele van de duurste. Combineer dat met de kenmerkende functie van de Note als de enige telefoon op vlaggenschipniveau met een pop-out stylus, en de telefoons zijn relatief niche-aanbiedingen voor zakelijke gebruikers.

Voor 2019 heeft Samsung gekozen voor een iets andere aanpak. De Galaxy Note10 is nog steeds groot, zeer krachtig en erg duur - en nogmaals, het is echt een geweldige handset. Er is echter ook een nieuw Galaxy Note10+-model dat nog groter is, beschikt over geavanceerde technologie en extra mogelijkheden, en iets meer geld kost.

Aan de ene kant maakt dat de standaard Galaxy Note10 de meer betaalbare en toegankelijke versie van het pakket, met het slanke herontwerp waardoor het ook veel slanker aanvoelt dan de extra grote Galaxy Note 9 van vorig jaar. Samsung's versieringen voor de Note10 vertroebelen de waardevergelijking, waardoor dit model van bijna $ 1000 vreemd genoeg teleurstellend aanvoelt gezien de investering. De meeste gebruikers die gewoon het beste van het beste willen, willen de volledig uitgeruste Note10+ of de meer betaalbare S10 kopen.

Image
Image

Ontwerp: het is een schoonheid

Wat een verschil maakt een jaar. We waren dol op de Galaxy Note 9 vanwege het enorme scherm, de enorme kracht en de batterijduur, maar de zeer omvangrijke vorm kan het voor sommige gebruikers erg moeilijk maken om ermee om te gaan. De Galaxy Note10 maakt serieuze stappen op dit gebied. Als je ooit een kleinere, slankere Galaxy Note hebt gewild, dan is dit hem.

De Galaxy Note10 is in alle opzichten kleiner dan zijn voorganger, grotendeels dankzij het wegsnijden van de vreemde zwarte rand boven en onder het scherm van de Note 9. Er is nog steeds een klein vlekje aan de onderkant van de telefoon, maar door de camera aan de voorzijde in een klein gaatje in het midden bovenaan het scherm te plaatsen, wordt veel dode ruimte van het ontwerp verwijderd. Het is ook een betere locatie dan het perforatiegaatje rechtsboven van de Galaxy S10 van dit voorjaar, omdat het minder snel van invloed is op de UI-elementen in de hoek die in gebruik zijn.

Gezien de prijs is het geen verrassing dat de Galaxy Note10 absoluut luxueus aanvoelt om vast te houden en naar te kijken.

Over het algemeen is de telefoon bijna 0,4 centimeter korter dan de Note 9, om nog maar te zwijgen van bijna 0,2 centimeter smaller en ongeveer een millimeter slanker. Voeg een gewicht toe dat 33 gram lichter is dan voorheen, en het verschil voelt over het algemeen behoorlijk aanzienlijk. Als de Note 9 te groot leek, voelt de Note10 nu misschien precies goed. En als je nog steeds het extra formaat wilt - nu met extra scherm erbij - dan heeft de Galaxy Note10+ een identiek ontwerp met afmetingen die dichter bij de Note 9 liggen (behalve met dezelfde dunheid als de Note10).

Gezien de prijs is het geen verrassing dat de Galaxy Note10 absoluut luxueus aanvoelt om vast te houden en naar te kijken. Het bouwt voort op het verbluffende herontwerp van de Galaxy S10 met een superslank, taps toelopend aluminium frame en een iets strakkere algehele look, wat een beter oppervlak biedt voor de S Pen-stylus. De 4,1-inch blauwe S Pen schuift recht in het gat aan de onderkant van de telefoon en kan eenvoudig worden verwijderd door hem in te drukken en vervolgens de pen eruit te trekken. Het laadt zelfs op terwijl het in de telefoon zit, om ervoor te zorgen dat de Bluetooth-mogelijkheden altijd klaar zijn wanneer dat nodig is.

De Galaxy Note10 is flitsender dan ooit - tenminste als je de kleur van het Aura Glow-achterglas kiest, zoals hier te zien is. Afhankelijk van hoe het licht erop v alt, krijg je een dynamisch regenboogeffect dat opv alt, zelfs bij de steeds levendiger wordende vlaggenschip-smartphone-concurrenten. Toegegeven, het effect kan een beetje veel zijn, zelfs voor degenen onder ons die van flitsende telefoons houden. Als je iets subtielers wilt, zijn de opties Aura White en Aura Black veel minder agressief.

Samsung heeft de Note10 gelukkig verpakt met een stevige 256 GB interne opslag, standaard, met de optie om extra te betalen voor een editie van 512 GB. De meeste gebruikers zouden 256 GB voldoende ruimte moeten vinden, maar als je later meer opslagruimte wilt toevoegen, heb je pech. De standaard Note10 heeft de mogelijkheid verwijderd om microSD-kaarten te gebruiken voor uitgebreide opslag, hoewel de duurdere Note10+ die optie nog steeds heeft. Het is een manier waarop het kleinere model zich gekapt voelt.

Samsung's afwerking zorgt ervoor dat de Note10 minder aanvoelt als de topklasse krachtpatser die de Note hoort te zijn.

Helaas verliest de Note10 ook de 3,5 mm koptelefoonpoort - iets wat Samsung daarvoor gebruikte om Apple te bespotten. U kunt de meegeleverde USB-C-oordopjes gebruiken, een Bluetooth-hoofdtelefoon gebruiken of een USB-C-naar-3,5 mm-adapter kopen om op uw standaardstekker te bevestigen. Gelukkig heeft de Note10 nog steeds een IP68-classificatie voor stof- en waterbestendigheid, wat betekent dat het in orde zou moeten zijn nadat hij tot 30 minuten in 5 voet zoet water is ondergedompeld. De garantie van Samsung dekt echter geen water- of stofschade, dus u moet nog steeds langdurige blootstelling aan de elementen vermijden indien mogelijk.

Net als op de Galaxy S10 bevindt de vingerafdruksensor van de Note10 zich in het scherm zelf. In tegenstelling tot de Galaxy S10 werkt deze eigenlijk best goed. Het is niet foutloos, maar we zagen veel meer consistente herkenningsresultaten dan op het kernvlaggenschip van Samsung. De OnePlus 7 Pro heeft echter nog steeds de meest betrouwbare in-display-sensor die we tot nu toe hebben gebruikt.

Configuratieproces: geen problemen hier

Het instellen van de Galaxy Note10 voelt niet anders dan de Galaxy S10 ervoor, en lijkt erg op andere Android 9 Pie-verpakkingstelefoons. Houd de aan / uit-knop aan de linkerkant van de telefoon een paar seconden ingedrukt om de telefoon in te schakelen en volg de software-aanwijzingen die kort daarna verschijnen. U moet verbinding maken met een wifi- of mobiel netwerk, de algemene voorwaarden accepteren en uit een paar opties kiezen. U zou binnen enkele minuten aan de slag moeten zijn.

Image
Image

Weergavekwaliteit: uitstekend, maar niet de beste

Het 6,3-inch Dynamic AMOLED Infinity-O-scherm van de Galaxy Note10 is groot, prachtig en verrassend met een lagere resolutie dan de Note 9, Note10+ en Galaxy S10. We zeggen 'verrassend' omdat het moeilijk is om veel verschil te zien.

Uiteindelijk is het scherm van de Note10 uitstekend, met een geweldig contrast, HDR10+-certificering voor krachtigere beelden in ondersteunde inhoud en een groot canvas voor games, films en meer.

Dit is een Full HD+ (2280 x 1080) scherm, effectief 1080p, terwijl die andere telefoons een scherper Quad HD+ paneel (3040 x 1440 op de Note10+) gebruiken. Met andere woorden, die telefoons bevatten meer pixels in hun schermen, maar het verschil in helderheid is extreem klein. Met de Note10 en 6,1-inch Galaxy S10 naast elkaar is er een klein verschil in scherpte als het gaat om tekst en pictogrammen, maar alleen als je heel goed kijkt.

Uiteindelijk is het scherm van de Note10 uitstekend, met een geweldig contrast, HDR10+-certificering voor krachtigere beelden in ondersteunde inhoud en een groot canvas voor games, films en meer. Maar bijna alle telefoons in deze prijsklasse bieden scherpere, hoogwaardigere panelen dan alleen 1080p, en we kunnen niet anders dan het gevoel hebben dat Samsung op dit gebied ondermaats wordt geleverd met de Note10. Voor een prijs die zo hoog is, is het redelijk om beter te verwachten.

Image
Image

Prestaties: het is een beest

De Samsung Galaxy Note10 is een absolute snelheidsduivel, die de Qualcomm Snapdragon 855-processor verpakt met een stevige 8GB RAM ernaast. Dat is dezelfde chip als in de Galaxy S10 en OnePlus 7 Pro, samen met andere top-Android-vlaggenschepen dit jaar, en de prestaties waren supersoepel tijdens onze tests. Om de Android-gebruikersinterface te omzeilen, gooiden we maar heel weinig problemen onze kant op, apps en games liepen allemaal buitengewoon goed en we hadden over het algemeen geen klachten.

Benchmark-tests bevestigen onze praktijkervaring. We hebben een score van 10, 629 genoteerd met behulp van PCMark's Work 2.0-prestatietest, wat de beste score is die we tot nu toe hebben gezien. Vergelijk dat met 9, 753 op het 12 GB RAM-model van de OnePlus 7 Pro en 9, 276 op het standaard Galaxy S10-model. Ondertussen gaf GFXBench ons 39 frames per seconde (fps) op de Car Chase-test - bijna het dubbele van die andere telefoons - en 60 fps op T-Rex met de Note10.

Het scherm met een lagere resolutie van de Galaxy Note10 draagt zeker bij aan de verbeterde benchmarkresultaten, maar het zijn toch indrukwekkende cijfers.

Connectiviteit: soepel en snel

We hebben de standaard 4G LTE-compatibele versie van de Galaxy Note10 getest op het netwerk van Verizon, net ten noorden van Chicago, en zagen dezelfde soort snelheden die we gewoonlijk opnemen: ongeveer 35-40 Mbps download en 7-11 Mbps upload. De Note10 werkt ook prima op zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken.

Samsung heeft de 5G-compatibele versie van de Galaxy Note10 in Noord-Amerika niet uitgebracht, maar een 5G-versie van de Galaxy Note10+ is exclusief beschikbaar voor Verizon-klanten. Toegegeven, 5G-dekking is momenteel zeer beperkt in Noord-Amerika, maar de snelle beschikbaarheid zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Geluidskwaliteit: Luid en duidelijk

De Galaxy Note10 heeft geen oortje aan de bovenkant van het scherm, maar kiest in plaats daarvan voor een klein gaatje aan de bovenkant van de telefoon. Het doet echter niets af aan de output, muziek klinkt geweldig met de stereo-feed die is verdeeld tussen dat gat en de grotere onderste luidspreker, en de Note10 wordt behoorlijk luid zonder de helderheid te verliezen. De gesprekskwaliteit was ook sterk.

Image
Image

Camera- en videokwaliteit: sensationele foto's voor alle fotografen

Hoewel de Galaxy Note10 nu in een verticale stapel is gerangschikt in plaats van een horizontale lijn, heeft hij dezelfde array met drie camera's als de Galaxy S10. Dat is een zeer, zeer goede zaak. Deze superveelzijdige opstelling geeft je een groothoeksensor van 12 megapixels, een telelenssensor van 12 megapixel voor 2x optische zoom en een ultragroothoeklens van 16 megapixels die je het soort grote, brede opnamen geeft die je normaal gesproken zou moeten maken minstens 10 stappen terug voor.

Tussen deze drie kun je niet alleen constant mooie foto's maken, maar heb je ook de mogelijkheid om de juiste camera te kiezen om elke foto in te kaderen. De ultrabrede sensor heeft geen optische beeldstabilisatie, maar aangezien hij meer is ontworpen voor landschapsfoto's en andere afstandsfoto's, is het sowieso niet het soort camera dat je nodig hebt voor snel bewegende actiefoto's.

In een shootout tussen de Apple iPhone XS Max ($ 1099) en de Pixel 3a XL ($ 479) - die dezelfde camerasensor heeft als de Pixel 3 XL ($ 899) - kregen we meestal de meest gebalanceerde foto's van de Galaxy Note10. Dat was vooral duidelijk bij opnamen buitenshuis, waarbij de Pixel 3a XL de neiging had om alles er somberder uit te laten zien dan het in werkelijkheid was, terwijl de iPhone XS Max soms highlights (zoals wolken) uitblies.

De Pixel 3a XL won met close-up gebladertedetails (waar de opname van de Note10 een beetje overbelicht was), maar over het algemeen gaven we de voorkeur aan de Note10 in de meeste vergelijkingsopnames. Het raakte consequent de juiste balans tussen detail en levendigheid zonder overboord te gaan.

Het is ook een superster voor het maken van video's, met scherpe en gedetailleerde 4K HDR10+-opnamen tot 60 fps, evenals gelikte superslow-mo-beelden. De Note10 mist de toegevoegde dieptegevoelige camera van de Note10+, dus de leuke Live Focus-opnamemodi - die een achtergrond rond een persoon of ding kunnen vervagen of verkleuren - zijn zonder deze niet zo effectief.

Batterij: niet zo opmerkelijk

Hier is nog een gebied waarin de Galaxy Note10 tekort lijkt te schieten. De Galaxy Note 9 van vorig jaar bood een epische levensduur van de batterij met een cel van 4.000 mAh erin, maar de Note10 gaat terug naar 3. 500 mAh, nauwelijks voor het pakket van 3. 400 mAh in de Galaxy S10. De prestaties liggen ook redelijk dicht bij de S10: we beëindigen het gebruik van een gemiddelde dag meestal met ongeveer 30 procent in de tank, wat een beetje ademruimte biedt als we extra tijd besteden aan games of streaming media.

Dat is best goed, maar we verwachten meer van de productiviteitsgerichte Note-lijn. We prezen de verbazingwekkende levensduur van de batterij van de Galaxy Note10+ en zijn stevige 4, 300mAh-pakket, maar de standaard Note10 beknibbelt op die bepalende Note-functie. Het is teleurstellend. Zelfs de Galaxy A9-telefoon uit het middensegment van $ 350 heeft een groter pakket van 4.000 mAh aan de binnenkant.

De Note10 biedt in ieder geval nog steeds zowel draadloos opladen als PowerShare "omgekeerd" draadloos opladen, waarmee je een andere draadloos oplaadbare telefoon op de achterkant kunt plaatsen voor een herlading, wat in een mum van tijd van pas zou kunnen komen.

Image
Image

Software: de S Pen is machtig

De Galaxy Note10 gebruikt dezelfde One UI-skin op Android 9 Pie die we hebben gezien op de Galaxy S10 en andere recente Samsung-modellen. De One UI-interface richt zich op eenvoud en gemakkelijke toegang tot functies, waarbij de Android-kerninterface op handige manieren wordt gestroomlijnd en tegelijkertijd een schone, aantrekkelijke uitstraling behouden blijft.

Wat hier anders is, is natuurlijk de opname van de S Pen-stylus en hoe dat speelt in de manier waarop je de telefoon gebruikt. De S Pen voegt een aantal functies toe aan de Note-ervaring, en voor de gemiddelde gebruiker is het handigst de mogelijkheid om notities te maken zonder door het vergrendelscherm te gaan en de interface te openen.

Je kunt de S Pen van ver gebruiken om door dia's in een presentatie te bladeren, tussen foto's te bladeren of video af te spelen en te pauzeren.

Verwijder gewoon de stylus van de telefoon en je kunt meteen alles op het zwarte scherm noteren. Het is als een klein notitieblok in je zak en de notities worden automatisch opgeslagen, zodat je geen telefoonnummer, boodschappenlijstje of wat je ook probeerde op te nemen, kwijtraakt. De mogelijkheid om uw handschrift te vertalen naar getypte tekst is ook een enorme toevoeging, en de resultaten waren behoorlijk goed in onze tests - niet perfect, maar consistenter dan verwacht.

Voor de productiviteitsmarkt is de stylus van de Note10 bedoeld, de draadloze Bluetooth-connectiviteit biedt een aantal leuke voordelen. U kunt de S Pen bijvoorbeeld van veraf gebruiken om door dia's in een presentatie te bladeren, tussen foto's te bladeren of video af te spelen en te pauzeren. U kunt ook op afstand het volume van muziek regelen of foto's maken. Dit zijn natuurlijk behoorlijk nichemogelijkheden, maar dat is de waarde van de Note10 ten opzichte van een typische stylusvrije smartphone.

Prijs: het klopt gewoon niet

Hier hebben we echt moeite met de Samsung Galaxy Note10. Met $ 950 is de Note10 $ 150 goedkoper dan de grotere Note10+, dus er is een duidelijke kloof tussen hen. Maar door de afwerking van Samsung voelt de Note10 minder aan als de topklasse krachtpatser die de Note zou moeten zijn. De kleinere batterij betekent dat hij niet zo lang meegaat als de Note10+, de verwijderde microSD-poort maakt hem minder veelzijdig en het scherm met een lagere resolutie voelt alsof ze er een snee in hebben gemaakt.

Dringender is dat de Galaxy S10 $ 50 goedkoper is dan de Note10 en dezelfde processor- en camera-instellingen heeft, evenals een vergelijkbare levensduur van de batterij, plus een QHD + -scherm met hogere resolutie, microSD-ondersteuning en de 3.5 mm koptelefoonpoort ontbreekt op de Note10. Beter nog, aangezien de S10 een half jaar uit is, is het gemakkelijker om hem goedkoper te vinden dan de catalogusprijs. Vergeleken met zowel de Galaxy S10 als andere vlaggenschepen in dezelfde reeks, heeft de Note10 moeite om zijn opgeblazen prijskaartje te rechtvaardigen.

Samsung Galaxy Note10 versus OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro is op zichzelf al een knaller, met dezelfde Snapdragon 855-chip erin, een groter batterijpakket van 4.000 mAh en het beste scherm op elke smartphone van vandaag. Het heeft een 6,67-inch QHD + AMOLED-scherm met een snellere verversingssnelheid van 90 Hz, waardoor alles er in beweging zijdezacht uitziet. Het is een prachtig gezicht en het heeft geen inkeping of perforatie dankzij de pop-up selfie-camera, die werkt als een charme. En de telefoon gebruikt microSD-kaarten om op te starten.

Het enige echte nadeel van de OnePlus 7 Pro is dat de opstelling met drie camera's niet zo consistent is als de Note10, en dat is een solide klacht tegen elke vlaggenschiptelefoon. Maar met slechts $ 669 vertegenwoordigt de OnePlus 7 Pro de beste deal in high-end smartphones van vandaag, en het verschil van bijna $ 300 benadrukt alleen ons probleem met de vraagprijs van de Note10. Naar onze mening komt de S Pen niet in de buurt van dat soort kloof.

Geweldige telefoon, slechte prijs

De Samsung Galaxy Note10 is een geweldige telefoon, maar het is een lastige om aan te bevelen vanwege de uitgeklede functies. De Galaxy Note10+ is zo'n verbetering op het gebied van schermresolutie, batterijduur, videokwaliteit en ondersteuning voor uitbreidbare opslag dat we in plaats daarvan iedereen in die richting zouden wijzen. En als je op je hoede bent om $ 1099 uit te geven aan een stylustelefoon, dan wil je misschien in plaats daarvan naar de Galaxy Note 9 van vorig jaar kijken, die niet beknibbelt op premiumfuncties en voor een paar honderd dollar goedkoper kan worden gevonden dan de standaard Note10 vandaag.

Specs

  • Productnaam Galaxy Note10
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276358222
  • Prijs $949.00
  • Releasedatum augustus 2019
  • Productafmetingen 5,95 x 2,83 x 0,31 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM 8GB
  • Opslag 256GB
  • Camera 16MP/12MP/12MP
  • Batterijcapaciteit 3, 500mAh
  • Poorten USB-C
  • Waterdichte IP68

Aanbevolen: