Sony Walkman NW-WS623 Review: twijfelachtige ontwerpkeuzes

Inhoudsopgave:

Sony Walkman NW-WS623 Review: twijfelachtige ontwerpkeuzes
Sony Walkman NW-WS623 Review: twijfelachtige ontwerpkeuzes
Anonim

Bottom Line

De Sony Walkman NW-WS623 is een veelzijdige headset en MP3-speler voor de actieve gebruiker met een esthetiek die opv alt tussen zijn soortgenoten, hoewel de pasvorm niet de meest comfortabele is.

Sony Walkman NW-WS623

Image
Image

We hebben de Sony Walkman NW-WS623 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het is moeilijk te geloven dat het merk Sony Walkman nog steeds bestaat, maar hier is Sony met de NW-WS623. Het is een veelzijdige, draagbare MP3-speler die aan de dure kant is in vergelijking met zijn concurrentie. Gelukkig ondersteunt Sony dat prijskaartje met een gevarieerd en indrukwekkend aantal functies en modi, evenals een geweldige batterijduur. Maar er is een donkere kant aan zo'n weelde: deze headset is ongemakkelijk, stijf en soms ronduit onaangenaam om zelfs maar op te zetten.

Ontwerp: Aantrekkelijk esthetisch, kort snoer

De Walkman NW-WS623 is een aantrekkelijk ogende headset, met gebogen oortjes die ons aan een sportwagen doen denken. Maar laat je niet misleiden door het coole uiterlijk, deze combo-headset/MP3-speler is duurzaam en sterk, met een matte afwerking die bestand is tegen krassen en vallen. De knoppen voor het wijzigen van het volume, het activeren van de Ambient-modus en andere functies zijn verschillend en we konden hun functies snel onthouden.

Image
Image

Dat gezegd hebbende, het snoer dat de twee oortelefoons verbindt, is vrij kort en meet ongeveer zeven tot acht centimeter. Hoewel ze altijd passen, vonden we dat ze een beetje strak om ons hoofd zaten (wat weliswaar groter is dan gemiddeld). Onze voorkeur ging uit naar een langer snoer, maar het is verre van een dealbreaker.

Comfort: hard op de oren

Nadat we de Walkman NW-WS623's hebben gedragen tijdens gewichtheffen, rondjes op een loopband en gewoon algemeen gebruik, kunnen we gerust zeggen dat ze gewoon niet comfortabel zijn. Alle meegeleverde oordopjes - inclusief de kleinste en de waterdichte pluggen - waren een worsteling om er comfortabel in te passen. Meer dan een paar keer hadden we moeite om de oorstukjes erin te krijgen, wat erger werd voor brildragers.

Toegegeven, de headset viel nooit uit tijdens onze uren van gebruik, maar we waren ons er ook erg van bewust dat ze aan stonden en vroegen ons af of een specifieke beweging mogelijk een pop-out zou veroorzaken. Ze waren het meest comfortabel tijdens gewichthefsessies, vooral in plaats van traditionele bedrade hoofdtelefoons.

Image
Image

Een deel van deze compromis in comfort is het indrukwekkende karakter van de IPX5/8-geclassificeerde waterdichte, stofdichte headset. Het is in staat om een half uur ondergedompeld tijd door te brengen in 6,6 voet zout water. Hoewel niet genoeg voor een diepe duik, zijn de NW-WS623 perfect geschikt voor het strand, een surfduik en een douche na de training. Vergis je niet, deze headset is veel robuuster en veelzijdiger dan zijn uiterlijk doet vermoeden, vooral gezien hun vermogen om temperaturen van zo laag als 23 graden Fahrenheit en zo hoog als 115 graden te weerstaan. Ze kunnen ook gemakkelijk worden opgerold om in een zak of tas te passen, waardoor ze zo min mogelijk onroerend goed in beslag nemen.

Bottom Line

We hebben de NW-WS623's uit hun verpakking geopend enkele ogenblikken voordat we naar de sportschool gingen. Gelukkig is het koppelen van Bluetooth en NFC One-Touch een fluitje van een cent. We kwamen enkele complicaties tegen toen we probeerden de headset te verbinden met de Bluetooth van onze Mac Mini, wat een paar minuten extra inspanning vergde.

Geluidskwaliteit: fantastische functies

De NW-WS623 pompt een helder, helder geluid zonder dat het overweldigend aanvoelt. Opvallend is vooral de sterke bas die onder alle omstandigheden doorkomt. Hun knusse karakter komt goed van pas door achtergrondgeluid effectief uit te wissen. Gelukkig kun je met een druk op de knop de Ambient Sound-modus inschakelen die een microfoon gebruikt om al het geluid om je heen op te vangen. Het was een leuke afwisseling van tempo om niet onze oordopjes uit te doen, alleen maar om iemand te horen vragen of ze het squatrek konden gebruiken.

De NW-WS623 pompt een helder, helder geluid zonder overweldigend te voelen.

We ontdekten ook dat de MP3-speler profiteerde van de equalizer-instellingen van de Samsung Galaxy S9, waardoor we het volume konden verminderen door plattere EQ-instellingen te kiezen. Op maximaal volume kan de NW-WS623 wat te luid staan dus dit was leuk gevonden. Ten slotte is het vermeldenswaard dat de ingebouwde opslag een breed scala aan bestandstypen ondersteunt, waaronder MP3-, WMA-, AAC-LC- en L-PCM-muziekbestanden.

Image
Image

Draadloos: houd je hoofd vrij

De functionaliteit van de Bluetooth van de headset is soepel en we hadden geen moeite om de knoppen op het oorstuk te gebruiken om door onze Spotify-afspeellijst te navigeren. Het afspelen van muziek aan boord van de interne opslag (4 GB of 16 GB) voelde soms een beetje onhandig, maar we konden er snel aan wennen.

Het draadloze bereik was sterk en hield zelfs stand in de met beton omzoomde muren van onze keldergymnastiek. Door onze telefoon op een plank bij de deur te plaatsen, konden we overal in de sportschool gaan, wat een kamer van ongeveer 40 x 40 voet was. Het signaal hield zelfs aan toen we de hal in gingen om wat water te pakken, allemaal zonder aan kwaliteit in te boeten.

Batterijlevensduur: Super power opladen

Sony's verwachte batterijduur van 12 uur is perfect, niet dat je hem ooit zo laag hoeft te laten worden. De headset heeft een oplaadtijd van drie minuten om een uur speeltijd te bieden, waardoor het gemakkelijk is om ze op te laden in de gepatenteerde oplaadhub voordat je je klaarmaakt om de deur uit te gaan. Dat gezegd hebbende, we hielden niet van het feit dat de oplader eigendom was, omdat het uiteindelijk nog maar een klein stukje plastic was om bij te houden.

Sony's verwachte batterijduur van 12 uur is perfect, niet dat je hem ooit zo laag moet laten worden.

Prijs: Een flinke prijs

De NW-WS623 is zeker een van de duurste opties in de categorie waterdichte, draadloze headsets. Dat gezegd hebbende, denken we dat het aantal functies en ontwerpkeuzes - vooral de stofdichte, waterdichte mogelijkheden - benadrukken waarom ze zoveel duurder zijn dan het bereik van $ 50 tot $ 80 dollar van zijn concurrentie. Hoewel er opties zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een waterdicht apparaat dat dieper dan twee meter kan gaan, missen die apparaten de functieset van de Walkman. De toegevoegde duurzaamheid laat ook zien dat u het apparaat met de meeste functies in zijn klasse krijgt.

Image
Image

Concurrentie: Walkman versus de wereld

De NW-WS623's hebben geen directe concurrent die over alle functies beschikt die de Walkman wel heeft. In alle eerlijkheid checken al die andere apparaten in voor bijna de helft van de prijs, dus directe vergelijkingen zijn moeilijk. Andere alles-in-één-headsets, zoals de Tayogo Wireless 8GB-oortelefoons, hebben hetzelfde niveau van waterdichte mogelijkheden in een schijnbaar precaire holster om de nek voor ongeveer $ 90. De Kalinco IPX7 Bluetooth-hoofdtelefoon is zweetbestendig en heeft een batterijduur van acht uur, maar heeft geen opslag aan boord en ziet er eerlijk gezegd niet bijzonder duurzaam uit.

Kun je nog steeds niet beslissen wat je wilt? Onze verzameling van de beste workout-mp3-spelers kan je helpen te vinden wat je zoekt

Veegfuncties maar grote kans op ongemak

Het apparaat maakt indruk dankzij een duurzaam, gestroomlijnd ontwerp, een uitstekende batterijduur en functies voor levenskwaliteit, met name de omgevingsgeluidsmodus die uw sportschooltraining draaglijker maakt. Dat gezegd hebbende, hun veronderstelde ergonomische ontwerp is niet altijd het meest comfortabel en herinnert de gebruiker vaak aan zijn bestaan via gedrang, porren en porren.

Specs

  • Productnaam Walkman NW-WS623
  • Product Merk Sony
  • Prijs $148.00
  • Releasedatum juni 2017
  • Gewicht 1.12 oz.
  • Productafmetingen 5,1 x 2,3 x 7,4 inch.
  • Kleur Zwart, Teal
  • UPC 027242900783
  • Type In-ear
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Verwijderbare kabel Nee
  • Bediening Fysieke knoppen op het oor of Bluetooth-afstandsbediening (apart verkrijgbaar)
  • Actieve ruisonderdrukking Nee
  • Mic Ja
  • Verbinding Bluetooth
  • Levensduur batterij 12 uur
  • In-/uitgangen micro-USB-oplaadpoort via eigen hub
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Garantie 90 dagen vervanging

Aanbevolen: