Retro zonnestralen maken in Photoshop

Inhoudsopgave:

Retro zonnestralen maken in Photoshop
Retro zonnestralen maken in Photoshop
Anonim

In deze tutorial zullen we een retro-afbeelding van zonnestralen maken, die perfect is voor projecten die een vintage look en wat extra achtergrondinteresse vereisen. Het is een vrij eenvoudige afbeelding om te maken, waarbij ik het pengereedschap moet gebruiken, kleur kan toevoegen, lagen dupliceren, vormen rangschikken en een verloop toevoegen. We gebruiken Photoshop CS6, maar u kunt wellicht een oudere versie volgen waarmee u bekend bent.

Om te beginnen, starten we Photoshop. U kunt hetzelfde doen en vervolgens alle volgende stappen doorlopen.

Maak een nieuw document

Image
Image

Kies Bestand > Nieuw om een nieuw document te maken. Typ de naam, Sun Rays en ook de breedte en hoogte van 6 x 6 inch. Houd de overige standaardinstellingen zoals ze zijn en selecteer OK.

Handleiding toevoegen

Image
Image

Kies Bekijk > Linialen. Sleep vervolgens een hulplijn van de bovenste liniaal en plaats deze 2 1/4 inch naar beneden vanaf de bovenrand van het canvas. Sleep nog een hulplijn van de zijliniaal en plaats deze 2 1/4 inch vanaf de linkerrand van het canvas.

Maak een driehoek

Image
Image

Je kunt gewoon het gereedschap Veelhoek kiezen in het gereedschapspaneel, 3 aangeven voor het aantal zijden in de optiebalk bovenaan, dan op het canvas klikken en slepen. Maar dat zou de driehoek te uniform maken en we willen dat hij langer is dan breder. Dus we zullen onze driehoek op een andere manier maken.

Kies Bekijken > Inzoomen Selecteer vervolgens de Pen tool in het Extra paneel, selecteer op het punt waar onze twee hulplijnen elkaar kruisen, selecteer de hulplijn waar deze zich buiten het canvas uitstrekt, selecteer iets daaronder en selecteer opnieuw waar de hulplijnen elkaar kruisen. Dit geeft je een driehoek die eruitziet als een enkele zonnestraal.

Kleur toevoegen

Image
Image

Selecteer in de optiebalk de kleine pijl in de hoek van het vak Fill en vervolgens op het pastelgeel-oranje kleurstaal. Hierdoor wordt de driehoek automatisch gevuld met die kleur. Kies vervolgens Bekijken > Zoom uit.

Laag dupliceren

Image
Image

Om het deelvenster Lagen te openen, kiest u Window > Lagen Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de laag Vorm 1, rechts van de naam en kies Laag dupliceren Er verschijnt een venster waarin u de standaardnaam van de gedupliceerde laag kunt behouden of de naam ervan kunt wijzigen. Typ Shape 2 om de naam te wijzigen en selecteer OK

Flip Shape

Image
Image

Met Vorm 2 gemarkeerd in het Layers paneel, kies Bewerken > Transformatiepad > Horizontaal spiegelen.

Verplaats vorm

Image
Image

Selecteer het gereedschap Verplaatsen in het Tools paneel, selecteer en sleep de omgedraaide vorm naar links totdat deze de vorm lijkt te weerspiegelen. andere op een spiegelachtige manier.

Vorm draaien

Image
Image

Dupliceer op dezelfde manier als voorheen een laag. Geef deze een naam, Vorm 3 en selecteer OK Kies vervolgens Bewerken > Transformatiepad > Roteren Selecteer en sleep buiten het selectiekader om de vorm te draaien en selecteer en sleep vervolgens binnen het selectiekader om de vorm te positioneren. Eenmaal in positie, druk op return.

Space Apart Shapes

Image
Image

Dupliceer, net als voorheen, een laag en roteer de vorm, en doe dit keer op keer totdat je genoeg vormen hebt om het canvas te vullen met driehoeken, met ruimte ertussen. Aangezien de afstand niet perfect hoeft te zijn, kijk je ze allemaal in hun positie.

Om er zeker van te zijn dat alle driehoeken zijn waar ze zouden moeten zijn, selecteert u het canvas met het Zoom gereedschap, waar de twee hulplijnen elkaar kruisen. Als een driehoek niet op zijn plaats is, selecteert en sleept u met het gereedschap Verplaatsen om de vorm te verplaatsen. Om weer uit te zoomen, kies Beeld > Passend op scherm Sluit het deelvenster Lagen door Venster > Lagen te kiezen

Vormen transformeren

Omdat sommige zonnestralen niet van het canvas reiken, moet u ze uitrekken. Selecteer hiervoor een driehoek die te kort is, kies Bewerken > Vrije transformatiepad, klik en sleep de zijde van het selectiekader die het dichtst bij de rand van het canvas ligt totdat deze voorbij de rand en druk vervolgens op enter of return Doe dit voor elke driehoek die moet worden verlengd.

Maak een nieuwe laag

Image
Image

Omdat je je gidsen niet langer nodig hebt, kies je View > Clear Guides.

Je moet nu een nieuwe laag maken die net boven de achtergrondlaag in het deelvenster Lagen zit, aangezien elke laag die zich boven een andere in het deelvenster Lagen bevindt ervoor op het canvas staat, en de volgende stap vereist een dergelijke regeling. Dus selecteer de Background laag en dan op de Create a New Layer knop, dubbelklik dan op de naam van de nieuwe laag en typ de nieuwe naam in, kleur

Maak een vierkant

Image
Image

Omdat het ontwerp te veel contrast heeft, bedek je het wit met een kleur die lijkt op het pastelgeel-oranje. Doe dit door een groot vierkant te tekenen dat het hele canvas bedekt, selecteer het Rechthoek gereedschap in het Extra paneel en selecteer dan net buiten het canvas in het linkerbovenhoek en sleep naar net buiten het canvas in de rechterbenedenhoek. Kies in de Options-balk een lichtgeeloranje kleur voor de vulling, omdat deze qua waarde dicht bij de pastelgeel-oranje kleur ligt.

Maak een verloop

Image
Image

Om een verloop te maken dat bovenop al het andere zit, moet je de laag bovenaan selecteren in het Layers paneel en vervolgens op de Create Nieuwe laag knop. Dubbelklik ook op de naam van de laag en typ vervolgens Gradient Om het verloop te maken, gebruikt u het gereedschap Rectangle om een vierkant dat over de randen van het canvas loopt, en verander de Effen kleur vulling in een Gradient vulling. Verander vervolgens de stijl van het verloop in Radial en draai het naar - 135 graden Selecteer de Opacity Stophelemaal links en verander de dekking in 0, waardoor het transparant wordt. Selecteer vervolgens de Opacity Stop helemaal rechts en verander de dekking in 45, om het semitransparant te maken.

Kies Bestand > Opslaan en je bent klaar. Je hebt nu een afbeelding klaar voor gebruik in elk project dat om zonnestralen vraagt.

Aanbevolen: