Inteset 4-in-1 Universal Backlit IR Learning Remote Review: vier afstandsbedieningen in één

Inhoudsopgave:

Inteset 4-in-1 Universal Backlit IR Learning Remote Review: vier afstandsbedieningen in één
Inteset 4-in-1 Universal Backlit IR Learning Remote Review: vier afstandsbedieningen in één
Anonim

Bottom Line

De Inteset 4-in-1 universele IR-leerafstandsbediening met achtergrondverlichting is een eenvoudig maar krachtig apparaat dat goed is voor streaming, maar je hebt wat geduld nodig om het aan de gang te krijgen.

Inteset INT-422 4-in-1 universele IR-leerafstandsbediening met achtergrondverlichting

Image
Image

We hebben de Inteset 4-in-1 Universal Backlit IR Learning Remote gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je een home-entertainmentsysteem aan het bouwen bent, is de kans groot dat je een verzameling afstandsbedieningen hebt verzameld. Als je hoopt de rommel op te ruimen, is de Inteset 4-in-1 Universal Backlit IR Learning Remote misschien de juiste keuze. Het is betaalbaar, lichtgewicht en biedt de mogelijkheid om 32 opdrachten op één knop te programmeren.

We hebben het leervermogen van deze afstandsbediening getest en de levensvatbaarheid ervan als een streamingvriendelijk apparaat.

Image
Image

Ontwerp: Eenvoudig en standaard

Wat de afstandsbedieningen betreft, is het ontwerp van de Inteset 4-in-1 niets bijzonders. Het is meestal lang en rechthoekig met een afmeting van 9 x 3 x 2 inch en weegt slechts 9 gram. De vorm is een soort cinched in de buurt van het midden van de afstandsbediening, wat zorgt voor een ergonomisch en lichtgewicht gevoel in de hand, en er is een mooie inkeping in het midden van de achterkant van de afstandsbediening voor een betere grip.

Deze ontwerpdetails kunnen nuttiger zijn voor grotere handen, maar degenen met kleinere handen zullen de richtingsknoppen aan de bovenkant van de afstandsbediening een beetje lastig te bereiken vinden. We merkten zelfs dat de meeste knoppen waarmee we uiteindelijk interactie hadden, zich aan de bovenkant van de afstandsbediening bevonden, deels omdat we uitsluitend streaming-apparaten gebruiken en geen antenne of kabel-tv hebben.

Het is betaalbaar, lichtgewicht en biedt de mogelijkheid om 32 opdrachten op één knop te programmeren.

De knoppen zijn relatief responsief, maar ze zijn behoorlijk zacht en springen niet terug. Dit was het duidelijkst toen we de afstandsbediening programmeerden - soms voelde het alsof we heel hard op een knop moesten drukken om er zeker van te zijn dat hij registreerde waar we om vroegen.

Als er ooit twijfel is, zijn de achtergrondverlichting en de handige LED handige indicatoren om je te laten weten dat de afstandsbediening werkt en reageert.

Image
Image

Instelproces: Vlot zeilen

Inteset beschikt over een uitgebreide database met de IR-codes (infrarood) voor meer dan 100.000 apparaten. Het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot deze database, wat u moet doen om uw media-apparaten in te stellen, door naar universalremotes.net te gaan.

Zodra u naar de site gaat en naar de pagina Code Lookup navigeert, kunt u uw apparaattype selecteren in de beschikbare lijst op basis van uw Inteset-afstandsbediening. Er zijn slechts twee afstandsbedieningen in de INT-422-serie en het apparaatnummer staat ook op de achterkant van de afstandsbediening zelf. Nadat u een apparaattype hebt geselecteerd, wordt u gevraagd uw fabrikant uit een andere lijst te kiezen om de codes te pakken die u nodig hebt.

We hadden geluk en kozen de eerste apparaatconfiguratiecode op de lijst voor Toshiba Smart TV, die toevallig de juiste was. Binnen een minuut hadden we onze tv ingesteld met behulp van de vijfstappenplan-instructies voor het apparaat. Dit proces kan worden herhaald voor drie andere apparaten, die u kunt toewijzen aan de andere resterende letters.

Maar voordat je daarmee verder gaat, hoef je misschien geen vinger uit te steken als je een ondersteund streamingapparaat hebt. De afstandsbediening wordt op de markt gebracht als apparaatvriendelijk voor streaming, en het ondersteunt die claim met presets voor Xbox, Apple TV, Roku of Windows Media Center/Kodi. Natuurlijk kunt u elk van deze apparaatbedieningen negeren door de installatiecode voor uw specifieke apparatuur te verkrijgen.

Maar als u op zoek bent naar een afstandsbediening voor gebruik met een Fire TV of NVIDIA SHIELD van de tweede generatie, moet u een IReTV IR-ontvanger aanschaffen. En als je een Roku-stick gebruikt, kun je deze afstandsbediening helemaal niet gebruiken. Al met al bleek de initiële programmering van het apparaat echter eenvoudig en in overeenstemming met de gebruikershandleiding.

Image
Image

Prestaties: Enigszins betrouwbaar, maar potentieel tijdrovend

Een ander voordeel van deze afstandsbediening is het leervermogen. Inteset beweert dat deze afstandsbediening tussen de 42-75 knoppen kan leren, maar het exacte bereik hangt ook af van "de IR-codelengte van de knoppen", volgens de gebruikershandleiding.

Hoewel Roku al in de afstandsbediening is geprogrammeerd, hebben we de mogelijkheid getest om knoppen aan te leren, af te leren en te negeren. Er is een rij van vier knoppen in het bovenste middelste gedeelte van de afstandsbediening die herkenbaar zijn aan de kleur: rood, groen, geel en blauw. De voorinstellingen van het Roku-apparaat hebben deze kleuren al specifieke snelkoppelingsfuncties toegewezen, vergelijkbaar met de manier waarop de Roku-afstandsbediening een snelkeuzeknop heeft voor Hulu of andere specifieke apps.

De Inteset 422-3 is een koopje voor $ 27, vooral in vergelijking met duurdere slimme afstandsbedieningen op de markt.

Wat we vonden was een beetje verrassend. Hoewel de handleiding zegt dat de kop van de Inteset-afstandsbediening op een afstand van ongeveer 2 inch naar de kop van de afstandsbediening moet wijzen waarvan hij leert, vonden we dat die afstand veel korter moest zijn. Om drie van de vier kleurgecodeerde knoppen met succes te negeren, moet de Intset-afstandsbediening de "leer"-afstandsbediening aanraken. We konden de gele knop niet laten bewegen, hoe vaak we ook de stappen volgden om de knop te negeren. Dit kan komen door de geheugencapaciteit. De gebruikershandleiding zegt wel dat als je een lange flits ziet in plaats van een snelle dubbele flits van het LED-lampje, het geheugen of de batterij bijna leeg kan zijn. We hebben de meegeleverde batterijen verwisseld met een nieuw paar, maar stuitten nog steeds op hetzelfde probleem.

Dit strekte zich uit tot onze pogingen om een macro te programmeren voor een meerstaps proces van het wisselen van ingangen en het inschakelen van de Roku. De instructies geven aan dat we ervoor moesten zorgen dat we de afstandsbediening naar onze AV-apparatuur moesten richten totdat alle commando's waren voltooid. Maar we hebben nooit het knipperende LED-lampje gezien om aan te geven dat er informatie is verzonden.

Hoewel het leren van basisknoppen relatief eenvoudig uit te voeren was, ondervonden we minder dan consistente prestaties bij het programmeren van meer betrokken leerwachtrijen.

Image
Image

Bottom Line

De Inteset 422-3 is een koopje voor $ 27, vooral in vergelijking met duurdere slimme afstandsbedieningen op de markt. De Logitech Harmony Elite is te koop voor bijna 13 keer de prijs voor $ 350. Natuurlijk is dat een model dat ook smart-home-functionaliteit bevat, maar als je niet zo'n robuuste controller zoekt, is de Inteset 4-in-1-afstandsbediening slim en betaalbaar. En hoewel het mogelijk is om $ 10 of minder uit te geven aan een universele afstandsbediening, is de Inteset niet alleen een goedkope oplossing voor rommel op afstand. Het wordt geleverd met ondersteuning voor streaming-apparaten en het potentieel voor personalisatie met programmeren en IR-leren - als je het geduld en de juiste apparatuur hebt.

Inteset 4-in-1 universele IR-leerafstandsbediening met achtergrondverlichting versus Logitech Harmony 665

Als je zou overwegen om te upgraden naar een slimmere afstandsbediening, is de Logitech Harmony 665 misschien een goed startpunt. Hoewel het duurder is voor ongeveer $ 70, wordt het geleverd met een kleurenscherm dat meer inzicht geeft in wat je hebt geprogrammeerd, en ook over de gebruiksvriendelijke Harmony-desktopsoftware. Bovendien biedt de Harmony 665 probleemoplossing en ondersteuning als je problemen tegenkomt, die de INT-422-3 erg mist, en NVIDIA SHIELD-ondersteuning zonder dat je extra apparatuur nodig hebt. Voeg de mogelijkheid toe om in totaal 10 apparaten te bedienen en profiteer van de Harmony 665's bibliotheek van meer dan 270.000 apparaten, en de 665 ziet er steeds aantrekkelijker uit. Beide afstandsbedieningen hebben geen Amazon Fire TV-compatibiliteit of wifi en zijn echter niet echt "slim", en beide zullen behoorlijk wat geduld en technische knowhow vereisen om te gebruiken.

Een goed koopje voor de technisch onderlegde gebruiker

De Inteset 4-in-1 universele IR-leerafstandsbediening met achtergrondverlichting is een goedkope optie voor gebruikers met een goed afgerond entertainmentsysteem met wat streaming-activiteit. Hoewel het snel is om de vier apparaten in te stellen die je met deze afstandsbediening wilt bedienen, moet je wat tijd besteden aan het leergedeelte.

Specs

  • Productnaam INT-422 4-in-1 universele IR-leerafstandsbediening met achtergrondverlichting
  • Inteset van het productmerk
  • MPN INT-422-3
  • Prijs $27,00
  • Gewicht 9 oz.
  • Productafmetingen 9 x 3 x 2 inch.
  • Compatibiliteit Apple TV, Xbox One, Roku, Kodi
  • Connectiviteit IR
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: