Getest door experts: de 8 beste universele afstandsbedieningen in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 8 beste universele afstandsbedieningen in 2022
Getest door experts: de 8 beste universele afstandsbedieningen in 2022
Anonim

Universele afstandsbedieningen stellen je in staat een hele reeks verschillende apparaten met één controller te bedienen. Van tv's en geluidssystemen tot kabelboxen en streaming-apparaten, we hebben veel technologie om bij te houden. Misschien ben je begonnen al die afstandsbedieningen in een doos te stoppen, of misschien bedekken ze langzaam je salontafel - waarom vervang je ze niet gewoon door een enkele controller? Bij het kopen van een universele afstandsbediening is het belangrijk om rekening te houden met functies zoals apparaatcompatibiliteit, smart home-ondersteuning en de mogelijkheid om aangepaste apparaatconfiguraties en combinaties van instellingen te maken. We hebben de beste universele afstandsbedieningen van verschillende merken en prijsklassen onderzocht en getest om de meest ideale beschikbare opties te vinden.

Lees verder voor meer informatie over onze verzameling van de beste universele afstandsbedieningen.

Beste algemeen: Logitech Harmony Elite

Image
Image

Voor de meeste mensen is de allerbeste universele afstandsbediening de Logitech Harmony Elite en hoewel hij misschien wel de duurste is, is hij de prijs zeker waard. In wezen maakt de Harmony Elite verbinding met een basisstation dat is aangesloten op uw entertainmentconsole, waardoor u de afstandsbediening overal in uw huis kunt gebruiken (zelfs zonder directe zichtlijn). Onze recensent kon het gebruiken met Amazon's Alexa-apparaten en er is volledige spraakbesturing voor maximaal 15 home-entertainment en aangesloten thuisapparaten. Met het kleurentouchscreen kun je eenvoudig vegen en tikken om het volume, films, 50 favoriete kanalen en zelfs slimme apparaten voor thuisgebruik te regelen, zoals led-verlichting voor automatisch dimmen wanneer een film begint.

Opties zoals "one touch-activiteit" zorgen voor automatisch inschakelen en schakelen naar de juiste apparaten met de juiste instellingen. Bovendien kan de Harmony Hub dankzij functies zoals bediening met een gesloten kast helpen bij het bedienen van apparaten die achter gesloten deuren in kasten zijn opgeborgen. De Harmony smartphone-app (Android en iOS) doet ook dienst als aparte universele afstandsbediening, wat handig is als u de Harmony Elite oplaadt in het laadstation. Hoewel de prijs sommige potentiële kopers kan afschrikken, is de Harmony Elite degene die je moet hebben als je de meest veelzijdige universele afstandsbediening op de markt wilt.

Batterij: Oplaadstation | Nee. aantal apparaten: 15 | Spraakbediening: Alexa / Google Home

"Toen we de eerste connectiviteits- en installatiehindernissen hadden weggenomen, ondervonden we over het algemeen snelle en responsieve prestaties van de Harmony Elite." - Yoona Wagener, producttester

Beste smartphonebediening: Logitech Harmony Smart Control

Image
Image

Met bediening van maximaal acht apparaten, werkt de Logitech Harmony slimme bediening met meer dan 270.000 apparaten van 6.000 merken, waaronder kabel-tv-boxen, Apple TV en Roku. De connectiviteit stopt daar niet, want de Harmony Smart Control biedt een smartphone-app voor zowel Android als iOS die tot 50 favoriete kanaalpictogrammen, volumeregeling en mediaweergave biedt.

De dagen van irritante toetsenborden op tv zijn voorbij. In plaats daarvan wordt spraakbediening rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet afgehandeld en spraakherkenning helpt u om uw inhoud sneller te vinden. Naast spraakbesturing blinkt de Harmony uit in het werken met apparaten die verborgen zijn in gesloten kasten dankzij de IR (infrarood) en Bluetooth-connectiviteit. Onze tester wees er echter op dat hoewel de algehele prestaties en software goed waren, deze niet altijd consistent waren.

Batterij: 1 CR2-batterij | Nee. aantal apparaten: 15 | Spraakbediening: Alexa / Google Home

"Als je het goed vindt dat je geen touchscreen hebt en wat tijd besteedt aan het programmeren van dit apparaat, is dit misschien precies wat je zocht." - Yoona Wagener, producttester

Beste streaming: Inteset INT-422 4-in-1 universele IR-leerafstandsbediening met achtergrondverlichting

Image
Image

De Inteset INT-422 vier-in-één universele afstandsbediening is direct uit de doos voorgeprogrammeerd voor Apple TV, Xbox One, Media Center en Roku en is zeker het bekijken waard. Hoewel streaming de roem van de Inteset is, bieden toegevoegde functies zoals volume en kanaalvergrendeling een extra beveiligingslaag voor kinderen, huisgenoten of echtgenoten die misschien dingen willen veranderen.

Als het gaat om rechtstreeks verbinding maken met de televisie zelf, beschikt de Inteset over een wereldwijde database met apparaatcodes om verbinding te maken met alle toptelevisiefabrikanten door hun standaard afstandsbedieningen volledig te vervangen. Onze recensent vond het vooral leuk hoe gemakkelijk het was om verschillende commando's met één knop te programmeren. Inteset tilt zijn unieke functie naar een ander niveau met macro-programmering waarmee u tot 32 opdrachten op een enkele knop kunt programmeren, zodat u alle apparaten kunt in- of uitschakelen, van ingang kunt wisselen of naar een favoriet kanaal kunt schakelen.

Batterij: 2 AA-batterijen | Nee. aantal apparaten: 4 | Spraakbesturing: Nee

"De Inteset 422-3 is een koopje voor $ 27, vooral in vergelijking met duurdere slimme afstandsbedieningen op de markt." - Yoona Wagener, producttester

Beste Smart Home: Logitech Harmony Companion

Image
Image

De Logitech Harmony Companion universele afstandsbediening bedient in totaal acht apparaten en is een topkeuze voor kopers die ook bewaking van slimme apparaten willen toevoegen. Onze recensent vond het niet leuk dat het een touchscreen of verlichte knoppen mist, maar de Harmony Companion bevat wel Amazon Alexa-certificering. Naast Alexa werkt de Harmony Companion fantastisch met andere slimme apparaten voor thuisgebruik, zoals de Hue-verlichting van Philips of de leerthermostaat van Nest. De meegeleverde Harmony Hub zorgt voor nog meer apparaatbediening, inclusief die gadgets die verborgen zijn tussen kastdeuren of muren (lees: videogameconsoles). Na een eenvoudige installatie op de computer is de Harmony Companion klaar om te werken met meer dan 270.000 apparaten, waaronder Apple TV, Roku en Sonos-audiospelers.

Batterij: 1 CR2-batterij | Nee. aantal apparaten: 8 | Spraakbediening: Alexa / Google Home

"Hoewel het een touchscreen of flitsende ontwerpelementen mist, is de Harmony Companion nog steeds behoorlijk strak." - Yoona Wagener, producttester

Beste budget: GE 33709 universele afstandsbediening

Image
Image

Verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, de GE 33709 universele afstandsbediening voor vier apparaten is zo budgetvriendelijk dat je hem misschien gewoon als extra afstandsbediening in huis wilt kopen. Het kan maximaal vier verschillende audio- en videocomponenten bedienen, waaronder tv's, Blu-ray- en dvd-spelers, evenals streaming mediaspelers en soundbars. De uitgebreide codebibliotheek werkt met alle grote televisiefabrikanten zoals Samsung, Sony en Sharp. Aangedreven door twee AAA-batterijen, kan de GE maandenlang werken voordat de batterij moet worden vervangen. Bovendien zorgt de toevoeging van functies zoals hoofdvolumeregeling ervoor dat de GE het volume kan regelen op elk apparaat dat op de afstandsbediening is aangesloten. Een laatste hoogtepunt zijn de veelkleurige A-, B-, C- en D-knoppen waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot hardwarefavorieten.

Batterij: 2 AAA-batterijen | Nee. aantal apparaten: 4 | Spraakbesturing: Nee

Beste compatibiliteit: Logitech Harmony 665

Image
Image

Als je veel apparaten van veel verschillende merken hebt, wil je één universele afstandsbediening die ze allemaal kan beheersen. De Logitech Harmony 665 is compatibel met een groeiende lijst van meer dan 6.000 merken, wat betekent dat het met meer dan 270.000 verschillende apparaten werkt. Van tv's tot audiosystemen tot gameconsoles en meer. Deze afstandsbediening is ook geweldig voor het opslaan van uw favoriete kanalen en apparaatconfiguraties. Er zijn knoppen bovenaan voor "TV kijken" of "Een film kijken" die automatisch uw invoer wijzigen en overschakelen naar uw voorkeursinstellingen voor die activiteit, d.w.z. overschakelen naar uw streamingapparaat en uw soundbar inschakelen. U kunt ook snelkoppelingen naar uw favoriete kanalen maken en deze gemakkelijk openen vanaf het scherm van de afstandsbediening.

Nog een voordeel van het scherm: het bevat stapsgewijze hulp bij het oplossen van problemen. Als je een probleem hebt, kun je de instructies direct op de Harmony 665 volgen om het op te lossen. In termen van aanpasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid is deze afstandsbediening moeilijk te verslaan.

Batterij: 2 AA-batterijen | Nee. aantal apparaten: 10 | Spraakbesturing: Nee

Beste waarde: Logitech Harmony 700

Image
Image

Met een comfortabel ergonomisch ontwerp vermindert de Logitech Harmony 700 de behoefte aan meerdere afstandsbedieningen terwijl u tegelijkertijd met zes verschillende apparaten werkt. De 23 programmeerbare zenderpictogrammen voor het selecteren van uw favoriete zenders maken het eenvoudig om snel uw favoriete zenders te vinden. In het verleden geprogrammeerd, zorgen de verlichte bedieningselementen voor gemakkelijke nachtelijke navigatie op afstand die wordt gevoed door AA-batterijen voor maandenlange activiteit voordat deze moet worden vervangen. Alles bij elkaar werkt de Harmony 700 met meer dan 225.000 apparaten van meer dan 5.000 merken (en er komen er altijd meer bij). Updaten met nieuwe merken en apparaten is eenvoudig te doen via een verbinding met zowel pc als Mac-computers en hoewel hij geen verbinding maakt met slimme huishoudelijke apparaten, is de Harmony 700 een gebruiksvriendelijke afstandsbediening die de bank niet kapot maakt.

Batterij: 2 AA-batterijen | Nee. aantal apparaten: 8 | Spraakbesturing: Nee

Beste installatie: Sofabaton U1 universele afstandsbediening

Image
Image

Als je ooit een universele afstandsbediening hebt gehad, weet je dat het instellen ervan een van de meest frustrerende stappen kan zijn. De Sofabaton U1 is onze keuze voor de beste installatie, omdat hij dit proces daadwerkelijk stroomlijnt. In plaats van een heleboel apparaatcodes in te voeren en te worstelen om uw afstandsbediening te koppelen, downloadt u eenvoudig de Sofabaton-begeleidende app en verbindt u uw apparaten daar binnen enkele minuten. Deze afstandsbediening is compatibel met honderdduizenden apparaten en die lijst blijft groeien.

De Sofabaton U1 is een goedkoper alternatief voor veel van de dure afstandsbedieningen op deze lijst. Maar het maakt wel wat compromissen. Het werkt bijvoorbeeld alleen met infrarood- en Bluetooth-apparaten. Dit omvat de meeste tv's, geluidssystemen en spelsystemen, maar niet met Wi-Fi verbonden apparaten zoals de Roku-streamingstick en de PlayStation 4. Voordat u deze afstandsbediening koopt, is het belangrijk om de specificaties van de fabrikant te controleren om er zeker van te zijn dat uw apparaten goed zijn. compatibel.

Batterij: 2 AA-batterijen | Nee. aantal apparaten: 15 | Spraakbesturing: Nee

Als je iemand bent met heel veel smarthome-apparaten, tv's, airconditioners en andere apparaten in huis, dan past de Logitech Harmony Elite (bekijk bij Amazon) het beste bij je levensstijl. Het biedt compatibiliteit met Alexa en Google Assistant voor spraakopdrachten, kan werken met maximaal 15 aangesloten apparaten en werkt met apparaten buiten het gezichtsveld. Wil je dezelfde features voor een lagere prijs en met ondersteuning voor een smartphone app, dan is de Logitech Harmony (bekijken bij Amazon) een goede keuze. Het kan tot 8 apparaten ondersteunen, is slank en licht van gewicht en kan werken met de Harmony-app en Hub.

Bottom Line

Onze deskundige reviewers en redacteuren evalueren afstandsbedieningen op basis van ontwerp, bereik, gevoeligheid en functies. We testen hun real-life prestaties in werkelijke gebruikssituaties en hoe gemakkelijk ze te programmeren zijn en hoe nauwkeurig ze zijn en op welke afstand. Onze testers beschouwen elke eenheid ook als een waardevoorstel - of een product zijn prijskaartje rechtvaardigt of niet, en hoe het zich verhoudt tot concurrerende producten. Alle modellen die we hebben beoordeeld, zijn gekocht door Lifewire; geen van de beoordelingseenheden is geleverd door de fabrikant of detailhandelaar.

Over onze vertrouwde experts

Yoona Wagener schrijft sinds 2019 voor Lifewire en heeft een technische achtergrond. Ze heeft veel van de apparaten op deze lijst beoordeeld en ze was enthousiast over de Logitech Harmony Elite vanwege de brede compatibiliteit en de mogelijkheid om buiten het gezichtsveld te werken.

David Beren heeft meer dan tien jaar ervaring in de tech-industrie. Hij is eerder gepubliceerd op TmoNews.com en heeft veel geschreven over de telecomindustrie.

Emmeline Kaser, voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten, heeft meer dan vier jaar ervaring met het onderzoeken van en schrijven over de beste consumentenproducten die er zijn. Ze is gespecialiseerd in consumententechnologie.

Veelgestelde vragen

Heb ik mijn oude afstandsbediening nodig om mijn universele afstandsbediening te programmeren?Niet noodzakelijk. het helpt zeker om de originele afstandsbediening bij de hand te hebben om de functies snel te vertalen naar uw nieuwe afstandsbediening. Sommige universele afstandsbedieningen zijn echter in staat om de functies van uw originele afstandsbediening te spiegelen door simpelweg op hetzelfde netwerk als uw Smart TV te zijn aangesloten.

Kan ik een universele afstandsbediening gebruiken om door Apps te navigeren?Ja. Gelukkig zijn de meeste moderne universele afstandsbedieningen compatibel met streaming-apps, zodat je naadloos door je achterstand kunt bladeren op Netflix, Hulu of Amazon Prime.

Ik kan de originele afstandsbedieningscode voor mijn apparaat niet vinden?De code voor uw afstandsbediening bevindt zich meestal in de batterijbehuizing, maar als u dat wel kunt Vind het daar of in uw handleiding niet, gelukkig hebben universele afstandsbedieningen meestal een automatische zoekfunctie voor codes. Deze modus doorloopt een lijst met beschikbare IR-codes totdat deze een reactie ontvangt van uw originele afstandsbediening of tv. Deze optie is de gemakkelijkste methode, maar kan soms even duren.

Waar u op moet letten bij het kopen van een universele afstandsbediening

Compatibiliteit

Voordat je een stukje technologie aanschaft, is het essentieel om ervoor te zorgen dat het werkt met de gadgets die je al in huis hebt. Sommige afstandsbedieningen bieden ingebouwde bedieningselementen voor services zoals Netflix, andere hebben alleen een algemene bedieningslay-out en sommige werken helemaal niet. Controleer de compatibiliteit van uw afstandsbediening voordat u een aankoop doet.

Automatisering

Met de meeste universele afstandsbedieningen die je vindt, kun je alleen schakelen tussen het bedienen van verschillende apparaten, maar sommige oplossingen, zoals Logitech's Harmony-reeks, bieden automatisering. Druk gewoon op een enkele knop om uw tv en ontvanger in te schakelen, over te schakelen naar de juiste ingang en zelfs de lichten te dimmen.

Smart home-ondersteuning

Voorbij de standaard automatisering, beginnen sommige universele afstandsbedieningen virtuele assistenten zoals Google Home en Amazon Echo te ondersteunen. Als je wilt afstemmen op je favoriete game op ESPN of een game op je PlayStation wilt starten met het commando van je stem, zoek dan naar een afstandsbediening die slimme apparaten voor thuisgebruik ondersteunt.

Aanbevolen: