LG K30 Review: lage kosten, lage prestaties

Inhoudsopgave:

LG K30 Review: lage kosten, lage prestaties
LG K30 Review: lage kosten, lage prestaties
Anonim

Bottom Line

De K30 is een zeer teleurstellende telefoon. Het is functioneel en betaalbaar, maar het toont zijn leeftijd, waardoor het moeilijk aan te bevelen is, tenzij je het voor een hoge korting kunt krijgen.

LG K30

Image
Image

We hebben de LG K30 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Soms heb je gewoon een smartphone nodig die werkt en niet veel kost. De LG K30 is ontworpen om die niche te vullen en biedt een acceptabele, betaalbare smartphone die alle basisfuncties afvinkt die moderne consumenten van hun draagbare computerapparatuur gewend zijn. Maar het begint op dit moment oud te worden, dus we hebben het op de proef gesteld om te zien of de K30 kan concurreren met andere budgetopties en een redelijke gebruikerservaring biedt. Lees verder om te zien hoe het ging.

Image
Image

Ontwerp: flauw, maar met een gril

Het zou moeilijk zijn om je een saaier en vergeetbaarder ontwerp voor een telefoon voor te stellen dan de LG K30, maar als je voorbij kunt kijken hoe gemiddeld het lijkt, is het echt niet onaantrekkelijk. De achterkant van de telefoon voelt verrassend premium en metaalachtig aan, hoewel het natuurlijk alleen van plastic is. Het is erg vatbaar voor vlekken, maar we waren blij met het ontbreken van krassen. Een esthetisch aspect dat we wel leuk vonden, was de lichte tweekleurige look.

De zijkanten van de telefoon zijn helaas gemaakt van een veel minder prettig plastic, waardoor onze eerste indruk van het apparaat wordt verlaagd. De rand is dik rond het scherm, waardoor de K30 groter en omslachtiger lijkt dan hij anders zou kunnen zijn. Door de dikke rand lijkt de telefoon ook meer verouderd. De K30 is niet waterdicht of robuust, maar lijkt bestand te zijn tegen de ontberingen van dagelijks gebruik. Het scherm zelf leek redelijk duurzaam en krasbestendig, hoewel het gevoelig is voor vlekken.

De 2, 880 mAh-batterij in de K30 was in staat om een redelijke gebruiksduur van ongeveer 6 uur te bieden bij constant gebruik, wat niet indrukwekkend is, maar in ieder geval bruikbaar.

Een 3,5 mm audio-aansluiting is inbegrepen, wat fijn is als veel high-end telefoons deze handige poort weggooien. U kunt er niet alleen gemakkelijk verbinding mee maken en naar muziek luisteren via een bedrade hoofdtelefoon of oordopjes, het maakt ook veel van de andere slimme functies mogelijk die voor de poort zijn uitgevonden, zoals FM-radio-ontvangst en bediening van de camera op afstand. De K30 gebruikt echter een verouderde micro-USB-poort die de gegevensoverdracht en het opladen langzamer maakt dan het zou zijn als het USB-C zou bevatten.

De enige echt interessante functie van de K30 is, verrassend genoeg, de aan / uit-knop, die wordt gecombineerd met een vingerafdruklezer. Deze ronde knop bevindt zich direct onder de achteruitrijcamera en flits-LED, waardoor je hem gemakkelijk met de wijsvinger kunt bedienen. Het is een slim ontwerp, omdat je je telefoon kunt inschakelen en tegelijkertijd kunt ontgrendelen met een enkele knop. We zijn echter gewend aan de standaard aan/uit-knop aan de rechterkant van de telefoon en vonden vaak dat onze vingers ernaar zochten voordat onze hersenen ons spiergeheugen konden inhalen.

Volumeknoppen bevinden zich zoals gebruikelijk aan de linkerbovenhoek van de telefoon. Ze zijn tastbaar, hoewel misschien een beetje papperig, en steken niet veel uit. Dit maakt ze een beetje moeilijk te vinden op het gevoel, hoewel we het niet al te hinderlijk vonden.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig en gemakkelijk

Het installatieproces voor de K30 is eenvoudig genoeg. Dit is een zeer eenvoudige Android-telefoon en u zult niet veel moeite hebben met de installatie. Kortom, u kiest gewoon uw taal, logt in op uw Google-account en gaat akkoord met de licentievoorwaarden.

We hoefden onze telefoon niet bij te werken na de eerste keer opstarten, maar je kilometerstand kan variëren, afhankelijk van wanneer en waar je de telefoon koopt. Als je ooit een Android-telefoon hebt gebruikt, zouden de instellingen en aanpassingsopties allemaal bekend moeten zijn, omdat er geen radicale wijzigingen zijn in het basisbesturingssysteem.

Image
Image

Weergavekwaliteit: een beetje zwak

We vonden dat de K30 een nauwelijks acceptabel scherm had. Voor alle duidelijkheid: we vonden de resolutie van 1280 x 720 niet erg. Op een 5,3-inch scherm is het perfect acceptabel voor de grootte, en qua resolutie hebben we het verminderde aantal pixels nooit opgemerkt.

Kleurnauwkeurigheid, verzadiging en contrast waren ook goed vanuit een gunstige hoek. Kantel de telefoon echter te veel en kleuren worden plotseling vervaagd. Het is niet de slechtste overtreder in termen van kijkhoeken, maar het is zeker niet de beste. Misschien nog lastiger is hoe zwak het scherm is, zelfs bij maximale helderheid. Dit maakt het moeilijk om te gebruiken bij helder daglicht, hoewel het niet zo zwak is dat het buiten onbruikbaar is.

Prestaties: laagste graphics en benchmarks

Proberen recente games uit te voeren op de Qualcomm Snapdragon 425-aangedreven LG K30 is een oefening in zinloosheid. We speelden een match van DOTA: Underlords, en tot onze ontsteltenis ontdekten we dat we de grafische instellingen handmatig moesten verlagen om het speelbaar te krijgen. We waren gedwongen om met zo'n lage kwaliteit te spelen dat de wedstrijden meer een waas van onduidelijke pixels waren dan iets anders. Zelfs nog, de vertraging in de verwerking was zo groot dat we vaak belangrijke stappen zouden missen, en artefacten waren ongebreideld tijdens de hele ervaring. Je kunt nog steeds oudere games spelen, maar niets actueels of grafisch zwaar op afstand.

Het draaien van PCMark toonde duidelijk de oorzaak van het probleem aan: de K30 behaalde slechts een matige score van 2.864. Het maakte op geen enkel gebied indruk, maar aan de positieve kant faalde het niet bijzonder slecht in elk willekeurig veld. Een teleurstellende prestatie, maar in ieder geval een consistente.

Proberen recente games op de K30 te draaien is bijna een oefening in zinloosheid.

GFXBench leverde 14 frames per seconde (fps) op in de T-Rex-test, wat behoorlijk klinkt totdat je je realiseert dat het draait op de oorspronkelijke schermresolutie van slechts 1280 x 720. De K30 is niet in staat om de Car Chase-benchmark.

Ondanks deze verschrikkelijke scores en de matige prestaties in grafisch veeleisende games, reageert het dagelijks gebruik behoorlijk. Tijdens het browsen in Google Chrome of Facebook, het controleren van Twitter en zelfs het bewerken van lichte foto's, zal de K30 geen problemen opleveren.

Connectiviteit: Sterke mobiele verbinding

De LG K30 presteerde redelijk goed in onze tests op het netwerk van Verizon, maar in de landelijke regio die we hebben getest, zijn mobiele internetsnelheden notoir wispelturig. We waren in staat om 18,32 Mbps down en 16,5 Mbps up op één locatie te krijgen, wat in lijn was met de resultaten van andere telefoons zoals de LG Q6.

We kunnen Netflix, Hulu en YouTube gemakkelijk streamen via een mobiele verbinding in gebieden met een goed signaal. De K30 kan zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-banden gebruiken, evenals Bluetooth 4.2, en heeft ondersteuning voor VoLTE. Je krijgt ook NFC-ondersteuning, een functie die we niet hadden verwacht van een budgettelefoon.

Geluidskwaliteit: minder dan indrukwekkend

We luisterden naar "Boomerang" van Royal Republic en 2Cello's cover van "Thunderstruck", en het was beslist plat en blikkerig. De ergste tekortkoming was in het basbereik, waar nogal wat details van de lage tonen verloren gingen, waardoor de hele ervaring onbevredigend was. Om het nog erger te maken, wordt de locatie van de luidspreker gemakkelijk door uw hand verdoezeld en als u de telefoon neerlegt, is het geluid erg gedempt. Omdat de telefoon een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm heeft, raden we aan een hoofdtelefoon te gebruiken of verbinding te maken via Bluetooth.

De gesprekskwaliteit was redelijk, maar niet uitzonderlijk. We hadden geen moeite om te horen of om ons verstaanbaar te maken in luide omgevingen.

Image
Image

Camera/Video Kwaliteit: Inderdaad erg slecht

De 13-megapixelcamera op de K30 zal bij goed licht voldoende presteren. De foto's zien er goed uit als ze in een heldere buitenomgeving zijn gemaakt met een acceptabel detailniveau en kleurweergave. Maar zelfs bij goed licht waren de resultaten verre van indrukwekkend, en in schemerige omstandigheden was het echt verschrikkelijk met modderige kleuren, slechte details en veel ruis.

Video is ook niet erg goed, en de extra beschikbare modi en filters zijn extreem eenvoudig. Je krijgt een "Cheese Shutter" die wordt geactiveerd wanneer je specifieke woorden zegt, HDR en een paar andere magere functies, die helaas geen panoramamodus bevatten.

De K30 is geen telefoon om te kopen vanwege zijn fotografische mogelijkheden.

De camera aan de voorzijde heeft een sensor van 5 megapixels die nog minder geschikt is dan die aan de achterkant. Je krijgt er hele slechte selfies van, zelfs bij goed licht, maar het is een snuifje voor videochats.

Over het algemeen is de K30 geen telefoon om te kopen vanwege zijn fotografische mogelijkheden. Het biedt basisfunctionaliteit, maar niets meer. Als je het echt leuk vindt om foto's te maken, raden we een telefoon met een betere camera aan, tenzij je regelmatig een speciale camera bij je hebt.

Image
Image

Bottom Line

De 2, 880 mAh-batterij in de K30 was in staat om een redelijke gebruiksduur van ongeveer 6 uur te bieden bij constant gebruik, wat niet indrukwekkend is, maar in ieder geval bruikbaar. Het was genoeg om ons door een gemiddelde dag werken of reizen te loodsen. Het ontbreekt aan snel opladen, maar het is gelukt om binnen 1,5 uur vol te raken.

Software: alleen de basis

De K30 draait op Android 7.1 Nougat en we waardeerden hoe minimaal LG's wijzigingen aan het besturingssysteem waren en hoe weinig bloatware werd meegeleverd. Je krijgt nog steeds een paar vervelende vooraf geïnstalleerde apps zoals LG's Smartworld-app en de gebruikelijke rekenmachine, klok, enz., maar dit is vrij klein in vergelijking met sommige telefoons die allerlei nutteloze bloatware bevatten. Een interessante meegeleverde app is een FM-radio die een koptelefoon gebruikt die als antenne op de 3,5 mm-aansluiting is aangesloten, hoewel het moet worden opgemerkt dat dit ook werkt met elke telefoon met een koptelefoonaansluiting.

Bottom Line

We vinden de adviesprijs van $ 179 van de K30 moeilijk te rechtvaardigen, gezien de over het algemeen matige prestaties en functieset. Voor die prijs zou het betere verwerkings- en grafische kracht en op zijn minst een betere camera moeten bieden. Zoals het is, kunnen we het eigenlijk alleen aanbevelen als je het voor een hoge korting kunt vinden, maar gelukkig lijkt het meestal tegen een veel lagere prijs te worden verkocht.

Vergelijking: betere opties van LG

LG maakt veel telefoons, waarvan er vele niet ver verwijderd zijn van de prijsklasse van de K30. De Q6 biedt meer kracht en een beter, groter scherm in een kleinere vormfactor dankzij de aanzienlijk kleinere randen. Bovendien wordt het meestal verkocht voor prijzen in de buurt van of zelfs onder de adviesprijs van de K30. Als u echter iets meer kunt uitgeven, is de LG Stylo 4 een betere koop. Het kan moderne games spelen met high-end graphics tegen beter dan de minimale instellingen en bevat een stylus. De adviesprijs is hetzelfde als die van de Q6 en wordt vaak bijna net zo scherp afgeprijsd.

Niet onze eerste keuze zonder grote korting

De LG K30 is geen vreselijke telefoon, maar we vinden hem moeilijk aan te bevelen. Het is zeker geen dure telefoon, maar het lijkt nog steeds een beetje prijzig voor de functies die het heeft, vooral gezien de leeftijd. Op zich is het een prima geschikt toestel voor kinderen en senioren, maar gezien zijn leeftijd raden we aan om indien mogelijk een nieuwere budgettelefoon te kopen.

Specs

  • Productnaam K30
  • Product Merk LG
  • UPC 610214656353
  • Prijs $179.00
  • Productafmetingen 5,83 x 2,96 x 0,33 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit T-Mobile, Verizon, AT&T
  • Platform Android
  • processor Qualcomm Snapdragon 425
  • RAM 2 GB
  • Opslag 32GB
  • Camera 13 mp (achter) 5 MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 2, 880 mAh
  • Poorten USB, 3,5 mm audio
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: