Epson Workforce WF-7720 Review: 13” x 19” formaat tegen hoge kosten

Inhoudsopgave:

Epson Workforce WF-7720 Review: 13” x 19” formaat tegen hoge kosten
Epson Workforce WF-7720 Review: 13” x 19” formaat tegen hoge kosten
Anonim

Bottom Line

Een slecht presterende ADF-scan en hoge kosten per pagina maken de Epson Workforce WF-7720 een slechte keuze, tenzij u echt afdrukken van 13 bij 19 inch nodig hebt.

Epson WorkForce WF-7720-printer

Image
Image

We hebben de Epson Workforce WF-7720 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De meeste bedrijven hebben een scanner, kopieerapparaat, printer en fax nodig, dus all-in-one printers zoals de Epson Workforce WF-7720 zijn een geweldige combinatieoplossing. Idealiter voeren deze printers elke taak goed uit zonder werknemers met een technische uitdaging te belasten met te veel details.

Epson is een van de weinige drukkerijen die afdrukken op 13" x 19" papier aanbiedt, dus we wilden zien of de WF-7720 als het centrum van een kantoor zou kunnen fungeren en ons kwaliteitsafdrukken kan leveren in een breed formaat.

Image
Image

Ontwerp: strak design met intuïtieve bediening

De Epson Workforce WF-7720 is helemaal zwart met witte letters en cijfers. Het ziet eruit als de meeste all-in-one printers. Er is een scannerbed bovenop het apparaat, groot genoeg voor een papier van 11 "x 17". De bovenkant van het scannerdeksel heeft een automatische documentinvoer, die papier kan scannen tot wel 11” x 17”. De automatische documentinvoer (ADF) heeft een grijs lipje dat open kan bij een papierstoring. De voorkant van de printer heeft een 18,5-inch breed bedieningspaneel dat ongeveer 45 graden kan worden gekanteld en een handig 4,3-inch kleuren-touchscreen. Er zijn ook drie indicatielampjes: ontvangen fax, fout en gegevens.

Het scherm is groot voor het formaat van de printer en alles is gemakkelijk te lezen. De uitvoerlade bevindt zich onder het bedieningspaneel, dat handmatig uitschuift, waardoor de WF-7720 32 inch diep is in plaats van 19,1 inch. Twee papierladen bevinden zich onder de uitvoerlade en beide kunnen 250 vel papier bevatten met formaten tot 13” x 19” papier. Elke lade steekt handmatig uit de printer om grootformaat papier op te nemen, en een doorschijnende plastic afdekking beschermt het papier als de lade voorbij de voorkant van de printer steekt. De voorkant van de printer heeft ook een USB A-poort. Het scannerbed gaat omhoog om de printkoppen en sleuven voor inkjetcartridges bloot te leggen. De Epson Workforce WF-7720 beschermt de inktcartridges met een klepje dat moet worden verwijderd om de inkt te vervangen.

Image
Image

Configuratieproces: Installatiewizard maakt het gemakkelijk

Omdat een all-in-one printer ingewikkeld is, duurde het even wat tijd om de Epson Workforce WF-7720 in te stellen. Eerst hebben we de printer verbonden met het wifi-netwerk en de installatiesoftware gedownload. Nadat de installatiesoftware was geopend, moest deze de bestanden downloaden om te installeren. Toen dat eenmaal was gebeurd, leidde de installatiewizard ons snel en gemakkelijk door elke stap, van printerstuurprogramma's tot faxinstellingen. Vreemd genoeg moesten we het touchscreen echter handmatig gebruiken om de printer te verbinden met het Epson-account dat in de installatiewizard was aangemaakt. Het leek een ongewone stap toen al het andere zo soepel verliep.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: kwaliteitsafdrukken met hoge kosten per pagina

Om de Epson Workforce WF-7720 te testen op afdrukkwaliteit, hebben we een aantal taken uitgevoerd, waaronder het afdrukken van tekst op verschillende papierformaten met verschillende lettertypen en verschillende formaten. De tekstranden waren scherp en de lettertypen werden nauwkeurig gereproduceerd, maar we waren teleurgesteld over de afdruksnelheid. Met 18 ppm voor zwart-wit en slechts 10 ppm voor kleur beweegt hij langzamer dan zijn concurrenten.

De fotoafdruk blies sneller door de inkt dan zou moeten.

Om het afdrukken van foto's te testen, hebben we foto's op zowel gewoon papier als fotopapier in verschillende formaten afgedrukt. We hebben een paar hi-res opnamen uitgeprobeerd die zijn opgeblazen tot 13 "x 19" en de resultaten waren prachtig, waarbij de resolutie van de printer goed te zien was. De kleurenafdrukken kwamen goed overeen met de toon en kleur van de originelen. We hebben ook geprobeerd om op gewoon papier af te drukken, zowel in 11” x 17” als 8,5” x 11”. Hoewel de kwaliteit van de foto op gewoon papier, zoals verwacht, lager was, waren de kleurafstemming en details nog steeds goed. Aan het einde van onze tests kregen we een waarschuwing dat de inkt bijna op was en de fotoafdruk ging sneller door de inkt dan zou moeten.

De kosten per pagina voor de Epson Workforce WF-7720 zijn een beetje hoog. We hebben de kosten per pagina voor zwart berekend op $ 0,07 per pagina en kleur op $ 0,12 per pagina, wat heel snel zal oplopen.

Image
Image

Scankwaliteit: flexibele scanopties, maar problemen met tekstdocumenten

We hebben zowel tekstdocumenten als foto's getest op de Epson Workforce WF-7720 om te zien hoe deze presteert als scanner. We waren verheugd om te zien dat de ADF tot 11” x 17” papier nodig heeft, het volledige formaat van het scannerbed, maar toen we testten met het scannen van tekst via de ADF, sneed het de tekst af aan de rechterrand van de pagina, waardoor de documentinvoer bijna nutteloos voor documenten. Het was alsof de scanner het papierformaat niet goed las.

Wat betreft het scannen van afbeeldingen, hebben we een foto van 11” x 17” gescand die op het scannerbed was geplaatst. Het heeft geweldig werk geleverd met kleurafstemming en detail. De scannerinstellingen variëren van 200 dpi tot 1200 x 2400 dpi, maar de laagste instelling zag er nog mooi uit. De hogere instelling is geweldig voor het opblazen van kleine foto's naar een groter formaat.

Je kunt gemakkelijk scannen vanaf de WF-7720 zonder tussenkomst van een computer. De all-in-one printer scant naar een flashstation, naar e-mail, naar een cloudstation, naar een netwerkmap of FTP. Het kan ook gescande afbeeldingen opslaan in verschillende bestandsindelingen, waaronder Bitmap, JPEG, PNG, TIFF, Multi-TIFF, PDF en doorzoekbare PDF.

Image
Image

Faxkwaliteit: gemakkelijk te gebruiken

Een fax verzenden is eenvoudig met de Epson Workforce WF-7720. Ten eerste is het fijn om fysieke knoppen op het bedieningspaneel te hebben in plaats van het aanraakscherm te gebruiken. Het faxproces was eenvoudig en de kwaliteit was ook geweldig. Faxen, zowel verzonden als ontvangen, waren gemakkelijk te lezen. Hoewel de grafische kwaliteit niet geweldig was, kun je niet veel verwachten van een faxmodem die is ontworpen om afbeeldingen te verzenden met 33,6 Kbps. Faxen was ook iets sneller dan sommige andere modellen, met drie seconden per pagina.

Image
Image

Software: geweldige mobiele app, onhandig pc-programma

De mobiele app voor de Epson Workforce WF-7720 wint geen designprijzen; in feite ziet het eruit als een app uit een vorig decennium. Het is echter functioneel, eenvoudig en duidelijk, en vergemakkelijkt het afdrukken vanaf de telefoon en vanaf clouddrives waarop Box, Dropbox, Evernot, Google Drive en Microsoft OneDrive standaard zijn geïnstalleerd.

Afdrukken was echter een gedoe. Het was moeilijk om de instellingen goed te krijgen, dus gingen we naar de printer om handmatig met de papierinstellingen te werken. Als u naar de printer moet, worden veel van de voordelen van mobiel afdrukken teniet gedaan. We konden ook geen 4 "x 6" foto krijgen om af te drukken op briefpapier, wat een basisfunctie lijkt voor een printer.

De adviesprijs is behoorlijk stijf gezien de hoge kosten per pagina en enkele van de problemen die we tegenkwamen met de scanner.

De app heeft ook een coole functie die niet echt gerelateerd is aan de Epson Workforce WF-7720, documentvastlegging. U maakt een foto van een document en het bewaart het net als een gescand document. Met de app kun je de vier hoeken op maat bijsnijden en je kunt het document bijsnijden met andere hoeken dan 90 graden. Het is een leuke functie als je snel een fysiek document wilt afdrukken met je telefoon. We hebben ook geprobeerd via de mobiele app te scannen terwijl de WF-7720 aan het printen was, en dat werkte zonder problemen.

De scannersoftware op de computer is in het begin overweldigend. Wanneer u het programma opent, gooit het meteen een heleboel instellingen naar u toe. Er was geen snelle manier om een voorinstelling te gebruiken om de tekst van foto's aan te passen. Toen we daar eenmaal voorbij waren, werkte het scannen gemakkelijk en de software opende automatisch een venster waarin het bestand was opgeslagen. Het is fijn dat we niet meer naar de scan hoefden te zoeken toen deze eenmaal klaar was.

Bottom Line

De adviesprijs voor de Epson Workforce WF-7720 is $ 300, iets hoger dan veel van zijn concurrenten (hoewel niet veel). Epson verkocht het op het moment van schrijven voor slechts $ 199. De adviesprijs is behoorlijk stijf gezien de hoge kosten per pagina en enkele van de problemen die we tegenkwamen met de scanner.

Concurrentie: schiet tekort in sommige gebruikssituaties

Epson Expression Photo HD XP-15000 draadloze breedformaat kleurenprinter: De Epson Expression Photo HD XP-15000 is geen alles-in-één printer, dus geen scan-, fax- en kopieerfuncties hebben. Het richt zich echter op het afdrukken van verbluffende foto's en gebruikt een inktpalet met zes kleuren voor een betere kwaliteit. Het is ook veel kleiner, dus het bespaart ruimte als je alleen een geweldige fotoprinter nodig hebt. Het kost echter veel meer, met een adviesprijs van $ 350. Je beta alt voor HD-printen, dus je moet echt geweldige foto's willen.

Brother MFC-J6935DW: Brother-printers zijn moeilijk te verslaan als het gaat om de kosten per pagina. Brother beweert dat hun MFC-J6935DW minder dan $ 0,01 per pagina kan krijgen, wat best verbazingwekkend is. Hij print ook sneller dan de Epson Workforce WF-7720 met 22 ppm in zwart en 20 ppm in kleur. Het kost veel meer met een adviesprijs van $ 350. Als u veel pagina's afdrukt, maakt u dat echter snel goed in de kosten per pagina. Hij print ook tot 11” x 17” terwijl de WF-7720 tot 13” x 19” gaat.

Een goede keuze als je 13" x 19" prints nodig hebt

De Epson Workforce WF-7720 is een solide printer met enkele belangrijke gebreken. Het drukt foto's af op 13 "x 19" papier met behoorlijke kwaliteit, maar de ADF-scanner werkte niet goed en het kost veel per pagina. Als papier van 13" x 19" belangrijk voor u is, is dit misschien een goede manier om te gaan. Zo niet, dan kunt u vergelijkbare printers vinden met lagere kosten per pagina die dezelfde kwaliteitsresultaten produceren.

Specs

  • Productnaam WorkForce WF-7720 Printer
  • Product Merk Epson
  • SKU 010343935945
  • Prijs $300.00
  • Gewicht 40,8 lbs.
  • Productafmetingen 19,1 x 22,3 x 13,4 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Connectiviteitsopties WiFi, USB, Ethernet, e-mail printen, Epson iPrint App, Apple® AirPrint®, Google Cloud Print™, Android printen, Fire™ OS printen
  • Platform Mac OS, Windows, iOS, Android
  • Aantal lades 2 (250 vel) handmatige invoer
  • Type printer Inkjet
  • Inktpalet CYMK
  • Scherm 4,3” kleuren-touchscreen
  • Maximale afdrukresolutie 4800 x 2400 dpi
  • Afdrukken ISO 18 ISO ppm- Z/W 10 ISO ppm- Kleur 8,7 ISO ppm- Dubbelzijdig Z/W 6,0 ISO ppm- Dubbelzijdig kleur
  • Scannerresolutie 1200 x 2400 dpi
  • Faxmodem 33,6 kbps
  • Kopiëren ISO 16 ISO ppm- Zwart, 8,8 ISO ppm- kleur
  • Ondersteunde papierformaten 3,5" x 5", 4" x 6", 5" x 7", 8" x 10", 8,5" x 11", 8,5" x 14", 11" x 17", 13" x 19", A4, A6, Half Letter, Executive
  • Envelopformaten nr. 10; gewoon papier, bankpost, luchtpost
  • Ondersteunde formaten JPEG, PDF, TIFF
  • Inbegrepen Instructiehandleiding Software-cd Netsnoer 4 DURABrite® Ultra-inktcartridges

Aanbevolen: