ZTE Blade A3Y Review: competente prestaties van een budgettoestel

Inhoudsopgave:

ZTE Blade A3Y Review: competente prestaties van een budgettoestel
ZTE Blade A3Y Review: competente prestaties van een budgettoestel
Anonim

ZTE Blade A3Y

De ZTE Blade A3Y is de eerste exclusieve telefoon van Yahoo Mobile, en het is een budgettoestel dat goed past bij de budgetservice. Het ziet eruit en voelt precies zoals je zou verwachten van een telefoon voor deze prijs, maar het presteert verrassend goed.

ZTE Blade A3Y

Image
Image

ZTE heeft ons een recensie-eenheid voor onze schrijver gegeven om te testen, die ze terugstuurden na hun grondige evaluatie. Lees verder voor hun volledige mening.

De ZTE Blade A3Y is een budgettelefoon van Yahoo Mobile die helemaal onderaan de budgetmarkt glijdt. Dit is het eerste exclusieve toestel van Yahoo Mobile, maar het is eigenlijk de ZTE Blade A3 Prime die eerder dit jaar werd uitgebracht. Specificaties zijn vrij eenvoudig, met een quad-core MediaTek-processor, 2 GB RAM en 32 GB interne opslag, maar het heeft een aantal leuke functies voor zo'n goedkoop apparaat.

Yahoo Mobile gaf me een Blade A3Y en een Yahoo Mobile-simkaart, en ik droeg hem ongeveer een week naast mijn gewone telefoon. Ik heb de gesprekskwaliteit, prestaties, batterijduur getest en zelfs hoe goed de Blade A3Y games speelt om te zien hoe goed een telefoon echt kan werken voor zo'n lage prijs.

Ontwerp: het heeft een verwijderbare plastic achterkant

De ZTE Blade A3Y is aan de kleine kant, met een vierkant scherm, grote, dikke randen en een dikte die gedeeltelijk wordt verklaard door het feit dat hij een verwijderbare plastic achterkant heeft. Verkrijgbaar in één kleur, druivengelei, het eigenlijke lichaam van de telefoon zelf is zwart, terwijl de verwijderbare achterkant een diepe paarse tint heeft.

De verwijderbare plastic achterkant is hier de meest interessante ontwerpkeuze, omdat het een beetje een terugkeer is naar de tijd dat de batterijen van mobiele telefoons door de gebruiker konden worden onderhouden.

De voorkant van de handset is voorzien van een 5,45-inch scherm weergegeven in 1440x720, wat het technisch high-definition maakt. De bedieningselementen bevinden zich aan de rechterkant in de vorm van een volumeknop en een aan / uit-knop. De onderkant heeft een USB-C-poort die snel opladen ondersteunt, terwijl de bovenrand van de handset een 3,5 mm audio-aansluiting heeft. Het is een beetje vreemd om draden aan beide uiteinden te hebben, maar dit is een klein apparaat dat is ontworpen om een zeer krap budget te bereiken, dus concessies worden verwacht.

De achterkant van de Blade A3Y is eigenlijk een verwijderbare plastic plaat gekleurd in een dieppaarse tint en geëtst met een aantrekkelijk patroon van diagonale lijnen. Een kleine camera-array steekt door de verwijderbare achterkant in de linkerbovenhoek en in het midden naar de bovenkant heeft de verwijderbare achterkant een gat voor een kleine vingerafdruksensor. Het ZTE-logo staat er net onder.

De verwijderbare plastic achterkant is hier de meest interessante ontwerpkeuze, omdat het een beetje een terugkeer is naar de tijd dat de batterijen van mobiele telefoons door de gebruiker konden worden onderhouden. De batterij wordt daadwerkelijk gedeïnstalleerd, waardoor u deze moet plaatsen terwijl u uw simkaart plaatst. Hoewel de telefoon alleen verkrijgbaar is in "druivengelei", heeft de verder identieke ZTE Blade A3 Prime een grijze achterkant, en het lijkt vrij triviaal voor Visible, Yahoo Mobile of beide om alternatieve achterkanten met verschillende kleuren of patronen aan te bieden in de toekomst.

Over het geheel genomen ziet de ZTE Blade A3Y er redelijk goed uit voor een telefoon met zo'n lage prijs. De plastic achterkant geeft een goedkoop gevoel als je de telefoon echt vasthoudt, maar het is mooi genoeg om van een afstand naar te kijken als je een fan bent van paars.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Helder genoeg, maar de resolutie is aan de lage kant

De Blade A3Y heeft een 5,4-inch scherm dat nauwelijks in aanmerking komt als high definition. Het ziet er niet zo slecht uit op een kleiner scherm als dit, maar ik merkte wel wat ongemak in de ogen na lange tijd naar het scherm te hebben gekeken.

Het scherm is helder genoeg voor de meeste situaties, maar het was moeilijk te zien in fel zonlicht. Kleuren zijn oke, als een beetje koud. Afgewogen tegen de kosten van de telefoon, is geen van deze problemen veel. Verwacht niet het mooiste scherm dat je ooit hebt gezien, en je zult niet teleurgesteld worden.

Configuratieproces: Ja, dat is een verwijderbare batterij

Telefoons worden meestal geleverd met voldoende lading om ze aan te zetten en in te stellen, dus ik had aanvankelijk wat verwarring toen de ZTE Blade A3Y niet wilde inschakelen. Toen merkte ik dat het geen zichtbare SIM-lade had. Ik controleerde de doos voor instructies en vond er geen, maar ik merkte bij nadere inspectie dat de batterij in de doos onder de hoofdverpakking zat.

De ZTE Blade A3Y wordt om de een of andere reden niet geleverd met instructies voor het installeren van de batterij of simkaart, maar het is eenvoudig genoeg om erachter te komen. Een van de hoeken van de achteromslag heeft een beetje een inkeping, waardoor je genoeg hebt om hem los te trekken van het hoofdgedeelte van de telefoon. Als de achterkant is verwijderd, kun je de batterij op zijn plaats plaatsen, je simkaart installeren en desgewenst ook een SD-kaart plaatsen.

Als de batterij is geïnstalleerd, is het installatieproces grotendeels hetzelfde als bij elke andere Android-telefoon. De enige echte rimpel is dat u, als Yahoo Mobile-telefoon, deze waarschijnlijk zult gebruiken met de Yahoo Mobile-service. Hiervoor moet u de Yahoo Mobile-app installeren en ofwel een account aanmaken of u aanmelden voor een account om het installatieproces te voltooien.

Image
Image

Prestaties: Werkt beter dan verwacht

Tussen het laagste prijskaartje en het goedkope gevoel van de plastic achterkant, verwachtte ik niet veel van de Blade A3Y in termen van prestaties. Ik was echter aangenaam verrast. De A3Y leverde behoorlijk behoorlijke benchmarks op, precies in lijn met aanzienlijk duurdere budgethandsets die ik heb getest, en werkte ook redelijk goed bij normaal dagelijks gebruik gedurende de week die ik ermee doorbracht.

Om te beginnen heb ik PCMark gedownload en de Work 2.0 benchmark uitgevoerd. Dit is een productiviteitsbenchmark die test hoe goed een telefoon is in het uitvoeren van dagelijkse taken zoals surfen op het web, tekstverwerking en beeldbewerking. Het geeft een algemene score naast een uitsplitsing van scores voor specifieke taakcategorieën.

De ZTE Blade A3Y scoorde een indrukwekkende 4.491 overall in de Work 2.0 benchmark. Dat aantal is op zich niet indrukwekkend, omdat het vrij laag is in vergelijking met de cijfers die je kunt halen met duurdere hardware, maar het is opmerkelijk goed voor een telefoon van deze prijs. Ter vergelijking: ik heb een LG Stylo 6 getest rond dezelfde tijd als de ZTE Blade A3Y, en hij scoorde slechts 3.867 in deze benchmark.

Voor surfen op het web scoorde de ZTE Blade A3Y 3, 592. Hij scoorde een beetje hoger in de categorie schrijven en zelfs hoger in de categorie voor fotobewerking met een respectabele 8, 392. Deze cijfers zijn allemaal redelijk goed voor een telefoon aan de onderkant van de budgetcategorie.

Bij normaal gebruik merkte ik genoeg vertraging en vertraging op om een beetje vervelend te zijn. Ik merkte bijvoorbeeld enige vertraging op door de notificatielade naar beneden te trekken of de app-lade te openen. Apps werkten voor het grootste deel goed genoeg en ik kon een aantal tabbladen in Chrome openen en YouTube-video's zonder problemen streamen, maar ik had verwacht dat de telefoon soepeler zou werken op basis van de benchmarkscores.

De A3Y leverde behoorlijk behoorlijke benchmarks op, precies in lijn met aanzienlijk duurdere budgethandsets die ik heb getest

Naast de productiviteitsbenchmark heb ik ook een paar gamingbenchmarks van GFXBench uitgevoerd. Ik begon met Car Chase, een 3D-benchmark die gebruik maakt van geavanceerde shaders en verlichting. In deze benchmark slaagde de Blade A3Y er slechts in om 3,8 FPS uit te voeren. Dat is ook beter dan de Stylo 6, die slechts 2,8 haalde, maar dat zijn beide behoorlijk ellendige resultaten.

Vervolgens heb ik de minder veeleisende T-Rex-benchmark uitgevoerd. Dit is ook een 3D-benchmark, maar het is ontworpen voor minder geavanceerde hardware. In deze benchmark behaalde de Blade A3Y een aanzienlijk betere 22FPS. Dat is nog steeds laag genoeg om een probleem te zijn als je echt een game probeert te spelen.

Voor een echte wereldtest heb ik de 3D-racegame Asph alt 9 gedownload en een paar races gereden. Asph alt 9 is een goed geoptimaliseerde game en het liep goed genoeg op de Blade A3Y dat het echt speelbaar was. Ik merkte veel pop-in waar objecten aanvankelijk niet werden weergegeven, en er was genoeg framedropping om vervelend te worden, maar ik kon eigenlijk een paar races zonder problemen voltooien.

Het komt erop neer dat de ZTE Blade A3Y tot op zekere hoogte games en andere apps kan uitvoeren als je het echt nodig hebt, maar het heeft niet echt de processor of RAM om een bevredigende ervaring te bieden. Blijf bij telefoontjes en eenvoudige taken zoals berichten verzenden, e-mailen, surfen op het web en video streamen, en het zal niet teleurstellen. Buiten dat, moet u misschien investeren in een duurdere telefoon.

Verizon lijkt de prioriteit van Yahoo Mobile en Visible-verkeer in belangrijke mate te verlagen, dus je kunt fantastische snelheden of verschrikkelijke snelheden zien, afhankelijk van factoren zoals je locatie en het tijdstip van de dag.

Connectiviteit: matige prestaties zijn nog steeds goed genoeg voor de meesten

Dit is het punt in de recensie waar ik de Yahoo Mobile-service bespreek, een MVNO die wordt beheerd door Verizon. Net als de andere MVNO van Verizon, Visible, gebruikt het de zendmasten van Verizon, maar klanten van Yahoo Mobile zijn geen klanten van Verizon. Als je veel geluk hebt gehad op je locatie met Verizon, betekent dat niet dat je een vergelijkbaar serviceniveau zult zien van Yahoo Mobile of Visible.

Yahoo Mobile heeft me een geactiveerde simkaart gegeven om de Blade A3Y te testen. De telefoon zou niet werken met de Google Fi- of AT&T-simkaarten die ik gewoonlijk gebruik om te testen, dus al mijn mobiele telefoon- en LTE-gegevenstests werden uitgevoerd met Yahoo Mobile.

Dat gezegd hebbende, kunnen mijn resultaten sterk afwijken van uw eigen ervaring, afhankelijk van uw locatie en de status van het Verizon-netwerk in uw regio. Verizon lijkt de prioriteit van Yahoo Mobile en Visible-verkeer in belangrijke mate te verlagen, dus je kunt fantastische snelheden of verschrikkelijke snelheden zien, afhankelijk van factoren zoals je locatie en het tijdstip van de dag.

Toen ik verbonden was met de Yahoo Mobile-service, heb ik downloadsnelheden gemeten tussen 2,8 en 5 Mbps. Op hetzelfde moment gemeten, op dezelfde locatie, als de download van 5 Mbps, bereikte een Moto X4 op de postpaid-service van Verizon een topdownloadsnelheid van 30 Mbps. Het is moeilijk om de prestaties van Yahoo Mobile te scheiden van de prestaties van de Blade A3Y vanwege het feit dat ik het niet kon laten werken met iets anders dan de Yahoo Mobile SIM, maar de LTE-snelheden die ik ervan zag waren uniform flauw.

Image
Image

Voor wifi-connectiviteit heb ik de Blade A3Y getest met een gigabit-internetverbinding via de kabel van Mediacom en een Eero mesh wifi-systeem. De verbinding was op het moment van testen amper 1 Gbps bij de router en mijn Pixel 3 behaalde een topdownloadsnelheid van 320 Mbps wanneer deze naast de Blade A3Y werd gecontroleerd.

Voor de eerste meting heb ik de Blade A3Y gecontroleerd in de buurt van de router. Onder die ideale omstandigheden haalde het een topdownloadsnelheid van 162 Mbps. Dat is meer dan snel genoeg voor bellen via wifi, videochatten, videostreaming en zo ongeveer alles, maar duidelijk langzamer dan het zou kunnen zijn.

Vervolgens heb ik de Blade A3Y ongeveer 10 meter van de router verwijderd en opnieuw getest. Op die afstand zakte de downloadsnelheid naar 132Mbps. Ik ging toen ongeveer 15 meter van de router en bakens vandaan, met muren en andere obstakels in de weg, en de downloadsnelheid daalde een beetje tot 125 Mbps. Uiteindelijk ging ik naar mijn garage, ongeveer 30 meter van de dichtstbijzijnde router of baken, en de telefoon hield stevig vast op 71 Mbps.

Over het algemeen is de wifi-connectiviteit van de Blade A3Y redelijk goed. Het laat veel op tafel liggen op korte afstand, maar de cijfers op lange afstand blijven snel genoeg om video en zo ongeveer alles te streamen. Hoewel het niet de beste nummers opleverde die ik heb gezien, werkte het heel goed voor een telefoon van $ 50.

Geluidskwaliteit: Fatsoenlijk geluid met één luidspreker met twijfelachtige gesprekskwaliteit

Voor een budgettelefoon met een enkele luidspreker klinkt de Blade A3Y niet zo slecht. Het is een van de stillere telefoons die ik heb getest, maar hoe vaak zet je je mediavolume toch helemaal omhoog? Op ongeveer half volume klinkt de muziek goed genoeg, zij het een beetje hol en erg zwaar op het hoge eind.

De luidspreker ventileert door sleuven in de verwijderbare plastic achterkant die heel gemakkelijk met je vingers te bedekken zijn terwijl je de telefoon in liggende modus houdt. Als u de telefoon op iets neerzet, zelfs op een glad oppervlak, wordt het geluid ook aanzienlijk gedempt.

De gesprekskwaliteit was redelijk, maar ik merkte een vreemd soort weerkaatsing op die net genoeg was om irritant te zijn. Het klinkt bijna alsof de persoon met wie je praat op de luidspreker staat, zelfs als dat niet het geval is. Volgens de mensen die ik met de telefoon belde, kwam ik luid en duidelijk door zonder enige vreemde modulatie, en ze konden me horen, zelfs in redelijk rumoerige omgevingen. Hoewel de galm in het begin irritant was, raakte ik er vrij snel aan gewend.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: laat veel te wensen over

De Blade A3Y heeft camera's, maar die zijn niet erg goed. De achteruitrijcamera heeft een 8MP-sensor en ik had er veel tijd mee om er duidelijke foto's mee te maken. Foto's die ik met de achteruitrijcamera nam, waren vaak wazig met vervaagde kleuren, zelfs bij fatsoenlijk licht. Foto's bij weinig licht waren nog erger. Video worstelde op dezelfde manier in onvolmaakt licht. Elke hoeveelheid tegenlicht deed het beeld helemaal verdwijnen en goed verlichte scènes zagen er vlak uit.

De 5MP camera aan de voorkant is niet beter. Het stelt prima scherp, maar kleuren zijn koud en vervaagd, en het kan helemaal niet goed omgaan met minder dan ideale verlichting. Het is er als je het nodig hebt voor videogesprekken of selfies, maar de resultaten zullen waarschijnlijk niet voldoen.

Batterij: capaciteit aan de onderkant, maar kan worden verwijderd

De Blade A3Y heeft een batterij van 2.660 mAh, wat aan de lage kant is. Deze batterij is echter verwijderbaar. Dat betekent dat u gemakkelijk een vervangende batterij kunt pakken en in reserve kunt houden voor het geval de handset het begeeft als u zich niet in een situatie bevindt waarin u hem kunt opladen.

De gerapporteerde gesprekstijd op de batterij is 16 uur, wat een beetje genereus lijkt. Ik kon ongeveer anderhalve dag de Blade A3Y gebruiken waar ik maar kon in plaats van mijn normale telefoon, en ik zou hem zeker elke avond aan de oplader hebben als het echt mijn normale telefoon was.

Om de capaciteit verder te testen, heb ik verbinding gemaakt met wifi, het scherm op volledige helderheid gezet en ingesteld om non-stop YouTube-video's te streamen. In die staat ging de batterij zes en een half uur mee. Dat is minder dan de meeste telefoons die ik heb getest, maar het is niet slecht voor een telefoon met zo'n laag prijskaartje en een verwijderbare batterij.

Image
Image

Software: Vrij dicht bij voorraad Android 10

De ZTE Blade A3Y wordt geleverd met Android 10 en is bijna op voorraad. Ik merkte een paar verschillen op in de manier waarop het werkt in vergelijking met de voorraad, maar niets dat echt de moeite waard is om te noemen. Het meest zichtbare verschil tussen deze telefoon en elk ander Android 10-apparaat is dat het wordt geleverd met een aantal vooraf geïnstalleerde Yahoo-apps: je krijgt Yahoo Mail, Yahoo News en anderen.

Als u zich in het Yahoo-ecosysteem bevindt, zult u het nuttig vinden om Yahoo-apps op te nemen. Anders zijn ze gemakkelijk genoeg om te negeren of te verwijderen. De gewone oude Android-mailclient is er nog steeds, samen met de standaardsuite van Google-apps, dus het opnemen van de apps van Yahoo Mobile is meer een smaakding dan een oplegging.

Prijs: over een aanbieding gesproken die je niet kunt weigeren

De ZTE Blade A3Y heeft een adviesprijs van slechts $ 49, en je kunt hem meestal voor ongeveer de helft krijgen. Als je van een andere dienst overstapt naar Yahoo Mobile, kun je het misschien zelfs voor de vorstelijke som van nul dollar krijgen.

Met een prijsbereik tussen gratis en $ 49 is de ZTE Blade A3Y een fantastische deal. Dit is duidelijk een budgettelefoon, je kunt er niet omheen, maar hij ziet er geweldig uit en presteert geweldig voor een handset van $ 49. Het overtreft zo'n $ 300-telefoons waar ik naar heb gekeken, en het is vrij gemakkelijk om tekortkomingen zoals de matte camera over het hoofd te zien wanneer een telefoon een dergelijk prijskaartje heeft dat aan dit prestatieniveau is gekoppeld.

Met een prijsbereik tussen gratis en $49 is de ZTE Blade A3Y een fantastische deal.

ZTE Blade A3Y vs. LG K51

De LG K51 is een van onze favoriete ultrabudgettelefoons, met een ontgrendelde adviesprijs van $ 200 en meestal beschikbaar voor minder dan $ 150. Het beschikt over een groot 6,5-inch scherm met een traancamera, een batterij van 4.000 mAh en een acht-core MediaTek Helio P22-processor.

Hoewel de LG K51 de ZTE Blade A3Y qua specificaties vrijwel over de hele linie verslaat, is er hier een enorme kloof in prijsverschil. De LG K51 heeft een adviesprijs die vier keer zo hoog is als die van de ZTE Blade A3Y. Voor dat extra geld krijg je een iets groter scherm, maar dezelfde lage resolutie. Je krijgt ook een acht-core processor versus een quad-core, maar de Blade A3Y benchmarkt eigenlijk beter ondanks dat verschil.

Als je met een krap budget werkt, is er geen twijfel mogelijk: de ZTE Blade A3Y is een betere deal.

Pak deze als je een telefoon nodig hebt en geen budget hebt

De ZTE Blade A3Y ziet er goedkoop uit en voelt aan, en de specificaties zijn niet om over naar huis te schrijven, maar dit is zo'n beetje de perfecte smartphone als je nu een telefoon nodig hebt maar niet echt ruimte hebt het budget voor een. Het is ook geweldig voor iedereen die gewoon een basistelefoon wil om te bellen en onderweg internettoegang, omdat het veel beter presteert dan verwacht op basis van de onbewerkte specificaties.

Specs

  • Productnaam Blad A3Y
  • Product Merk ZTE
  • UPC 885913108766
  • Prijs $49.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 0.357 lbs.
  • Productafmetingen 5,77 x 2,79 x 0,38 inch.
  • Color Grape Jelly (Paars)
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • Beeldscherm 5,45-inch
  • Resolutie 1440x720
  • Bewerker MediaTek Helio A22 Quad Core @ 2.0GHz
  • RAM 2GB RAM
  • Opslag 32GB
  • Camera 8MP (achter), 5MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 2, 660 mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm audio
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: