ASUS Strix Raid PRO Review: een prachtige geluidsoplossing voor hardcore gamers

Inhoudsopgave:

ASUS Strix Raid PRO Review: een prachtige geluidsoplossing voor hardcore gamers
ASUS Strix Raid PRO Review: een prachtige geluidsoplossing voor hardcore gamers
Anonim

Bottom Line

De ASUS Strix Raid PRO-geluidskaart is een op gamers gericht product dat op elk front presteert. Voor ongeveer $ 160 brengt ASUS geweldige audio, native 7.1 surround-ondersteuning en een bedieningsknop waarmee gamers hun geluid in een oogwenk kunnen aanpassen.

ASUS Strix Raid PRO

Image
Image

We hebben de ASUS Strix Raid PRO-geluidskaart gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De ASUS Strix Raid PRO-geluidskaart klinkt net zo goed als hij eruitziet. ASUS leverde een kwaliteitsproduct met een focus op bruikbaarheid. Dat gemak brengt echter een prijs met zich mee voor diegenen die onberispelijke audio eisen, aangezien de kaart enkele problemen vertoont op audioapparatuur boven de $ 300. Het worstelt met diepe bas en mist een indrukwekkend geluidsbeeld, maar de basversterking en virtuele surround-effecten klinken geweldig op goede consumentenkoptelefoons, zoals de Sennheiser GSP300 of de Sony MDR-7506. Verder heeft hij het geluid en de functies die nodig zijn voor topspelprestaties: uitstekende hoge tonen om audiosignalen te horen, een aparte controlebox waarmee je de geluidssignatuur en het volume met een druk op de knop kunt wijzigen, en een uitgebreide softwareoplossing om alles naar wens aan te passen. naar jouw wens.

Image
Image

Ontwerp: Mooi en functioneel

De Strix Raid PRO is een prachtige kaart, met een robuust, agressief ontwerp dat prachtig in een toren-pc past. De zwarte, stevige behuizing fungeert als een schild tegen EM-interferentie van de rest van de pc. Aan de zijkant bevindt zich een gloeiend oranje oog dat doet denken aan een strix, de mythologische vogel waarnaar de kaart is vernoemd, en het motief is een aantrekkelijke manier om het matzwarte van de kast te doorbreken. Aan de binnenkant ondersteunt de audiochipset een maximaal bereik van 192 kHz en 24-bits audio, met 116 dB SNR, 10 Hz tot 48 kHz frequentieweergave, een 8-kanaals DAC en een versterker van 500 milliwatt. Het heeft aansluitingen voor 3,5 mm line-in, vijf 3,5 mm line-out en één S/PDIF-out, en ondersteunt native 7.1 surround.

(Waarom heb je een versterker nodig? Bekijk deze handleiding.)

De Strix wordt ook geleverd met een schakelkast, een externe interface waar je je microfoon en koptelefoon op kunt aansluiten, en je kunt de uitgangen van de kaart handmatig bedienen. Het heeft een 3,5 mm line-in en line-out en is verbonden met de geluidskaart met een HDMI-naar-RCA-kabel die ASUS in de doos levert. De bedieningskast is een zwart-oranje zeshoekig station met een enorme knop op de voorkant. De knop regelt het volume digitaal, de luidspreker-/hoofdtelefoonuitgang en een knop voor de Raid-modus waarmee je een aangepaste EQ-preset kunt inschakelen. Het is een slim, ergonomisch ontwerp waarmee gebruikers snel instellingen kunnen wijzigen zonder dat ze software hoeven te openen.

Image
Image

Installatie: een paar struikelblokken

Helaas is de Strix lastig te installeren. De snelstartgids in de doos is te vaag om nuttig te zijn. Om de Strix te installeren, hebt u een vrij PCIe-slot op uw moederbord en een vrije 6-pins connector van uw hoofdvoedingseenheid nodig. Vervolgens moet u de Strix-stuurprogramma's installeren vanaf de meegeleverde cd of de ondersteuningspagina van ASUS. Hiermee wordt ook de ASUS Sonic Studio geïnstalleerd, die basis-EQ-instellingen en een paar interessante presets biedt.

Toen we het instelden, moesten we de pc een paar keer opnieuw opstarten voordat de kaart begon te werken. Er was ook een bug waarbij het stopte met werken wanneer we de uitvoer van hoofdtelefoon naar luidsprekers en weer terug schakelden. Het identificeren van deze bug was lastig: het opnieuw installeren van de kaart loste het niet op, en het gebeurde telkens wanneer we de Tidal-muziekspeler gebruikten. Toen we de instellingen van Tidal doornamen, bleek het een vergrendelde ingang te hebben (het zou alleen 44,1 kHz 24-bits audio uitvoeren), maar deze vergrendelingsbug deed zich niet voor met enig ander audioapparaat dat we hebben getest. Ter vergelijking: we hebben de OPPO HA-1-versterker, de EVGA Nu-geluidskaart, verschillende Sound Blaster-kaarten en de ingebouwde audio van ons MSI Carbon Z370-moederbord getest.

Audio: heldere hoge tonen, dunne bas

De Strix Raid PRO-geluidskaart heeft een zeer goede geluidssignatuur met de Sennheiser HD800s. (Wat is een geluidssignatuur? Ontdek het hier.) De audio is ongelooflijk helder en de virtuele surround-effecten zijn geloofwaardig. Het beweert een profiel van 10-48.000 Hz te dekken, maar we hadden problemen met het horen van de lagere frequenties. De bas had moeite om eruit te komen, waardoor de lage tonen vlak klonken. Zonder virtuele surround ingeschakeld, heeft het een middelmatig geluidsbeeld en een algemeen gebrek aan rijkdom.

De Strix Raid PRO-geluidskaart heeft een zeer goed geluidsprofiel. De audio is ongelooflijk helder en de virtuele surround-effecten zijn geloofwaardig.

We voelen ons niet op ons gemak om deze kaart geschikt te noemen voor muziek of theater, maar het is een solide kaart om te gamen. Dankzij de duidelijke hoge en middentonen kunnen we alle informatieve details van de audio vastleggen in games als Overwatch, Assassin's Creed: Odyssey en de remake van Resident Evil 2. Voor het kijken naar films was de nadruk op de hoge tonen goed voor het onderscheiden van dialogen, maar de beperkte middentonen en bas lieten de soundtrack van de film flauw aanvoelen. Toch denken we dat wat de kaart aan audioprestaties mist, hij goedmaakt in zijn softwareprestaties.

Image
Image

Software: een indrukwekkende suite

De Strix Raid PRO-geluidskaart wordt geleverd met de ASUS Sonic Studio-software. In Sonic Studio kunt u het hoofdvolume, het luidsprekervolume, het hoofdtelefoonvolume, de panning en de uitvoer regelen en een virtueel surroundeffect inschakelen dat voorluidsprekers, achterluidsprekers en/of vol geluid emuleert. De virtuele surround-simulator is bijzonder indrukwekkend, omdat het onze oren echt deed denken dat het geluid van overal om ons heen kwam! Er zijn andere presets, waaronder een die is bevestigd aan de Raid Mode-knop op de bedieningskast, en opties voor treble boost, bass boost en stemhelderheid. Vooral het compressoreffect is bijzonder krachtig, waardoor slechte opnamen nieuw leven worden ingeblazen (hoewel we sterk aanbevelen om audioformaten van lage kwaliteit te vermijden en hi-res-bestanden te gebruiken).

De bedieningskast maakt het veranderen van audio razendsnel, zodat u zich kunt concentreren op uw game en niet op uw EQ-software.

We hebben de Raid-modus op "Balanced" in verschillende games getest en het verhoogde de hoge tonen, maar het gaf ons geen significant tactisch voordeel. We hebben een veel groter voordeel gehaald uit de surround sound-mogelijkheden van de kaart. Dat gezegd hebbende, is de Raid-modus een goede optie, zoals de fabrikant suggereert, om te schakelen tussen in-game en chataudio.

Bottom Line

Voor een marktwaarde van ongeveer $160 is de ASUS Strix Raid PRO een degelijke geluidskaart. We denken niet dat het de best mogelijke audio biedt voor deze prijs, maar het is een sterke keuze voor gaming en biedt een groot aantal nuttige functionaliteit door zijn ongelooflijke surround-software en veelzijdige controlebox.

Concurrentie: het is een kanshebber

De ASUS Strix Raid Pro levert misschien niet de beste hardware-geluidskwaliteit op de markt, maar het is een goede keuze voor gaming en is zeer scherp geprijsd. Het echte sterke punt is de veelzijdige en krachtige software die ermee wordt meegeleverd, die een heel eind gaat in de richting van het verzachten (en verbergen) van de fouten.

De ASUS Strix Raid PRO klinkt een stuk beter dan de Sound Blaster ZxR, maar wat de Strix echt voor de ZxR plaatst, is de bedieningskast: de mogelijkheid om de Raid-modus in te schakelen met een druk op de knop is enorm handig bij snel gamen. Om nuttige geluidsveranderingen met de ZxR in of uit te schakelen, moet je je verdiepen in de software en het spel pauzeren of het risico lopen rond te tasten naar een sneltoets. Lees hier onze recensie.

De EVGA Nu schittert tegen de Strix op basis van geluidskwaliteit, maar heeft een zeer eenvoudige software-interface, waardoor het geschikt is voor diegenen die niet willen rotzooien met EQ-instellingen, maar niet voor iedereen die zijn beleven. Hoewel het misschien niet zo veelzijdig is als de Strix voor gaming, is de Nu de kaart voor degenen die geluidskwaliteit boven alles waarderen. Deze kaart kost misschien ongeveer $ 250, maar presteert op hetzelfde niveau als toegewijde $ 1.000+ audio-instellingen dankzij de briljante samenwerking die EVGA heeft gemaakt met Audio Note.

Dan zijn er de Schiit Magni en Schiit Modi, een externe DAC en versterker. Ze hebben geen software en zijn perfect neutraal, dus al het geluid komt eruit zoals het in de studio is opgenomen. Hun geluidskwaliteit is onberispelijk voor de prijs van $ 200, en het zal gemakkelijker zijn om een extern onderdeel te upgraden dan een intern onderdeel (vooral gezien enkele van de softwareproblemen die we tegenkwamen met de Strix).

Een van de beste geluidskaarten voor gaming

Als je een gamer bent en je geluid graag wilt aanpassen, is de ASUS Strix Raid PRO een uitstekende keuze. Het geluid is niet absoluut het beste voor zijn prijs, maar het is erg goed en heeft alle prestaties die je nodig hebt om te koppelen met een koptelefoon of luidsprekers van minder dan $ 300. De bedieningskast maakt het veranderen van audio razendsnel, zodat u zich kunt concentreren op uw spel en niet op uw EQ-software.

Specs

  • Productnaam Strix Raid PRO
  • Product Merk ASUS
  • UPC ASIN B019H3BAAO
  • Prijs $160,00
  • Releasedatum december 2015
  • Audio-interface PCI Express
  • Frequentierespons 10 Hz tot 48 kHz
  • Uitgangssignaal-ruisverhouding 116 dB
  • Impedantiewaarde 600 ohm
  • Chipset C-Media 6632AX
  • Digitaal-naar-analoog converter ESS SABRE9006A 8-kanaals DAC
  • Hoofdtelefoonversterker Texas Instruments TPA6120A2
  • Analoge uitgang 5 x 3,5 mm-aansluiting (1/8") (hoofdtelefoonuitgang/vooruitgang/zijuitgang/middensubwooferuitgang/achteruitgang)
  • Analoge ingang 1 x 3,5 mm jack (1/8") (Line-in/ Mic-in combo)
  • Digitaal 1 x S/PDIF uit (combo met kant naar buiten)
  • Software Sonic Studio
  • Inbegrepen Besturingskast x 1, S/PDIF optische adapters x 1, Driver-cd x 1, Snelstartgids x 1, Box-linkkabel x 1

Aanbevolen: