Canon Selphy CP1300 Review: een geweldige compacte printer

Inhoudsopgave:

Canon Selphy CP1300 Review: een geweldige compacte printer
Canon Selphy CP1300 Review: een geweldige compacte printer
Anonim

Bottom Line

De Canon Selphy CP1300 is een gebruiksvriendelijke compacte printer. Veel functies en een echt goede afdrukkwaliteit maken dit een goede keuze voor consumenten die hun foto's van hun mobiele apparaten en computers in hun handen willen krijgen.

Canon SELPHY CP1300

Image
Image

We hebben de Canon Selphy CP1300 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Afdrukken vanaf uw smart device of computer gaat snel en gemakkelijk met de Canon Selphy CP1300 printer. Deze compacte printer is niet zo draagbaar als sommige van de zakformaatmodellen op de markt, maar de afdrukkwaliteit is over het algemeen beter. En de kenmerken van de Selphy CP1300, waaronder meerdere aansluitmogelijkheden, bieden veelzijdigheid met behoud van gebruiksgemak.

Image
Image

Ontwerp: compact maar niet helemaal draagbaar

Met afmetingen van 5,4 x 7,2 x 2,5 inch (exclusief de papierlade), is de Canon Selphy CP1300 het perfecte formaat voor een druk bureau, een klein appartement of een slaapzaal.

De printerbehuizing, die grotendeels van plastic is, weegt 1,9 pond (2,5 pond met cartridge en cassette), maar ondanks het lichte gewicht is er geen handgreep en moet u de optionele batterij aanschaffen (tegen een meerprijs) als u echte draagbaarheid wilt. De printer en papierlade passen samen met de AC-adapter in een boodschappentas als je hem mee wilt nemen naar een feest of familie-evenement waar een stopcontact in de buurt is.

Je moet de optionele batterij aanschaffen (tegen een meerprijs) als je echte draagbaarheid wilt.

De printer is verkrijgbaar in zwart of wit en is uitgerust met een 3,2-inch LCD-scherm om het menu te bekijken en foto's te bekijken. Er wordt een reeks knoppen gebruikt om door het menu te navigeren, aangezien het LCD-scherm helaas geen touchscreen is.

Image
Image

Setup: Relatief pijnvrij

Het helpt om een beetje te weten over het kleursublimatie-afdrukproces dat de Canon Selphy CP1300 gebruikt voordat je begint met het instellen. Dye-sub (zoals het algemeen bekend is) gebruikt warmte om de kleuren van een rol cellofaanachtige film op het glanzende oppervlak van het fotopapier te verdampen. Deze cartridge wordt in het zijvak van de printer geplaatst. Het papier wordt vervolgens in de meegeleverde papiercassette geladen, die vervolgens in het voorste compartiment van de printer wordt geplaatst. Sluit de printer aan, zet hem aan en gebruik het menu op het scherm om uw selecties te maken en u kunt aan de slag.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden: in tegenstelling tot inkjetprinters, moet u het papier gebruiken dat is meegeleverd met de dye-sub-cartridge. U moet ook de achterkant van de printer vrijhouden van obstakels. Terwijl het papier heen en weer door de printer gaat voor elk van de drie kleuren (geel, magenta, cyaan) en een overjas, komt het aan de achterkant uit.

Afdrukken voelen droog aan, dus je kunt ze meteen verwerken. Canon schat dat ze tot 100 jaar meegaan, maar zoals bij elke print kunnen verschillende factoren, zoals direct zonlicht, de levensduur van een print verkorten.

Image
Image

Connectiviteit: meerdere opties

Standalone printen is niets nieuws, maar Canon biedt verschillende opties voor Selphy CP1300-gebruikers. Afbeeldingen kunnen rechtstreeks vanaf een SD-kaart worden afgedrukt via de ingebouwde kaartsleuf van de CP1300 of vanaf een USB-flashstation.

Als alternatief is draadloos printen mogelijk vanaf iOS- en Android-apparaten met behulp van de Canon PRINT Inkjet/SELPHY-app (en het is een van de gemakkelijkste draadloze opstellingen die we ooit hebben gebruikt). Android-gebruikers hebben ook de mogelijkheid om Mopria Print Services te gebruiken. En draadloos of bedraad printen kan worden bereikt met computers en compatibele camera's. Deze printer dekt vrijwel alle mogelijkheden.

Image
Image

Kenmerken: ook praktisch en leuk

De papiercassette die bij de printer is geleverd, biedt plaats aan 4 x 6-inch papier, het formaat van de uiteindelijke afdruk nadat de geperforeerde boven- en onderranden zijn losgemaakt. Hoewel dat het typische afdrukformaat voor snapshots is, kunt u ervoor kiezen om meer dan één afbeelding op een vel in verschillende configuraties af te drukken, van twee tot meerdere afbeeldingen in één afdruk, elk in een ander formaat. En jij en je vrienden kunnen draadloos afbeeldingen naar de printer sturen om een enkele gecombineerde afdruk van afbeeldingen te maken.

Rekening houdend met de functies en afdrukkwaliteit biedt de Canon Selphy CP1300 een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Naast verschillende lay-outs biedt de CP1300 een aantal bewerkingsopties, zoals bijsnijden, huidvereffening, helderheid/contrast/kleuraanpassingen en rode-ogencorrectie, evenals de mogelijkheid om afdrukken met of zonder rand te kiezen en camera-opnamen toe te voegen datums. Hoewel we dol zijn op het gladde glanzende oppervlak van de standaardinstellingen, kun je ervoor kiezen om een oppervlaktepatroon toe te voegen voor een minder glanzende afwerking.

Als je ID-foto's nodig hebt, zoals die voor paspoorten, heeft de CP1300 ook de tools om ze goed te krijgen.

Image
Image

Prestaties: Een allegaartje

Een enkele afdruk duurt over het algemeen minder dan een minuut. Dat is een behoorlijk behoorlijke snelheid, aangezien het papier vier passages moet voltooien (geel, magenta, cyaan en afwerklaag). De printer maakt een beetje lawaai terwijl hij zijn gang gaat, maar niet overdreven.

Waar dingen een beetje langzamer gaan, is op het scherm wanneer je aanpassingen maakt of door afbeeldingen bladert. Dit is vooral merkbaar wanneer afbeeldingsbestanden een hoge resolutie hebben. Er is tenminste een zandloperpictogram en het woord "bezet" terwijl het verzoek wordt verwerkt, zodat u weet dat de printer eraan werkt.

Afdrukkwaliteit: Beter dan standaard snapshots

De algehele afdrukkwaliteit van de Canon Selphy CP1300 is erg goed. Kleuren zijn voor het grootste deel rijk en nauwkeurig gereproduceerd. Sommige proefafdrukken zagen er beter uit dan veel die we hebben gezien in de doe-het-zelfkiosken in lokale winkels.

Aan de andere kant waren er een paar afdrukken die niet helemaal overeenkwamen met de levendigheid van de originele afbeelding. Maar zelfs toen waren de kleuren niet veel anders. Een felroze blouse op een model was bijvoorbeeld iets minder pittig dan wat er op onze computermonitor en inkjetprints verscheen. Maar de afdrukken waren scherp en duidelijk, met veel detail.

Sommige proefafdrukken zagen er beter uit dan veel die we hebben gezien in de doe-het-zelfkiosken in lokale winkels.

Bottom Line

Rekening houdend met de functies en afdrukkwaliteit, biedt de Canon Selphy CP1300 met een adviesprijs van $ 129,99 een goede prijs-kwaliteitverhouding. De kosten per afdruk zijn afhankelijk van de papier-/inktbundel die u koopt, maar een pakket van 36 vel met inkt kost iets minder dan $ 20, met een kosten per afdruk van ongeveer $ 0.50. Dat is misschien hoger dan wat sommige laboratoria bieden, maar het gemak lijkt een paar cent meer waard. U kunt op aanvraag afdrukken en de resultaten zijn direct zichtbaar, zodat u niet naar de winkel hoeft te gaan (of afdrukken hoeft te laten verzenden).

Concurrentie: de Canon Selphy CP1300 is moeilijk te verslaan

Een van de directe concurrenten van de Canon Selphy CP1300 is de dye-sub, Epson PictureMate PM-400 Personal Photo Lab. Hij is iets groter en zwaarder dan de Selphy, meet 6,9 x 9,00 x 3,3 inch (L/B/H), maar hij is gemakkelijk te vervoeren en biedt stand-alone en draadloos printen.

Een reden voor het grotere formaat en gewicht is de mogelijkheid om zowel 4 x 6-inch als 5 x 7-inch prints af te drukken. De PictureMate PM-400 is ook sneller en klokt binnen 36 seconden in voor een 4 x 6 afdruk. We hebben dit specifieke model niet getest, maar een eerdere versie was extreem gebruiksvriendelijk en de printkwaliteit was minstens zo goed als de Canon Selphy CP1300 (zo niet beter). En de prijs per print is ook lager wanneer u een grotere papier/inktbundel aanschaft.

Minder directe concurrenten zijn verschillende printers in zakformaat, zoals de HP Sprocket 2nd Edition. Het kost ongeveer hetzelfde als de Canon Selphy CP1300, maar voert alleen afdrukken van 2 x 3-inch uit en alleen vanaf mobiele apparaten. Het is echter klein (ongeveer de grootte van een smartphone), is zeer draagbaar en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kosten per afdruk zijn een beetje prijzig, ongeveer $ 0,45 per vel als je een pakket van 100 vel koopt. Met behulp van ZINK-technologie is er geen "inkt" nodig - de kleuren zijn ingebed in het papier en komen tot leven door een verwarmingsproces. Van de printers in zakformaat genereert de HP Sprocket 2nd Edition waarschijnlijk de beste afdrukkwaliteit. Maar we hebben de neiging om de voorkeur te geven aan de kwaliteit van de Canon Selphy CP1300 of de Epson PictureMate.

Fraaie prints maken het het geld waard

De Canon Selphy CP1300 produceert enkele van de beste prints die we hebben gezien van compacte/draagbare printers. Gecombineerd met het gebruiksgemak en de verscheidenheid aan functies, zal iedereen die gedrukte kopieën van zijn foto's wil delen, weergeven of in een album plaatsen, de afdrukken van de CP1300 waarderen.

Specs

  • Productnaam SELPHY CP1300
  • Product Merk Canon
  • Prijs $129,99
  • Gewicht 1,9 lbs.
  • Productafmetingen 5,4 x 7,2 x 2,5 inch.
  • Kleur Zwart, Wit
  • Display 3,2-inch LCD-scherm
  • Connectiviteitsopties Draadloos, bedraad
  • Compatibiliteit iOS, Android, Mopria, AirPrint
  • Garantie 1 jaar beperkt met InstantExchange-programma
  • Inbegrepen Canon Selphy CP1300 printer, papierlade, AC-adapter 5 vellen papier/inktbundel, instructieboekje

Aanbevolen: