Skagen Falster 3 Review: een technisch onderlegde smartwatch met klassieke stijl

Inhoudsopgave:

Skagen Falster 3 Review: een technisch onderlegde smartwatch met klassieke stijl
Skagen Falster 3 Review: een technisch onderlegde smartwatch met klassieke stijl
Anonim

Bottom Line

Ondanks enkele kleine gebreken, heeft de Skagen Falster 3 een klassieke stijl en belangrijke functies voor het volgen van de gezondheid. Extra rekwisieten gaan naar de aanpassingsopties.

Skagen Falster 3

Image
Image

We hebben de Skagen Falster 3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Nu ik mijn workouts verwissel naar een thuisomgeving, heb ik een hulpmiddel nodig om mijn fitnessactiviteiten bij te houden. Cue de Skagen Falster 3 smartwatch - met fitness- en slaapregistratie, een eenvoudige interface en een slanke siliconen polsband, het bleek de ideale keuze te zijn voor mijn fitnessbehoeften. Ik heb hem meer dan een week non-stop gedragen en heb de levensduur van de batterij, het gebruiksgemak en de connectiviteit bijgehouden.

Ontwerp en comfort: super mooie siliconen

De Skagen Falster 3 kiest voor een klassiek horlogeontwerp met een 1,3-inch rond OLED-touchscreen. Het scherm is heel gemakkelijk te lezen en het is helder met de resolutie van 416x416 die uitkomt op 328ppi. Het heeft ook genoeg wijzerplaten die je kunt aanpassen aan een stijl die helemaal bij jou past.

Image
Image

Het algehele uiterlijk van de Falster 3 is traditioneel vergeleken met de vierkante Fitbit Versa 3 en Apple Watch Series 6. De behuizing van het horloge is met 11 mm vrij dun en het scherm is omgeven door een roestvrijstalen rand die zorgt voor een stevige en stijlvol ontwerp. Drie nokken aan de rechterkant bieden aanpassingsopties, hoewel de middelste knop is gereserveerd als een menuknop voor apps.

Een 22 mm dikke siliconen band biedt een comfortabele pasvorm met ribbels die voorkomen dat het horloge tegen je huid glijdt. Hoewel er tal van verschillende kleuren en opties zijn om uit te kiezen voor je polsbandje, kun je, als je besluit dat je de kleur of het gevoel van siliconen niet leuk vindt, omwisselen voor leer met behulp van polsbandjes van het merk Skagen. Eerlijk gezegd is de siliconen band, die twaalf verschillende verstelgaten heeft voor een optimale pasvorm, zeer comfortabel.

De Falster 3 kan alle functies gebruiken die standaard in Google Fit zitten en een aantal Android-apps van derden.

Configuratieproces: laad het eerst op

Toen ik eenmaal had gegoogeld en het horloge had gereset, was de installatie ongelooflijk eenvoudig en snel. U moet Google Wear OS op uw telefoon installeren. Apple-gebruikers kunnen dit ook gebruiken, maar helaas krijgen ze niet de volledige ervaring. Een Android-telefoon is de sleutel tot de ervaring van deze smartwatch. Volg de aanwijzingen op het horloge en binnen tien minuten is de Falster 3 klaar om gedragen te worden. De lading bedraagt ongeveer 50 procent, dus als je hem meteen wilt dragen, kan dat.

Let op: de Skagen wordt niet geleverd met een handleiding om u te helpen bij het instellen. Ik vond dit eerlijk gezegd ongelooflijk tijdrovend en vervelend, aangezien ik alles moest googlen. Soms kwam zelfs zoeken aanvankelijk leeg uit. Als u alle functies van het horloge wilt bekijken, wordt Google uw nieuwe beste vriend.

Image
Image

Prestaties en software: veel app-opties, maar niet erg naadloos

De Falster 3 kan alle functies gebruiken die standaard in Google Fit zitten en een aantal Android-apps van derden. De apps die u kunt installeren, zijn redelijk, gezien de interne opslag van 8 GB. De smartwatch heeft ingebouwde hartslagmeting, GPS om je hardloopsessies bij te houden en kan slaaptracking ondersteunen met een optie van derden zoals Sleep voor Android, maar heeft er geen native ondersteuning voor.

Je hebt ook toegang tot een groot aantal Wear OS-compatibele apps. Omdat ik de neiging heb om mijn telefoon aan de andere kant van de kamer te laten terwijl ik aan het werk ben, was de Spotify-app een van de eerste die ik installeerde om te profiteren van muziekbedieningen. Helaas ondersteunt het geen afspelen vanuit de interne opslag van de smartwatch. Uiteindelijk heb ik de eerste paar dagen zo veel met de Falster 3 gehannes, dat mijn moeder opmerkingen begon te maken dat ik te veel op mijn horloge staarde. In mijn verdediging biedt de Falster 3 nieuws en functies met klikbare koppen op je smartwatch die rechtstreeks linken naar artikelen op je smartphone.

Als het op fitness aankomt, hield ik, afgezien van de hartslagmeting, mijn conditie bij door het aantal hartpunten dat Google Fit me toekende voor het constant lopen tussen mijn bank en mijn koelkast terwijl ik meer tijd thuis doorbracht. Het is een soortgelijke functie als het sluiten van de ringen van de Apple Watch en dient als leuke motivatie.

De horlogekast is met 11 mm vrij dun en het scherm is omgeven door een roestvrijstalen rand, wat zorgt voor een stevig en stijlvol ontwerp.

Toen ik echter actiever werd, begonnen er kleine gebreken zichtbaar te worden. Hoe graag ik ook van ochtendpilates houd, de Falster 3 registreerde mijn activiteit gewoon niet. Ik merkte zelfs op sommige momenten dat ik net cardio had gedaan dat het Google Fit-account dat aan de Falster 3 was gekoppeld, mijn activiteit niet registreerde. Als gevolg daarvan verloor ik de hartpunten die ik die dag wilde behalen. Om mijn stappen te zetten, moest ik naar Google Fit gaan en elke training handmatig beginnen en beëindigen.

Omdat de interface aanraakgevoelig is, stootte ik soms per ongeluk tegen de interface en merkte ik dat ik naar de weer-app keek. Als het een constant probleem is, kun je je horloge ook zo aanpassen dat je op de middelste knop moet drukken om de interface van de smartwatch in te schakelen. Een ander veel voorkomend probleem - en Skagen is hierover openhartig en eerlijk op hun pagina met veelgestelde vragen - is dat water wordt geregistreerd als een aanraking op de interface. Je kunt het dragen tijdens het zwemmen of onder de douche, maar houd er rekening mee dat het kan en zal worden geactiveerd als een aanraking op je interface. Ik kwam hier op de harde manier achter toen mijn horloge mijn favoriete Kesha-nummer oversloeg terwijl ik me klaarmaakte voor werk.

Image
Image

Ondanks deze gebreken zijn de prestaties van de Skagen redelijk solide. Ik heb nog nooit problemen ondervonden met de Bluetooth-verbinding van mijn telefoon, en het heeft zelfs met gemak alle wijzigingen op mijn Samsung Galaxy Buds Live gekoppeld en geregistreerd, dus je kunt het koppelen zolang je telefoon een gelukkige bemiddelaar is. En als je een bakker bent zoals ik, kun je zelfs een functionele timer op het horloge instellen, zodat je je Great British Baking Show-vaardigheden kunt oefenen.

Batterijlevensduur: zo lang als je nodig hebt

De Skagen Falster 3 wordt geleverd met drie verschillende opties voor de levensduur van de batterij met zijn 350mAh-batterij. Als je wilt dat alle apps en functies altijd voor je beschikbaar zijn, is de instelling Dagelijks de beste keuze voor jou. Dat betekent wel dat het horloge dagelijks opgeladen moest worden. En, erger nog, afhankelijk van of u het zwaar gebruikt, ha alt uw horloge het mogelijk niet de volledige 24 uur voordat het opnieuw moet worden opgeladen.

Hoezeer ik ook van ochtendpilates hou, de Falster 3 registreerde mijn activiteit gewoon niet.

Als je een tijdje geen toegang hebt tot je USB-C-oplaadkabel, kun je overschakelen naar de instelling Verlengde levensduur van de batterij. In deze instelling slaapt de smartwatch en gebruikt hij alleen de essentiële functies. Zoals ik op de harde manier heb geleerd, betekent dit dat als je je hartslag wilt controleren, deze niet aan dit verzoek zal voldoen. Het is echter een leuke optie als je de Falster 3 een paar dagen nodig hebt of een weekendbezoek met vrienden buiten de stad.

Ten slotte, als je niet dol bent op dagelijks dragen, maar je hartslag of je stappen moet weten, kun je naar het horloge gaan en aanpassen wat aan blijft en wat je niet nodig hebt, u een gepersonaliseerde reeks opties. Het is fijn als je niet om bepaalde apps geeft, zoals het weer of wat er op het nieuws is.

Image
Image

Bottom Line

Eerst dacht ik dat het prijskaartje van $ 295 een grap was. Er zijn tenslotte andere, beter presterende smartwatches die je voor een fractie van de prijs kunt krijgen, en veel van hen bieden een robuustere set fitness-trackingfuncties met minder kieskeurige problemen. Als u echter specifiek geïnteresseerd bent in een Wear OS-horloge, is dit een van de betere die beschikbaar zijn.

Skagen Falster 3 vs. Apple Watch Series 6

Er is veel concurrentie voor de Falster 3, met veel rivalen die het beter kunnen doen voor een vergelijkbare of betere prijs. Neem bijvoorbeeld de Fitbit. Voor $ 179 voor de Versa 2 krijg je 6 dagen batterijduur, hartbewaking en voor degenen die ermee te maken hebben, menstruatieregistratie. De Falster 3 kan al deze dingen doen, maar het is veel beperkter, met een batterijduur van slechts een paar dagen en geen menstruatieregistratie.

Image
Image

Apple heeft op dezelfde manier de overhand met de Apple Watch Series 6, die beschikt over bloedzuurstofniveaus en zelfs ECG's kan uitvoeren met het horloge. In lijn met Apple-producten komt er echter ook een steil prijskaartje van $ 400 bij, hoewel de Apple Watch SE een goed, betaalbaarder alternatief is.

Als je de voorkeur geeft aan alle beschikbare functies van een smartwatch, is de Versa het beste voor jou. Apple is de juiste keuze als je een onderscheidende merknaam wilt met de nieuwste technische en fitness-trackingfuncties die zijn ingebed in een smartwatch. Als stijl en het behouden van een traditionele look echter zijn wat u zoekt, dan kan de Skagen de basis van deze horloges doen, zij het tegen een hogere prijs.

Bekijk onze gids voor de beste smartwatches voor vrouwen die je vandaag kunt kopen.

Een eenvoudige smartwatch met een traditionele esthetiek

Hoewel de prijs redelijk hoog is en de trackingmogelijkheden niet zo sterk zijn als die van zijn concurrenten, is de Skagen Falster 3 smartwatch een leuke toevoeging aan elke garderobe. Hoewel er enkele gebreken zijn aan het ontwerp, en een uitgebreide batterij zou leuk zijn, zijn het niet genoeg nadelen om me ervan te weerhouden hem te gebruiken.

Specs

  • Productnaam Falster 3
  • Product Merk Skagen
  • Prijs $295,00
  • Releasedatum januari 2020
  • Modelnr. SKT5202
  • OS Google, Android, Apple
  • Connectiviteit Bluetooth ingeschakeld
  • Geheugen 8 GB
  • Waterbestendigheid Tot 50 meter onder water

Aanbevolen: