Hoe een DTV-converterbox op een analoge tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een DTV-converterbox op een analoge tv aan te sluiten
Hoe een DTV-converterbox op een analoge tv aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Koppel de coaxkabel los van de Van antenne-poort op de tv. Sluit de coaxkabel van de tv aan op de Van Antenne-ingang op de DTV-box.
  • Sluit de coaxiale of RCA-composietkabel aan op de Out to TV connector op de DTV-converterdoos en op From Antenna of Video 1/AUX ingang op TV.
  • Sluit de tv en DTV-converterbox aan, zet de tv op kanaal 3 of 4 en volg de instructies op het scherm om de DTV-converterbox in te stellen.

Als je een analoge tv hebt en de huidige digitale kabelinhoud erop wilt bekijken, heb je een digitale tv (DTV)-converterbox nodig. Deze DTV-boxen zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te vinden. Ze aansluiten is een fluitje van een cent met dit proces in vier stappen.

Hoe een DTV-converter op een analoge tv aan te sluiten

Gebruik coaxiale of RCA-composietkabels om uw analoge tv aan een DTV-converterbox te koppelen. Volg deze stappen om de verbinding in te stellen.

  1. Koppel eerst de coaxkabel los. Ga naar de achterkant van je tv en ontkoppel de coaxkabel die is aangesloten op de Van Antenne-poort van de televisie.

    Image
    Image

    Op de achterkant van de DTV-box zie je twee aansluitingen. Zoek naar degene met het label From Antenna. Dit is degene die je wilt. Neem de coaxkabel die u zojuist van de tv hebt losgemaakt en sluit deze aan op de DTV-converterbox met behulp van de Van antenne-ingang.

  2. Sluit de uitgang van de DTV-converter aan. Een andere connector aan de achterkant van de DTV-converterdoos is gelabeld met To TV (RF), Out to TV composite, of iets dergelijks. Neem een coaxiale of een RCA-composietkabel (naar keuze) en sluit deze aan op de Out to TV-connector.

    Image
    Image

    Er is maar één coaxkabel, maar de RCA-composietkabel kan meerdere connectoren hebben. De verschillende kabels hebben meestal een kleurcode die bij de poorten past.

  3. Sluit uw DTV-converter aan op de tv. Kijk op de achterkant van de tv. Je ziet ofwel een Van Antenne of Video 1/AUX ingang of een poort met soortgelijke woordenstroom. Neem de coaxkabel van de DTV-box of de RCA-composietkabels en sluit ze hier aan op de overeenkomstige poorten.

    Image
    Image
  4. Configureer de DTV-converter om de antennesignalen te decoderen. Sluit zowel de tv- als de DTV-converterbox aan en zet ze allebei aan. Volg de instructies die bij de converterbox zijn geleverd en zet uw tv op kanaal 3 of 4. Volg de instructies op het scherm om de DTV-converterbox te configureren om de antennesignalen te decoderen en geniet van uw programmering.

    Image
    Image

Aanbevolen: