Action Scripting Basics: een eenvoudige stop invoegen

Inhoudsopgave:

Action Scripting Basics: een eenvoudige stop invoegen
Action Scripting Basics: een eenvoudige stop invoegen
Anonim

Het stop-commando is hoogstwaarschijnlijk de meest basale van alle actiescript-commando's en de meest essentiële. Een stop is in feite een instructie in de ActionScript-programmataal die uw Flash-film vertelt om te pauzeren op een bepaald frame, in plaats van door te gaan tot het einde van de animatie of eindeloos te fietsen.

Het doel van een stopcommando

Image
Image

Stop-commando's zijn vooral handig als je een animatie afspeelt voordat je pauzeert om te wachten op een reactie van de gebruiker; u zou een stopcommando aan het einde van de animatie invoegen, zodra de opties voor de gebruiker worden weergegeven. Dit voorkomt dat de animatie voorbij de opties springt zonder dat de gebruiker de kans krijgt om er een te kiezen.

ActionScripts openen

Image
Image

Hoewel ActionScripting een programmeertaal is, kunt u met de bibliotheek van Flash in de taal "schrijven" zonder de code zelf te typen. Volg deze stappen om op een willekeurig punt in uw animatie een stop in te voegen:

  • Maak een nieuwe laag. Geef het de naam Actions en voeg een keyframe in op het frame waar u wilt dat uw Flash-film stopt.
  • Klik met de rechtermuisknop op het keyframe en selecteer Actions. De eenvoudige versie van de ActionScript-bibliotheek en -interface verschijnt, met een venster waarin u alle acties kunt bekijken die momenteel op het frame zijn toegepast, evenals een uitvouwbare lijst met scriptcategorieën.
  • Klik op de categorie Acties om deze uit te vouwen en vervolgens op de subcategorie Movie Controls om de lijst met beschikbare opdrachten weer te geven.
  • Om een stop-commando toe te voegen, dubbelklikt u op de lijst voor stop of klikt en sleept u het naar het venster dat de ActionScripting voor dat frame weergeeft. U kunt ook op de knop "+" boven het venster klikken om een nieuw scriptitem toe te voegen.

En dat is het. Je hebt een stop-opdracht toegevoegd die je film vertelt om op dat specifieke frame te pauzeren, en je hebt voor het eerst met ActionScripting gewerkt.

Aanbevolen: